Şimdi Ara

ASUS - Rampage IV Extreme Kullanıcıları Klübü (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.377
Cevap
15
Favori
56.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
Giriş
    güç kaynağım arızalıymış boşu boşuna servise defalarca götürmüşüm anakartı sonunda iade almışlardı .
    bende gidip başka marka almıştım . ama iki bilgisayardan biri hala rampage li
  • gtx 780 ekran kartım var ve değiştirmek istiyorum. bu anakarta uyumlu hangi ekran kartı almalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tradbak

gtx 780 ekran kartım var ve değiştirmek istiyorum. bu anakarta uyumlu hangi ekran kartı almalıyım.
    PCI E 2.0 ve üstü tüm pc ekran kartları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

PCI E 2.0 ve üstü tüm pc ekran kartları..

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim
  • konuyu hortlatarak yazıyorum.

Bu anakartı kullanıp satmak isteyen varsa pm atsın lütfen

• Ne karttı be  ASUS - Rampage IV Extreme Kullanıcıları Klübü 

servisten çıkamadım aylarca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musta2 -- 18 Ocak 2021; 18:35:31 >
  • Slm Arkadaşlar , bende de Asus rampage IV extreem anakart var ve ram olarak team 2400 MHz DDR3 ram var ama Maximum 2133 MHz görüyor 2400 MHz ye alınca PC kapanma döngüsüne giriyor daha önce uzun seneler 2400 MHz yapmıştım çalışıyordu ama sonra bios pili bitmiş onu değiştirdim ayarlar sıfırlanmış ben daha önce nasıl yaptığımı hatırlamıyorum :) bana ramlarimi tekrar nasıl 2400 MHz de çaliştirabilirim yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı🙏 ? teşekkür ederim 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egemen|54| kullanıcısına yanıt
    Merhaba konuyada yazmıştım ama özel den yazmak istedim Asus rampage IV extreem var bende ram team 2400 MHz DDR3 4*4 var daha önce 2400 MHz de xmp yapmıştım kullanıyordum ama bios pili bitmiş değiştirdim sonra ayarlar sıfırlanmış doğal olarak faka sonrasında 2133 MHz görüyor 2400 e alınca kapanma döngüsune giriyor önce nasıl yapmıştım hatırlamıyorum bı yardımcı olabilirmisin ayar konusunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkan034

Merhaba konuyada yazmıştım ama özel den yazmak istedim Asus rampage IV extreem var bende ram team 2400 MHz DDR3 4*4 var daha önce 2400 MHz de xmp yapmıştım kullanıyordum ama bios pili bitmiş değiştirdim sonra ayarlar sıfırlanmış doğal olarak faka sonrasında 2133 MHz görüyor 2400 e alınca kapanma döngüsune giriyor önce nasıl yapmıştım hatırlamıyorum bı yardımcı olabilirmisin ayar konusunda?

XMP ayarlaman lazım.

• Bu anakart x79 en iyilerinden ama en büyük problemi RAM beğenmeme olayı idi. Bunu Intel Xeon E5-2697 v2 ile kullanıyordum ama RAM olayı fena.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Xmp yi ayarladim. 1.65v ram voltaj değerlerine getirdim 2400 MHz seçtim. F10 ile save yaptım fakat sistem kapanıyor açılmıyor
  • Hatta daha sonra CAS degerlerinide ram ram üzerindeki değerlerinde 11-11-11-28 olarak değiştirdim yine F10 sonrası kapanıyor
  • quote:

Xmp yi ayarladim. 1.65v ram voltaj değerlerine getirdim 2400 MHz seçtim. F10 ile save yaptım fakat sistem kapanıyor açılmıyor

O zaman XMP başarısız oluyor yani overclock olmuyor. 2133 mhz deneyin.

• Yani 2133 Hz de çalışıyor. Fakat uzun süre yani yillardir 2400 Hz de kullanıyordum bios pili bitmiş değiştim ve ayarlar sıfırlandı ne yaptıysam 2400 Hz çalistiramadim yani unuttugum ayar olabilir diye buraya yazdım 2400 Hz de çalıştıran arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba çünkü oyun motoru var render çalisiyorum o far bile etkiliyor çalışma hızımi tekrar çözebilirsem iyi olacak ama ilginize təşekkür ederim...🤗

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yani 2133 Hz de çalışıyor. Fakat uzun süre yani yillardir 2400 Hz de kullanıyordum bios pili bitmiş değiştim ve ayarlar sıfırlandı ne yaptıysam 2400 Hz çalistiramadim yani unuttugum ayar olabilir diye buraya yazdım 2400 Hz de çalıştıran arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba çünkü oyun motoru var render çalisiyorum o far bile etkiliyor çalışma hızımi tekrar çözebilirsem iyi olacak ama ilginize təşekkür ederim...🤗

Kaç yıldır kullanıyorsunuz bilmiyorum ama RAM degrade olmuş olabilir, yılların çalışma ısısı ile. Artık eski hızına ulaşmak için daha fazla voltaj vermeniz gerekebilir.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Anladım normalde 1.65 v ben 1.85v falan verdim yine aynıydı ama sinir voltaj 2.2v idi sanırım birde öyle denerim sonucu yazarım teşekkür ederim.
  • satmak isteyen varsa pm atsın lütfen

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.