Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
807
Cevap
6
Favori
35.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monitörde ışık sızması ve IPS glow var bir miktar. Önce çok düşündüm iade etmeyi ama karanlık odada belirli bir açıyla bakmadıktan sonra beni çok da rahatsız etmediğini fark ettim. İşin komiği önceki monitörüm de de bu sorun varmış ancak benim konudan haberim yokmuş. 4 sene o şekilde kullanmışım fark etmeden.

Monitörün performansı, görüntü kalitesi müthiş o açıdan içiniz rahat olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: belverus

Monitörde ışık sızması ve IPS glow var bir miktar. Önce çok düşündüm iade etmeyi ama karanlık odada belirli bir açıyla bakmadıktan sonra beni çok da rahatsız etmediğini fark ettim. İşin komiği önceki monitörüm de de bu sorun varmış ancak benim konudan haberim yokmuş. 4 sene o şekilde kullanmışım fark etmeden.

Monitörün performansı, görüntü kalitesi müthiş o açıdan içiniz rahat olabilir.

aynen monitor akıyor.ben boyle bi goruntu kalitesi ve oyunlardaki akışkanlıgı hic bişeyde gormedim.bunu başına gecmeyen görmeden anlamaniz mümkün degil.buraya ne yazarsak yazalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

Orijinalden alıntı: Dharky

Monitör geldi. Sağ ve sol altta hafif ışık sızması var. Onun haricinde sıkıntı yok. Beyaz ekranda test ettim, herhangi bir sararma yok. Siyah ekranı da ne kadar film/dizi karanlık sahnesi varsa denedim, ışık sızması göremedim. Karanlık ortamda geçen oyunlarda da görünmedi. Onun haricinde yurtdışından gelmiş olmasına rağmen bize göre priz çıktı koliden. Son olarak, bu monitörün ayağı aşırı büyük. Masanız küçükse hemen dibinizde duracak, haberiniz olsun. Benim masa büyük sayılabilecek türde olduğu için rahatsız etmedi.

2K - 4K tartışması hakkında da yorum yapayım. 144hz monitör kullanmanın verdiği tadı 4K'nın vermeyeceğinden emin olabilirsiniz, özellikle de oyun oynarken. 4K'yı film/dizi vs. için istiyorsanız, monitör değil, 4K smart tv almanızı tavsiye ederim. Oyun için en iyi monitör 2K 144hz.

Bir de son olarak, monitörlerin fiyatı çok pahalı, fakat bilgisayarınızdaki birçok parçadan daha uzun ömürlü. Kendi adıma konuşuyorum, 4K 144hz monitör çıksa bile o monitörü tam performansla kullanacak sistemi kurmak ateş pahası olacağından almam.

Hayırlı olsun hocam,kısa bir blb,glow testi paylaşabilir misin? Malüm bu monitörlerin kronik sıkıntısı.Hani üretim tarihli ürün olduğunuda belirtirsen güzel olur,bakalım şanslı kesimden misin yoksa yeni partilerde cidden iyileştirmelere mi gitmişler...
    Belki biliyorsundur ama kısaca blb,glow testinden bahsedeyim istersen:
    BLB:monitörün merkezinden 2-2,5m uzaklaş ve kamerayı tam merkez hizasında tutup video kaydı alabilirsin
    IPS GLOW:Monitörün kullanma mesafesinde iken,sağa sola 1-2m hareket et ve bu esnada zıt köşelere dikkat et.Örneğin sola 2m yavaş yavaş giderken sağ kenarlara odaklan ve bir beyazımsı parlama var mı varsa şiddeti nasıl diye ölç.Aynı şeyi sağa giderekte yap.Böylece daha randımanlı test edebilirsin.Sonuç olarak seni rahatsız edip etmediğine göre hareket edersin...

Bunlarla uğraşmadım açıkçası ama yazdığım gibi film izlerken ya da oyun oynarken ışık sızması fark edilmiyor. Alt iki köşede çok az var zaten. Ölü piksel de yok ekranda. Durum böyleyken değiştirmek boşa yorgunluk bence.

Monitörün fiyatına değer mi diye soracaklara da cevabım, evet. 4-5 bin liralık bilgisayar toplayıp 400-500 liralık monitörde oyun oynamanın pek bir anlamı yok, çünkü o bilgisayarın hakkını verememiş oluyorsunuz. 60 Hz ile 144 Hz arasında, özellikle online oyunlarda, aşırı fark var. 144 hz'in yanında G-SYNC de mükemmel bir teknoloji. Witcher 3, Gears of War 4 gibi oyunları denedim şu ana kadar ve screen tearing sıfır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Interstellar

Viewsonic XG2703-GS 27" ilginizi çekebilir...Hepsiburada.com satışa geçmiş 3552tl, amazon.com da yok...
    http://www.hepsiburada.com/viewsonic-xg2703-gs-27-4ms-hdmi-display-wqhd-ips-oyuncu-monitor-p-HBV000001QV4G

Vee LG sonunda 1ms IPS üretmiş, 34" Curved, 144hz, 3440x1440, 10bit %99 s(RGB) ....) LG34UC97
    Bu monitörün siyah-karanlık sahnelerle ilgili güzel bir iddası da var...http://www.lg.com/uk/monitors/lg-34UC97https://www.donanimhaber.com/monitor/haberleri/LGnin-cilgin-oyun-monitoru-Turkiyede.htm

hocam 1 ms işi hikaye anladığım kadarıyla. 34UC79G modeli 14ms görünüyor.

• Hocam PG279Q 165Hz veriyor Nvidia kartlar ile Gsync aktive edildiğinde. Eklemek istedim. Konu başlığında yazıyor ama içerikte 144 yazılı olarak gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgn13 -- 9 Kasım 2016; 14:27:27 >
  • Önceki mesajı editledim profesyonel amaçlı olanın linkini koymuşum.) Profesyonel amaçlı olanı LG 34UC97, oyun amaçlı olanı LG 34UC79G-B ve bu ürünün İngilizce sayfasında teknik özellikleri kısmında tepkime süresi için 14ms/5ms (GtG) derken Türkçe sayfasında tepkime süresi belirtilmemiş. Heralde düzeltirler. Oyunlar için LG geliştirdiği 1ms Motion Blur Reduction modu teknolojisi ile 1ms yapıyormuş normalde 5ms tepkimeye sahip zaten donanımhaber videosunda da açıklıyor ürünün tüm teknik durumunu. Kullanıcı tecrübeleri ve daha detaylı incelemeleri nasılsa çıkar:
    https://www.monitornerds.com/lg-34uc79g-review-ultra-wide-144hz-monitor/

http://www.lg.com/tr/monitor/lg-34UC79G-B GtG belirtilmemiş
    http://www.lg.com/us/monitors/lg-34UC79G-B-ultrawide-monitor ....14/5ms(GTG)

• Tepkime süresi hikaye, evet. Genelde teknoloji marketlerindeki çakalların millete TN panel satmak için, "bak bu 1 ms IPS olan daha yavaş," demekte kullandığı bir detay. Performansı artıran unsur yenilenme hızı yani Hz'dir.
  • Dharky D kullanıcısına yanıt
    1ms gerçek tepkime süreli IPS monitör dururken 4ms tepkime süreli IPS monitör alır mıydınız? Elbette ki akıcılıkta 1 saniyede verilen tam kare sayısı olan yenileme hızı çok önemlidir ama tepkime süresi gözardı edilebilen bir özellik değildir. 144Hz gibi yüksek yenileme hızlarında düşük tepkime hızı da hem akıcılık hem de Ghosting açısından önem kazanır.

Tepkime hızının yüksek olması hızlı aksiyon sahnelerinde ister oyun, ister film olsun Ghosting denen ize sebeb olur. Yenileme hızı 144hz olan bir monitörün tepkime süresine olan hassasiyeti de orantısal olarak artar. Yenileme hızı, tepki süresi,input lag bunların hepsi birbirinden farklı ve önemli özellikler. Lag sürelerinin benzer olduğunu kabul edersek 60hz'de 1ms vermek başka 144-165hz'de hele hele 180hz'de başka yani bu örneklerden 180hz'de 1ms tepkime verebilen en hızlı monitördür.

Bu durumu şuna benzetebiliriz ekran kartımız diyelim ki bir oyunda 165fps verebiliyor ama monitörümüz 60hz destekliyor biz monitörümüzde arada atlanmış olan kareleri göremeyiz 60fps'ye uyarlanmış görüntüyü görürüz benzer durum aksiyon içeren sahnelerdeki renklerin gösterimi içinde öyle saniyede 165hz veren bir monitörün 1ms deki tam renk başarımı ile 4ms'deki tam renk başarımı aynı olamaz. Olsaydı kimse farkına varmaz tepkime süresi 8ms olmuş umursamazdı. Kaldı ki küçümsediğiniz TN paneller 24" 1080p'de 1ms tepkime süresinde görüntü hızını 180hz'e çıkarmış durumda. Özetle, özellik olarak örneğin 240hz gibi bir yenileme hızını, 1ms veya daha altında tepkime hızıyla birlikte verebilen bir monitör yapılsa idi panelinin teknolojisinin ne olduğunu kendi adıma hiç de önemsemezdim.

"Ekran yenileme yükseldikçe, piksellerin de daha hızlı tepki verip renk değiştirmesi gerekir. Yoksa Ghosting denilen hayalet ya da çamurumsu görüntüler ekranda oluşur."

Bir öneri olarak tepkime süresi ile ilgili önemli açıklama getiren bu konuları da inceleyin derim...
    http://www.hwa.com.tr/tepkime-suresi-nedir-ms-degeri-neden-onemlidir/http://www.chip.com.tr/haber/satin-alma-rehberi-monitor-oyuncular-icin-tepki-suresi-onemli_29600_2.htmlhttps://www.technopat.net/2015/03/16/monitorlerde-yenileme-hizi-ve-tepki-suresi-nedir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 10 Kasım 2016; 5:40:25 >

• Yahu bu başlıkta adı geçen hiçbir IPS monitörde ghosting yok. Hatta monitör almadan önce yaptığım araştırmalar da ghosting var diye şikayet edilen sadece bir IPS oyun monitörü mü ne vardı. Dell ya da Acer'in, ultrawide bile olabilir hatta, modelini hatırlarsam yazarım. Neyse. Sonuç olarak 144-165 Hz monitörler 4 ms, o zaman ghosting olabilir diye düşünmek gereksiz kuruntu. TN monitörün leş renklerine sırf 1 ms diye katlanamam. Şu an TN monitörü IPS'e tercih etmek için tek sebep fiyatı olabilir. Bunun haricinde oyun performansını etkileyen yegane iki etken G-SYNC ve 144/165 Hz ve bu yenilenme değerlerini karşılayabilecek güçlü bir sistemdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SefirEmre

yahu aslında bu ısık sızması büyük bir problem değil arkadaşlar :D bende BENQ 120 hz var XL2420 uzun süredir kullaniyorum ama o dikkatinizi bile çekmiyor , bu olayları ögrendikten sonra bakayım dedim ciddi ciddi ısık sızması var :P yani demek ki yıllardan beri bu sorun var fakat bizim karsimiza birileri yansıtmadigi icin farkında değilmişiz :P hani derler ya ne kadar az bilirsen o kadar az miden bulanır :) donanımları ögrendikce herseytin en iyisini arar olduk valla :P

Hah şunu bileydiniz. Son bir yıldır anlatıyoruz ama bu dediğini anlayan pek çıkmıyor. İlla 5000 ₺ verirsem en iyisi olsunmuş muş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TN, IPS, VA ya da adı her ne ise her mönitör teknolojisinin kendine göre artıları eksileri var. Bize ne kazandırıyor ona bakalım adının ne olduğuna değil. Olay TN alın veya IPS alın değil. Oyun monitörü amaçlı bakınca 1ms olması ideal olandır. Geçmişte monitörler 8ms cıvarına ulaştığı dönemde 60hz 8ms monitörler oyun için öneriliyordu o dönem için en ideali oydu hatta bugün bile 8ms sınır deniyor. Sonra 60hz 5ms'yeye ulaşılınca 5ms monitörler önerildi ve gerçektende öyleydi. Teknoloji durur mu her zaman daha performanslısı çıkar. 1ms monitörler üretilince 60hz de bile oyun için tepkime süresi 1ms olan monitörler önerildi. Sonra 120hz monitörler üretildi ve sizce 120hz olan bir monitörün tepkime süresi ne olmalı?

1ms monitörler dururken tepkime süresi 6-8ms cıvarında gezen TN-VA-IPS'ler oyun için önerilmiyordu. "Önerilmiyordu" derken dikkat ederseniz saniyenin binde sekizini hissetmekten bahsediyoruz. Haksızlık değil mi bu insan 0.008 saniyeyi nasıl hissederde 8ms'lik monitör almaz?(ama bir dönem öneriliyor ve alınıyordu) Sebebi bunu hissetmesi değilde oyunlar için 1ms önerildiği için olmasın. Gerçekte sebebi ise artan monitör performansı ile birlikte oyunun başına oturduğunuzda konsantre olmanız ve hipnoz etkisindeymiş gibi saatler harcarken aslında göremediğiniz fakat algıladığınız görüntülerin sizi fiziken 8ms'yeye göre 1ms'de daha az yorması olabilir mi? Yenileme hızı yükseldikçe tepkimenin mümkün olduğunca düşürülmesi görüntü kalitesini artırıyor.

Alt sekment ürünlerinde de böyle piyasa da bakarsanız ~500-700tl gibi uygun rakamlara IPS,TN veya VA panel monitör bulmanız mümkün. Yine bu alt sekmentte yani 500tl cıvarı bütçeniz var diyelim oyuna hitap eden özelliklere bakın en iyi özellikler hangi monitörde? Renk ve açılara önem verenler 10bit IPS alabilir örneğin ASUS ProArt PA279Q öneririm 10bit renk derinliğini 6ms'de veriyor ve 86hz ufak bir overclock ile 90hz olur. Yaradılışı gereği gözleri bizden daha fazla rengi ayırt edebilen ve oyunlarla bizim kadar haşır-neşir olmayan kızlara da IPS öneriyorum.) Yaradılışı gereği hareketlere renklerden daha duyarlı olan biz erkeklere de en yüksek yenileme hızına sahip 1ms olan monitör hangisi ise onu öneriyorum.)
    Yaradılış gereği dememin sebebi erkeğin daha iyi avcılık yapabilmesi için olsa gerek gözlerinin detaylara ve hareketli objelere daha duyarlı olarak yaratılması olabilir.

Bir araştırma yazısından:

" Araştırmanın bir kısmında, deneklerden onlara gösterilen farklı renkleri belirtmeleri istendi. Erkeklerin renklerin tonlarını kadınlar kadar iyi ayırt edebilmeleri için rengin dalgaboyunun daha uzun olması gerektiği görülürken, renk nüansını da kadınlar kadar iyi ayırt edemedikleri görüldü.

Deneklerin kontrast algılarını test etmek için, farklı renklere ve genişliğe sahip, açık ve koyu renkli çizgilerden oluşan resimler gösterildi. Hareket ediyormuş izlenimi veren çizgilere bakan erkeklerin, gittikçe daha ince çizgilerden oluşan resimleri kadınlara kıyasla daha iyi algıladığı tespit edildi. "

• 1ms IPS bulabilseydim gidip onu alırdım. 1ms olan 144hz monitörde TN'de olsa iyi bir ürüne rastlamasaydım o zaman gidip daha sorunsuz olduğu söylenen dönemde 4ms'de olsa mecburen IPS alırdım fakat tüm bunlar panel teknolojisi ne olursa olsun 1ms monitörlerin oyunlar için en ideal monitör oldukları gerçeğini değiştirmiyor.

Yeni monitör alacak olsaydım ve vaktim olsaydı Qdot panelleri beklerdim 1ms, %125 s(RGB), 3000:1 kontrast. Acil alacak olsam 1ms 144hz PG278Q ile 1ms 180hz PG248Q arasında kalırdım. TN panel olmasına rağmen bunlar sınıfının en iyi temsilcileri renk doygunluğunda, canlılığında gerçekten iddialı ürünler. PG279Q da XB271HU'da sonuçta 10bit değiller 8bit (Standard gamut~sRGB, ~72% NTSC) renk sunabiliyorlar ve kontrast oranı 1000:1.

Aradaki büyük fark açılarda olabilir glow şiddetli ise oda bitiyor. Bir miktar daha fazla renk doygunluğu için 1ms tepkime süresinden vazgeçmek onca ekipmanı oyun için toplamışken pek mantıklı gelmiyor bana çünkü her insan farklı renk algısına sahip kimi çok renkli olsun ister kimine o kadar renklilik fazla gelebilir ve renk ayarlarını kısabilir ama hiçkimseye 1ms tepkime hızı kötü gelmez. PG278Q gibi bir monitörde Nvidia denetim masasında " Masaüstü renk ayarlarını ayarla " bölümünden "Digital Vibrance" ayarını artırıp, ek olarakta monitörün menüsünden de ayarları artırınca ne gördüğümü görseydiniz ne demek istediğimi anlardınız ama sorun yok kullandığınız kendi monitörünüzde de deneyin zaten anlarsınız. Yani monitörünüzün renk ayarları ile oynayıp kendinize en uygun ayarlara getirebilirsiniz fakat 4ms olan bir monitörü 1ms yapamazsınız.

• quote:

Özetle, özellik olarak örneğin 240hz gibi bir yenileme hızını, 1ms veya daha altında tepkime hızıyla birlikte verebilen bir monitör yapılsa idi panelinin teknolojisinin ne olduğunu kendi adıma hiç de önemsemezdim.

https://rog.asus.com/articles/gaming-monitors/rog-swift-pg258q/

Tam dediğiniz gibi 1ms, doğal 240hz ve 2017 başında geliyormuş.
  • Digital Vibrance renklerin daha canlı ve parlak olmasını sağlayan yararlı bir özellik artırmanın renklerdeki faydası yatsınamaz, karanlık sahne kalitesini artırmak içinde Gama'yı ve Brightness(Aydınlığı)kısıp, kontrastıda %90 veya %100 yaparsınız . Default ayarlar çoğu zaman yanıltıcı olabiliyor. Teknolojide güncel olmaktan ve ihtiyacı doğru belirlemekten yanayım. Oyun için ekran kartı alıyorum ve ekran kartlarının bu kadar güçlendiği bir dönemde yüksek yenileme hızlarını 1ms veya daha altında tepkimeyle destekleyen monitörlerden yani en hızlı monitörlerden almaktan yanayım (elbetteki input lag da iyi olacak).

Oyun monitöründe 8ms tepkime ve toplam input lag 16ms değerleri en alt sınır kabul ediliyor. Öyleyse bugün gelinen noktada 1ms tepkime ve toplam input lagı 4ms cıvarında olanları en üstlerdedir. Bunu şuna benzetebiliriz oyunların en düşük oynanabilirlik için önerdiği ekran kartlarına. En iyi oynanabilirlik için de kimse gidip Nvidia Quadro veya AMD Firepro almaz ama Geforce veya RX serisinden en iyisini almaya çalışır. Görüntü kalitesinde de durum böyle o harika renk doğruluğunu, kontrastları görmek için oyun sınıfındaki yani asıl amacı oyunlar için üretilmek olan hiçbir monitör, panel tipi ne olursa olsun üretim amacı profesyonel işler için kullanılmak olan monitörlerin renk doğruluğunu veremez. Oyun dünyasına en üst kaliteden profesyonel monitörlerin verdiği kaliteyle bakabileceğimiz hıza sahip monitörler henüz yapılmadı. BF3, Call Of Duty, TitanFall gibi aksiyonu bol fps oyunlarında da detaya inecek kadar renk doğruluğu ile ilgilenecek vakti ben bulamıyorum.

PG278Q en iyi oyun monitörüdür de demiyorum, böyle birşey demek zaten saçma olur ama bir dönem için en hızlısıydı. 1ms tepkime ve ya altında 240hz gibi bir yenileme hızı destekleyen monitör çok daha hızlıdır ama malesef 3000:1 kontrastlı 10bit renk derinliğini verebilenleri henüz geliştirilemedi. Yani oyunlar için en ideal monitörler de en hızlı olanlardır ve hem aldığınız ekran kartının da gerçek performansını elde etmenizi sağlar. Yani başta oyun amaçlı bakılınca aksiyon açısından 1ms monitör varken 4ms niye alayım ve filmler içinde bu böyle. Üst sınıf kalitede TN panellerdeki benim gözlemlediğim asıl durum açı kalitelerinin de oldukça yeterli olduğu çünkü renk kalitesinin bozulmaya başladığı açılar benim zaten ihtiyaç duymadığım açılar. TV bile izlemiyorum ki o açılardan halbuki TV her açıdan nerdeyse aynı kaliteli görüntüyü veriyor. Dediğim gibi herkes kişisel olarak renkleri kendine göre ayarlayabilir ama 4ms olan bir monitörü 1ms yapamaz. Oyun ve video izlemek için 1ms monitör varken de 4 ya da 5ms'lik IPS veya TN almak bana doğru gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 11 Kasım 2016; 21:7:35 >

• erkange E kullanıcısına yanıt
    Ekran kartları güçlendikçe monitörlerin bunlara cevap vermesi gerekiyor. 144hz ve üstü yeni ihtiyaç sahası oluşturuldu...)
  • 60hz ile 75hz arasını bile hissedersiniz fakat 1ms ile 4ms arasında ki fark etmek imkansız.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bir dönem oyun için 8ms'de yeterdi, önerilirdi. 8ms hissedilir mi? Yüksek yenileme hızlarında örneğin 144hz'de 8ms tepkime olsa mantıklı olur mu ya 240hz'de, 60hz'de 5ms kurtarıyor ama değil mi? 60hz'de gereken ideal tepkime ile 144-165hz gibi değerlerde gereken ideal tepkime bir olabilir mi? 8ms IPS satılırken oyunlar için aradaki 3ms'yeye rağmen 5ms TN monitörler tercih ediliyordu. Halbuki IPS o zamanda daha iyi renkli ve açılı değil miydi? Aradaki 3ms nasıl farkedilebilir ki? Micro-stuttering dediğimiz milisaniyelik takılmaları nasıl hissediyoruz? Şimdi yine bu 3ms fark 1ms ile 4ms arasında olduğuna göre ve biz hissedemediğimize göre oyun amaçlı monitörlerde çıta gereksiz epey yükselmiş olmalı.1ms monitörler boşa üretiliyor olabilir. (Elektronik dünyasında 3ms önemli olmalı. İşlemciler nano saniyelerle çalışıyor ama toplam iş yükünde geçen süreyi bariz hissederiz. (1 nanosaniye saniyenin 1000000000 da biridir))

TN'yi kesinlikle savunmuyorum ve övmüyorum IPS'leri de abartmıyorum gerçek anlamda TN paneli tepkime ve yenileme hızında henüz geçen bir panel varda benim mi haberim yok.) erkange 1ms 240hz monitörün üretildiğinden bahsediyor panelinin ne olduğu önemli mi ama bakıyorum oda TN. Şimdi önümüzde çıkacak olan ekran kartlarını düşünüyorum bu 144hz'ler yakında bize 60hz gibi gelebilir çıta yükseliyor. 2017'de duyarız artık 240hz oyun deneyimleyenlerin yorumunu.İhtiyaçlar doğrultusunda bakıyorum ve istediğim özelliklere en sahip olanı IPS'te bulsam hemen alırdım hatta bu sınıflarda sorunsuz monitör alabilmek zaten daha ön plandadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 12 Kasım 2016; 0:38:11 >

• TN'i savunmuyorsunuz övmüyorsunuz iyi peki ama arada fark olmadığını neden kabul etmiyorsunuz? 4 ms'de ghosting falan olmuyor mesela. 4 ms'le 1 ms arasında kullanıcıyı etkileyen bir fark yok. Şu konuyu öyle büyüttünüz ki gören de 60 hz'le 144 hz arasındaki farkı tartışıyoruz sanacak. Cidden tartışacak bir şey yok. Sağlam donanıma sahip bir oyuncunun dikkat etmesi gereken tek şey 144 hz olması. 1 ms 4 ms fark etmiyor. Parası olan 144hz IPS monitör alır. 300-400 lira tasarruf etmek isteyen 144hz TN monitör alır. Lütfen, "oyun oynayacaksanız TN alın," gibi bir algı oluşmasın. Özellikle de yüksek fiyat bandında.

Zaten profesyonel oyunculuk haricinde 100 hz'in üzerine bile pek gerek yok. İnsanlar ultrawide 100 hz monitör tercih etmeye başladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharky -- 13 Kasım 2016; 16:46:16 >
  • IPS alın veya TN alın demiyorum oyun için 1ms monitör alın diyorum. IPS' lere biraz yüklendiğim doğru buda oyuncu sınıfındaki IPS'lerin gereksiz abartılmasından oldu. Mevzu para ve tasarruf mevzusu da değildir ama tercihini kaliteti TN panellerden yana yapanlar extra 300-400tl'de ister istemez tasarruf etmiş olurlar çünkü oyuncu sınıfında ki IPS'lerle kaliteli TN paneller arasındaki görüntüde uçurum yok kalibrasyonsuz görünüm çok yanıltıyor. Oyun türününde monitör seçiminde etkisi olabilir. Fps, yarış ağırlıklı oyunlar, aksiyonu bol filmler için en ideali 1ms monitör alınmalı. Bir parça doğru renk diyorum çünkü profesyonel monitörlerle bir tutulmamalı böyle bir algılama yaygınlaşıyor ve gerçekte nadir kullanılacak açılar için 1ms yerine 4ms almak pek önemli bir avantaj olmasa gerek. Benim amacım oyun monitörü alırken, 1ms ile daha doğru iyi monitörler varken sırf IPS diye aslında 4ms monitör alıyoruz farkındalığını yaratmak.

Acer XB271HU 4ms IPS modelinden ghosting görünüm. Bu oyuncu monitörü değil, demek değildir. 5ms hatta 8ms ile de oyunlar oynadık ama günümüzde 1ms üretilirken ve 5ms monitör kullanırken 4ms monitöre geçmek için 1ms kaliteli monitörlerin hakikaten çamur gibi görüntü vermesi gerek ki yok öyle birşey gayet güzel filmde izleniyor...

(.....https://www.youtube.com/watch?v=e7M8EkAJINE )

Aşağıda ki paylaşımlarda panelin türünün ne olduğunu bilmeden baksanız ne düşünürdünüz? Bu monitör veya benzer kalitede üretilen Dell, Acer gibi örneklerini kullananlar çamur, çöp gibi görüntülere mi bakıyorlar?

Benim paylaştığım PG278Q renk alemi

İnternetten bulduğum iki sıradan örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 13 Kasım 2016; 22:54:25 >

• Pg279q alma arifesindeyken 4ms ghosting yapması kafamı iyicene karıştırdı.

https://www.youtube.com/watch?v=e7M8EkAJINE
    https://www.youtube.com/watch?v=MV9iAGp37WI
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.