Şimdi Ara

ASUS RADEON HD7850 SİYAH EKRAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuda bahsettiğim gibi bir problemle karşılaşıyorum. Problem sürecini açıklıyım önce. Dün bilgisayarımı açtım normal bir şekilde çalıştı bir el LoL atayım dedim. Oyunun 25. dk sından sonra ekranda flaş patlaması gibi ani beyazlıklar oluştu bir ara. Sonra haritayı ilerletirken ekranda mavi bir ekran oluştu ve aşağı dogru paralel şekilde çizgiler gördüm bu esnada oyun ekranı yok oldu sadece çizgilerden oluşan açık mavi bir ekran gördüm. Daha sonra düzeldi yine oyunu oynarken bir daha deniyim aynı hatayı verecek mi dedim bu sefer o mavi çizgiler kalıcı olarak ekranda kaldı. Bilgisayara reset attım Windows yükleniyor yazısından sonra siyah ekranla karşılaştım. Windowsa erişim sağlayamıyordum. Hatanın driverdan kaynaklanabileceğini düşünüp format attım. Ana kartı kurdum Windows sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Sonra ekran kartı driverini kurdum yeniden başlattım ve aynı siyah ekran karşıma çıktı. Güvenli modda bilgisayarı kullanabiliyorum ama bu şekilde oyun vs oynamam imkansız. Yenisinden tutun eski driverlarına kadar denedim ama sonuç değişmedi. Driver çakışmasını önlemek için de clean-up utility ile tüm driverları silip tekrar yükledim ama aynı siyah ekran karşıma çıktı. Ayrıca ana kartımda ekran kartı bulunmuyor sadece konudaki ekram kartım mevcut. Sorun detaylı olarak bu şekilde. Daha önceden buna benzer olaylar yaşayıp sorunu çözenler varsa yardımcı olabilir mi? Ayrıca fikirlerini beyan etmek isteyenlerin yorumlarını da dikkate alacağım şimdiden yardımcı olmak isteyen herkese çok teşekkür ederim. İyi forumlar, iyi seneleriniz olsun.

• Ayrıca fikir beyan ediyorum: Ekran kartın aşırı ısınıyor olabilir. Temizlik zamanı gelmiştir, termal macun yenileme zamanı gelmiştir. İkinci olarak da Güç Kaynayğı arızası olabilir, ekran kartına yeterli beslemeyi yapamıyordur...
  • Ekran kartında aşırı ısınmadan dolayı böyle bir sorun oluşmuş olabilir. Farklı bir bilgisayarda farklı bir güç kaynağı ile deneme yapmanızda fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anlattıklarınızdan sorununuzun gpu ve ram çiplerinin altında bulunan top lehimler ısınmadan dolayı deforme olup işlevini yitirdiğini düşünüyorum (%99 oranda eminim anlattıklarınıza bakarak). ısıtma işlemini yapan elektronikçiler varsa bildiğin götür ısıtma işlemini uygulasın o lehimler eriyip tekrar yuvasına oturacak ekran kartın tekrar çalışacaktır.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Asus ile iletişime geçtim kasa ile beraber ekran kartını getirebileceğimi söylediler. Söylediklerinizi bilerek oraya gitmiş olacağım teşekkürler tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu1905

Hocam anlattıklarınızdan sorununuzun gpu ve ram çiplerinin altında bulunan top lehimler ısınmadan dolayı deforme olup işlevini yitirdiğini düşünüyorum (%99 oranda eminim anlattıklarınıza bakarak). ısıtma işlemini yapan elektronikçiler varsa bildiğin götür ısıtma işlemini uygulasın o lehimler eriyip tekrar yuvasına oturacak ekran kartın tekrar çalışacaktır.

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. İlk başta düşünmemiştim ama sık sık meydana gelen elektrik kesintisi sebepli güç kesintisinden dolayı böyle bir problem yaşanmış olabilir mi sizce?
  • hocam ekran kartınızı nekadar süredir kullandığınıza bağlı bir durum aslında 3 senelik bir kullanımdan sonra genelde olur ve kullanım yoğunluğunada bağlıdır eğer sizin ekran kartınız daha yeni ise bu durum dediğiniz gibi elektrik kesintilerin den kaynaklı bir durum da olabilir. En iyi bilgiyi yine servis inceledikten sonra verecektir, işin uzmanı biri incelemesi en mantıklı karardır bence, ortada donanımsal bir bozukluk olduğu belli servis inşallah size yardımcı olur,sorununuzu çözer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zulu1905 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartimi 4 senedir kullaniyorum aslinda daha onceden de bazi driverlari tanimama problemi yaratiyordu ekran karti. Ben de eski catalyst driverimi kullaniyorduk. Son zamanlarda da ust uste elektrik kesintisi olunca boyle bir durum olustu bir anda. Servis asusun servisi kasa ile beraber getirin dediler ins cozum alabilirim saolun yardiminiz icin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun, aynı sorun bende de var ve aynı ekran kartına sahibim, ilginç bir tesadüf olmuş. ekran kartımı alalı 3-3.5 sene oluyo ve garantisi de bitmiş durumda dolayısıyla. ekran kartınız servisten dönünce bu konuya problemin ne olduğunu yazabilir misiniz ben de ona göre hareket edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levolkie

öncelikle geçmiş olsun, aynı sorun bende de var ve aynı ekran kartına sahibim, ilginç bir tesadüf olmuş. ekran kartımı alalı 3-3.5 sene oluyo ve garantisi de bitmiş durumda dolayısıyla. ekran kartınız servisten dönünce bu konuya problemin ne olduğunu yazabilir misiniz ben de ona göre hareket edeyim.

Tabii ki. Size de geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.