Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
807
Cevap
6
Favori
35.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AliveFoto

Arkadaşlar bu monitörün (Asus PG279Q) ışık sızdırma sorunu kronikmi ? Ebrar bilgisayar'dan almayı düşünüyorum o kadar paraya satıp birde ışık sızdırma sorunu var ise hiç bulaşmayayım.

hayır degil.
  • quote:

Arkadaşlar bu monitörün (Asus PG279Q) ışık sızdırma sorunu kronikmi ? Ebrar bilgisayar'dan almayı düşünüyorum o kadar paraya satıp birde ışık sızdırma sorunu var ise hiç bulaşmayayım.

Işık sızdırma kronik değil, yalnız sık rastlanabiliyor. Kronik olan ıps glow, oda kiminde çok fazla kiminde ortalama düzeyde. Sıfır glowlusu çok nadir bulunuyor.
  • quote:

Size tavsiyen ürünü test etmeden almayın sorun çıkarsa değiştirmiyorlar servisle uğraşırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

Işık sızdırma kronik değil, yalnız sık rastlanabiliyor. Kronik olan ıps glow, oda kiminde çok fazla kiminde ortalama düzeyde. Sıfır glowlusu çok nadir bulunuyor.

Mesajınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

Rica etsem aşağıda linkini paylaştığım konumda bana öneride bulunabilirmisiniz yarın sipariş vermem gerekiyor. Muğla / Fethiye'de yaşıyorum bu yüzden test ederek alma şansım yok malesef.

https://forum.donanimhaber.com/oyun-ve-photoshop-icin-monitor-tavsiyesi-lutfen--122953824

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliveFoto -- 1 Ocak 2017; 20:49:31 >

• Xl2420T ile 2 senedir alıştım ve 27" geçtiğimden bu yana da başka monitörün bana tat vermediğini anladım , açıkcası herşey alışana kadar dır.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Servis değiştiriyor hocam seve seve. 2 kere değiştirdim. 3.'de de blb ve bir miktar glow var. Kabullendim ve kullanıyorum. Renklerden ve performanstan çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: belverus

Servis değiştiriyor hocam seve seve. 2 kere değiştirdim. 3.'de de blb ve bir miktar glow var. Kabullendim ve kullanıyorum. Renklerden ve performanstan çok memnunum.

Hocam değiştirmiyorlar derken,aldığınız mağaza değiştirmiyorlar dedim.Ancak servisler bu konuda çok çamura yatıyorlar

değiştirmemek için siz şanslıymışsınız o konuda değişim yapamayan çok kullanıcı var.Hatta ekranı çizilmiş halde geri

gönderen servisler bile var forumda çok konusu geçti.
    Sizi yalanlamak için söylemedim hocam, sadece alan arkadaşlar zorlasınlar diye yazdım. Asus un ekran rezilliğini gördüm ayrıca forumda. Tüketici heyetine direk gidilmesi gereken bir konu.

Monitör değişimi için kritik nokta ambalajını tamamen açmayın monitörün. Yani yapışkanları, ekran jelatini fln kalsın üzerinde aldığınızda. Ben o şekilde değişim sağladım. (alttaki 2 bandı dikkatlice çekip ekran köpüğünden ayırmadan test yapabilirsiniz) zaten 2 dk açık durması gerekli testleri yapmanıza yetiyor. Ürün internette gördüğümden farklı, yanlış ürün almışım diyerek iadesini yaptım daha sonra. Malesef firmalarımız dürüst olmadığı için bende dürüst olup blb ve glow var diyemedim. Bu şekilde mecburen alıyorlar ürünü geri.

Bu monitörü alacaklara tavsiye: blb ve glow olayını kafaya takacaklarsa uzak dursunlar. Şuan glowsuz ve blbsiz 279 bulmak imkansız. Büyük konuşuyorum gerçekten imkansız. Piyangoyu tutturmakla eş değer. (Yine dipnot: teşhir ürünlerin panellerini tamir ediyorlar, o sebeple teşhirdeki ürünlerde glow göremiyorsunuz. Bilginize)

Bu arada servisten blb için onarım isteyebilirsiniz, ortadan kaldırılması gayet basit bir olay. Paneli adam gibi söküp tekrar destekle montajını gayet temiz yapabilirler. Glow çaresiz malesef

• quote:

Sizi yalanlamak için söylemedim hocam, sadece alan arkadaşlar zorlasınlar diye yazdım. Asus un ekran rezilliğini gördüm ayrıca forumda. Tüketici heyetine direk gidilmesi gereken bir konu.

Monitör değişimi için kritik nokta ambalajını tamamen açmayın monitörün. Yani yapışkanları, ekran jelatini fln kalsın üzerinde aldığınızda. Ben o şekilde değişim sağladım. (alttaki 2 bandı dikkatlice çekip ekran köpüğünden ayırmadan test yapabilirsiniz) zaten 2 dk açık durması gerekli testleri yapmanıza yetiyor. Ürün internette gördüğümden farklı, yanlış ürün almışım diyerek iadesini yaptım daha sonra. Malesef firmalarımız dürüst olmadığı için bende dürüst olup blb ve glow var diyemedim. Bu şekilde mecburen alıyorlar ürünü geri.

Bu monitörü alacaklara tavsiye: blb ve glow olayını kafaya takacaklarsa uzak dursunlar. Şuan glowsuz ve blbsiz 279 bulmak imkansız. Büyük konuşuyorum gerçekten imkansız. Piyangoyu tutturmakla eş değer. (Yine dipnot: teşhir ürünlerin panellerini tamir ediyorlar, o sebeple teşhirdeki ürünlerde glow göremiyorsunuz. Bilginize)

Bu arada servisten blb için onarım isteyebilirsiniz, ortadan kaldırılması gayet basit bir olay. Paneli adam gibi söküp tekrar destekle montajını gayet temiz yapabilirler. Glow çaresiz malesef

Sıkıntı yok hocam,malesef netten alınan ürün kargo ile geliyor, kargolarda malum langur lungur, taşıdığı için köpüğünde

biraz kırık olsun satan mağaza değişim yapmıyor,daha önce başıma geldi, hakem heyeti ile paramı aldım ama 6 ay sürdü o

yüzden, o zamandan beri test etmeden monitör almıyorum, kafam daha rahat oluyor.Pg279q çok güzel monitör, ama hep sorunlu

inşallah iyi bir revizeden geçer ve öyle piyasaya sürülür gerçi 2017 de 4k 144 hz ler gelecekmiş,Ozaman pg279q papucu dama

atılacaktır.

4k oyun yok ki piyasada hocam bilmiyorum bana 4k monitöre geçmek mantıklı gelmiyor. Upscale edince oyunlar optimizasyon özürlü oluyor. Ben 2-3 sene daha devam ederim bu monitörle gibi geliyor bana :)
  • Merhabalar ;

Ben ebrar bilgisayar'dan LG34UM58 monitör almistim geçen hafta sizin gibi (belverus) jelatinleri uzerinde 3-4 saat kullandim başımı agrıttı 34" çok büyük geldi güzel bir şekilde paketleyip ebrar bilgisayari aradim, mesafeli satış sözleşmesinde hakkım olan cayma hakkımı kullanmak istiyorum dedim ürünü depoya göndermemi söylediler orada incelenicekmiş tamam dedim gönderdim (kargoyu benim ödemem gerektigini soylediler ki aslinda onların ödemesi gerekiyor) neyse kargoyuda ödedim ürün depoya ulastı ebrar bilgisayar'dan bei aradılar ürünğ size geri gönderiyoruz ürünün satılabilirliği bozulmuş dediler. Orda bir durun dedim ben monitörün üzerindeki jelatinleri dahi çıkarmadım dedim ve butun islemleri video ile çekmistim video ile hakem heyetine gideceğimi söyledim telefondaki kişi bana videoyu kendilerine iletmemi istedi. Videoyu izledikten sonra beni aradılar müşteri memnuniyeti adına monitörü geri iade alıcaklarını söylediler bende üzerinin farkını ödeyerek Asus PG279Q almak istediğimi söyledim olur dediler üzerinin farkını ödedim Asus PG279Q aldım monitör biraz sonra elime ulaşıcak.

Ebrar bilgisayara monitörlerin bazılarında ışık sızması varmış dedim eğer ışık sızması olan model bana gelirse değişim veya iade yapabilirmiyim diye sordum malesef dediler tüm ips panellerde ışık sızması var bu sorun iade veya değişim için onaylanmaz dedi. Şimdi ben ne yapayım monitöre 4.000 TL verip üstüne birde blb ve glow sorunlarıyla karşılaşınca ister istemez canım sıkılıyor monitörden soğuyorum.

sizce açmadan geri iademi edeyim ? Başka sorunsuz ips g-sync destekli bir monitör var ise öneride bulunabilirmisiniz ?

• AliveFoto kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim paşka ips panel gaming monitörü yoktu ben alırken bu performansta. İade edersiniz ama uğraştırırlar, servis kabul etmeyecek, siz hakem heyetine gideceksiniz, seve seve alacaklar sonra fln ama vaktiniz ve sinirleriniz heba olacak. Ben bu sebeple ışık sızması var diyerek iade etmedim yukarıda yazımı okuyabilirsiniz.

Monitörünüzde %99 ışık sızması çıkacak, en iyi ihtimal bendeki gibi tek köşeden kabul edilebilir seviyede olması. Ancak bende de glow var buna yapacak birşey yok.

Eğer bununla yaşayamam 4k verip birde böyle monitör kullanamam derseniz hiç açmadan iade edip paranızı alın. TN panel bir monitör bakın. Yok ben tatmin olurum, idare ederim, monitör güzel, karanlıkta monitörün dip köşesine odaklanıp sızma var mı diye paranoya yapmam diyorsanız monitör 10 numara. Bu arada kafanıza takabilirsiniz de gayet doğal bir olay, kimisi benim gibi pek önemsemez mesele o.

• quote:

Merhabalar ;

Ben ebrar bilgisayar'dan LG34UM58 monitör almistim geçen hafta sizin gibi (belverus) jelatinleri uzerinde 3-4 saat kullandim başımı agrıttı 34" çok büyük geldi güzel bir şekilde paketleyip ebrar bilgisayari aradim, mesafeli satış sözleşmesinde hakkım olan cayma hakkımı kullanmak istiyorum dedim ürünü depoya göndermemi söylediler orada incelenicekmiş tamam dedim gönderdim (kargoyu benim ödemem gerektigini soylediler ki aslinda onların ödemesi gerekiyor) neyse kargoyuda ödedim ürün depoya ulastı ebrar bilgisayar'dan bei aradılar ürünğ size geri gönderiyoruz ürünün satılabilirliği bozulmuş dediler. Orda bir durun dedim ben monitörün üzerindeki jelatinleri dahi çıkarmadım dedim ve butun islemleri video ile çekmistim video ile hakem heyetine gideceğimi söyledim telefondaki kişi bana videoyu kendilerine iletmemi istedi. Videoyu izledikten sonra beni aradılar müşteri memnuniyeti adına monitörü geri iade alıcaklarını söylediler bende üzerinin farkını ödeyerek Asus PG279Q almak istediğimi söyledim olur dediler üzerinin farkını ödedim Asus PG279Q aldım monitör biraz sonra elime ulaşıcak.

Ebrar bilgisayara monitörlerin bazılarında ışık sızması varmış dedim eğer ışık sızması olan model bana gelirse değişim veya iade yapabilirmiyim diye sordum malesef dediler tüm ips panellerde ışık sızması var bu sorun iade veya değişim için onaylanmaz dedi. Şimdi ben ne yapayım monitöre 4.000 TL verip üstüne birde blb ve glow sorunlarıyla karşılaşınca ister istemez canım sıkılıyor monitörden soğuyorum.

sizce açmadan geri iademi edeyim ? Başka sorunsuz ips g-sync destekli bir monitör var ise öneride bulunabilirmisiniz ?

Adamlar iyi sallamışlar,ışık sızması bütün ips monitörlerde yok,ışık sızması zaten panelin yerine tam oturmaması üretim

hatası yani.Geçen arkadaşa vatandan pg279q aldık teknik servis kısmında, ışıkları kapatıp test ettik ışık sızması, yoktu ve

satın aldık.Işık sızması özellikle, karanlık sahnelerde çok rahatsız eden bir şey şahsen, 4 bin tl verip hatalı ürün

kullanmak mantıklı değil.O yüzden ben kesinlikle netten, monitör almıyorum vatandan her türlü testi, yapmadan kesinlikle

almam bu testlere sadece, vatan izin veriyor.Daha pahalı ama mecbur alıyoruz, oradn başımız ağrımasın diye.

• Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar ben yine video kayıt altına alarak monitörü açıcam eğerki ışık sızması kabul edilebilir seviyede ise kullanmayı düşünüyorum ama çok rahatsız edicek seviyede ise hakem heyetine başvurup iade ederim diye düşünüyorum bu süreç yaklaşık olarak ne kadar sürer bilginiz varmı acaba ?

Tekrar teşekkürler.
  • quote:

Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar ben yine video kayıt altına alarak monitörü açıcam eğerki ışık sızması kabul edilebilir seviyede ise kullanmayı düşünüyorum ama çok rahatsız edicek seviyede ise hakem heyetine başvurup iade ederim diye düşünüyorum bu süreç yaklaşık olarak ne kadar sürer bilginiz varmı acaba ?

Tekrar teşekkürler.

Eğer karanlık sahnelerde rahatsız etmiyorsa tabiki kullanmanız mantıklı,ancak bulunduğunuz oda da karanlık olmalı.Ben daha

önce 1 ölü pikselden değiştirmek istedim değiştirmediler, hakem heyetine başvurdum yaklaşık 5,5 ay sürdü paramı aldım

masraflarıda firmaya yüklüyorlar ama yoğunluk şehirden şehire değişir.
  • Monitör geldi arkadaşlar kurdum dediğiniz gibi ışık sızması mevcut ama bana göre kullanılabilir seviyede photoshop'da oyunlarda felan fark edilemiyor. Fotoğraflarını çektim aşağıya ekliyorum Profesyonel makina (Canon 5D mark III) ile çektiğim için daha fazla belli oluyor yani demek istediğim gözümüzle baktığımızda aşağıdaki fotoğraflardaki gibi abartılı gözükmüyor.

Data Color Spyder elite 4 ile kalibrasyon yaptım kullanmaya başladım. Biraz sonra G-sync nasıl birşeymiş ilk kez denemesini yapıcam.

ilginiz için mesajlarınız için tekrar teşekkürler arkadaşlar.

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu

• quote:

Monitör geldi arkadaşlar kurdum dediğiniz gibi ışık sızması mevcut ama bana göre kullanılabilir seviyede photoshop'da oyunlarda felan fark edilemiyor. Fotoğraflarını çektim aşağıya ekliyorum Profesyonel makina (Canon 5D mark III) ile çektiğim için daha fazla belli oluyor yani demek istediğim gözümüzle baktığımızda aşağıdaki fotoğraflardaki gibi abartılı gözükmüyor.

Data Color Spyder elite 4 ile kalibrasyon yaptım kullanmaya başladım. Biraz sonra G-sync nasıl birşeymiş ilk kez denemesini yapıcam.

ilginiz için mesajlarınız için tekrar teşekkürler arkadaşlar.

Hayırlısı olsun hocam güle güle kullanın,önemli olan içinize sinmesi gerisi önemli değil.

• Çok teşekkür ederim saolasın.
  • AliveFoto kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayırlı olsun. Allah kazasız güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. Bende de benzeri test sonuçları vardı. İade etmeyerek birşey kaybettiğinizi düşünmüyorum. Gönül rahatlığıyla kullanın.

Bahsettiğiniz kalibrasyon programı ücretli mi?
  • quote:

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Allah kazasız güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. Bende de benzeri test sonuçları vardı. İade etmeyerek birşey kaybettiğinizi düşünmüyorum. Gönül rahatlığıyla kullanın.

Bahsettiğiniz kalibrasyon programı ücretli mi?

Çok teşekkür ederim saolasın.

Ücretli malesef sadece program değil ama cihaz ile birlikte aşağı cihazın linkini paylaşıyorum.

http://spyder.datacolor.com/portfolio-view/spyder4elite-discontinued/
    https://www.youtube.com/watch?v=cd7Er1yUsrM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliveFoto -- 7 Ocak 2017; 0:29:50 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.