Şimdi Ara

Asus Rog G17 712 Almalı mıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar lenovo legion 5i ile asus rog g17 712 arasında kaldım. trendoylda suanda indirimde. bu ürünü kullanan varsa birkaç sorum var. batarya süresi ne kadar gidiyor, ısınma sorunu var mı?

legion 5 ile farklarına gelirsek

- legion'ın tasarımı daha sade ve düz. alttan ve renkli klavye ışıklandırması yok sadece beyaz iki kademe ışıklandırma var. asus ise gerçekten çok şık ve gösrerişli bir tasarıma sahip.

- araştırdığım kadarıyla asus ekran kartı 2060 115watt iken legion 80watt sanırım 115watt olanlar yeni nesil refresh oluyordu bu da %5 6 daha iyi performans demek.

- batarya ömrü konusunda her ne kadar legion 80wh asus 66wh gözükse de laptop review sitesinde 40 50 dk farkla asus daha iyi pil ömrü sunuyordu.

- asus 120hz legion 144hz. aradaki fark hissedilmiyor pek ama yine de acaba dedirtiyor.

- asusta sd kart okuyucu ve webcam yok. çok önemli değil benim için 7 yıllık laptopumda bu ikisini maximum 3 4 defa kullanmısımdır.

- ısınma konusunda legion 5 maximum 90 dereceyi görüyor buna eminiz. ortalama ise 82 derecelerde. ama asus için net bilgi bulamadım. bir arkadaş 75 dereceyi geçmedi dedi dün YouTube sohbetinde. eğer doğruysa kesinlikle asusu alırım.

eğer soğutma ve batarya performansı doğruysa asus alacağım.
    https://p8zh.adj.st/mk12x3o_m4o2h83?adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&Page=Product&CampaignId=529659&BoutiqueId=529659&ContentId=46394824&utm_source=share&adjust_tracker_limit=999999999&utm_medium=product_free&adjust_campaign=product_free&link_contentid=46394824&link_userID=13353842&adjust_deeplink=ty%3A%2F%2F%3FPage%3DProduct%26CampaignId%3D529659%26BoutiqueId%3D529659%26ContentId%3D46394824%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26utm_source%3Dshare%26adjust_tracker_limit%3D999999999%26utm_medium%3Dproduct_free%26adjust_campaign%3Dproduct_free%26link_contentid%3D46394824%26link_userID%3D13353842&adjust_redirect=https%3A%2F%2Fwww.trendyol.com%2FASUS%2FROG-Strix-G17-G712LV-H7005-i7-10750H-16GB-DDR4-1TB-SSD-RTX2060-6GB-GDDR6-FHD-120HZ-FHD-17-3-DOS-p-46394824%3FboutiqueId%3D529659%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26utm_source%3Dshare%26adjust_tracker_limit%3D999999999%26utm_medium%3Dproduct_free%26adjust_campaign%3Dproduct_free%26link_contentid%3D46394824%26link_userID%3D13353842

https://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-5-intel-core-i7-10750h-16gb-1tb-ssd-rtx2060-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81y8003vtx-p-HBV00000WGRID?magaza=Hepsiburada

• Asusta ortalama 3-4 saat video izleme süresi aliyorum pille ama legionda 3 saat ortalama, nedeni Legionda Corsair icue uygulamasi pili yiyo onu silersen 6+ saate çıkıyo pil süresi.
    Isınmaya gelirsek asusta sıvı metal var ve 17" olduğu için soğutması daha iyi. Hala ciddi bir sorun bulamadım laptopta, işyeri okul gibi yerlerde kullanıcaksan asusun fanlari sessiz oluyo yeterince ama lenovoda bilgim yok. Bide lenovo thermal throttle kolayca oluyo diye duydum o yüzden undervolt yapmadan oynamak pek kolay olmuyo.
  • Merkaloff kullanıcısına yanıt
    Hocam sizde yoğun yük altında işlemci max kaç dereceyi gördü? bir de yukarıdaki ürünle aynı mı sizinki
  • ayrıca şuradan anladığım kadarıyla legion da sıvı metal yok yanlış mıyım @Merkaloff

Asus Rog G17 712 Almalı mıyım
  • Benimkinde 2070 Super var onun dışında fark yok, grafik karti en fazla 80, işlemci ise 88 gördü. Ama laptobu düz masaya koyma arkasını kaldır yada soğutucu koy altına.

Legionda sıvı metal yok evet.
    neden hocam düz masaya koymayalım? hava çıkışı yandan ve arkadan değil miydi
  • idontthinkso kullanıcısına yanıt
    Evet ama hava girişi alttan olduğu için hava çıkışına yetecek kadar hava almayabiliyolar. Ama en fazla 4-8 derece fark görürsün düz masaya koyarsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkaloff -- 9 Eylül 2020; 14:30:5 >
    tesekkür ederim. asusu alıyorum o zaman inşallah pişman olmam.
    Tek bir şey soyliym almadan. Ben asusu küçük bir laptobum olduğu için aldım. Eğer sakin görünümlü iş te veya okulda kullanılacak bir laptop istiyosan Legion al derim ama direk oyun içinse rahatca Asus.
    işte de kullanacağım ofise götüreceğim. ama avukatlık yapıyorum en fazla wordde vs. işim oluyor çizim yapıp müşterilere göstermiyorum mimarlar gibi. en basit bilgisayar bile karşılıyor bunu. bu fiyatta bir bilgisayarın legion 5 gibi çok düz bir tasarıma sahip olmaması gerekiyor bence. onun dışında en önemli kısmı soğutması ve 115watt olması.
    Oyleyse Legion alırım. Asus oyuncu bilgisayarı tam. Yada HP Omen 15 bile alabilirsiniz. 12k ya 2070 Max-Q modeli var. Arkadaşım aldı çok memnun.
    peki omen 15te sıcaklık seviyeleri nasil? bir de max q super mi normal mi tartısılıyordu forumda bilgin var mı
    Omende max q normal var, en iyi fanlara sahip yani 90i gormezsin. Ama piyasadaki en iyi fanlarla birlikte en yuksek sese sahip, son hiza getirirsen tabi.

Ayrica 2070 versiyonu metal şasiye sahip o yuzden guzel materyalden yapilma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkaloff -- 9 Eylül 2020; 17:48:25 >
    valla hocam iyice kararsız kaldım. omen hiç yoktu kafamda simdi aklıma dustu. sen olsan yine asus alır mıydın bu üçü arasında
    Ofis laptobum olsa alırdım çünkü omenle legion daha profesyonel duruyo asustan oyle bir ortamda. Ama umursama dersen al kesin.
    omen'in duruşu biraz kaba geliyor özellikle monitorü ve max q hemen hemen 2060 ile aynı performansa sahip. legion'un tasarımı iyi hoş da cok duz be reis. o segment bir pcde klavye aydınlatması olmamasi dogru duzgun, çok soğuk olmaması ve 80 watt ekran karti olması.. klavye ve alttan ışıklandırmaları kapatabiliyoruz diye biliyorum asusta. objektif yorumun için sağol dostum kendi laptopun diye fanboyluk yapmadın takdir ettim. oyun oynarken klavyede ısınma yapıyor mu veya dizine koyduğunda rahatsız ediyor mu. daha önce dell g315 almıstım iade ettim dizime koydugumda pişiriyordu resmen tutamıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idontthinkso -- 9 Eylül 2020; 18:33:34 >
    Asusta ısınma olmuyo klavyede o yüzden rahatsiz etmiyoda kucağa koyunca sıcak oluyo. Bide 3ms ekrana kanma 9ms aslinda.
    dizinin üstünde çok oynadığımdan önemli bir ayrıntıydı. legion'da aynı durum var mı bilemiyorum tabi.
    Bakıp gördüğüm her Laptopta öyledir o yüzden zor ısıtmayan bir laptop bulmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkaloff -- 9 Eylül 2020; 19:23:24 >
    hocam iade ettigim laptopum dizimin üstünde gerçekten tutulamayacak kadar ısınıyordu. arada kaldırıyordum laptopu dizim soğusun diye. sende de böyle bir durum var mı rahatsız edecek kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idontthinkso -- 9 Eylül 2020; 19:26:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.