Şimdi Ara

ASUS R9 280 BİOS [ İŞLEM TAMAM ASUS HD7950 TOP @ ASUS R9 280 ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
5.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni çıkacak serinin am3+ için geriye dönük desteği olacak mı henüz belli değil , olsa bile ne zaman çıkacak ??? .. 2015 diyorlardı sanırım 2016 ya sarktı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 25 Mayıs 2014; 16:12:27 >
  • Elpida ramli kartı olanlar denemesin olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_ter

Yeni çıkacak serinin am3+ için geriye dönük desteği olacak mı henüz belli değil , olsa bile ne zaman çıkacak ??? .. 2015 diyorlardı sanırım 2016 ya sarktı ..

evet 2016 ve am3+ sokette calismasi imkansiz gibi duruyor cunku bastan yeni mimari olacakmis ve ddr4 destekli gelirse simdiki anakartlarda zaten calismaz yani am3 phenomII'ler gibi hem ddr3 hem ddr4 destekli yapmazlar sanirim bu sefer.
  • Hocam maalesef aynı fikirdeyim , geriye dönük destek olmayacak gibi ama AMD 'ninde şunu iyi anlaması gerekiyor masaüstü piyasası bu kadar da boşlanmaz yani ..
    Çıkış tarihi 2016 ilk çeyrek desek , daha var 1.5 sene + umarım bu sefer adam akıllı bişeyler çıkarırlar da intel parsayı toplamaz yine ..
    Çokmu zordu yani 4770k gibi bir işlemci çıkarabilseydi FX serisinde ..
    Geçen forumda ki Cinebench R15 konusunda da yazdım ; 5.1 ghz yaptım 9370 i aldığım puan 803 , Adrealist arkadaşımız 4770k stock 3.5 ghz 803 puan :) Abi bu nedir ya , bu kadar mı beceriksizsiniz ..
    Ver coşkuyu 9370 / 9590 bitii gitti öylemi ..
  • quote:

Hocam maalesef aynı fikirdeyim , geriye dönük destek olmayacak gibi ama AMD 'ninde şunu iyi anlaması gerekiyor masaüstü piyasası bu kadar da boşlanmaz yani ..
    Çıkış tarihi 2016 ilk çeyrek desek , daha var 1.5 sene + umarım bu sefer adam akıllı bişeyler çıkarırlar da intel parsayı toplamaz yine ..
    Çokmu zordu yani 4770k gibi bir işlemci çıkarabilseydi FX serisinde ..
    Geçen forumda ki Cinebench R15 konusunda da yazdım ; 5.1 ghz yaptım 9370 i aldığım puan 803 , Adrealist arkadaşımız 4770k stock 3.5 ghz 803 puan :) Abi bu nedir ya , bu kadar mı beceriksizsiniz ..
    Ver coşkuyu 9370 / 9590 bitii gitti öylemi ..

fx'lerin stratejisi gucsuz cok cekirdek ve yuksek saat hizina cikma seklindeydi ve hesapli fiyata oynadilar yine sorun orada yani fx mimarisine uygun degil guclu cekirdek yapmak ve hesapli satmak.amd'nin yeni bir olayi degil ben 2007'de foruma geldigimden beri boyle guclu cekirdek pahali islemci yapmiyor adamlar 9590'in fiyatini saymazsak.bir de apu isiyle cok ugrasiyorlar o yuzden bosladilar masaustu isini.2016'daki mimaride fx'ten ders alip daha guclu cekirdek yaparlarsa ki fx'in olumlu yonlerini muhafaza edeceklermis o zaman belki biraz daha pahali ama guclu islemciye kimsenin itirazi olmaz.fx'ler is goruyor seklinde bir aciklamalari vardi sanirim evet goruyor 4770k'ya parasi yetmeyen amd aliyor ama ikisi de ayni gucte olsaydi da 800-900 degil 650'ye satsaydin o zaman amd tercih edilseydi daha iyi olurdu.kac tane ceo degisti ama asla performans islemcisi yapmayacagiz aciklamasini ki 6-7 sene once duymustum hala muhafaza ediyor adamlar.guclu cekirdek yuksek ar-ge gideri filan da demek hani parasi mi var ki adamlarin cok para dokup guclu islemci yapsinlar diyen de olabilir ama nasil bir politikalari varsa artik zaten ugrasmiyorlar.

• bilgi_ter kullanıcısına yanıt
    Yeni biosun herhangi bir avantajı oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    BF4 Multi , Mantle da hissedilir bir rahatlama oldu ama FPS bazında değil .. kısaca Mantle daha işlevsel diyebilirim ..
    Saat hızlarında ki artış ta rahatlamaya katkı sunmuştur illaki ..
  • O biosu pm olarak atabılırmısın?
  • Pm den mailinizi atın ..
  • Şöyle bir ayrıntı paylaşayım , 280 Bios flashlama sonrtası ısının 5-6 derece yükseldiğini söylemiştim ..

HER İKİ KARTIN ORJİNAL BİOS VERİLERİ :
    Asus 7950 DC2 V2 TOP : 900 Mhz 1.090 V .. 1250 Mhz Ram (HYNİX) 1.600 V
    Asus R9 280 TOP : 980 Mhz 1.250 V .. 1300 Mhz Ram (HYNİX) 1.500 V

HD7950 nin Saat hızına 80 Mhz ilave için 0,160 V ekstra voltaj verilirken , Ram (HYNİX) frekansı 50 Mhz yükseltilmiş fakat 0,100 V kadar aşağı çekilmiş ..
  • Şimdi konuyu fazla okumadım r9280'nin biosu 7950'ye göre daha iyimi ?
  • llllxefsanexllll kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyorsam siz R9 280 kart ile alaklı 2 defa konu açmıştınız .. benim önerim bu konuyu bir okumanız , 15 dk nızı almaz .. yinede aklınıza takılan birşey olursa arkadaşlarla beraber yardımcı olmaya çalışırız ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: llllxefsanexllll

Şimdi konuyu fazla okumadım r9280'nin biosu 7950'ye göre daha iyimi ?

stok kullanıyorsan zaten 7950 ni yeni biosla performans artışı olur...ama aynı frekans değerlerinde aynı performansı veriyorlar onu söyliyeyim..benim için 1100/1575 değerlerinde iki kart aynı fps yi veriyor..
  • quote:

Yanılmıyorsam siz R9 280 kart ile alaklı 2 defa konu açmıştınız .. benim önerim bu konuyu bir okumanız , 15 dk nızı almaz .. yinede aklınıza takılan birşey olursa arkadaşlarla beraber yardımcı olmaya çalışırız ..

Valla malcolm kardeş açtım ama bşy anlamadım 7950 ile 280 arasında hiç ama hiç perf. farkı varmı onu anlamaya çalışıyorum 2-3 fps olsun fark varmıdır.
  • quote:

quote:

Valla malcolm kardeş açtım ama bşy anlamadım 7950 ile 280 arasında hiç ama hiç perf. farkı varmı onu anlamaya çalışıyorum 2-3 fps olsun fark varmıdır.

Benim Sapphire 7950 Dual-X sonucu
     ASUS R9 280 BİOS    [ İŞLEM TAMAM ASUS HD7950 TOP @ ASUS R9 280 ]

''s1Lv3r'' nickli arkadaşın Sapphire R9 280 Dual-X sonucu

Gördügün gibi fark yok 7950=280

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

quote:

quote:

işlemcilere dikkat et ama i5 2500k 5 ghz de çalıştırmış arkadaş tek çekirdek performansı nedeniyle biraz daha yüksek puan almış olabilir.Bildiğim kadarıyla bu testte işlemcininde kısmen etkisi var.

• Sonicman kullanıcısına yanıt
    aynı frekans değerlerinde aynı sonuçları verdiğini bende teyit edebilirim..mantle ile kullanacaklar için faydası dokunacaktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grandekin@ks

aynı frekans değerlerinde aynı sonuçları verdiğini bende teyit edebilirim..mantle ile kullanacaklar için faydası dokunacaktır...

14.6 beta sürücüsüyle 7950 ye destek geldi sorunsuzca bf4 oynuyorum.7000 serisi kart kullananlar 14.6 yı kursunlar.14.6 ile takılma, fps düşmesi gibi hiçbir sorun yok yağ gibi oynatıyor mantle ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

işlemcilere dikkat et ama i5 2500k 5 ghz de çalıştırmış arkadaş tek çekirdek performansı nedeniyle biraz daha yüksek puan almış olabilir.Bildiğim kadarıyla bu testte işlemcininde kısmen etkisi var.

Yüksek puan alan benim 7950 işte ama işlemci farkı ve ekran kartı ram farklarını hesaplayarak kartların eşit olduğunu belirttim.Benim aldığım sonuçtan 1.8 fps çıkardım yani

Ayrıca linki inceleyinizhttp://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?page=3&itemid=1129

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 2 Haziran 2014; 11:07:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Grandekin@ks

14.6 beta sürücüsüyle 7950 ye destek geldi sorunsuzca bf4 oynuyorum.7000 serisi kart kullananlar 14.6 yı kursunlar.14.6 ile takılma, fps düşmesi gibi hiçbir sorun yok yağ gibi oynatıyor mantle ile.

eğer öyleyse çok iyi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.