sonunda dayanamadım ve 2 gün önce pg279q aldım. çok az seviyede ışık sızması çıktı ama kafaya takılacak boyutta değil. biraz daha zaman bulayım iyice tam yapacağım ayarları. soruları olanlara yardımcı olmaya çalışırım.
İyi akşamlar bu monitörün panelinden bulma ihtimalim var mıdır? Ölü pikselli ışık sızmalı vs fark etmez elimizde bitane ekranı kırık var boş boş duruyor. Çözümüde tamir oda pahalı.
Eyvallah hocam vatana gelirse kontrol edip alıcam,eğer gelmesse pg 279q alıcam,ama önceliğim tn panel.
Rica ederim bence biraz daha bekleyin illaki stoklarına girer.
Aslında gönlüm 4k, 144 hz, gsync ama ne zaman gelir belli deyil.
Şahsen 2018'den önce zor görürüz en az 1-1.5 yılı daha var
Banada öyle geliyor hocam yakın bir tarihte zor gibi.
Listede sadece bir panel gözüküyor oda 2017'de ama çok belirsiz değerleri.http://www.tftcentral.co.uk/articles/monitor_panel_parts.htm 4K gibi yüksek çözünürlükte 144hz panel ciddi zor iş ve birde bunun stabil çalışması var. O özellikte bir panele DP 1.4 gerekiyor ki çoğu ekran kartı DP 1.2 destekli piyasada yani şahsen 2018'den önce zor oda en iyi ihtimal.
Aynen hocam onlar içinde ekran akrtları önümüzdeki senenin sonunda gelir ancak 4k istememin diğer bir seneni ps 4 pro bağlayacak olmam yoksa pc de 2k 144 hz gsync fazlasıyla yetiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Digital Reaction
Açıkçası 4K gibi bir çözünürlüğün nimetini ve farkını büyük ekranlarda görürsünüz 27'' gibi bir boyutta o çözünürlük şahsen saçma bir durum. Paylaştığım yeni modelde HDMI çıkışı var madem PS4 Pro bağlıyacaksınız bekleyin o modeli alın derim.
Dedeğiniz doğru hocam ama sorun şu,ps4 pro da, 2 seçenek var ya 1080p ya da 4k seçmek zorundasınız,27 inch içinde 1080p çözünürlük düşük kalıyor,yoksa 2k seçeneği olsa 4k monitöre gerek zaten 27 inch te 2k görüntü mükemmel.
Çok Şükür. Üst sınıf monitörler ama sorunları da üst sınıfta. Bu ilk G-Sync'li monitörü yeni çıktığı zamanlarda alacaktım. O dönem yine ekran kartlarıda sorunluydu . Ekran kartının üstüne bir de monitör sorunlarıyla uğraşıp stresi katlamak istemedim. Kısaca şikayetlerin azaldığı üretimlerin daha düzeldiği dönemde aldım monitörü yani nerdeyse 1,5 yıl sonra Mart 2016'da. Siz ne zaman aldınız monitörünüzü?
quote:
Orijinalden alıntı: Interstellar
Çok Şükür. Üst sınıf monitörler ama sorunları da üst sınıfta. Bu ilk G-Sync'li monitörü yeni çıktığı zamanlarda alacaktım. O dönem yine ekran kartlarıda sorunluydu . Ekran kartının üstüne bir de monitör sorunlarıyla uğraşıp stresi katlamak istemedim. Kısaca şikayetlerin azaldığı üretimlerin daha düzeldiği dönemde aldım monitörü yani nerdeyse 1,5 yıl sonra Mart 2016'da. Siz ne zaman aldınız monitörünüzü?
hocam ben sizi yeni aldınız zannediyorum.birisiyle karıştırdım galiba.hani bazı tipler vardir.aylarca takip eder.hatta yıllarca .ama hala 1 monitor alamamiştir.yok kıl yok tüğ deyip duranlardan.ben 1 ay araştırdım.ve 279q modelini aldim.ara sıra test ederim.hicbir sıkıntım yok.bilgisayarımın en onemli parcasi.1080 i bile golgeliyor kalitesi ile.
Hayırlı olsun. Sizde sonuçta belli dönem araştırma yapmışsınız, hazır sizi yakalamışken PG279Q modelini hangi sebeblerden dolayı seçtiniz diye soralım?
quote:
Hayırlı olsun. Sizde sonuçta belli dönem araştırma yapmışsınız, hazır sizi yakalamışken PG279Q modelini hangi sebeblerden dolayı seçtiniz diye soralım?
hangi sebeblerden dolayimi? ben 278q ve 279q modellerini yan yana gordum hocam.hatta 2 si ayni anda vatanda teste girdi.278q yu başkasi aliyordu.279q yu da ben.279q 165 hz ve ips ekran.ayrıca hdmi ve usp girişleri mevcut.278q da yok bunlar.ooyunlarda muthiş canlılık var.
İşte bu tür cevapları aramak da zaman kaybettiriyor. IPS'ler işin içinde yoktu ama 4ms olması ile onlarda kafa karıştırdı. PG278Q dan daha önceki hiçbir monitörümü default ayarlarda kullanmadım ve hiçbiri 1ms değildi. Default ayarlar yanıltıcı olabiliyor. HDMI ise 2.0 değil yani 60hz destekliyor. 3D yok, artık neden yoksa.) Renk olayına gelirsek monitörünüzün tüm renkleri %100 olsun, kontrastı %100 yapın, parlaklığı %80 sonra Nvidia denetim masasında aydınlığı %42, kontrastı %100, Gama 1.10, Digital Vibrance %75 bu ayarlardan sonra örneğin google maps üzerinde herhangi bir yer haritası açın bakın yazılar, yollar, caddeler, çizgiler, çubuklar belli mi?
quote:
Orijinalden alıntı: hsngencer
quote:
hangi sebeblerden dolayimi? ben 278q ve 279q modellerini yan yana gordum hocam.hatta 2 si ayni anda vatanda teste girdi.278q yu başkasi aliyordu.279q yu da ben.279q 165 hz ve ips ekran.ayrıca hdmi ve usp girişleri mevcut.278q da yok bunlar.ooyunlarda muthiş canlılık var.
En büyük eksisi 4ms tepkime süresi ghosting yapıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: darkdevil35
quote:
quote:
kullandınızmı nerden biliyorsunuz?
quote:
quote:
quote:
quote:
Test ettim,sadece o minitörüde değil, herhangi bir 4ms monitörüde hem oyunda, hemde netteki ghosting testi yaparsanız ghosting yaptığını görürsünüz, ayrıca nette bununla ilgi birçok yazı var.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Test ettim,sadece o minitörüde değil, herhangi bir 4ms monitörüde hem oyunda, hemde netteki ghosting testi yaparsanız ghosting yaptığını görürsünüz, ayrıca nette bununla ilgi birçok yazı var.
tamam cok kötü bir monitor 279q .en kötüsü bu.en iyisi tn panel olani.bedava verseler alinmiycak bir monitor.