Şimdi Ara

AMD R9 270X - Win10 Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayara temiz format attım. Herhangi bir sürücü yüklü değil. Ekran kartı sürücüsünü (güncel veya 6 aydan daha önceki versiyonları) yüklediğim zaman (yükleme ekranında) siyah ekran kalıyor. Yani ekran kartı devreye girer girmez bilgisayar pert. Bu konuda onlarca forum, türkçe ve ingilizce gezdim fakat çözüm bulamadım.

Son çare olarak şu linkteki gibi voltaj artırma yöntemini denemeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
    Voltaj artırma yöntemi

• Dostum zamanında bende r9 270x kullanıyorum.Bende siyah erkan fazla saat hızı verince ortaya çıkıyordu.Öncelikle başka bir windows formatı atmayı dene mesela a sitesinden indirdiysen b sitesinden indir.Eğer windowsta sorun yoksa asususun overclock programı indir ve internetten araştırarak saat hızı ve voltaj ayarlarını bi dene eğer olmazsa yine buraya yaz bir çözüm bulabiliriz belki.
  • GSkill fN kullanıcısına yanıt
    [Bu yorumdan önce] Orjinal windows 7'mi değil (bununla 10'a yükseltme yapmıştım) farklı bir windows 10 yükledim. Bunun üstüne de ekran kartının yanında gelen DVD'den (internet bağlantısı hiç yapmadan) driver yükledim. Yine siyah ekranda kaldı.

Farklı yöntemler deneyeceğim, buraya da yazarım. Overclock yapmayı düşünüyorum ama "yakarsın" diyorlar. Zorda kalırsam deneyeceğim. Teşekkürler.
  • Kardeş ben çözdüm. sana da söyleyeyim rahatlayasın. İş yerinden AOC marka monitörü aldım eve götürdüm. Yaptığım aşamaları söylüyorum:

AOC monitörü HDMI girişi ile bilgisayara taktım, "mode not supported" dedi.
    Ardından kendi monitörüme taktım. Siyah ekranda kaldı. Sonra güvenli modda başlattım ve driver'ı DDU programı ile temizledim. Bu noktada bilgisayarımız temizlenmiş oldu. GÜNENLİ MODDAN ÇIKMADAN ÖNCE şunları yap:
    -Bilgisayarım'ı aç, sağ tıkla "Özellikler"i seç, gelen "Sistem" ekranında sol menüden "Gelişmiş Sistem Ayarları"nı, ardından "Donanım"ı ardından "Aygıt Yükleme Ayarları"nı seç ve "Hayır"ı işaretle. [Böylece aygıt yöneticisinin otomatik driver update'sini kapatmış olduk]
    -İkinci olarak Hizmetler'i aç, Windows Update'i kapat ve durdur. [Bu noktada windows normal başladığında güncelleme yapmayacak]

Bilgisayarı kapattıktan sonra, AOC monitörü VGA olarak bağladım. Yeni monitörde sistem normal modda çalıştı. Bu noktada Driver yüklemeye başladım.
    -Driver'ı yüklerken izlediğim yol şu:
    Fuwad Yusufyoutube
    Install/Update AMD Catalyst Driver | Windows 10 (Black Screen Fix)
    https://www.youtube.com/watch?v=I4zjGVnPdvM

Ardından driver windows tarafından bizim istediğimiz konumdaki dosyadan yükleme yapmış oluyor. Bu noktadan sonra ise, Driver'ı normal olarak kurulum başlattım ve hiç bir hata vermeden yüklendi.

Umarım senin sorunun da çözülür. Ek olarak şu videoya da bir bak:
    Make Tech Easieryoutube
    How to Fix a Black Screen on Windows 10 (5 Easy Methods)
    https://www.youtube.com/watch?v=mqQomeLC8co

Ayrıca :D benim şu an yaşadığım bir diğer sorun mevcut. AOC ekranı birincil olarak görüyor. Bunu çıkartım benim emektar monitör'ü taktığımda "Mode not supported" diyor. Ama AOC HDMI'da takılıyken, emektar'ı VGA ya takıp ikincil ekran yaptığımda görüntü geliyor. Artık buna da şükür çünkü ekran kartında veya anakartta bir sorun olmadığını anladım.

• Şuan benim r9 270x te de aynı sorun var ama bende bios bile görünmüyor. Monitörde sıkıntı vardır dedim ama ps4 ü görüyor. Bilgisayarı tvye taktım sıkıntısız açılıyor. Sorun nerde hala anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorununuz kablo Hz uyuşmamazlığı olablir birde monitörünüz hz ayarını düşürütüp deneyiniz.
  • Ekran kartını başka Bilgisayara takınca çalıştı sonra macunlayıp tekrar kendi bilgisayarıma taktım sıkıntısız çalışmaya başladı sorun ne idi bilmiyorum. Ekran kartı alacaktım masraftan kurtartı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Benim büyük ihtimal bu şekilde bir sorunum var. Monitörüm pro2000 1600x900 çözünürlük destekliyor.

Kablo sorunu olabilir diye DVI to VGA dönüştürücü yerine yeni aldığım HDMI to VGA adaptörü ile yeni aldığım VGA kablosunu mevcut monitörüme bağladım. Ama sorunum çözülmedi.

HZ ayarı nasıl yapabilirim.

düzeltme: HZ ayarını seçeceğim aygıt yöneticisi/monitör ekranında 64 HZ haricinde seçenek yok.

Driwer yükler yüklemez siyah ekrana geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliKulaBey -- 23 Ocak 2019; 10:17:0 >
  • Tek suçu kopya çekmek kullanıcısına yanıt
    Daha önce ben de ekran kartımı tamamen söküp temizlemiştim, macunladım yerine taktım ve farklı bir monitör (iş yerinden getirmiştim) denedim ve sorunsuz çalışmıştı. Ardından kendi monitörümü takınca "Mode not supported" hatası verdi.

Şu anki durumum ise bios'a reset+ windows format attım. Monitörümü HDMI to VGA bağladığımda görüyor fakat HZ'den ötürü titreşim var. Driver yüklediğimde ise siyah ekran hatası veriyor.
  • Beyler konuyu okuyan ilgilenen var mı bilmiyorum ama dün gece çat diye tekrar gitti ekran kartı. Yeni yüklediğim bir oyunu açmıştım, önce çizikler, titremeler oldu ardından ekran karardı.
    Yeniden başlattığımda mode not supported hatası aldım. Emektar monitörde bir şekilde açtım, güvenli modda temizledim, bilgisayarı sıfırladım derken. driver yüklediğimde yine gidiyor, ekran kararıyor. nasıl kronik bir sorundur anlamadım.
  • DeliKulaBey kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.