Şimdi Ara

Asus Rog Strix B450-F Gaming Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İmzamdaki sisteme sahibim. Bios update yaptım yine de ramlerim 3200 mhz'de çalışmıyor. Ramlerimin kodu: HX432C16PB3K2/16. Ram listesinde mevcut.
    Bios'tan şu an auto değerlerde 2400 mhz cl17 ve 1.2V çalışıyor görünüyor. Kendim elimde 3200 mhz 1.35v yaptığımda ise hata alıyorum kendini tekrar 2400 e sıfırlıyor.
    Sorun nedir acaba yardımcı olablir misiniz ? Şimdiden teşekkürler.

• Xmp profili açmayı denediniz mi. Denediyseniz belleklere o.c yaparken geçikme değerlerinide yükselti, Bide çok az daha fazla voltaj vermeyide deneyebilirsiniz.
  • Xmp aç hocam asusun biosu ben hiç çözemedim en son z270 prime'da bayağı küfür etmiştim asusa. Ramler zaten samsung b die çipset ise manuel timing değerlerini öğren manuel ayar yap hepsini ben öyle kullanıyorum şuan 3000mhz'de ama 3600mhz hızdan daha iyi performans alıyorum oyunlarda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Xmp profili açmayı denediniz mi. Denediyseniz belleklere o.c yaparken geçikme değerlerinide yükselti, Bide çok az daha fazla voltaj vermeyide deneyebilirsiniz.
    xmp nasıl açılıyor bilmiyorum hocam ?
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    ramler hynix hocam xmp açmayı bilmiyorum. dandik msi b350m mortar'da bile 3000 mhz çalışıyordu :) xmp nasıl açılıyor bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: thack_can

ramler hynix hocam xmp açmayı bilmiyorum. dandik msi b350m mortar'da bile 3000 mhz çalışıyordu :) xmp nasıl açılıyor bilmiyorum

Ez mod'a geç f7 ile orada sol alt tarafta X.M.P yazan yerden ayar yapabilirsin link atayım şöyle

ThinkComputersyoutube
    ASUS Prime Z370-A BIOS Overview
    https://www.youtube.com/watch?v=MRN_eSO_DpQ

hocam bir de cahilliğime verin de ramleri 1. ve 3. slota takmıştım a1 ve b1 olarak takılı görünüyor acaba a1a2 diye mi takacağım yan yana ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ayrıca ez modda x.m.p profilleri çıkmıyor
  • 2-4 takman gerek diye biliyorum ama anakartın zımbırtısında yazması gerek kontrol et.
  • Öncelikle BIOS'u güncelleyecen, sonra ramleri A2 ve B2 olarak takacan yani soldan 2-4 şeklinde daha sonra BIOS'a girip Ai Overclock Tuner'den D.O.C.P. (ASUS AM4 anakartlarda XMP yazmaz DOCP diye geçer) seçip kayadedip çıkacaksın ve bitti artık ramlerini kendi hızı, timignlerinde kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 6 Ocak 2019; 1:24:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Öncelikle BIOS'u güncelleyecen, sonra ramleri A2 ve B2 olarak takacan yani soldan 2-4 şeklinde daha sonra BIOS'a girip Ai Overclock Tuner'den D.O.C.P. (ASUS AM4 anakartlarda XMP yazmaz DOCP diye geçer) seçip kayadedip çıkacaksın ve bitti artık ramlerini kendi hızı, timignlerinde kullanabilirsin.

Başkan bios güncellemeden görmez mi yahu? Nede olsa b450 anakart bilmediğimden soruyorum ve msi'ın gözünü seveyim tekrardan teşekkür ederim sana.

• Bios güncelledim docp standart olarak açtık. Dram voltage timing ve hız güzeldi. Herkese çok teşekkürler :) önerebileceğiniz ram ayarları var mo peki oc için ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam manuel o.c yapmamanızı öneririm özellikle ramler için getirisi az olduğu gibi stabilete sorunlarına sıkca sebep oluyor.
  • Hı hı evet xmp açıkken aldığım değer bf5 te 75 ise, manuel ayarlar ile 85 evet başlı başına sana göre amd sorun. Hayatı boyunca ryzen tecrübesi edinmemiş boş beleş insanların yorumlarıyla dolu forum tıpkı beyinleri gibi. 2 çekirdek zekaya sahipsiniz fazla yormayın beyninizi mavi ekrana düşersiniz e2200 kafalılar.

Cl 10'a çekip 3200mhzde kullanmaya çalışırsan tabi stabilite sorunu yaşarsın einstein. Önemli olan doğru değerleri bulmak, bununla ilgili yüzlerce örnek stabil ayarlar mevcut nette.

Önerilere açığım, 3200 cl14 zorlanır gibi ama emin değilim hocam:)

• quote:

Orijinalden alıntı: thack_can

Önerilere açığım, 3200 cl14 zorlanır gibi ama emin değilim hocam:)

Valla b die cipli bellekler çatır çatır o.c oluyor hynix için bir şey diyemem kaldı ki Ryzen için hynix onerilmiyor b die daha güzel hızlar yakalıyor.

• Xmp her zaman çalışmıyor bende 3000 MHz RAM var xmp acınca 3000 de PC kilitleniyor dönüyor 2600 civarlarına manuel alınca hiç sorun olmuyor full hiza çıkaramıyorum sebebini bilen var mi ? 8600k z370 Asus prime ve 16 GB gskill RGB RAM kullanıyorum

• Bende de reset atmaya başladı şimdi daha 1 gün oldu

• Am4 sokette asusun bios sorunlu z370de ilk defa duydum manuel ayar şart gibi asusa. Cold boot sorunu yaşıyor olabilir misin b450-f anakartta hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Am4 sokette asusun bios sorunlu z370de ilk defa duydum manuel ayar şart gibi asusa. Cold boot sorunu yaşıyor olabilir misin b450-f anakartta hocam?
    Olabilir valla. Manuel ayar mı yapmalıyım sizce ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.