Şimdi Ara

Asus Rampage 2 Extreme Overclock Desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni kurduğum sistemi tanıtayım öncelikle sizlere

anakart : asus rampage 2 extreme
    işlemci : i7 975 mhz
    bellek : corsair 6gb 1600 mhz
    ekran kartı : sapphire hd5870 1gb
    kasa : zalman gs1000
    hdd : samsung 500 gb
    işlemci fanı : zalman CNPS-9900A

bu sistemimi overclock yaparak sınırlarını zorlamak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.

• FSB: Artırırsan hem cpu frekansı hemde diğer bileşnlerin frekansı artar.Bunlar dram, pci, qpi , ht hızları gibi.(Bunlar içinde dikkat etmen gerek rem frekansıdır, her bir fsb de 10mhz remler artar , buna dikkat etmelisin cunku cpu ocu kaldırsada remler kaldırmaz. Eee o zaman nasil işlemciye oc yapacam dersen altta anlattım ! )

raito (multipler - carpan) : sadce cpu frekansı artar.

Voltaj Auto'da kalsın cogu anakart otomatik veriyor. Ama normalden fazlada verebiliyor en iyisi manuel olarak girmek,işlemcinin voltaj istemesinin nedeni ne dersen cekirdeklerin frekansı kaldırmıyor ve stabilite sorunu yaşıyorsa voltaj vermen gerekebilir.

NOT: FSB ile oc yapacaksan remleri bir alt mhz seviyesine al (rem frekansını düşür yani). Öyle fsb artırmaya basla. Bunun nedeni remler oc'u kaldırmayabilir ve işlemcin oclu halde oldugu halde remler stabil olmayabilir, pc acılmayabilir, donabilir kısaca oclu işlemcinide kullanamazsın. Remin oc potansiyeli güzel ise rem frekansını düşürmek gerekemez, yinede fazla bir fsb yüksetilmesini oclu ile remler kaldırmaz.

Öyle birşey yapaaksınki fsb ile remin default iken kac mhz iken ona getireceksin sonra ratio ile oc yapcaksın.Bu sayede hem fsb ile işlemciye oc yapmıs hemde remler seni kısıtlamamıs olucak. ( Örnek vermek gerekirse 1600mhz remin varsa 200fsb 2000mhz olur. Bunu 2000mhz olunca rem frekans listesinden 1600mhz cekeceksin sonra ratio ile oc yapacaksın -21 ratio x 200 fsb : 4200mhz örnegin-)

Ayrıntılı bilgi google.com ve youtube.com...

• Hayalindeki sistemi yazmadığına eminmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V. -- 4 Şubat 2010; 19:34:51 >
  • yok hayır bunu topladım 3d render işleriyle uğraştığım için böyle bi makine toplamam gerekiyordu :D
  • böyle bir sistemi kuran biri en az bi oc hakkında ön bilgisi vardır zaten
  • valla aslında anlamam gerekir ama ben açıkçası hiç overclock la ilgilenmedim bundan öncede 4 çekirdek makine kullanıyodum ancak overclock yapma konusunda biraz pasif kaldım o yüzden öğrenmem lazım desteğe ihtiyacım var yukarıda yazılanları uygulamaya çalışacağım bakalm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engine02 -- 4 Şubat 2010; 22:04:25 >
  • bende aynı anakrttan ve 920 işlemci var termaktake bigtyp pro 14 ile
    hiç voltaj vermeden ram hariç tüm ayarlar auto da iken 4.5 ghz kadar o/c
    yapıp super pi almayı başardım 4.0 ghz de stabil kullanıyorum,
    bu hızlar senin için kafi ise hiç bir şey bilmene gerek yok anakart çok
    iyi zaten tek yapman gereken fsb yi yükseltmek ve ramlerinin o/c
    potansiyeline göre kademesini belirlemek ince ayarlar ve extreme o/c
    yaparım diyorsan forumda asus rampage kardeşliği adında bir konu var
    orada aradıklarını bulabilirsin.
  • hocam hiç voltaj vermeden nasıl çıktı 4.5 ghze merak ettimde screen koyabilirmisiniz bilgilendirme amaçlı bu arada işlemcinin vid değeri ne hocam ??
  • buyrun 4.25 ghz de ve 2015 mhz bellek hızlarında stabil bios ayarları umarım işinize yarar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.