Şimdi Ara

Asus Recovery Problemi ve Boot Sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum. Ve sayenizde birçok problemi kolaylıkla çözdüm. Ben öncelikle yaşadığım sorunu özetleyeyim.
    Asus N550JV kullanıcısıyım. Tipik bir Asus problemi olan güncellemeden sonra recovery partition'un çalışmaması problemini yaşadım. 8.1 güncellemesinden sonra Recovery bölümüm çalışmaz hale geldi. Ardından yapmış olduğum araştırmada recovery yedeğinin Asus Backtracker yardımıyla yedekleneceğini ve usb'e aktarılan verilerle boot ettikten sonra sistemin fabrika ayarlarına geri döndürülebileceğini öğrendim. AsusBacktracker ile recovery yedeğimi aldım. Tekrar o bölümü oluşturmak için bilgisayarı usb'den boot ederken :

Your Pc needs to be reparired
    A required device isn't connected or can't be accessed.
    0xc000000f - You'll need to use the recovery tools on your installatin media. If you don't have any installation media (like a disc or USB device). contact your system administrator or PC manfacturer."
    - Press Enter to ry again
    - Press F8 for Startup manager
    - Press Esc for UEFI settings

Böyle bir hata aldım. Setup bölümünden security disable yaptım ve csm enable yaptım. Ama bir türlü bu hatayı aşamadım.

Daha sonra dedim ki madem recovery çalışmıyor bir sistem imajı alayım bundan böyle oradan yüklerim. Windows 10 üzerinden sistem yansımasını aldım ve geri yükleme yapmak istedim. Oluşturduğum usb ile boot ederek imaj kurulumunu açtım. Geri yükleme esnasında imajı görüyorum. en son aşamaya geldiğimde,

"Sistem görüntüsü geri yüklemesi başarısız oldu.
    Windows bir sistem görüntüsünü farklı üretici yazılımı olan bir bilgisayara geri yükleyemez. Sistem görüntüsü EFI kullanan bir bilgisayarda oluşturulmuş. Bu bilgisayar ise BIOS kullanıyor."

Hatası alıyorum ve işlemi gerçekleştiremiyorum.

Benim tahminim image yükleme esnasında yaşanan problem usb'den boot etmek için securty kapatıp csm açtığımda sistemi bios olarak değiştiriyor. O şekilde image yüklemek istediğimde ise image efi olduğundan sorun veriyor. Ama bunu değiştirecek yada çözecek bir şey bulamadım. Birde size danışayım dedim.

NYaklaşık 3 aydır bu bilgisayarla uğraşıyorum ve artık gurur meselesi yaptım. İnşallah yardımınızla Asus'un kurtarma bölümünü yeniden oluşturacağım ve farklılık olarak da oraya 8.1 kuracağım. :)
    Şimdiden geri dönüşünüz için teşekkürler.
    İyi ki varsınız.
    Selametle.

• Upp...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios'ta Boot menüsü yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.