Şimdi Ara

Asus ROG G751 Gaming Notebook'u Duyurdu !!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
6
Favori
16.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sroad

ikisi çok farklı cihazlar bir kere karşılaştırma olarak g751 970m modeli ile gs70 değil gt72 970m kartlı modeli yapılmalı.

Ama ben bu ikisinden birini alacağım. Oyüzden bu ikisini karşılaştırıyorum. Biri 5300,diğeri 5800 tl..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IbraKadabrA kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış anladınız. demek istediğim bu iki cihaz arasında belirgin farklar var zaten. yani karşılaştırmaya gerek yok hangisi ihtiyacınızsa onu alın. ha eğer gt72 alacak olsaydınız o zaman karşılaştırma daha gerekli olurdu çünkü ikisi de birbirine çok benzeyen cihazlar ama gs70 çok farklı bir cihaz. basitçe özetlemek gerekirse:

gs70: ince, hafif, zarif, şık ama upgrade imkanı az ve daha fazla ısınan bir cihaz.
    g751: kalın, ağır, bana göre şık ama zarif değil, kesinlikle soğuk çalışacak ve upgrade imkanı yüksek bir cihaz.

aklıma şimdilik bu belirgin farklar geliyor sormak istediğiniz başka bir şey varsa sorun araştırıp beraber inceleyelim.

bu arada ekran kalitelerini bilmiyorum maalesef o yüzden karşılaştıramadım.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Yok haklısın o konuda.. Durmadan incelemeler izliyorum, falan, özellikleri de biliyorum ancak. İnce mi alsam, kalın mı aslında ona karar veremiyorum.

GS 70 alanlardan da daha henüz bir yorum gelmedi çok. Asus'un daha rahat çalışacağını düşünüyorum (sıcaklık olarak). GT72 düşünmeme sebebim de, fiyatının çok yüksek olması, bir de ekranına vasat denmesi..

6000 TL ye kesinlikle çıkmak istemiyorum. Gs70 aslında tam bana göre ancak, g751 in okkalı kasa tasarımı da beni cezbediyor. Ancak yanında orjinal çanta yok bişey yok. Kararsızlık işte..
    artık bu iki cihaz arasında zevkinize göre tercih yapmalısınız buradaki kimse size yardımcı olamaz. yani bana sorarsanız ben kalın alın derim çünkü soğutma sistemi ince cihazın ne kadar iyi olsa da 2 yıl sonra sıkıntılar yaşatmaya başlayacak ve devamlı bakım isteyecek oysa kalın bir cihaz çok daha uzun süre stabil kalır ve daha az bakım ister. bakım yapacağınız zaman da kasanın ferah olması işinizi kolaylaştırır. gt72 g751den daha pahalı değil aslında yani arasında 100 dolar fark vardır olsa olsa ama tabi bütçe ve zevk meselesi. ekran olayı ise benim okuduğum yabancı teknoloji sitelerindeki incelemelerde hep denmiş ki "cihazın paneli tn ve bu kadar üst seviye bir cihazın hakkını vermiyor ama objektif olarak söyleyebiliriz ki bir tn panel olarak gerçekten çok kaliteli iyi bir panel." tarzı yorumlar yapılmış.
  • Ips degil diye almamanizi anlamiyorum
    Kaliteli bir tn panel en az ips seviyesine gelebilir.
    Yani msi en ust modelinde de bu paneli koyduklarina gore bir bildikleri vardir.
    Bu arafa tn panelde fps oyunlari daha iyi oynaniyormys ipsden
    Bunun sebebini bana aciklacak olan var mi?

• Almayı düşündüğüm teknik özellikleri tamamen aynı olan ASUS G751JT-DH72, MSI GS70 2QE ve MSI GT72 2QD hakkındaki görüşlerim (-) ve (+) larıyla.. (Farkettiğiniz üzere, bunların hepsi 970m li, malesef 980m lilerin fiyatı çok yüksek )

ASUS G751JT-DH72 6000 TL

- Fanlarına erişimin zorluğundan bahsedilmiş incelemelerde. (İlerde tozlanma olduğunda, temizlemede sıkıntı yaratabilir)
    - Ethernet portu ve güç girişinin sağ tarafta olması (Bu da mouse kullanımı sırasında kablo kalabalığı yaratacaktır)
    - Yanında orijinal çantasının olmaması çok büyük eksiklik kanımca
    - Hala İstabul Bilişim'den başka yerde satılmaması
    - Ses sistemi MSI lara göre daha kötü (ancak bu beni çok ilgilendirmiyor)
    - Kalın kasasına rağmen ilerde upgrade'e imkan vermemesi

+ Aşırı sağlam görünen kasa tasarımı
    + Kasanın genişliği, ferah çalışacağını hissettiriyor bana.
    + Hava kanalları soğutma konusunda aşırı güven veriyor.
    + Fanların sessiz çalışması
    + Ekranı güzel.

------------------------------------------

MSI GS70 2QE 5500 TL

- Acaba incelikten dolayı ilerde soğutma sıkıntısı olur mu endişesi
    - Fanların biraz gürültülü çalışması (bu da beni çok ilgilendirmiyor aslında)
    - Ethernet girişinin sağ tarafın ortalarında olması (yine kalabalık olayı)

+ Orijinal çanta, mouse hediyeleri
    + Çok şık ve zarif kasa tasarımı.
    + Düşük tepkime süreli güzel bir TN ekrana sahip olması
    + Birkaç yerde satılması dolayısıyla fiyat avantajı ve servis avantajı

-----------------------------------------

MSI GT72 2QD 6600 TL

- Ekranın kalitesizliğiyle ilgili söylenenler. GS70 de TN ekran ama güzel bence. Acaba GT72 de aynı TN den mi?
    - Kasanın plastiğimsi görüntüsü (özellikle yanlardan ve arkadan ızgara bölümü)
    - Kasa tasarımı malesef çok şık değil (diğerlerine göre)
    - Fiyat dezavantajı

+ Yanında gelen muazzam hediyeler (çanta, mouse, kulaklık vs)
    + Güç çıkışı ve ethernet portunun arkada olması
    + İlerde upgrade'e imkan verecek olması
    + Fanlara erişimin kolay olması

--------------------------------------------

Yani durum budur... Eksileriyle artılarıyla düşüncelerim bunlar ancak ne yapsam bilemedim. 6000 TL den de fazla bir laptopa vermeyi düşünmüyorum. ASlında 5000 TL den fazla vermek de istemiyorum ama neyse Bunlardan birini seçeceğim, Siz ne dersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IbraKadabrA -- 1 Ocak 2015; 16:30:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Ips degil diye almamanizi anlamiyorum
    Kaliteli bir tn panel en az ips seviyesine gelebilir.
    Yani msi en ust modelinde de bu paneli koyduklarina gore bir bildikleri vardir.
    Bu arafa tn panelde fps oyunlari daha iyi oynaniyormys ipsden
    Bunun sebebini bana aciklacak olan var mi?

Hocam ben aslında TN i IPS e tercih ediyorum zaten. Ancak GS70 deki Tn övülürken, GT72 deki yerilmiş. Bunu anlamadım ben acaba farklı mı diye..

TN de tepkime süresi daha düşük IPS e göre. Yani oyun daha akıcı gibi düşünün..

Mesela tüplü tv ler ne kadar akıcıdır, tepkime süreleri en düşük olduğundan

Mxm slotu ve 8gb vram var msida bunu da belirtelim.
    Servis acisidan da msi daha iyi
    Dizayni bence gayet guzel
    Ben gt72 derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mxm slotu ve 8gb vram var msida bunu da belirtelim.
    Servis acisidan da msi daha iyi
    Dizayni bence gayet guzel
    Ben gt72 derim

GT72 nin 970m lisi hocam adayım ama.. 6 gb sanırım..

Acaba GS70 le arasındaki 1100 Tl fark değer mi, sadece ekran kartı 3 yerine 6 gb..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IbraKadabrA -- 1 Ocak 2015; 17:00:58 >
    Yine her turlu msi bence hocam.
    Digerlerinde 3gb 970 var bu arada.
    Bunda 6gb var
    Bu vram su an cok fark yaratmasa da ilerleyen yillarda yapabilir
    Su an zaten 1080 ustu 2k,4k filan yapacaksaniz 3gb sikinti yapabilir
    Ben de 6gb 970m kullaniyorum bu arada:)
    Clevo 170 sm-a(victor p703) modeli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    Peki GS70 ile arasındaki 1100 Tl fark değer mi? (4k falan hiç uğraşmayacağım :)
    Hocam simdi saniyorum gt72nin hediyeleri cok daha iyi ve fazla
    Yani bu hediyelerin fiyatlarini birbiriyke hesaplayip bir dusurun.Asil fiyat farkina o sekilde goz atalim

• sroad kullanıcısına yanıt
    Hakikaten öyle SLI dışında beni çeken pek fazla birşey yok :D kasa yapısı birde grerçekten yeni nesile örnek olmuş ,18,4 de cabası :D ben harici klavye mouse olmadan kullanamam zaten gereksiz bir hareket olmuş :) touch pad ve num sersiin bir arada olmasa güzel ama ne kadar fonksiyonel ve dayanıklı olacak zaman gösterir zırt pırt kafayı yiyebilitesi çok yüksek :D
    Üstad ben kasa toplamaya karar verdim, 6000 liraya gtx 980li i7 4790k lı bir makine yapılabiliyor, arada yaklaşık %50 performans farkı ve ısınma vs sorunların olmaması avantajlarından vazgeçemedim. Bu kararda asusun Türkiyeye gelmemesi de etkili oldu. Gt72 nin kasasını beğenemedim, gs70 2qe de performans olarak 1-2 yıla kalmaz ultrada zorlanır. Kasaya 1-2 yıl içinde bir gtx 980 daha takıp Slı yapacam, 4k çözünürlüğe giriş yapacam. Size de şimdiden kararınız hayırlı olsun.

• airfield A kullanıcısına yanıt
    E zaten bilgisayari tasimayacaksan su ana kadar laptoplara bakman sacma

• quote:

E zaten bilgisayari tasimayacaksan su ana kadar laptoplara bakman sacma

odadan odaya taşıyacaktım, masaya bağlı kalmayı sevmiyorum, bu da kasanın dezavantajı işte

• airfield A kullanıcısına yanıt
    Odadan odaya tasimak icin laptop mu alinir ya
    Siz masaustu alin mis:)
    Ama laptobun tadini hicbiri veremez

• Benim masaüstünü koyacak masam bile yok. Bana laptop farz..
  • quote:

Odadan odaya tasimak icin laptop mu alinir ya
    Siz masaustu alin mis:)
    Ama laptobun tadini hicbiri veremez

Aynen laptopun tadı çok farklı ama fps'nin dibine vurmam lazım, çok fena ultra takıntısına tutuldum

hocam güzel özetlemişsiniz artık aralarından birini seçmek size kalmış bu arada msi daha pahalı olmasına rağmen hediyelerini hesaba katarsanız aslında aynı fiyata hatta daha ucuza gelmiş oluyor. ayrıca yurt dışından getirtme durumunuz yoksa istanbul bilişimden asus almanızı hiç tavsiye etmem.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.