Şimdi Ara

ASUS R9 280 BİOS [ İŞLEM TAMAM ASUS HD7950 TOP @ ASUS R9 280 ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
5.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kolay gelsin
    deneyimlerinizi paylaşırsınız ..
  • Ilk çıktığı günden beri, r9 280x matrix biosunu kullaniyorum. Bundan oncede 7970 matrix biosu kullaniyordum. . 1100-1600 saat hızlarinda ve gayet stabil. 1.256v olmasina ragmen gözle görülürbir sicaklik artisi olmuyor.
  • Matrix Bios flashladıktan sonra Mantle'da bir fark oldumu , hem FPS hem de akıcılık açısından ..
  • bilgi_ter kullanıcısına yanıt
    Bf4 de uc bes fps ya oynadı, ya oynamadi.
    Bende 240 / 100 mhz fark olmasına rağmen sıcaklık 2-3 derece oynadı , DCU2 farkı . Dx 11 de pek fark yok ama mantle da yaklaşık 20-30 fps fark etti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 7950 de DC2 hatta V2 modeli fakat bende 5 derece gibi bir fark oldu .. sanırım 280 Bios'un Voltaj yada Fan devirlerinde farlılıklar var 7950 ye göre ..
    Mantle da 20/30 fps fark çok ilginç , bende BF4 Multi ULTRA ayarda DX11 55-60 arası , Mantle 60-65 arası .. ama eskiye nazaran Mantle daha bi akıcı sanırım min fps de yükselme oldu ..
    yada benim sistemde bir sıkıntı var ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 23 Mayıs 2014; 18:40:19 >
  • Vinewood kullanıcısına yanıt
    Yahu bu mantle bir bende mi işe yaramadı :)
    işlemci düştükçe daha fazla fps veriyor mantle . yani evet suç sistemde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

işlemci düştükçe daha fazla fps veriyor mantle . yani evet suç sistemde

Olay anlaşılmıştır arkadaşlar , dükkanı kapatıyoruz .. dağılabiliriz :))
  • Bilgi henüz denemedim pmni okudum mailede daha bakamadım. Tek tek deniycem sıkıntı olursa da artık standar biosa dönüp devam ederim. 7950 si olan herkes bunu deniycek diye bişey yok. Senin kartın asus ve asus'un hazırladığı biosu kullanıyosun. bu yöntemi uygulayacak arkadaşlar kendi kart markalarının güncel biosunu indirip öyle girişsin olaya. Yoksa performans yerine abzurt değerler olabilir. 1 tanesini deneyip haber edicem :) Bu arada bilgi şu anakartını satsana bana :D
  • Bilgi bu arada overclock konusunda benden öndesin ama fotoya baksana :)
     ASUS R9 280 BİOS    [ İŞLEM TAMAM ASUS HD7950 TOP @ ASUS R9 280 ]
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrys3535

Merak ettigim icin soruyorum. Bios atinca frekanslarin artmasinin disinda bir artisi oluyor mu bu olayin? Hem riskli bir is biraz hem de oc yaparak ayni degerlere rahatlikla cikilabiliyor zaten. r9 280 olarak gormesi disinda bir artisi var mi bu isin? Belki ben de kendi kartima yaparim

7950 TDP limit 200 watt
    R9 280 TDP limit 250 watt
    TDP thermal desing power kartin cekecegi toplam gucu belirliyor
    iki kartda 2x6 pin guc girisi kullandigina gore evet dogru bios atilmissa yarari olmustur
    boylece biraz daha daha yuksek saat hizina cikabilir kart artik
    edit: mobilden saglikli bakilmiyor tabi , asus 7950 top TDP 225w da olabilir , asus normalden biraz fazla olabiliyor bu deger kartinin pcb sine guvendigi icin ama yinede yararli olmustur o.c kapasitesi icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 24 Mayıs 2014; 12:45:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaş bir kaç mesaj önce kendi Bios flash deneyimini paylaştı .. kartına (7870) , His 270x biosu flashlamış sorunsuz .. bence sende en fazla ' SubsystemIDs mismatch ' hatası alırsın ama bir UYARIM var ..
    Bios flash sonrası benim kartta sıcaklık 5 derece kadar yükseldi , düşün yani kasamın büyüklüğünü ve kasada ki fan adedini (11) ... bir önceki mesajda da @Concerve TDP değerlerinin faklılığından bahsetmiş !!!
    Sen 3xCF kullanacaksın + kasan benim ki kadar geniş değil + senin kartlar referans tasarım tek fan fakat atacağın Bios 2 fanlı özel tasarım .. sen gel vazgeç bu işten bence ..

Üçüzlere gelince Allah mübarek etsin birarada büyütsün :)) ama o işlemci ve o anakartla nereye kadar .. 9590 alsan dahi üçüzlere yeteceğini sanmıyorum ..
    Geçen konu açtım sistemi satmak için , BF4 Multi bir ara takıntı oldu psikopat etti beni :)
    Anakart + 9370 i 1000 Tl ye 9 taksitle satıp Vatan'dan intel sisteme geçiyordum az kalsın , ki intel hakkında ki düsüncelerimi sen biliyorsun .. sonic ile bir kaç arkadaş vazgeçirdi beni ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 24 Mayıs 2014; 14:44:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bambiyotik

Bilgi bu arada overclock konusunda benden öndesin ama fotoya baksana :)

Kıskandırmaya mı çalışıyorsun beni :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_ter

Bir arkadaş bir kaç mesaj önce kendi Bios flash deneyimini paylaştı .. kartına (7870) , His 270x biosu flashlamış sorunsuz .. bence sende en fazla ' SubsystemIDs mismatch ' hatası alırsın ama bir UYARIM var ..
    Bios flash sonrası benim kartta sıcaklık 5 derece kadar yükseldi , düşün yani kasamın büyüklüğünü ve kasada ki fan adedini (11) ... bir önceki mesajda da @Concerve TDP değerlerinin faklılığından bahsetmiş !!!
    Sen 3xCF kullanacaksın + kasan benim ki kadar geniş değil + senin kartlar referans tasarım tek fan fakat atacağın Bios 2 fanlı özel tasarım .. sen gel vazgeç bu işten bence ..

Üçüzlere gelince Allah mübarek etsin birarada büyütsün :)) ama o işlemci ve o anakartla nereye kadar .. 9590 alsan dahi üçüzlere yeteceğini sanmıyorum ..
    Geçen konu açtım sistemi satmak için , BF4 Multi bir ara takıntı oldu psikopat etti beni :)
    Anakart + 9370 i 1000 Tl ye 9 taksitle satıp Vatan'dan intel sisteme geçiyordum az kalsın , ki intel hakkında ki düsüncelerimi sen biliyorsun .. sonic ile bir kaç arkadaş vazgeçirdi beni ..

Kardeşim kasayı değiştim haf x aldım daha ne kadar büyütmem gerek :D Bu arada o işlemci yeter ama anakartı satacaksan alırım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_ter

quote:

Orijinalden alıntı: Bambiyotik

Bilgi bu arada overclock konusunda benden öndesin ama fotoya baksana :)

Kıskandırmaya mı çalışıyorsun beni :)

Tam da üstüne bastın :)

• Bambiyotik kullanıcısına yanıt
    Ben senin için söyledim .. benim kart (DC2 V2) , 280 Bios flash sonrası 5 derece ısındı dedim , 3xCF ( referans kartlarla) yapıyorsun dikkatli ol dedim ..
    + 8320 hala ruhunu teslim etmediyse eğer :)) max çıktığın frekans ve voltaj nedir stable olarak ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 24 Mayıs 2014; 22:31:17 >
  • Senin attığın konuya baktım. Eğer asus'un biosunu atarsam zaten sıkıntı yaratıcak kart Bende benzer sapphire biosu arıyorum. Biliyosun referans tasarımlara bayılıyo sapphire :) Benim 8320 hala ruhunu teslim etmedi. Anakart'a voltaj verip bi kaç ayar yaptıktan sonra çarpan ve fsp verip max gördüğüm 5,13 GHZ sıvı soğutma sürekli tam devir çalışıyodu ve anakartın üzerine hava üfleterek CPU'ya 1,75 volt verdim. Stabil çalıştı hiç bi sorun yoktu ama sıcaklıktan kurtaramadım. Daha doğrusu anakart stabilite bozdu.
  • Bambiyotik kullanıcısına yanıt
    Zavallı 8320 voltaj yiye yiye bünye öyle bir olmuş ki , voltaj zehirlenmesine bağışıklık kazanmış :) demek ki 2.5 volt bile versen banamısın demiyecek ..
    1.75 volt ne demek yahu ve stable çalıştı diyorsun , gerçekten çok ilginç ..
    Şunu da kabul etmek lazım Bambiyotik , hem senin 8320 olsun hem benim 9370 olsun çekirdekleri zayıf işlemciler .. geçen Cinebench R15 test yapıp forumda ki konuya SS attım .. 5.1 Ghz de aldığım puan 803 cb , aynı puanı 4770k stock halde ( 3.5 ghz ) almış ..
    Umarım AMD 2015 yılı içinde 4770k kapasitesinde bir işlemci çıkarır ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 25 Mayıs 2014; 11:42:21 >
  • Yok be bağışıklıktan değil. Benim işlemci iyi bir seriye denk geldi demek ki. Aslında yeni işlemci ile çıkacak yeni nesil Anakartlarımı beklesem diye düşünmüyor değilim. Bence intel çekirdek başına düşen öncellek miktarı sayesinde daha iyi işlem yapıyor buda her testte önde olmasını sağlıyor. Ama bu donanım işi bi çılgınlık gerçekten. O yüzden amd kullanmaya devam... Anakartını satarsan bana haber ver ki yabancıya gitmesin :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.