Şimdi Ara

Asus ROG G751 Gaming Notebook'u Duyurdu !!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
6
Favori
16.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    zaten piyasda ki ürünler ile birebir aynı özellikleri kullanıyor , sorun panel ve malzeme kalitesi gidip görüp inceleyerek birşeyler söylenebilir diye düşünüyorum açıkcası , çok karşıma çıkan bir marka değil
  • Kirmizi isiklandirmayi begendim eski beyaz o kadar da guzel degildi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SefirEmre kullanıcısına yanıt
    Kasa olarak ta hocam asus kadar olamasa da saglam ve guzel yani
    Bir de arti olarak 6gb vrame sahip 970m var,8 renkli isikli klavye var 2 tane 2.5 hdd 2 tane de msata girisi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.G751 elime ulaştı. Merak edilen bir şey var ise söylemeye çalışırım.
     Asus ROG G751 Gaming Notebook'u Duyurdu !!! Asus ROG G751 Gaming Notebook'u Duyurdu !!! Asus ROG G751 Gaming Notebook'u Duyurdu !!! Asus ROG G751 Gaming Notebook'u Duyurdu !!! Asus ROG G751 Gaming Notebook'u Duyurdu !!! Asus ROG G751 Gaming Notebook'u Duyurdu !!!

hocam ben de üniversite öğrencisi olduğum için her gün olmasa da devamlı bir taşıma ihtiyacım olduğu için laptop almaya karar verdim yoksa 7000 lira ile çok çok iyi bir pc toplayıp keyfime bakardım.

bu arada ilk olarak victor konusuna değinmek istiyorum. ben ilk olarak victor düşünüyordum ki hala daha düşünüyorum fakat bütçe artırımına gitmem sebebi ve victorun kasalarının gözüme cidden çok kötü gelmesi nedeniyle fikir değiştirdim hazır bütçe artırımına gitmişken en iyisi olsun asus rog veya msi gt serisi olsun dedim.

önce rog almayı düşünüyordum fakat sonradan msi araştırınca rog gözüme sade geldi ve ülkemize de gelmediği için eğer yurt dışına (özellikle ABD) gidecek birini bulamazsam zaten alma ihtimalim ortadan kalkacak. sonra düşününce msi bu son serisinde cooler boost 3 teknolojisi kullanıyor bu sayede soğutma olarak asustan geri kalır yanı yok.

diğer özelliklere bakarsak da en üst versiyonu 4x128gb ssd ile super raid 3 desteği sayesinde 1500mb okuma hızı sunuyor. asus bu konuda geri kalmış durumda. steelseries keyboard ve diğer yazılımları ile msi bir tık daha ileride geldi gözüme. bu demek değil ki asus tercih edilmemeli. aksine iki bilgisayar da o kadar iyi ki birini tercih etmek için bahane bulmak çok zor

eğer asusun en üst düzey modeli yani gtx 980m 4720hq 32gb ram 2x256gb ssd (asus 128lik kullanmıyor 256x2 oluyor maksimum diye biliyorum) modeli 7000-7500 gibi bir fiyata gelirse 1200 lira fazla verip msi almak yerine ufak tefek (super raid 3, steelseries, bazı yazılımlar) şeylerden feragat edilip asus alınır. tabii msi yanında gelen paketi de unutmamak gerek özellikle çanta, mouse ve kulaklık önemli hediyeler. asus'da yanında benzer bir paket vermeli diye düşünüyorum.

edit: bu arada her ne kadar pek önemli olmasa da asus 970m 3gb , 980m 4gb versiyonlarını kullanıyor. msi ve victor ise 6 ve 8 gb versiyonlarını kullanıyor. ben açıkçası 7-8 bin lira vereceğim üründe her ne kadar psikolojik de olsa 4 gb yerine 8 gb olmasından yanayım

bir de yakından görmeden yorum yapmak hatalı ama ben victor kasasının malzeme kalitesinin kötü olduğunu düşünmüyorum ama bir asus olamayacağından da eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 20 Aralık 2014; 14:56:37 >

• sroad kullanıcısına yanıt
    Kasa kotu degil hocsm yani dizayni sade vs hos ama bi asus msiin sikligi yok tabi:)

bir de bahsetmeden geçemeyeceğim msi'ın bu kasasındaki sol taraftaki çeşitli özellikleri aktif eden tuşlar resmen rezalet. hangi akla hizmet böyle bir şey yapmışlar anlam veremedim. keşke eski kasalarındaki gibi dokunmatik ve üstte olsaydı ya da ne bileyim biraz daha hoş bir şeyler yapılabilirdi.

son olarak aklıma gelmişken yazıyorum msi'ın gpu switch olayı bence süper olmuş. manuel yapmaları mükemmel bir yenilik optimus saçmalığının getirdiği bir sürü sorunu ortadan kaldıracak ve istediğimiz zaman müdahale edebileceğiz bu süper olmuş. şahsen ben bazı eski oyunları intel gpu ile oynamayı dahi düşünürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 20 Aralık 2014; 15:15:27 >
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    hocam yukarıda da dedim kesinlikle p500 serisi ve p700 serisi cihazların kasalarının malzeme kalitesi olarak kötü olduğunu düşünmüyorum ama slim modelini saymazsak aşırı kaba ve biçimsizler bir de her ne kadar malzeme kalitesi kötü olmasa da bir asus olamayacağını düşünüyorum. asus'un üst seviye cihazlarının kasaları efsane.
    Hocam onu diyorum zaten asus kadar guzel gorunmuyorlar ancak dediginiz gibi de asiri kaba ve bicimsiz degil.Sade bir tasarimi var o kadar:)
    Ama bence fena degil yani

aslında bahsettiğim şey malzeme kalitesi olarak da asusun 1-2 tık altında olduğu.
    Hocam ayni seyi diyorum zaten.
    Kasa kalitesi zaten 1-2 tik yuksek zaten o kesin.
    Yine dizayn olarak da 2 tik filan altinda ama dediginiz gibi kalas gibi degil sade ve sik bir tasarimi var yani:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Msata raid elbette artısı kadar kötü yanıda var , herhangi bir tanesinin arızasından hiç bir şekilde veri kurtarma imkanın yok , raid 0 da Asus da 800-900 lere yakın bir okuma yazma hızı veriyor bence 1000 üzeri fazla birşey katmaz size sadece satış politikası , normal bir ssd verimliliğindne ne kadar memnunsak bence abartı bile kalıyor , bunun yanı sıra tabi ki kendi tercihlerin ile sana hitap eden görüntüyü yapmak önemli tercih meselesi ben o konuya fazla takılmıyorum ama MSI Türkiye modelleri IPS panel içermiyor ben daha çok okulda mimari çizimlerde kullanacagım için görüntü netliği benim için daha önemli ve inanıorum ki Asus aynı modeli 6400 6800 arası olurdu Türkiye'de MSI biraz bizim piyasayı düşünmeden bu fiyatları belirliyor sanırım Distribütör biraz daha revize edileceğini umuyorum fiyatların , bana kalırsa vermeyin abi 7000 Tl sınır tutun yazık günahtır derim vergiyse vergi koysunlar katma degerin üzerine 2800$ ( ki bunu satan adamlar kar etmeden satacak hali yok ) %18 KDV %5 de kar 7500-7700 arası ye satsınlar eyw da 8700 TL nedir , bir çok insana serçe şahin alıp 2 tane o paraya karına satiyor :D:D misal bence fazla geldi açıkcası

ben "kalas" ibaresini kullanmadım asla. kişisel olarak gözüme hoş gelmediğini belirttim sadece. ki hala daha victoru da düşündüğümü belirttim yani görsellikten ödün vererek alma ihtimalim hala daha mevcut.
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt
    güle güle eskit hocam , darısı bizlerin başınada Asus politikalarına akıl sır ermiyor koskoca G750Jz serisini Türkiye'ye ikinci el gibi ne itelersem kar diye sürdüler piyasaya , Tablet falan hediyesi ile göz boyadılar 1 ay geçmeden ürünleri geri toplamak zorunda kaldılar , yazık ettiler ciddi bir güvensizlik oluşturdular bende MSI revize olmasını bekleyeceğim , Asus dan uzunca bir süre uzak olmayı düşünüyorum artık ki neredeyse tüm bileşenlerim asusken bunu yaşamak büyük hayal kırıklıgı , Türkiye'nin küçümsenecek bir pazar payı yok nedense 4710 sabit işlemciler sadece ülkemize gönderiliyor , Avrupada ki bundlerlar bizlere sunulmuyor ve en az 1200 1400 $ daha fazlaya almış oldugumuz halde ürünleri fiyatlar ülkemize göre revize edilip gönderilmiyor , tüketici olarak daha mantıklı olmalıyız yurtdışından ürünü almak işimize geliyor fakat kendi ülkemize ne yazık ki katkıda bulunamıyoruz ve günden güne daha da 3. dünya ülkesi muamelesi görüyoruz.

Anladim hocam ben tavsiye ederim yani.Ben de senin gibi basta asus g751 alacaktim ama victora dondum cesitli sebeplerden oturu:)
    Siz ne zaman almayi dusunuyorsunuz kismetse

hocam raid konusunda dediğiniz gibi biraz psikolojik bir hal almış durumda. zaten ben yukarıda belirttiğim gibi asus ve msi arasında tercih yapmak için gerçekten zorlayıp ufak tefek avantajlar bulunabildiğini ve bunlar bahane edilerek tercih yapılabileceğini söyledim ve bu avantajların arasında yazdım super raid 3 ve steelseries keyboard gibi şeyleri. zaten ben hddyi depolama olarak kullanacağım için ve ssdlere de yalnızca sistem ve oyun-program kurulumu yapacağım için bozulursa veri kaybım pek olmaz diye düşünüyorum.

ips panel ise ben yurt dışında da kullanılmıyor diye biliyorum. ips açılarına çok yakın ama farklı bir teknoloji kullanıldığını okumuştum kesinliğinden emin değilim. panelin iyi olduğu söyleniyor yani tatmin etmeyeceğini kesinlikle düşünmüyorum.

fiyat olarak ise ne deseniz haklısınız yurt dışında 2900$ bu da 6700 lira yapıyor burada da 7500 olsa iyi olurdu diye düşünüyorum. 8700 çok ütopik olmuş.

4710-4720 hq gibi işlemciler ise bence eğer darboğaz yapmayacaksa çok problem değil yurt dışında da satılan modeller diye biliyorum. zaten 4860 hq olunca fiyat bir 500$ artış gösteriyor ki işlemci için bu kadar artış vereceği performansa göre değmez diye düşünüyorum. oyunlarda 4710 veya 4720 yeterli olacaksa boşuna 500$ fazla verip 4860 alınmamalı.

benim kafam çok karışık hocam. aklımda şu an victor p703 980m, msi gt72 dominator pro, asus rog g751 gibi modeller var ve hangisini seçeceğimi hala daha bilmiyorum. şu an gönlüm biraz daha msi'a doğru kaydı. ocak 15-20 arası sipariş vermeyi düşünüyorum ama yaza erteleme ihtimalim de var.
    Sayın Yetkili;
    Daha önce sitenizden Asus G750Jz serisi notebook satın almıştık , ne yazık ki ürünün genel sorunları nedeni ile tarafınıza iade edilmişti ve dönem içinde bu ürünün satışı kaldırılmıştı , o günden bu yana Asus yeni nesil bilgisayarları Türkiye'de sizin siteniz üzerinden satışı veya yeni ürün ibarelerini göremedik , Asus G751 GTX980M serisi ürünlerini Türkiye'ye girdirmeyi planlıyor musunuz merak ediyoruz , yanı sıra emsali olan firma MSI GT72 2QE ile Türkiye'ye giriş yaptı fakat fiyatları beklentimizin çok üzerinde girmesi bizi hayal kırıklıgına ugrattı bir çok arkadaşlımız almaktan vazgeçip sistem toplama kararı verdi , ileri ki günlerde bir fiyat revizyonu gerçekleşir mi bilemiyoruz fakat , Asus G750Jz den yaşanan hayal kırıklıkları MSI Gt72 nin 9000 TL ye ulaşan fiyatları bizleri biraz üzdü notebook piyasasında güvendiğimiz bir firma olarak bu konu hakkında bizleri aydınlatırsanız ürünleri almak isteyen veya revizyon bekleyen arkadaşlarımız daha detaylı bilgilendirebiliriz.

Merak edilen sorular ;
    Asus G751JT-JY-JM modellerinden herhangi birisi ülkemizde satışa sunulacak mı ?

MSI GT72 Dominator Pro 2QE serisinde fiyat revizyonları önümüzdeki günlerde (aylarda) gerçekleşebilir mi ?
    ( Bir çok arkadaşımız yurtdışı tedariğini düşünüyor ama biz ülkemizin kalkınması ve firmalar tarafından daha büyük bir pazar alanına sahip olmaları için bunu tasvip etmiyor ve beklemelerini rica ediyoruz , sizlerin de bu konuda ki fikirlerini sunmak istiyoruz)

İlginiz için şimdiden teşekkürler

Çeşitli yetkili satıcı firmalara genel soruları ilettim arkadaşlar ; inanıyorum geri dönüş olacaktır . bizede sabırla beklemek kaldı

çok iyi yapmışsınız ben de beklemedeyim. bu konu üzerinden gelişmeleri bildirirseniz sevinirim. umarım dediğim gibi asus en üst versiyonunu çanta gibi 1-2 hediye ile 7000-7500 civarı satar da pazarda bir rekabet oluşur.
    Teşekkürler . İşallah sizde istediğiniz makinaları en kısa zamanda alırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.