Şimdi Ara

Asus rog almak enayilik mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr piyasasi nasildir bilmiyorum ama hp spectre 14 senlik bir alet olabilir, core ultra 7 155h var, bence okey bi islemci, 2.8k 120hz oled ekrani var senin 120hz takintina da iyi gelir (super otesi bi ekran olmasa da), burada 32/2tb versiyonu ucuza bulunuyodu.
    120hz takıntın olmasa en iyi macbook eqv windows tarafinda bence proart p16, ve kucuk kardeş px13 de fena bir makine degil. Dell bu seride performansi biraz yedi o yüzden xps 16 filan gönül rahatligi ile yazamiyorum cunku mbp ozellikle m3 maxle icinden geciyor, bi de harbi overpriced bu seneki xps 14 ve 16.
    G14 2023/4 fp olarak en makul olani ama bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 30 Ekim 2024; 0:46:36 >
  • Underclock thermal limiti 85 dereceye kadar sınırla
    Speedshift gibi olayları hallet
    Fan hızının rpm ini sınırla bak bakım nasıl canavar oluyo
    Bendeki laptopla evereste çıkarım
    Sizinkilerle uzaya
    Biraz uğraşsan çözülür sorunun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asus alma, garanti sürecinde çok ciddi sıkıntılar okuyorum TRde de ABDde de. Garantisi sorunsuz olsa da başka bir sıkıntı var; ROG vergisi.
    360mm soğutucusu arctic 4Kya satıyor Asus 11. Arctic soğutucu diğerinden objektif olarak daha iyi üstelik. Millet gidip "asusrog alacam ben set düzecem en ROG pc benim olacak" diye o parayı basıyor.
    PSU üretiyor 30Kya satıyor. PSU gerçekten iyi PSU, ama yarı fiyatından aza seasonic prime var. Seasonic prime en iyi PSU. Ama "asusrog alacam ben set düzecem en ROG pc benim olacak.
    Ekran kartında, anakartta falan da aynı mevzu var. ROG markasını ilk yaptıklarında EVGAdan getirdikleri mühendisler çok süper anakartlar üretmiştir, rampage 4 falan, sonra da arada gercekten iyi anakartlar meydana cikti ama hicbiri muadil anakartlarin iki kati fiyati hak etmedi. Muadil diyorum zaten hak ediyor olsa muadil demezdim.
    Laptop konusunda da ciddi sıçışları oldu, LM sürdüler bir modele sonra o LM sağa sola aktı. İyi olan laptopları da muadillerinin çok üstü fiyata satılıyor.

Varoş tipler vardır yemez içmez gider bir 15 senelik BMW alır sonra bütün hayatını o arabayı toparlamaya adar, "ASUSROG" o BMW işte. Sosyoekonomik bir utanç kaynağı, futbol takımı tutmaktan bile daha saçma bir şey. Apple kadar olmasa da bir tarikat. İyi mallar üretiyorlar mi? Matrix ekran kartları gerçekten iyi oluyor, ama işte Galax HOF her zaman daha iyi oluyor, daha ucuz da oluyor, tabii bunun sadece LN2 işine giriyorsan senle bir alakası var.

İstediğin şeyleri sana veren mallarin incelemelerini seyredeceksin, hangisi ucuzsa onu alacaksin.

• Laptop alacaksan ve apple isine yariyorsa apple al bu arada. Laptop işini onlar bitirdi. Gercekten tasinabilir ilk bilgisayar m1 airdir. X86 lazim diyorsan AMDnin mobil işlemcileri efsane. Evde bir 7840HS var. Acayip bir şey.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Laptoplara rog tax var demek haksizlik olabilir. Zephyrus g14, 16 dengi direkt olmayan cihazlar (legion 7i filan denk sayilacak cihazlar degil bence, blade 14,16e gelirsek isin icine razer tax geliyor ki son bladeler iyi cihazlar degil, alienware in guzel thin and light cihazi yok), rog flow serisi zaten endustride tek, rog scar 17 tek x3d islemciye sahip alet, scar 18in klasmanindaki aw ve blade 18 de zaten onun kadar pahali. Bilgisayar bilesenleri konusunda yorum yapamiyorum benim bildigim zamanlarda corsair hx veya cok cok paran varsa ax serisi to go statusundeydi, anakartlarda apex serisi harici asiri ozel çözümler üretmiyorlardi. Ama hero serisi taichi ile benzer fiyatlara daha genel kullaniciya hitap eden cozumlerdi hep, strix serisi ise ışıklı olsun şeyi orada tam sizin dediginiz gibiydi (benim donanım bilgim x370ten sonrasında yok ama hiç, belki değişmiştir isler)

Hocam o incelemeleri yapanların alayı paralı bot. Marka, parayla inceleme adı altında reklam yaptırıyor hiçbirine güvenmiyorum.

rog almayı düşünme sebebim de en iyi malzeme kalitesinin onda olması. Monster’dan canım yandı 3 kuruş ucuza aldık diye. ama şimdi 50 bine 14. Nesil i7 işlemcili 4070 ekran kartlı hp victus varken rog strix 16’nın aynı özellikli pc’yi 90-100 bine satması da mantıksız.

sanırım m4 pro işlemcili 14” macbook pro alacağım.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Zephyrus’lar bütçemi baya aşıyor hocam, 100 bin sınırı sadece yeni macbook m4 pro için. Yoksa windows pc’ye 50-60’dan fazla veresim yok. bir de bilmem ne bilişim satıcılarından alıp taklaya gelmek istemiyorum amazon, hb satıcılı bulamadım. Yoksa zephyruslar hoşuma gitti.

rog strix g16 serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

ya ben oyun falan oynamıyorum pek ama ekran kartsız windows bir pc’ye de 70-80k verme taraftarı değilim bir tık enayilik gibi geliyor.

sanırım bu düzende en mantıklı tercih m4 pro işlemcili 14” macbook pro.

• Amacin portability ise 16 inch hic bakma. Strix g16 hayalindeki gibi bir pc olmayabilir, yanilmiyorsam sadece keyboard deck metal, gerisi plastik. Zaten intelli tum gaming laptoplarin pili prize yasamak anlamina geliyor, bazi ryzenlilar kabul edilebilire yakindi (g14, blade 14, bi de sacmasapan uzun bataryalo bi tuf serisi alet filan vardi), su an hx 370li pcler guzel gozukuyo ama henuz duz gaming laptop kasasinda gormedik, zephyrusya duyruldu bi sanirim.

Eger pcyi tasimak icin aliyorsan gpulu almak zorunda degilsin, hatta almaman senin hayrina, ben 2018den beri portabilityi bariz daha tepeye koydugum icin 13 inch aletlerle geziniyordum, xps 14 buyuk bile geliyor hala ama xps 13 155h i guzel besleyemedigi icin tercihim yoktu. Kullanmayacagin bir donanimi yuk etmeye gerek yok, oyun icin kasa toplarsin gerekirse.

Ha illa discrete gpu, taşınabilirlik, iyi batarya, 120hz diyorsan bunu saglayan pclerin tam listesi su zaten

Blade 14/16

Xps 14 (16 90hz ekranli sadece)

Zephyrus g14/16

End of list🥰🥰

Zorlama ile listeye girecekler

Legion slim 5 14 (14 inch gibi degil valla baya kallavi, speaker klavye gibi pclik ozellikleri vasar)

Tuf a14 (kasadan cok kaybeder)

Helios neo 14 (ekran, klavye, speaker, ...)

Yoga pro 9i (tasinma sikinti, eski duran bi aley, yoksa genel toplamda basarili, xps ve mbp alternatifi olmaya en yakin alet olabilir)

Legion 7i (boyut bence yine, pil gorece daha zayif ryzenlilara gore, genel toplamda bence en iyi aletlerden biri ama gaming pazarinda)

Transcend 14 (bu da bilgisayarlik islevlerini yine tam karsilamiyor biraz fazla gaminge kacan bir alet, trackpad filan diger zorlamalardaki gibi tatmin etmediydi beni mesela)

Edit:bence fiyatinj hak eden bir alet kesinlikle degil (ve genel toplamda iyi bir makine de degil bence) ama 120hz, tasinir, iyi batarya, kaliteli materyal kriterine Galaxy book 4 ultra da uyuyor, yine de ustteki 3 aletin arasina yazmak istemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 30 Ekim 2024; 8:41:50 >

7945HX3li laptoptan o kadar az sayida var ki o islemci bir paper-launch.
    Thin and light konusacaksak zaten sadece apple var. Maaaustu alternatifi olan en ust seviye cihazın tek geçerli hedef kitlesi sahada calismasi gereken 3Dciler çünkü cihazlar o kadar agir ki sadece tasinirken daha kolay olsun diye "laptop" almis oluyorsun. Oyle bir sey alacagima fractal Terra gibi bir kasanin icine pc toplarim ben mesela.
    7945HX3Dli o chazi alacaksan (rog scar olması lazim yanlış hatirlamiyorsam) amenna ama gene de git itx kasa topla her turlu. Hiçbir manası yok o kadar parayi basip elektrik supurgesi gibi ses cikardigi halde ayni paraya toplanacak masaustunun yari performansini veremeyecek aletlere o kadar para vermenin.

En ust seviyeye bakiyorsan tabii doger markalar da geciriyor orada. Ben nispeten makul bir cihaz arandigini varsaymistim.

• Muteber yabancı kanallar var. Onların tek sermayeleri itibarlari. Mobil donanima pek bakmiyorum ben ama genellikle ya gamersnexus ya da hardwareunboxeda bakarim.

Yani scar 17 x3d eger paper launch olsaydi herhalde yurume mesafemde 2 magazada mevcut olmazdi herhalde. Bulundugum yer bir teknoloji urununu bulmak icin en olumlu 2 sehirden biri olabilir dunyada ama kesinlikle paper launch degil, olsa tehsirde bu cihazla oynayamazdim gibime geliyor.

Thin and lightta tek secenek kesinlikle apple degil. Applein zaten arm islemci ile gelmesi bastan ariza (buna okeyseniz alternatiflere surface laptop, xps 13 gibi premium sd x elite cihazlarj da sayariz zaten), windows tarafinda 10 yildir xps serisi, 4 5 yildir g14 (ve gecen seneden itibaren g16), keza benzer suredir blade 14/16 (zamaninda blade stealth ve 15), yillardir thinkpad x1 carbon, asus proart, surface laptop studio.. Bu x86 cihazlar hicbir sekilde maclere bataryada yetisemiyor (belki lunar lake x1 carbon gen 13 yetisebilir henuz çıkamadı piyasaya) ama yine 10+ batarya sunan cihazlar mevcut bu listede (g14, xps 14..).

Bu arada itx kasa argumaniniz tamamen saçmalık kasa zaten tek basina 6 7 kilo geliyor bunun monitoru var (hadi gittiginiz yerde oteldesiniz tvye bagladiniz diyelim???) diğer peripherallari var. Fractal terranin bos hali scar x3dden daha agir mesela. Hatta nvidianin absurt kartlari sagolsun bekledigimden daha agir bile olabilir, 4080 fe 2 kilodan agirdi yanlis hatirlamiyosam, 4080tin duzgun bi karti 3u geciyo olabilir. Tamam bu aletler surekli tasimaya optimal degil ama a noktasindan b noktasina hala tasinabiliyo bi sekilde.

Scar x3dyi gecen alet yok hala su an, scar 18e filan alternatif de yazmamissiniz (blade de aw de yazdiginiz handikaplarin aynisina sahip sonucta 18 inch ekranli 1 inch thick cihazlara bakıyoruz, fiziki limit). G14 ve g16 ucan kacan fiyatlara sahip aletler de degiller, 1200-1300 dolara bulunuyor g14in 4060lisi. Makul sayilabilecek bir alet rahatlıkla.

hocam yeni macbooklar tanıtıldı.

sanırım bunu alcam

https://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook-pro/14-in%C3%A7-uzay-siyah%C4%B1-standart-ekran-12-%C3%A7ekirdekli-cpu%E2%80%99ya-ve-16-%C3%A7ekirdekli-gpu%E2%80%99ya-sahip-apple-m4-pro-%C3%A7ip-24-gb-bellek-512gb

24 gb yeter mi?

en azından mid level sofeng olana kadar yetsin daha sonra alırım herhalde kendim. bu da 5-6 sene ediyor.

• Mac kullanmak deliliktir. Aksini iddia eden delidir.

Windows gibi rahatça takılacağın bir işletim sistemi varken gidip macos gibi paçoz bir işletim sistemine bel bağlamak ayrı deliliktir.

Asus rog konusuna gelince, fiyatı pahalı ama genel performansları çok iyi.

• Kullanim senaryona gore m2 base mba en fp duruyo, rami 16ya cikardilar.

M4 proya cikmaya gerek pek yok bence, m4u 24 ramle alip 10k+ cepte tutulabilir

7945HX3D mukemmel bir islemci, kimse tek kelime edemez o konuda ama Allah aşkına kaç stok olabilir tek bir oemin en üst seviye laptopundan?

ITX pc argumanım laptopu "tasınabilir" oyun bilgisayarı olarak kullanmak isteyenler için. Bu makineleri taşımakla bir fractal terra bir de 24 in monitor tasımak arasında wlbette bir fark var, ama elektrik süpürgesi sesi altında oyun oynamaya değecek bir fark değil bu her hafta baska yere tasınmıyorsan.

Evde su an HP victus 16 var bir tane. Alet gerçekten sağlam, malzeme kalitesi falan epeyce iyi ama HAYVAN GİBİ. Sırt çantasında taşımayı denedim belim boynum ağrıdı. Taşınabilir iş istasyonu olmak dışında hiçbir kıymeti yok taşınabilir olmasının. İçinde 4090M olan bir makinenin daha hafif (ve daha sessiz) olmasını bekleyemeyegimize göre ne yapacağız?

ARM bilgisayar olayına ilk başta ben de karşıyım fakat yanına şarj aleti almadan makineyi bir yere götürüp o makineyle iş yapabiliyor olunması ve bu makineni taşımanın gerçekten hiçbir külfeti olmaması benim aklımı çeldi. Zamanla emülasyon da tamamen gereksiz hale gelince her işi olmasa da bilgisayar kullanan insanların %99unun yaptığı her işi sessiz, hızlı ve bir prize bağlı olmak zorunda olmadan yapabilen bu aletler taşınabilir pazarını tamamen ele geçirecek. Bak ben masaüstücüyüm dizüstü sevmiyorum bile, Apple bu defa bu işi yaptı ama.

Evdeyken masaüstünde oyun oynar işe giderken yanımda macbook air götürürüm mesela, yani yok macbookum maalesef henuz ama baska bir laptopun en azından benim gozumde hiçbir manası yok. Macbook pro bile sacma bak buyuk olduğu için. Benim derdim gercek manada tasinabilirlik ve tasinabilirlik derken portable diyorum ben luggable degil...

Nyc bestbuylarin 2 3unde stok vardı gecen ay, su an kargo ile teslim gosteriyor, njde hala bir adet open box var. Var yani, özel üretim mbp configurasyonu değil bunlar sonuçta.

Bu arada tasinir dediginiz itx in sadece kasasi neredeyse 4 tane zephyrus g16 ediyor, tamam içinde desktop partlar yok ama 4090 mobile, hx 370 olan bir aletten bahsediyoruz. Ki 4090 4080 filan ayi gibi kartlar oldugu icin icine sadece fe veya en ufak kartlari (ventus) filan koyabilecegimiz de unutulmamali. 4090m ile 4070 performansini yeterince alabiliyorsun, ve gercekten tasiyabiliyorsun. Itx kasayi taşımak için surekli arabanin olmasi veya ucak bagajinin 3te birini feda etmen gerekiyor. Her ne kadar itx sistemleri cok seven, zamaninda toplamis biri de olsam dogru bir kıyas degil. Workstation veya thin and light gaming cihazlarda gidip ofiste vs de işine devam edebilirsin, ki bu cihazların var olma amaci da bu zaten. Iyi aletlerde fan zaten o derece kafa utulemiyor, ama sese bu kadar takıksaniz water cooled laptoplar var, hala toplam agirlik itx/2 oluyor ve monitor bedava.

Victus dedigimiz alet hpnin entry level sadece oyun oynatması icin yaptigi cihazi, bu aletten color accurate display, iyi batarya, kaliteli trackpad ve ince hafiflik beklenmiyor zaten. Onu bekleyenler icin omen transcend serisi mevcut, veya diger firmalardan zephyrus g, blade vs bakiliyor. Farkli segmentten cihazlar, yani kısaca focusu/butceyi degistirince hafiflik/sessizlik/iyi pil vs bekleyebiliyorsunuz (thinkpad p1 yaklasil 1.8 kilo, 4090 sunuyor, keza gecen nesil g14 sadece 1.65 kiloydu). Gayet fp cihazdır, 900 dolara dusuyor surekli 4070lisi, 900 dolara benzer performansta atx kasa zor toplaniyor. Bu arada victusun 4090lisi var mi ki? Burada en azindan 4070te bitiyor konfigürasyonlar.

Ryzen hx 370 de, lunar lake de inanilmaz batarya performansi sunuyor, lunar lake sd x elite i bile geciyor xps 13de. Ki bunlari gectim dogru model secimi yaptiginiz zaman gecen nesilde bile gunu çıkaran 155h li cihazlar bulabiliyordunuz rahatlikla (bataryasi ortalamanın bir tik ustu denen xps 14i hala gun icinde sarj aletine bağlamak zorunda klamadim mesela, ki zephyrus serisinin, spectre veya surfacelerin daha sacma pil omurleri vardi).

Bu arada agirlik ve pil onemliyse xps 13 1.19 kilo ile hem daha hafif, hem daha ufak, hem de bazi senaryolarda mba dan daha iyi pil sunuyor, bakmanizi oneririm.

hocam değil de bu zephyrus gibi güçlü hafif laptoplara yüksek donanım koyunca soğutmada sıkıntı olmuyor mu?

bir de özel değilse sanırım oyun oynamıyorsunuz, zaman kalmadığından mı yoksa sevmediğinizden mi? rol modelim olarak merak ettim.

Bak su an bulamiyorsun mesela. Başka OEMler de uretiyor olsa bulabilirdin. Teknik olarak paper-launch degil tabii ki...

Sıvı soğutmalı laptop epeydir uretmediler diye hatırlıyorum, urettikleri de absürt fiyatlara satılıyordu. En son asus yapmıştı öyle bir alet sanırım. Dockundan çıkarınca halen çalışabilmesi gerekeceği için en az hava soğutmalı bir oyun laptopu kadar "taşınabilir" olması gerekmiyor mu zaten onların da? Macbook air'i işe giderken, dışarı çıktığında falan çantana atabiliyorsun ama bu bahsettiğimiz cihazları taşımak için en iyi ihtimalle araba bagajına ihtiyacın var, yani her gün taşıyacaksan. Luggable desktop alternative diye sarılmalar lazım bunların laptop yerine.

Victusun dandik bir alet olduğunun farkındayım. Söylediğim şeyin ana fikri o 4060Mi bir aletten daha hafif olamayacağıydı 4090Mli bir aletin. Colour accurate display dediğin zamanzaten doğrudan mobil workstationlara giriyorsun orada sanırım bir tek lenovo ve dell var şu sıra, tabii vram sıkıntısı çıkmayacaksa oyun laptopu her türlü daha ucuz ben oyun laptopuna giderdim. Tabii 3Dci adam pek önemsemez o işi de yerinde video editleyen insanlar için elzem.

Yurtta veya öğrenci evinde kalan üniversite ğrencisi benim kafamdaki oyun laptopu kullanıcısı. Onun ihtiyaçlarına ve hayatına göre bakıyorum ben. Minisforum sanırım geçen bir itx set yapmıştı ETA prime kanalında görmüştüm, düz 7950 mobil lehimlemişler anakarta, soğutucusuyla geliyor ve kendi ekran kartını takıyorsun süper bir aletti 500 dolar falandı öyle bir şey alıp 4070 ti s takmak mesela her türlü daha mantıklı. Daha hafif itx kasalar da var.

Oyun laptoplarında uzaklaştırılması gereken çok fazla ısı ve çok az yer olduğu için elektrik süpürgesi gibi ses çıkarıyorlar ya, o sorun olmasa itx demem. Zaten klavye mouse her türlü takılacak, bir de küçük monitör gerekiyor sadece. Ucuz laptopların panelleri rezalet ötesi bu arada zaten.

O rog bilmemne masaya konacak ve orada kalacak kardeş. Çünkü ağır. Laptop demek de yanlış onlara koy dizinin üzerine yarım saat youtube seyredemezsin ateşten bir külçe bu sonuçta, hepsi öyle.

• Ben 3060li g14 cok kisa bir sure kullandim, kendi deneyimim de gayet olumlu idi. Zaten wattagelari daha kisik oldugu icin cok daha managable thermal outputa sahip oluyorlar. Duzgununu secersen (mesela bu listeye kesinlikle eski xps 15, intel macbook filan dahil degil) sikinti yasamiyosun

Ben en cok fm oynamayi severim, baska bisey oynasam bile fm oynayabilirdim diye dusunurum. Onun disinda sirf toplum baskisi cs lol valo filan girerim ki onlari 3 4 jenerasyondur onboard graphics bile oynatiyo zaten

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.