Herkese selamlar iyi forumlar. AMD Ryzen 9 5950X işlemci almayı düşünüyorum. Onun için de sıvı soğutma bakıyorum. ROG Strix LC ile ROG Strix LC II arasında bir fark var mıdır ve bu işlemci için önerir misiniz? 360mm alacağım bu arada. Bir süre önce MSI Radeon 6900XT Gaming Z Trio ve MSI Tomahawk X570S ile bir yükseltme yapmıştım. Şimdi bir adet Cougar Dark Blade G, bir adet 5950X ve ROG Strix LC II ile yükseltmeyi tamamlayı düşünüyorum. Genel anlamda sistem olarak ele aldığınızda sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Çok teşekkürler şimdiden. Joker Soru: Bu sistem için Nvidia 3080Ti OC Edition 6900XT'den daha verimli olur mu ne dersiniz? Bendeki kartın oyunlarda bir sorunu yok açıkçası ancak iş görsele geldiğinde Photoshop, Premiere Pro gibi programlarda bir süre sonra "Ekran kartı zaman aşımı hatası" verip kartı güvenli moda alıyor. Çalışmaya devam edebilmek için yeniden başlatıp devam etmek gerekiyor. Aynı zamanda mavi ekranla karşılaşma durumumda eski sistemime göre epey arttı. Eski kartım RX480 idi. Onda hiç böyle bir sorun yaşamadım. Bir bilgisayarcıya sorduğumda "Yetmiyordur abi." dedi. 😂 İnternette yaptığım aramalarda da net bir çözüm bulamadım. Bu yeni bileşenler de takılınca genel performans da artacağı için sorun düzelebilir mi yoksa huylu huyundan vazgeçmez mi? Ona göre belki bunu satıp başka bir Nvidia karta yöneleceğim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut581 -- 31 Ekim 2022; 19:20:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asus ROG Strix LC II Hakkında

-
-
Joker sorudan başlıyalım. Adbe premiere pro ve photoshopda donanım ve sürücü güvenilirliği bakımından Nvdia kartlar öneriliyor. Nette okuduklarım bu yönde.
İşlemci olayına dönersek,premiere pro ve photshopda belli bi çekirdek sayısının üzeri hemen hemen hiç farketmiyor. Boşuna 5000 tl fazla verip 5950X almayın 5900X ile hemen hemen aynı performansı alırsınız .Oyunlar içinde geçerlidir.
Bu kadar pahalı sıvı soğutmaya da gerek yok .Zaten aşırı ısınan bi işlemci değil.Noctuanın hava soğutmaları bile yeterli, neredeyse.
Şunu alın,geçin.
akakce.com
Corsair Hydro H100X CW-9060040-WW Sıvı Soğutma Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-corsair-hydro-h100x-cw-9060040-ww-sivi-sogutma-fiyati,394007582.html
-
Yanıtınız için teşekkürler. Dikkate alacağım. Dün yazmamışım aklıma sonradan geldi. Ben twitch üzerinde yayın yapıyorum. Bir süredir ara vermiştim. Şimdi bu sistemi tamamlayınca tekrar başlayacağım. Onu da belirtmek istedim 5900X için söyledikleriniz yayını dahil etsek de geçerli midir? :)
-
5900x, yayın içinde ,en üst seviye işlemcilerden biri. 5950X e vereceğiniz 5000 tl fazlalık ile kesinlikle o performans farkını alamazsınız.
-
Tamamdır çok teşekkürler. Sizin önerilerinizle 5900X, Hydro'yu aldım. Hatta aradaki fiyat farkı dahilinde ram yükseltmesi bile yaptım. Hydro ve ramler yurtdışından geliyor. Henüz elime ulaşmadı. Bekliyoruz bakalım. 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X