Şimdi Ara

ASUS R9 280 BİOS [ İŞLEM TAMAM ASUS HD7950 TOP @ ASUS R9 280 ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
5.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu başlığında da yazdığım gibi ülkemizde pek stoklarda olmayan
    ( Sanırım bir tek Vatanda var ..http://www.vatanbilgisayar.com/r9-280-directcu-ii-top-3gb-gddr5-384bit--amd-radeon-dx112-ekran-karti.html ) bu kartın Bios'unu arıyorum ..
    Asus hd7950 kartıma 280 Biosu atmayı deneyeceğim ..
    7950 ve 280 ikilisinin 1792 shader olması , 7950 ye 280 biosu atmayı mümkün kılar gibime geliyor ..
    ASUS R9 280 sahibi arkadaşlardan paylaşım bekliyorum ..

NOT 1 : ARKADAŞLAR BİR UYARI !!!
    KONUYU , HADİ HEP BERABER 7950 KARTLARIMIZI , R9 280 YAPALIM MANTIĞIYLA AÇMADIM .. KENDİ KARTIMI FLASHLADIM VE TECRÜBEMİ PAYLAŞTIM ..

PM DEN BİOS'U İSTEYEN ARKADAŞLAR VAR , BU BİOS FLASHLAMA İŞLEMİ ESNASINDA BİR SIKINTI OLURSA KART GARANTİ DIŞI KALIR ..
    HER NE KADAR DUAL BİOS ÖZELLİĞİ OLSA DA SIKINTI DURUMUNDA TEKRAREN YAZIYORUM KART GARANTİ DIŞI KALIR ..
    BEN AYNI MARKA HATTA AYNI KART DİYEBİLECEĞİM BİR KARTI FLASHLADIM ..
    SIKINTI DURUMUNDA BANA GELİP EKŞİMEYİN SONRA :))

NOT 2 : ELPİDA RAMLİ KARTLARDA DENENMESİN .. UYMUYOR !!! http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=92319931

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 23 Mart 2016; 1:08:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_ter

Asus hd7950 kartıma 280 Biosu atmayı deneyeceğim ..

işlem sonucunu takip edeyim..
  • Forumdan @nysarac arkadaşımızın şuanda satışta olan Asus 280 DC2 TOP kartının http://forum.donanimhaber.com/m_92203333/f_//tm.htm#92203333 Bios'unu , kendi kartıma [ Asus hd7950 DC2 TOP ] flashlayarak operasyonu tamamladım ..
    Atiwinflash programıyla mismatch hatası aldım , sonrasında Dos ortamında flashlamayı sorunsuz halledebildim ..

@nysarac arkadaşımıza katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum ..

ASUS R9 280 BİOS    [ İŞLEM TAMAM ASUS HD7950 TOP @ ASUS R9 280 ] ASUS R9 280 BİOS    [ İŞLEM TAMAM ASUS HD7950 TOP @ ASUS R9 280 ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 23 Mayıs 2014; 8:01:23 >

• bilgi_ter kullanıcısına yanıt
    Merak ettigim icin soruyorum. Bios atinca frekanslarin artmasinin disinda bir artisi oluyor mu bu olayin? Hem riskli bir is biraz hem de oc yaparak ayni degerlere rahatlikla cikilabiliyor zaten. r9 280 olarak gormesi disinda bir artisi var mi bu isin? Belki ben de kendi kartima yaparim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrys3535 kullanıcısına yanıt
    Benim bu işlemi yapma amacım ; 7xxx serisi BF4 Mantle performansı içindi ..
    14.4 driver ile 290 Tri-x te aldığım Mantle performansını malesef 7950 de alamıyordum , sanırım 7xxx serisinde Mantle henüz tam olarak işlevsel değil .. fakat forumda 7xxx serisi kullanıp Mantle sorunsuz kullanan arkadaşlarda var ..
    BF4 Multide Mantle test yapıp sonuçları paylaşacağım ..
  • Güncel kartlarda Dual Bios özelliği olduğu için risk yok gibi diyebiliriz hocam ..
  • Bilgi benim kartlara da bu işlemi uygulama imkanım var mıdır ? Bu arada kartları üçe çıkardım. Senin anakartdan arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bambiyotik -- 23 Mayıs 2014; 8:40:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bambiyotik kullanıcısına yanıt
    Senin kartta da dual bios var , her ne kadar marka farkı olsada @nysarac arkadaşımızın yolladığı maili sana forwardlarım bir denersin ..
    atiwinflash windows üzerinde bana da ' SubsystemIDs mismatch ' hatası verdi aynı marka hatta aynı kart olmasına rağmen , bende atiwinflash CMD dos ekranından sorunsuz flashladım ..
    pm at mailini göndereyim ..

NOT :http://www.overclock.net/t/1353325/tutorial-atiwinflash-how-to-flash-the-bios-of-your-ati-cards bu konuya bir bak Flashlamadan önce
    Hoca nerden öğreniriz bu dual bios olayını ? Kart asus HD7870

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartın üzerinde bir switch olması gerekiyor .. Resime bakarak kontrol edebilirsin ..

ASUS R9 280 BİOS    [ İŞLEM TAMAM ASUS HD7950 TOP @ ASUS R9 280 ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 23 Mayıs 2014; 9:58:47 >
  • ARKADAŞLAR BİR UYARI !!!
    KONUYU , HADİ HEP BERABER 7950 KARTLARIMIZI , R9 280 YAPALIM MANTIĞIYLA AÇMADIM .. KENDİ KARTIMI FLASHLADIM VE TECRÜBEMİ PAYLAŞTIM ..
    BU BİOS FLASHLAMA İŞLEMİ ESNASINDA BİR SIKINTI OLURSA KART GARANTİ DIŞI KALIR ..
    PM DEN BİOS'U İSTEYEN ARKADAŞLAR VAR , HER NE KADAR DUAL BİOS ÖZELLİĞİ OLSA DA SIKINTI DURUMUNDA TEKRAREN YAZIYORUM KART GARANTİ DIŞI KALIR ..
    BEN AYNI MARKA HATTA AYNI KART DİYEBİLECEĞİM BİR KARTI FLASHLADIM ..
    SIKINTI DURUMUNDA BANA GELİP EKŞİMEYİN SONRA :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 23 Mayıs 2014; 9:54:56 >
    Ne ekşimesi hocam zaten 270x bios'u kullanıyorum şuan

• Vinewood kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı marka kartı mı flashladınız .. ekstra bir durum oldu mu kartta flashlama sonrası olumlu yada olumsuz ..
    Hocam bende 6950 ekran karti var bunu flashlayabilir miyim sizce.Bu sayede mantle destegi gelir mi?

Şuanda 6970 modlu olarrak kullaniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 23 Mayıs 2014; 10:53:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • starex_01 kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla olmuyor hocam 6xxx serisi 40nm Cayman kodlu , 7xxx yada R9 serisi bir karta flashlayamazsınız ..
    Mantle sadece 7xxx ve R9 serisi kartlar için .. ama ilerde ne olur bilemem ..
  • starex_01 kullanıcısına yanıt
    bu mümkün değil... 7xxx serisini r serisine flaslanabilir..sen zaten mümkün olan flashlamayı yapmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_ter

Hocam aynı marka kartı mı flashladınız .. ekstra bir durum oldu mu kartta flashlama sonrası olumlu yada olumsuz ..

HIS 270x modelinin bios'unu attım , yani farklı marka . Yeni bios sonrası 1-2 fps daha fazla alıyorum ama asıl fark mantle'da oldu kart stabil şuan .

• Halkisiniz hocam dusunmeden yazdim.Arada nm farki, guc tuketimi, pci express farki, tahiti yongasi vs.. gibi farklar varken olmaz tabi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vinewood kullanıcısına yanıt
    BF4 multi denedim hem mantle hem DX11 ..
    Kart 925/1250 den 980/1300 e çıktığı için ısı 5 derece kadar yükselmiş durumda ..
    FPS olarak öyle aman aman bir artış yok fakat Mantle daha akıcı ..
    deneyecegim bakalım eve gidince
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.