Şimdi Ara

Asus ROG G751 Gaming Notebook'u Duyurdu !!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
6
Favori
16.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben artık kararımı MSI GT72 dominator pro 2QE 629tr modelinden yana verdim arkadaslar...

nette girmedigim site okumadıgım yorum izlemedigim oyun videosu kalmadı.. :D

Oncelikle CPU MSI da 4720hq ..asustaki 4710hq

GPU MSI da 8GB ram iken asusta 4GB yeni cıkan oyunlar artık cok ram istiyor cod aw ve watch dogs ta bizzat yasadim

MSI klavye cok daha fonksiyonel + super raid 3 destegi var..

MSI ses kartı cok cok daha iyi.

MSI tek eksisi var oda ekranı..butun yorumlarda ekran negatif sonuc almıs..AMAA.....

MSI in forumunda birisi bu model icin ekran calibrasyonu Spyder3 adlı ucretli bi programla yaparak normal asus ekranının degerlerine getirmis.
    calibrasyon profilinide nete upload etmis..isteyen olursa linki verebilirim.hatta calibrasyon oncesi ve sonrası fotolarıda koymus...
    herneyse

msi tercihindeki diger en onemli hususlardan biride ekran kartının ileriide degisebilmesi..bundan 2 3 sene sonra bu laptopu 3000-4000 tl ye nasıl satılacak kim o kadar para verecek musteri nasıl bulunacak vs..

sizinde fikirlerinizi bekliyorum gerci bugun laptopu almayı dusunuyorum aslında..

• bu arada msi gt72 dominator pro 629tr modeli icin teknik servisten ekranın IPS mi yoksa TN mi olduguna dair bugun msjla geri donus yapacaklar..

ingiliz forumunda bir yerde IPS ekran icin SUPER RAID 3 destekli gelen versiyonunda var yazmıslardı..yani bizde 628TR olan modeli oluyorki onunda fiyatı 8500*9000tl arası
  • Soylediklerinizde ben de katiliyorum hocam
    Bir de son zamanlarda asus servisi ile ilgili hep kotu seyler duydum.Msi servis konusunda da cok daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 26 Aralık 2014; 9:04:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Slayer

ben artık kararımı MSI GT72 dominator pro 2QE 629tr modelinden yana verdim arkadaslar...

nette girmedigim site okumadıgım yorum izlemedigim oyun videosu kalmadı.. :D

Oncelikle CPU MSI da 4720hq ..asustaki 4710hq

GPU MSI da 8GB ram iken asusta 4GB yeni cıkan oyunlar artık cok ram istiyor cod aw ve watch dogs ta bizzat yasadim

MSI klavye cok daha fonksiyonel + super raid 3 destegi var..

MSI ses kartı cok cok daha iyi.

MSI tek eksisi var oda ekranı..butun yorumlarda ekran negatif sonuc almıs..AMAA.....

MSI in forumunda birisi bu model icin ekran calibrasyonu Spyder3 adlı ucretli bi programla yaparak normal asus ekranının degerlerine getirmis.
    calibrasyon profilinide nete upload etmis..isteyen olursa linki verebilirim.hatta calibrasyon oncesi ve sonrası fotolarıda koymus...
    herneyse

msi tercihindeki diger en onemli hususlardan biride ekran kartının ileriide degisebilmesi..bundan 2 3 sene sonra bu laptopu 3000-4000 tl ye nasıl satılacak kim o kadar para verecek musteri nasıl bulunacak vs..

sizinde fikirlerinizi bekliyorum gerci bugun laptopu almayı dusunuyorum aslında..

Üstadım bu araştırma işi beni de bezdirdi. Saatlerce okuyorum, sonuç: kararsızlık.

Tasarım ve malzeme kalitesi + işçilik konusundaki fark açık. mAçıkçası klavye konusunda da ben Asus'u beğeniyorum. Ekran kartı değişimi konusunda 2-3 yıl sonra şöyle bir şey olacak: bazı oyunlarda cpu darboğaza gireceğinden ekran kartı upgrade etkisiz kalacak ama bazı oyunlarda da 1.000 tl civarı bir fiyata laptop sıfırlanmış gibi performans kazanacak. hangi oyunları beklediğimize bağlı. Mesela half life 3 gelecek olsa valve çok iyi optimizasyon yaptığından upgradeye gerek kalmaz ama crysis 4 için bu laptoplar şu anki halleriyle ultra oynatmaz.

Geçen günlerde benim açtığım konuda bir arkadaşımız bekle acele etme demişti tam GT72 alacakken. Dün de Asusun videolarını izleyince kasası çok hoşuma gittiğinden kafam iyice karışmıştı. Ben elimdeki idare eden laptop ile CS Go felan takılıp Asus'un Türkiyeye gelmesini beklemeyi düşünüyorum aniden gaza gelip sipariş geçmezsem. Bu arada GS70 incelemeleri de koyacak arkadaşlar, açıkçası ben MSI alacaksam GS70'e daha yakınım, galiba kasa görüntüsüne çok önem veriyorum. Gerçi şu GT72'yi çıplak gözle görüp incelesem belki onu da beğenecem ama öyle bir imkan yok Ankarada hiçbir mağazada. Çok düşük bir ihtimal de olsa gidip bir kasa mı toplasam diye aklıma gelip gelip gidiyor.

Bu arada aradığım mail attığım firmalar arasında 2-3 tanesinden yanıt geldi ve Asus G751in Türkiye'ye gelmesi konusunda bir tarihe maalesef şu an için ulaşamadım.

Ek olarak bence bu tarz elektronik cihazlarda en önemlisi stabilite. Yani üç aşağı beş yukarı performansları çok yakın. Hangisi stabil çalışıyorsa o düşünülmeli. Bu konuda özellikle throttling olayını araştırdığımda Asus ile ilgili ROG forumunda throttling yaşayan birinin mesajını gördüm ama ne kadar önemli şekilde yaşadı veya çok kişide yaşandı mı tam anlayamadım.

Kafanı iyice karıştırmamışımdır umarım.

• airfield A kullanıcısına yanıt
    4710 islemciler 2-3 sene sonra darbogoza girmez merak etme 4-5 sene sonra belki.
    Bunlar yeteroce guclu islemciler ki zaten her sene de yeni islemci cikmiyor
    Bu arafa mesela 4710 3.5-a kadar cikabiliyor ama oyunlarda 2.4 filan kullaniyor mesela
    O yuzden islemciye fazla takilmamak lazim
    Ki bu msida 4720 var yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar , 3-4 sene sonrasını hiç düşünmeyin belki de 1 sene sonra upgrade imkaniniz yine olmayacak , çünkü yeni nesil artık DDR 4 ve yakın sürede ben yeni entegre ekran kartlarınında geleceğine inanıyorum , sizin için önemli olan en iyisi olması mantıgını bir kenara bırakarak işinizi görecek olan pc ye yönelmenizi tavsiye ederim , Millet olarak en iyiye sahip olmayı çok severiz bunu kabul edelim :) o yüzden 8-9 bin TL gibi bir bütçe buna vermeyin , arkadaşımız pc toplama imkanından bahsetmiş bana kalırsa ev kullanıcısı olarak tereddüt etmeyin üstadım ben okul için almayacak olsam , canavar bana evde yetiyor ve yurtdışında oldugumdan memlekete döndüğümde pcsiz kalıyorum derdim ondan benim :D yani yeni nesil ile beraber anakart upgrade yiyeceğinden 3-4 sene sonra ki ekran kartlarını desteklemeyebilir diye düşünüyorum , notebooklar uzun vade düşünmeyin derin , GS70 konusuna gelincede çok hafif ve kullanışlı bir ürün tabi ki şaşalı değil sade ve güzel bir tasarımı var sogutma incelemelerini izledim gayet başarılı dediğim gibi bekleyin derim az daha sabr edin , Asus neden Türkiye'yi es geçti bu üründe bilmiyorum ama tek sebebi G750Jz leri eline yüzüne bulaştırmaları diye öngörüyprum firmaları zarara ugrattilar ve distribütör kaybettiler , umarım tekrar bir anlaşma sağlarlar bu konuda , msi tek ele dönmeye başladı buda can sıkıcı , 9,000 TL gibi faiş rakamlar ile insanları ikilemde bırakıp duruyorlar malesef.Ülkemiz kalkınsın istiyoruz ama biz iflas edeceğiz bu gidişte :D

• bugun aksam saatlerinde msi gt72 dp 629tr modelini almaya gittim ..

sabah stokta olan urun aksam BITMIS...

vardır bi hikmeti deyip biraz daha arastırma yapmaya karar verdim
  • hangi firmaya gittiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Slayer

bugun aksam saatlerinde msi gt72 dp 629tr modelini almaya gittim ..

sabah stokta olan urun aksam BITMIS...

vardır bi hikmeti deyip biraz daha arastırma yapmaya karar verdim

araştırmalarımızı paylaşalım benim gözğm asusta

• Eksen e gitmistim...

asus benim hic hosuma gitmiyor artık..istanbul bilisimin getirdigi modellerin fiyatı hem 700-800tl daha pahalı
    hemde msı in donanımı daha guzel..islemci bi gomlek ustun gpu ram 8GB ileriye donuk..daha once yazmıstım zaten
    + yanında cok sık sırt cantası vs..hediye var.

netteki asus g751le kapıstırma testlerinde asusun neden score kısmında azıcık onde oldugunuda caktım bu arada..

asusta turbo master overlocking olayı devreye girip cihazı otomatik overclock ederek calistiriyo..

buda score da azıcık one gecmesine sebep oluyo..bizde onu manuel olarak ister msi afterburner ister nvidia inspectorla
    ister baska bi sekilde kendimizde yapabiliriz zaten..

suan sanal marketimden veya ebrar bilgisayardan almayı dusunuyorum..sanal marketimden daha once hic alısveris yapmadım
    bilgi verirseniz sevinirim

• iki firma hakkında da çeşitli forum ve şikayet sitelerine göz attım genelde iki firma da olumlu yorumlar almış ve kargo süresinin 1 gün olduğu söyleniyor her ikisi için de.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    arastırmalar icin cok tesekkurler
  • rica ederim. zaten internet alışverişi olduğu için içinize sinmeyen bir durum olursa 2 hafta içinde iade edebiliyorsunuz diye biliyorum.
  • Merhaba
    Forumu inceledim
    Diger sitelerideinceledim ve asus g751jy aldım.
    Ocak 15-20 gibi gelecek.
    Geldiğinde sizinle görüşlerimi daha net paylaşırım.
    Gtx980m intel 4710hq 8gbram 1tb hdd li free dos olan versiyonu nu
    Yannda canta ve mouse cıkmış.
    Ayrıca msı almamın sebebi aldığım ulkede msı yktu.
    Snki biraz pahalı. Ben 4400 tl ye aldım. Kredi kartımın ücretsiz 4 taaksit te verince cok düşünmdim.
    Benim görüşüme göre raid 3 olmasının bize ne artısı olacak mssd kullanack nede olsa hem pahalı hem normal sdd ye göre yavas raidle hız acıgı kapanacak hatta artacak ama bu farkı anlayabilecekmiyiz.
    4710 ile 4720 arasındaki farkı anlayabilecekiyiz.
    Ekran kartı belleği 8-4 olması hızlarını suan etkileyecekmi.
    Sıcaklık degerleri nasıl bizi rahatsız edecekmi
    Asusun klavyeye yansıyan ısı cok cok az
    Msı da bunun cok oldugu ellerin terlediğini hdd nin 7200 rpm olanlarda titreşim yaptıgını (eskim modellerde) biliyorum.
    Bütçeme daha uygun olmasıda benim için önemliydi hatta bulabilseydim 970m ekran kartlısını alacaktım.
    Elime geçtiğinde daha ayrı tılı yazarım ama her iki makinede ihtiyaçlarımı 3-4 yıl rahatlıkla karsılayacktır.

• yeni asus unuz hayırlı olsun

gayet ucuza almıssınız hemde 980m li modeli..
    her iki laptopta kafa kafaya modeller ben tercihimi MSI dan yana kullanıyorum asusun kasasının tipide hic hosuma gitmedi acıkcası gecenlerde G750nin bir modeline yakından gordukten sonra..cok kaba tank gibi duruyuo
    hem yeni kasasıda TOST makinasını andırıyo
    herneyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Ghost -- 27 Aralık 2014; 19:44:05 >
  • tegin41 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam 4400 çok iyi fiyat nereden aldınız acaba? yalnız diğer yazdıklarınıza pek katılamıyorum.
  • Bg denalıyrum
    Hangilerğni begenmediniz veneden acıklayabilirmisiniz.

• Tost makınası benzetmesi güzel... Ama G750 den gene iyi yapmışlar be.
  • tegin41 kullanıcısına yanıt
    bg nedir? bulgaristan mı? bir kere 4400 dediğim gibi çok iyi bir fiyat o yüzden kaçırmadığınıza sevindim ama super raid 3 sözde kalan bir olay değil testlerle 1500-1600 mb/saniye lere ulaşan bir hız söz konusu ki bu loading ekranları,kopyalamalar vs için önemli bir hız. ekran kartı belleği de eğer uzun süre kullanılacak bir bilgisayar ise önem kazanıyor çünkü son zamanlarda ultra texture ayarı için uçuk kaçık vram istemeye başladılar o yüzden önümüzdeki yıllarda ne olacağı belli değil en az 4 yıl kullanacağınızı varsayarsak bir ihtimal sorun olabilir. sıcaklık değeri konusunda asus çok iyi ama msi da artık yeni kasalarında iyi bir soğutma kullanıyor asus ile aynı değerleri veriyor yaklaşık olarak diye biliyorum. öyle el terlemesi vs yok. hdd için ise bir fikrim yok kimi bilgisayarda olurken kimisinde olmayabilir böyle bir kronik sorun var mı fikrim yok şu an sizden duydum sadece. onun dışında msi steel series klavye ile de bir artı kazanıyor diyebiliriz tabii sonuca bağlarsak bu artılar ile msi abartılı bir fiyata denk geliyorsa o zaman elbette bu fiyat farkı yerine ihtiyacı karşılayan ve bütçenin elverdiği ürünü almak en mantıklısı ama aynı yerde asus 4400 iken msi 5000 ise gözüm kapalı msi seçerdim diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.