Şimdi Ara

ASUS ROG Swift PG278Q 1440p Kullananlar Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
9.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhangi bir iz yok bende, 8 ay oldu sorunsuz calisiyor.

Brightness:20, Contrast:50
    R:100, G:100, B100 kullaniyorum.

Bu arada monitoru hizli ya da yavas yapan G2G degerinden cok signal processing suresidir. Tek basina kac G2G kac milisaniyede dondurdugu hicbirsey ifade etmez, ha kullanici tatmin olur "benimki 1ms kankaaaaaaa" diye forumlara filan gelip masturbasyon yapar, olayi da o zaten. Ureticiler, sirf musteri rakamlari daha kucuk gorup daha guzel tatmin olsun diye siyahtan beyaza olan tepki suresi griden griye diye degistirdiler, komik gibi ama degil cunku insanlarda bu tarz trickler her zaman ise yarar, once cahil birak sonra cehaleti kullan, oh mis.

Neyse isin ozu her zamanki gibi para. Ha bu arada bekleyerek birsey degismiyor, beklesenizde beklemesenizde her zaman daha iyisi cikacak, ne alirsaniz alin. O yuzden varsa paraniz cikar cikmaz alin keyfini surun, olan paranizla fakirlik yapmayin :)

Konu ile ilgili bilgilenip neyin ne oldugunu anlamak isteyenler asagidaki anahtar kelimeleri google'a yazip arastirsinlar.

* input lag
    * signal processing
    * pulse width modulation
    * luminance range
    * contrast stability
    * CIE diagram
    * DeltaE average
    * Black Depth

Bunlari tam olarak ogrendiginiz zaman, herkesin dilinden dusurmedigi bilgilerin ne anlama geldiklerini anlar hale gelir, konusurken ne dediginizi biliyor olursunuz. Ama "ben ilgilenmem aga bununla mi ugrasacam yeea"derseniz, ruzgar sizi nereye gotururse oraya gidersiniz ruhunuzda duymaz, paralari bayilir durursunuz hayatiniz boyunca ne oldugunu dahi anlamadiginiz cihazlara :)

Sert yazarim, bozulmayin, gercekler insani dürter unutmayin.

Iyi forumlar.

• TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Ahanda moral bozucu biri geldi biz mutluyuz cahilliğimizle :)
    İşin şakası bir yana ben bu monitörü sadece 3 özellik için aldım 2k g-sync ve 144hz olduğundan.Siyah dengesinin kötü olduğunu zaten biliyordum.
    Film izlemek için televizyonumu kullandığımdan oyun oynamak için (özellikle online için) şu an piyasadaki en iyi monitör benim için budur diyerek satın aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 2 Nisan 2015; 17:38:57 >
  • fierro35 F kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ekran zaten oyun için tasarlanmış. Film işi ayrı bir kulvarda.

Ben şahsen renklerin doğallığını ve siyah performansını gayet tatminkar bir seviyede olduğunu düşünüyorum.

Ekran zaten 8 bit gerçek panele sahip. Ve bu ekranın panelini dünyanın en büyük panel üretici firmalarından birisi üretti.

Şu anda firmanın tam olarak ismini hatırlamıyorum.Saygılar..
  • VEGETTO kullanıcısına yanıt
    Bende zaten çok kötü demedim siyah seviyesi için ama bu fiyata alınan bir monitör için yeterli değil tabi bu monitör oyun monitörü olmasaydı demek istedim.Zaten siyah seviyesi ve renk kartelası (10 bitlik panel gibi)seviyeside mükemmel olsaydı fiyatı en azından 4000 lira ları zorlardı fiyat olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 2 Nisan 2015; 18:01:00 >
  • Ben oyun oynamak icin aldim, net olarak dunyadaki en iyi oyun monitoru swiftti o zaman, bugun bakiyorumda acerin yani bir ips modelinin tanitimi yapilmis, asagi yukari aynilar hatta acer cok ufacikta olsa daha iyi gibi oyun konusunda. Ama esas fark gorus acilari, ACER'in gorus acilari swift'ten cok daha iyi ve zaten insanlari cekende bu olacaktir keza diger ozelliklerini derinlemesine inceledigimde fark yok gibi, swiftin renkleri %2 daha dogru, acer'in contrasti uce bes daha iyi, hiz konusunda ikiside inanilmaz hizli ve yine asagi yukari aynilar.
    Uretimsel ve maliyet konusunda ciddi problemleri olmazsa ACER swifti tahtindan edebilir. Eh boyle olsa bile yadirganmaz, swift neredeyse 1 sene once cikan bir monitor, teknoloji bu elbette gelisecek.

Ben yaptigim arastirmalar sonucu IPS TN'i yakalamis derim acerin bu monitoru ile ilgili performans konusunda ancak bir sonraki jenerasyonda muhtemelen net bir sekilde gececektir. TN omrunu doldurmus bir teknoloji, bunu kabul etmek, monitorlerin ne yonde ilerleyecegini gorebilmenin ilk kurali.

• hiçbir sorun yaşamadım memnunum titan x uyumunu merak ediyorum
  • VEGETTO kullanıcısına yanıt
    Monitoru macaristan dan aldim. Ve 2300 e mal oldu. Su anda yeni bir sistem kurma asamasinda oldugum icin tam olarak dolu dolu karsisina gecemedim. Sadece deneme amacli acip bakmak nasip oldu o kadar. Sistemi kurunca detayli olarak yazarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizleride listeye ekledim..

@MR_TÜRKEL
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    İps ler 1 ms i yakalayamıyorlar ve ghosting sorunları devam ediyor.Bu sorunlar devam edene kadar oyun için ips monitör benim için tercih edilebilir değil malesef.Keşke yapabilselerde renk ve siyah dengesi açısından daha iyi monitörler kullanabilsek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 3 Nisan 2015; 0:06:06 >
  • arkadaşlar 4 aydır ben monitorü evga gtx 970 ftw ile kullanıyorum fifa 15 problemleri dışında hiçbir oyunda sıkıntı yaşamadım ayarlar high olarak kullanıyordum
    kartı sattım bugün amazondan evga gtx titan x sipariş verdim bekliyorum bu kartla bu monitörün uyumluluğunu ve 2560 x1440 144 hz ultra kullanmayı düşünüyorum
    umarım güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: fierro35

İps ler 1 ms i yakalayamıyorlar ve ghosting sorunları devam ediyor.Bu sorunlar devam edene kadar oyun için ips monitör benim için tercih edilebilir değil malesef.Keşke yapabilselerde renk ve siyah dengesi açısından daha iyi monitörler kullanabilsek

Total Input lag acerda daha dusuk, ortalama 1ms lik bir fark var, panelin 4ms olmasina aldanmayin process konusunda swiftten cok daha hizli oldugundan toplamda onde acer. Ha ne kadar onde 1ms kadar sadece. Ayni hizadalar asagi yukari kisacasi.

• quote:

Adamlar bu sefer yapmış.
    Ghosting açısından rog dan aşağı kalır pek bir yanı yok acerın.
    http://forum.donanimhaber.com/m_104405659/f_//tm.htm#104405659

• mbald M kullanıcısına yanıt
    Dedikleri kadar iyiyse ve rog swift ayarında bunları sunabiliyorsa fiyat olarak 4000 liranın üzerinde olacağı kesin.Bu yüzden bu teknoloji için en az 2 sene beklemek şart
  • quote:

Dedikleri kadar iyiyse ve rog swift ayarında bunları sunabiliyorsa fiyat olarak 4000 liranın üzerinde olacağı kesin.Bu yüzden bu teknoloji için en az 2 sene beklemek şart

Sanmiyorum, uc asagi bes yukari swift ile ayni fiyat olacaktir dunyada, yani 800$ civari.

Teknoloji ilerliyor, swifti gozunuzde buyutmeyin, neredeyse 1 senelik bir teknoloji, tabiki daha iyi monitorler cikacak, IPS ler TN'leri yakalayacak hatta gececek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR_TÜRKEL

arkadaşlar 4 aydır ben monitorü evga gtx 970 ftw ile kullanıyorum fifa 15 problemleri dışında hiçbir oyunda sıkıntı yaşamadım ayarlar high olarak kullanıyordum
    kartı sattım bugün amazondan evga gtx titan x sipariş verdim bekliyorum bu kartla bu monitörün uyumluluğunu ve 2560 x1440 144 hz ultra kullanmayı düşünüyorum
    umarım güzel olur

Fıfa 15 için gtx 970 fazlasıyla yeterli, göstermesi lazım. sen kaç fps de oynuyorsun fifa yı? eğer 60fps de takılı kalıyorsa, monitörün turbo tuşu var, oyun içinde ona basarak 144hz e ayarlayabilirsin.
    bende 780SLI var ama oyun zaten SLI desteklemiyor.Tek kart ile sorunsuz oynayabiliyorum.
  • quote:

Fiyatı 800 dolar civarı olur diye düşünüyorum.

• Öncelikle başlık hayırlı olsun!

ROG Swift eski artık ama olsun

Ben monitörü default ayarlarda kullanırım. 8 Bit renk doğruluğu alacağım diyede %20 ile mum ışına oynamaya hiç katlanamam. Parlaklık 80-100. Oyun için aldım sonuçta. ULMB i açın daha iyi

Samsung 4K U28D590D nun 1 milyar renk derinliği gördükten sonra asus un 8 biti kesmedi doğrusu. Üstelik panel 1ms idi.. ucuz idi.. (özledim lan) ama gel gelelim g-sync yoktu.. olsa ne olacaktı 120Hz+ değildi hızır idi yunus idi ... vs vs..

Şimdi, Acer ın Predator XB270HU IPS monitörü çıktı. AUO in AHVA M270DAN02.3 panelini kullanıyor. 12ms ama OD ile 5-6ms respond time yakalanabilmiş. IPS olsada ben samsung TN 1ms i yeğlerim açıkçası. Canlı olarak görmek bizzat deneyimlemek gerek. Bilirsiniz, tablolar teknik değerler yanıltıcı olabiliyor. Yinede renk hususunda ROG Swift ten aradığımı bulamayanlar acer ı tercih edecektir. TR gelirse bi denerim illaki

incelemesihttp://www.tftcentral.co.uk/reviews/acer_xb270hu.htm
    http://www.tftcentral.co.uk/articles/monitor_panel_parts.htm

Neyse 120Hz+ 4K monitörleri beklemekteyim çünkü 4K çok ayrı bir deneyimdi.

Eksen bil. dan ön siparişle gelen ASUS ROG Swift PG278Q monitörümü ana kartı arızalandığı için 2 hafta önce asus yetkili servisinden bire bir ürün değişimiyle değiştirdim. Hiçbir sorun ve uğraştırma ile karşılaşmadım direkt servis ile hallettim. Yine Eksen bil. dan aldım. Ölü pixel, ışık sızması vs. baş ağrısı yok şükür. SIFIR bir monitörüm oldu yeniden. Monitörle ilgili bir şikayetim yok , umarım olmazda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 3 Nisan 2015; 16:37:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Ben monitörü default ayarlarda kullanırım. 8 Bit renk doğruluğu alacağım diyede %20 ile mum ışına oynamaya hiç katlanamam. Parlaklık 80-100. Oyun için aldım sonuçta. ULMB i açın daha iyi

1 mum 1 cd.

%20 brightness'ta swift 130-135 cd/m^2 bir isik veriyor, kabaca dusuk guclu soft tone bir ampule direk olarak bakmak gibi diyebilirim.

%80-%100 brightnesslar, monitorun yaklasik ~350 cd/m^2 bir isik gucu olusturmasi demek oluyor ki bu resmen ciplak gozle softtone filan olmayan babaannemden kalma 5w lik ampule dik dik bakmak gibi birsey. Gorme bozuklugu bile yapar uzun vadede yahu o nasil parlaklik :) Hem bu denli bir candela'da ne renkler olmasi gereken gibi olur, onu gectim ne siyahlar siyah ne beyazlar beyaz olur. Hollywoodvari sisirilmis bir goruntu reproduksyonu olur, ha bunu severim diyene saygi duyarim zevktir ancak nominal degerlere "mum isigi" diye yorum yapilmasini da kabul etmem kusura bakmayin. Fidelity diye birsey var yahu, boyle zevke gore olmasi gereken dogrularla dalga gecilmemeli.

• Bende uzundur kullanıyorum arkadaşlar. Vatan bilgisayardan aldım, ölü piksel falan çıkmadı, oldukça güzel bir monitör. Parlaklığı biraz yüksek, f.lux kullanıyorum ben..
  • resim ekleyelim bide renk katalım
     ASUS ROG Swift PG278Q 1440p Kullananlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2moon -- 4 Nisan 2015; 19:59:03 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.