Şimdi Ara

asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
12
Favori
35.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sirrüs

PC ile bir hafta geçirdik ufak tefek sıkıntılar oluşmasına rağmen genel olarak beğendim. (GT531GU AL337 modeli)

(-)

-Ekranın sağ ve sol köşeleri orta üstten hafiften ışık sızması var. Şimdilik özellikle üst orta ve sağdaki sızma rahatsızlık vermiyor lakin soldaki ufaktan kendini gösteriyor.

-Fandan gelen çark/cd/cızırtı vs artık adına ne derseniz bende de soldan gelmeye başladı. Sağdaki fanda herhangi bir sıkıntı olmadı. Türk usulü o bölgeye biraz sert uyguladım sesi azaldı ama arada yine az az kendini gösteriyor. Tahminimce Forza Horizon 4 oynadıktan sonra yapmaya başladı.

-Ekran dandik gibi elinizde kalacakmış gibi hissediyor.

(Nötr)

*O kadar rgb yapmışsınız keşke klavye 4 bölge aydınlatmalı olsaydı. Gökkuşağı modunun bir anlamı yok.

*Numpad sanal olmasına rağmen fiziksel bir numpadin varlığını çok arıyorum.

*Sakız tipi klavye tuşlarını pek beğenmiyorum.

(+)

+Soğutma sistemi gayet güzel çalışıyor.

+1660TI ve I5 9300 oyunların üstesinden geliyor.

+Efsane tasarım ki BMW ile ortaklaşa yapıldığını okudum.
    Merhabalar bende İ7 model Gtx 1650 modelini alalı tam 1 hafta oldu bendede değişik problemler var gibi bir türlü 7 yıllık laptoptan aldığım keyfi alamadım. Eski laptop Lenovo Y500 modeli
    Yaşadığım sıkıntılara gelince,

1) Enter tuşu çok küçük
    2) Numerik pad tepki vermediği için pek keyif vermiyor açıkcası sadece görüntüden ibaret.
    3) F tuşları biraz kayık dizilmiş, F1 2 numaranın üstüne denk geliyor.
    4) Klave tuşları ve arası çok pislik bırakıyor saat başı kolonyayla temizliyorum hala beyaz beyaz lekeler kalıyor. ( BU ÇOK SİNİRİMİ BOZUYOR)
    5) Kapatma açma tuşu çok kolay basılabilir yapmışlar elim çarpsa uyku moduna giriyor.
    6) Klavye ile alt tarafındaki ışıklandırmaları birbirinden bağımsız kapatamıyoruz, sadece klavyenin açık kalmasını istiyorum olmuyor.
    7) Wifi'de problem olabilir online oyunda lag ve droplar oluyor. ( Modem çok çok yakın ve arada 4 dişe düşüp geri 5 oluyor) Driverlar en günceli ama hayal kırıklığı uğrattı diyebilirim.
    8)Bir şeyle uğraşırken youtube video arka planda açık mesela bi an durdurmak için videoya geçtiğimde ses normal şekilde ilerlerken görüntünün takıldığını görüyorum 1-2 sn sonra düzeliyor.

Win 10 pro lisanslı.
    O kadar para verdim ama henüz keyfini alamadım.
    Soğutmasının arkada olması en güzel yanı diyebilirim. Başkada bir şeyi yok.

• thelord03 kullanıcısına yanıt
    Merhaba güle güle kullanın

Evet, enter cidden küçük bazen shift e basmıyor değilim zamanla alışıyorsunuz.

Numpad görevini iyi yapıyor ama alışmak çok zor. Özellikle iş yerinde mekanik bir klavye kullanıyorum. Hesap kitap işlerinde sert sert kullanmayı bu numpadte yapamıyorum. Klavye ile ilgili sorunları bir mekanik klavye alarak aşabiliriz.

Işıklandırmaların ayrı olması cidden hoş olurdu.

Wifi ve YouTube da sorun yaşanamdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam alt ışıklandırmaları veya klavyeyi dilediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz. Bunu sanırım armoury crate üzerinde gözden kaçırmışsınız. Uygulama üzerinden sırasıyla cihaza ardından aydınlatmaya sonrasında ise sağ üstte bulunan gri ayarlar tuşuna basarsanız klavye ve bilg. Işık bölgeleri adı altında iki ayar göreceksiniz. Dilediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    nvidia denetim masasından google chrome'un kullandığı grafik işlemcisine bakar mısınız?

hangisiyse diğeriyle değiştirin düzelir muhtemelen. genelde ekran kartının driverinin güncel olmaması yüzünden oluyor o takılma.

wifi'deki problem muhtemelen evinizdeki wifi'den dolayı ya da arka planda internetinizi anlık kullanan bir program açık.

sağ altta wifi simgesi - kullandığınız wifinin üzerine gelip sağ tık özellikler - tarifeli bağlantıyı açın.

alttaki ışıklandırma ayrı kapanabiliyor ama nereden olduğunu hatırlamıyorum.
  • Merhabalar ;
    10-13 Bin tl bandında bir bütçem var ne almam gerektiği hakkında bilgisi olan var mı acaba ben bu bilgisayara bakıyorum ne öneriyorsunuz ?

asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar
    Dediğiniz şeylere baktım..
    1) Rog simgesinden arkadaşın anlattığı şekilde alttaki ışıklandırma kapatılıyor kapatıp kurtuldum :)
    2) Choromeda video takılmasına gelince ekran kartına entegre ettim %99 oldu diyebilirim hala bazen çok ufak takılma oluyor anlamış değilim
    3) wifi olarak güç tasarruf açıktı kapattım %70 oranında düzelme mevcut ama hala sıkıntılar var. Kablolu kullanınca hiç sorun olmuyor.

Ev sahibine geçen Msi laptop aldık ve kurulumunu vs ben yaptım aralarındaki farkları görünce msi tam bana göreymiş dedim :(
    Klavye tuşları msi steelseries ile çalışmışlar ve bir tık daha güzel geldi asus rog göre, Klavyesinin kenarlarında boşluk yok tam alanı klavye olarak kullanmışlar bizde sağ ve solda 3-3.5 cm boşluk mevcut, msi klavyesi kir tutmuyor fakat bende çok kötü beyazlıklar oluşuyor.
    Msi klavye etrafı ve ekran arkası fırçalanmış metalik ve kir tutmuyordu.

• Beyler i5 9300 + 1660ti kombinasyonlu Al337 laptopumda Ets 2 de tüm ayarlar en yüksekte, yüksekte, tüm tikler işaretli, %400 ölçeklendirme ile 33-75 fps arası ortalama 55 fps üstü takılıyorum. Sizce daha fazla fps almam gerekmiyor mu?

Sürücüler güncel, turbo modda kullanıyorum.

• Başka başlıklara da yazdım ama bir de sizlere sorayım linkteki bilgisayarı almayı düşünüyorum sizce parasına değer mi(dünkü rtx 2060lı msiyi kaçırdık hbde)

• Farmer Jax F kullanıcısına yanıt
    %400 ölçeklendirme niye
  • TakeNoPrisoner kullanıcısına yanıt
    16gb ramli olanı daha çok değer. onu bulursanız daha iyi olabilir.
  • benim ayrıca 22 inc monitörüm olduğu için laptopun ekranını kapatıp kasa gibi kullanıyorum,
    bunun bi sakıncası var mı ?
  • hiimesdeath kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim 16gb olanını 9.100e aldım sizce iyi midir?

• TakeNoPrisoner kullanıcısına yanıt
    bence iyi, hayırlı olsun.
  • Normal kullanımda GPU fan hızı 2600 RPM arkadaşlar genel olarak bu şekildemi. ASUS Al Suite desteği mevcut mudur bu model de yada fan hızını ayarlamak için herhangi bir program var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doncallione -- 18 Nisan 2020; 23:55:47 >
  • doncallione D kullanıcısına yanıt
    benim oyun açıkken 3300 rpm. turboda 4400 falandı galiba. boştayken 2400 normal bence. fan hızını armoury crate'deki ''elle'' olan ayardan yapabiliyoruz. başka çok program var tabi.

anakart da asus'un olduğu için muhtemelen al suite desteği vardır ama kendim denemedim.
  • Eyvallah üstad bilgilerin için. Batarya kullanımı nasıl yapıyorsun peki sürekli oyunlarda fln. Batarya kaybı sürekli değişiyor yüzde 7'ye çıkıp 2 ye 0 a iniyor. Kullanım için bir önerin varmıdır peki.

• doncallione D kullanıcısına yanıt
    oyun oynarken prize takılı oynuyorum. bataryayı havaalanında veya yoldayken kullandım, başka da kullanmadım. o yüzden bir fikrim yok
  • Bir şey sormak istiyorum ben.

MSI GL65 9SX-041XTR modeli ve Asus ROG G531GT (i5+1650 li olan) modeli arasında kaldım. Araştırmalarıma göre ROG'ta oyun oynarken cpu 85-90 derece sıcaklıkları falan rahatlıkla görüyor fakat MSI da bu değerlere pek rastlamadım.

Almışken uzun yıllar kullanmak istiyorum. O yüzden soğutmayada önem veriyorum. Şuan arada kalmış durumdayım. Siz ne önerirsiniz arkadaşlar, pişman olmak istemiyorum gerçekten.
  • 90C'ye msi'ın laptopu da çıkıyordur ama kaç mhz'de çıkıyor, işlemcisi önemli olan bu?

mhz düşmesi olmadan maksimum 86C'de kullanabiliyorum laptopu. bir arkadaşımda msi laptop var gl65 mi bilmiyorum. internette ona ait test bulamadım doğru dürüst. 1660ti ve i7 9750h'lı bir msi laptopu var. sabaha isterim testleri atarım buraya karşılaştırırız ama msi'ında soğutması baya başarılıdır muhtemelen. çünkü alt tarafı komple ızgaraydı.

asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiimesdeath -- 25 Nisan 2020; 3:22:27 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.