Şimdi Ara

Asus ROG Strix B450F Gaming vs MSI B450 Tomahawk Max

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar işlemci r5 3600x 1400 liradan alındı. Anakart konusunda ise kararsız kaldık. Asus 900liraya MSI ise 750liraya düşecek diye umuyoruz yılbaşı indirimlerinde. ROG Strix olan daha serin olacağını düşünüyorum ama GamersNexus'un B450 anakartlarin VRM sıcaklıklarını ölçtüğü videoda Tomahawk anakart daha serin görünüyor. Tomahawk Max da Düz Tomahawk gibi serin çalışır mı? Yoksa fiyat farkı neyse verip ROG Strix olanı mı almak gerekir?
    Ekran kartı ROG Strix 1660ti 1935liraya alındı. Ramler Corsair 2x8gb 3600mhz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tomahawk Max=Tomahawk aynı kart.

Asus b450 alırsan tuf pro gaming çelik fazlı olanı alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus için konuşacak olursak ROG Strix serisi TUF serisinden daha dayanıklı ve serin çalışan komponentlerden üretilmiyor mu? Misal ekran kartları. Tuf serisi 85 dereceleri görürken ROG Strix 63ü geçmiyor. Anakartta da aynısı değil midir?

• Düz tomahawk'a bios update yapman lazım o işlemciyi çalıştırabilmek için bunu da söyleyeyim.
  • saimertug kullanıcısına yanıt
    Düz tomahawk almayacağım zaten Max ı varken. Ama alsam da sorun yok MSI Flash Bios özelliği ile sadece 24pin güç girişi ve 8pin cpu güç girişini bağlayıp işlemci ve ram takmadan arka paneldeki Flash Bios tuşuna basarak 2 dakikada bios güncelleniyor.
    Ancak konumuz tabiki bu değil. B450 çipsette Tomahawk Max - ROG Strix B450F Gaming ya da TUF B450 Pro Gaming üçlüsünden hangisi daha serin çalışır r5 3600 ile. Konumuz bu.

• Hiç biri can sıkmaz diye düşünüyorum. Gönlünüz hangisinde ise onu alın derim.

• münşi kullanıcısına yanıt
    Darısı başıma artık hocam, uzun zamandır konuşuyorduk siz sonunda geçmişsiniz. Ben seçimimi Asus'tan yana kullancağım eğer geçersem. Temelde msi daha yüksek voltaj verdiği için daha sıcak. Voltaj ayarları ile oynayarak onunda çözümü var ama ben uğraşmak istemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hepsi farklı.

Gpu
    Anakart
    Monitör vs tuf olunca iyi yada kötü olmuyor.

TOMAHAWK MAX al için rahat etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Aralık 2019; 23:46:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imfatalty

Darısı başıma artık hocam, uzun zamandır konuşuyorduk siz sonunda geçmişsiniz. Ben seçimimi Asus'tan yana kullancağım eğer geçersem. Temelde msi daha yüksek voltaj verdiği için daha sıcak. Voltaj ayarları ile oynayarak onunda çözümü var ama ben uğraşmak istemiyorum.
    Voltaj olayı sadece MSIda yok sanırsam geçenlerde asus mu giga mı hatırlamıyorum başka markada olabilir bir forumdas konu açmıştı işlemci çok ısınıyor diye voltajla mı alakalı bilmiyorum vs diyordu gene auto yüksekti.

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Düz tomahawk almayacağım zaten Max ı varken. Ama alsam da sorun yok MSI Flash Bios özelliği ile sadece 24pin güç girişi ve 8pin cpu güç girişini bağlayıp işlemci ve ram takmadan arka paneldeki Flash Bios tuşuna basarak 2 dakikada bios güncelleniyor.
    Ancak konumuz tabiki bu değil. B450 çipsette Tomahawk Max - ROG Strix B450F Gaming ya da TUF B450 Pro Gaming üçlüsünden hangisi daha serin çalışır r5 3600 ile. Konumuz bu.
    Hardware Unboxedyoutube
    Ryzen 9 3950X on Good & Bad B450 Motherboards
    https://www.youtube.com/watch?v=J69aiJJEHzQ&t=591s

bu videoyu izle bir bence.

• Asus ROG Strix B450F Gaming vs MSI B450 Tomahawk Max
    Bu tabloya göre tartışmasız Tomahawk Max ama anlamadığım o voltaj değerleri biostan verilen ayarlar mı yoksa anakartların kendi ayarladığı voltaj değerleri mi?

Auto voltaj gibi görünüyor. İkinci sıradaki b450f de under volt yapılmış.
  • Fazla voltaj verip işlemciyi gereksiz ısıtmasın dersek hangisi daha iyi bir seçim olur bu verilere göre?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 16 Aralık 2019; 0:10:47 >
    İşlemciyi auto ayarlarda kullanacaksanız şu anki bioslarla ikiside bir miktar fazla voltaj verecektir. Eksi offset verme her iki anakarttada var (benim gigabyte b450 aorus proda off set imkanı yoktu), ben sanırım tomahawk alırdım.
    Anakart sadece Vrm lerden oluşmuyor.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Konuyu bu yüzden açtım zaten 😀
    r5 3600x e hiç voltaj ayarı falan yapmadan -voltaj ayarından anlamadığım için arkadaşın sistemi yakma ihtimalim var kurcalamak istemiyorum- hangisi daha serin çalıştırır anlamaya çalışıyorum. Sonra arkadaş demesin hocam bu işlemci çok ısınıyor.

• Ha şunu da söylemem gerekir serinlik ve sessizlik gibi bir derdimiz olmasaydı ekran kartını 1600 liraya Galax gtx1660ti satıldı onu alırdık. Anakartı Asus Prime B450M-K alır geçerdik 500 liraya 😊
    Mesele şu an ısınmasın ki zaten yıllar geçtikçe tozdan ve eskimeden kaynaklı ısı artışları muhakkak olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Ha şunu da söylemem gerekir serinlik ve sessizlik gibi bir derdimiz olmasaydı ekran kartını 1600 liraya Galax gtx1660ti satıldı onu alırdık. Anakartı Asus Prime B450M-K alır geçerdik 500 liraya 😊
    Mesele şu an ısınmasın ki zaten yıllar geçtikçe tozdan ve eskimeden kaynaklı ısı artışları muhakkak olacaktır.
    Strix iyi soğutma ama 1660ti 1900 lira çok olmuş ama şu saatten sonra hayırlıca kullanın mavi ekransız günlere.

• naak98 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bundan sonra ekran kartında MSI Gaming X ya da ASUS ROG Strix soğutmalıdan şaşmam. 200 300 fazla ver yıllarca kafan ağrımasın. Aynı kartı 2000liraya kendim de almıştım Eylül ayında. Bu paralara rtx2060 alanlar var ama en dandik markanın en çok ısınan ve kasa havalanacakmış gibi 2500rpm lerde fan döndüren RTX2060ını alırsın. O da bana uymaz.

• 3600x ile gelen Wraith Spire stok fandan fazla beklentiniz olmasın. 200 TL'ye bir de soğutucu alın.
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qb91og

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 16 Aralık 2019; 0:52:31 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.