Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
807
Cevap
6
Favori
35.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Interstellar

8bit renk, 1ms, 180hz oyun ve heyecan asıl şimdi başlıyor. 144hz bile başka birşey eski oyunları bile tekrar yükleyip nostalji yaptım sanki o oyunları başka bir boyuta taşımış yeniden keyif almamı sağladı.

180Hzlik olanı hocam full hd. Bu zamandan sonra full hd bence geleceğe dönük olarak alınmaz. Neden dersen, bunları alan kişi zaten oyun amaçlı alıyor, zaten güncellenen oyunlarla ekran kartını sürekli yükseltecek,o da ekran kalitesinin artması için, oda daha yüksek çözünürlük demek. fullHD benzer yetersizleşiyor,4K üst sevye sistemler için. 2K en ideal bir ekran çözünürlüğü bence. Bence geleceğe yönelik hemde günümüzün kalitesi fazlasıyla veriyor. Monitör, bozulmadığı sürece en uzun yıllar kullanılmaya devam eden bir alet, geleceğe dönük olmalı diye düşünüyorum,en az 5-7 yıl verilmeli...

• sen monitör alacak olsan hangi monitörü seçerdin 2k diyorsunda hocam 3000-3500 tl den baslıyor o monitörler Gysnc ips panel falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: helll_599

sen monitör alacak olsan hangi monitörü seçerdin 2k diyorsunda hocam 3000-3500 tl den baslıyor o monitörler Gysnc ips panel falan

Evet ne yazıkki fiyatlar böyle2k,gsyn birleşince fiyat artıyor,birde ıps panel olunca baya yükseliyor.oyunlardan beklentin, ekonomik durumun vs değerlendirerek senin karar vermen lazım.Ben,2bin üzerine çıkacaksan 2k,gsyn, duruma göre tn veya ıps panel almalısın.Ama ben sık sık ekran kartı güncellemiyorum diyorsan fullhd iş görür.
    Ips glow olayı ciddi anlamda aşan bir firma bulursam 2k,gsyn,ıps alana 3500tl kadar max çıkarım.Diğer türlü asus rog pg 278q var şuan aklımda.dellde benzer monitör var ama müşteri politikasıyla kaybediyor.

• 3000tl civarında bir parayı vermek istemeyen için 2345tl'ye DELL 27" S2716DG var ama ölü piksel sıkıntısı çıktığında bir kullanıcının aktardığından okuduğum değişimi 9 piksele kadar zorlaştırmış bu firma. Sonuçta bahsettiği ürün oyun için 1900tl cıvarına alınabilen en ideal ürünlerden 3D, 8bit renk, G-Sync, 1ms PG248Q ile oyunları 1080p de olsa ultra ayarlarla ve 180hz'de yani gerçek hareketlere daha yakınlaşan fps oranı ile (daha da doğrusu daha akıcı grafikleri sağlamak adına daha yüksek fps değerlerine ulaşmak gerekeceğinden) enlerde oynama keyfide çok güzel bir durum. 27", 2k, 144hz her ne kadar şu an için bencede en ideali olsada, 24" bir monitör bana yeter deyip alacak kullanıcı için en ideal çözünürlük 2k değil 1080p'dir ve 180hz'de oyunlarda daha akıcı görüntü deneyimi demek en cazip yönü de zaten bu ya neden olmasın.)

Her ne kadar göz göremez sinekmisiniz dense de göz ışığa karanlıktan çok daha duyarlı olduğu için algılar yani adam gibi sanal gerçeklik için 500fps 'den bile daha yukarısı gerekiyor ve 500 fps destekleyen monitörler ne zaman çıkar bilmem ama EIZO Foris FG2421 240hz 1:5000 kontrast oranı ile derin karanlık sahnelerde çok daha başarılı ama lag açısından pek iyi sayılmaz ve G-Sync yok ama pro gamer değilseniz yine de ideal bir ürün tabii. Bir de bu da var gayet güzel Acer Predator XB241Hbmipr 24" velakin 1 piksel için bile 3 yıl garanti veren Asus ZBD (Zero Bright Dot ) nedeniyle sanırım daha alınası ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 4 Ekim 2016; 19:34:18 >

• quote:

3000tl civarında bir parayı vermek istemeyen için 2345tl'ye DELL 27" S2716DG var ama ölü piksel sıkıntısı çıktığında bir kullanıcının aktardığından okuduğum değişimi 9 piksele kadar zorlaştırmış bu firma. Sonuçta bahsettiği ürün oyun için 1900tl cıvarına alınabilen en ideal ürünlerden 3D, 8bit renk, G-Sync, 1ms PG248Q ile oyunları 1080p de olsa ultra ayarlarla ve 180hz'de yani gerçek hareketlere daha yakınlaşan fps oranı ile (daha da doğrusu daha akıcı grafikleri sağlamak adına daha yüksek fps değerlerine ulaşmak gerekeceğinden) enlerde oynama keyfide çok güzel bir durum. 27", 2k, 144hz her ne kadar şu an için bencede en ideali olsada, 24" bir monitör bana yeter deyip alacak kullanıcı için en ideal çözünürlük 2k değil 1080p'dir ve 180hz'de oyunlarda daha akıcı görüntü deneyimi demek en cazip yönü de zaten bu ya neden olmasın.)

Her ne kadar göz göremez sinekmisiniz dense de göz ışığa karanlıktan çok daha duyarlı olduğu için algılar yani adam gibi sanal gerçeklik için 500fps 'den bile daha yukarısı gerekiyor ve 500 fps destekleyen monitörler ne zaman çıkar bilmem ama EIZO Foris FG2421 240hz 1:5000 kontrast oranı ile derin karanlık sahnelerde çok daha başarılı ama lag açısından pek iyi sayılmaz ve G-Sync yok ama pro gamer değilseniz yine de ideal bir ürün tabii. Bir de bu da var gayet güzel Acer Predator XB241Hbmipr 24" velakin 1 piksel için bile 3 yıl garanti veren Asus ZBD (Zero Bright Dot ) nedeniyle sanırım daha alınası ne dersiniz.

Evet hocam DELL olayını bende okudum,o yüzden müşteri politikası iyi değil dedim.Yani ölü pikselde sınır 9 diyorlarya bırak bu işe giripte sana demelerini zaten baştan kaybediyorlar.Ne demek 9 piksel hatasıya, bizde o zaman cebimizden ne kadar para çıkarsa o kadar verelim Kanunlar zaten tek piksel hatasını kusurlu statüye almış,halen neyin kafalarını yaşıyorlarya.Hani 100-300TL montörlerde deseler anlarım, ama dünyanın parası bu monitörler bunda bırak bunu etiket izi bile olmamalı...

Ben şahsen 144hz-165hz arasında pek bir fark olmadığını,çok keskin bir bakış açınız olmadığı sürece farkkedemeyeciğinizi düşünüyorum.Youtubede çok popüler bir youtuber, deneklerle bunu testini yaptı.Ayırt edebilen sayısı düşüktü.Şahsen 100hz üstü bile yeterli gürüşündeyim.Belli noktadan sonrası kişilerin kendileri gaza getirmeden itibaren.Kırılma olayını bile dikkat etmediğinizde göze batmazken...Ben 60hzlik monitörde oyun oynadım,165hzliktede.Tabi bir fark oluyor, daha akışkan daha rahat hissetiyorsunuz.Lakin öyle aman Allahım bu nedir dedirmedi bana...Ama düşük input lag süresi,tepkime süresi yer yer hissetebiliyorsunuz.

1080p bir monitör bakan için ama o bahsettiğiniz asus monitör gayet iyi duruyor.

• Oyuncu monitörü için amaç belli çünkü aldığı ekran kartı bile belli hatta mouse, klavye bile. Özellikle ekran kartları hiçde öyle ucuz sayılmaz Gtx 1070 bile tek başına konsol fiyatını geçiyor. Oyun oynamayanın 1070 ayarında bir ekran kartına da ihtiyaçı zaten yok. Oyun amaçlı donanım toplamak da üst seviye bir bilgisayar ve tabii ki hatırı sayılır bir para demek. Bunca donanım için yapılan masraf monitör iyi olmazsa boşuna demektir. Oyun amaçlı toplanan bilgisayarların ve alınan monitörlerin günlük kullanımda da büyük rahatlık sunduğu ortadadır.

Oyun amaçlı 27" monitör bakınsam 2K monitörlere bakınırdım ve yine 24" monitör bakınsam 1080p alırdım. 24" monitörler için 2K' nın pek bir anlamı yok. Güvenilir olan kullanıcı testleri benim için en önemli kriteri oluşturuyor çünkü teorik, sentetik testlerin bize daha çok boşa para harcattığı da ortada. Çözünürlük adına en basitinden nette film izlerken siteler 360p , 480p, 720p,1080p seçeneklerini sunar 2K seçeneği henüz yok ) böyle bir internet kalitesi de yok ) ve soru şu 360p ile 480p arasındaki farkı hissedebiliyor musunuz aynı şey mi? Hissediyorsanız 2K, 4K içinde böyle. Peki ya nette huzurlu olarak 1080p izleyebiliyor musunuz? Ben şahsen 1080p'yi takılıp donmadan huzurlu bir şekilde anca indirip öyle izleyebiliyorum. Yani sonuçta 2K monitörümde 1080p film izliyorum peki ya online anca 720p izleyebiliyorum yani 2K monitörümde 480p ve 720p'yi huzurlu bir şekilde izleyebiliyorum. Demek ki derdi sadece film olanı, 1080p çözünürlük günümüzde kurtarıyor.

Oyunların ve filmlerin gelecekteki monitör ve bilgisayar sistemlerinde belki 10K gibi çözünürlüklere ulaşacağı zamanlarda olabilir teknoloji illaki ilerliyor. Gerçekçi olup günümüze bakarsak hesap kitapta ortadadır donanım gücünde verim 4K için henüz erken. Akıcılık adına 50-60 fps 4k oyun oynayacağıma, 2K 120fps oyun oynarım daha iyi çünkü daha çok keyif alırım ve Hz ve fps olayını hissetmek kısmına gelirsem örneğin bir kullanıcı olarak ben monitörü yeni aldığımda hızlı bir şekilde denemek amacında olduğumdan 2009 yılına ait eski bir oyunu yeniden yükledim CoD MW2 oyunun Special Ops- Solo Play-O Cristo Redentor bölümünü yeniden oynadım. Oyunu sanki ilk defa oynuyormuşum gibi keyif aldım çünkü gerek görselleri, gerek efektleri gerekse oynanış gerçeğe daha yakın ve harika olmuştu sanki bambaşka bir oyun oynuyordum, biz bu oyunları geçmişte ziyan etmişiz dedirtti bana. Zamanında bu oyunu oynarken ne kadar kasıyormuşum oysa o zamanlar oyundaki saldıran köpeği güç bela öldürürken şimdi adeta dalgamı geçiyorum ve tam atlarken yere yatıyorum üstümden geçen hayvanın etrafa bakarken ki şaşkınlığını bile farkedebiliyorum. Bütün bu anlattıklarım yüksek fps ve daha düşük lag sayesinde oldu maximum 60fps'de bu kadar anlık bir olayı yapmayı denedim daha yavaş kaldığım için anca başarıyordum. Görsel olarak hareketli sahnelerde detayları doğal olarak yüksek fps deki kadar farkedemedim. Yani çok kısa bir anda görmem gereken görüntüde oluşan detaylara şaşırmamak elimde değildi. PG248Q gibi 180hz monitörlerin 144hz -165hz ile arasındaki fark çok değil elbette ama 60hz standart bir monitörden özellikle oyunlar açısından daha büyük keyif vereceği kesin çünkü 180hz ile hareketli sahneleri daha detaylı verebilecek bir monitör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 5 Ekim 2016; 1:23:56 >

• quote:

Oyuncu monitörü için amaç belli çünkü aldığı ekran kartı bile belli hatta mouse, klavye bile. Özellikle ekran kartları hiçde öyle ucuz sayılmaz Gtx 1070 bile tek başına konsol fiyatını geçiyor. Oyun oynamayanın 1070 ayarında bir ekran kartına da ihtiyaçı zaten yok. Oyun amaçlı donanım toplamak da üst seviye bir bilgisayar ve tabii ki hatırı sayılır bir para demek. Bunca donanım için yapılan masraf monitör iyi olmazsa boşuna demektir. Oyun amaçlı toplanan bilgisayarların ve alınan monitörlerin günlük kullanımda da büyük rahatlık sunduğu ortadadır.

Oyun amaçlı 27" monitör bakınsam 2K monitörlere bakınırdım ve yine 24" monitör bakınsam 1080p alırdım. 24" monitörler için 2K' nın pek bir anlamı yok. Güvenilir olan kullanıcı testleri benim için en önemli kriteri oluşturuyor çünkü teorik, sentetik testlerin bize daha çok boşa para harcattığı da ortada. Çözünürlük adına en basitinden nette film izlerken siteler 360p , 480p, 720p,1080p seçeneklerini sunar 2K seçeneği henüz yok ) böyle bir internet kalitesi de yok ) ve soru şu 360p ile 480p arasındaki farkı hissedebiliyor musunuz aynı şey mi? Hissediyorsanız 2K, 4K içinde böyle. Peki ya nette huzurlu olarak 1080p izleyebiliyor musunuz? Ben şahsen 1080p'yi takılıp donmadan huzurlu bir şekilde anca indirip öyle izleyebiliyorum. Yani sonuçta 2K monitörümde 1080p film izliyorum peki ya online anca 720p izleyebiliyorum yani 2K monitörümde 480p ve 720p'yi huzurlu bir şekilde izleyebiliyorum. Demek ki derdi sadece film olanı, 1080p çözünürlük günümüzde kurtarıyor.

Oyunların ve filmlerin gelecekteki monitör ve bilgisayar sistemlerinde belki 10K gibi çözünürlüklere ulaşacağı zamanlarda olabilir teknoloji illaki ilerliyor. Gerçekçi olup günümüze bakarsak hesap kitapta ortadadır donanım gücünde verim 4K için henüz erken. Akıcılık adına 50-60 fps 4k oyun oynayacağıma, 2K 120fps oyun oynarım daha iyi çünkü daha çok keyif alırım ve Hz ve fps olayını hissetmek kısmına gelirsem örneğin bir kullanıcı olarak ben monitörü yeni aldığımda hızlı bir şekilde denemek amacında olduğumdan 2009 yılına ait eski bir oyunu yeniden yükledim CoD MW2 oyunun Special Ops- Solo Play-O Cristo Redentor bölümünü yeniden oynadım. Oyunu sanki ilk defa oynuyormuşum gibi keyif aldım çünkü gerek görselleri, gerek efektleri gerekse oynanış gerçeğe daha yakın ve harika olmuştu sanki bambaşka bir oyun oynuyordum, biz bu oyunları geçmişte ziyan etmişiz dedirtti bana. Zamanında bu oyunu oynarken ne kadar kasıyormuşum oysa o zamanlar oyundaki saldıran köpeği güç bela öldürürken şimdi adeta dalgamı geçiyorum ve tam atlarken yere yatıyorum üstümden geçen hayvanın etrafa bakarken ki şaşkınlığını bile farkedebiliyorum. Bütün bu anlattıklarım yüksek fps ve daha düşük lag sayesinde oldu maximum 60fps'de bu kadar anlık bir olayı yapmayı denedim daha yavaş kaldığım için anca başarıyordum. Görsel olarak hareketli sahnelerde detayları doğal olarak yüksek fps deki kadar farkedemedim. Yani çok kısa bir anda görmem gereken görüntüde oluşan detaylara şaşırmamak elimde değildi. PG248Q gibi 180hz monitörlerin 144hz -165hz ile arasındaki fark çok değil elbette ama 60hz standart bir monitörden özellikle oyunlar açısından daha büyük keyif vereceği kesin çünkü 180hz ile hareketli sahneleri daha detaylı verebilecek bir monitör.

Tabi Türkiye şartlarında fullhd filmler izliyorsan sevinmelisin ara ara bende izliyorum,tabi indirilmiş olarak ya da akk engel koymadan.Acer xb 271hu test ettiğim zamanlarda 2k videoların altında online bir video açtığımda siyah alanlarda katmanlama oluşuyordu yani bir nevi puzzel laşmalar oluyordu.Lakin eski monitörle açtığımda olmuyordu.Bu bir kaç farklı acer xb denedim hepsinde vardı.Belki asus rog 278de olmayabilir.Acer xb konusunda rastlarsan ilgili çekerse bir bak derim orda örneklerin olması lazım.Anladığım kadarıyla bu panellerde bir şeylerden elde ederken bazı şeylerden feragat ediyorsun...2k monitörün var diye 2k video ilemen gerekmiyor ama imkanın varsa tadından yenmez. 2kveya fullhd filmlerde bir artısı yok hatta yer yer söylediğim gibi dezavantajı bile olabiliyor.

4k ile 2k arasındaki oyun tercihi görüşüne katılıyorum ama katılmadığım nokta bu oyunua göre değişir.Sen bir platform oyunu oynuyorsan veya strateji vs hareketin keskinliğinin çokta önemi olmayan oyunları oynuyorsan tabiki 4k daha iyi gider,yalnız çok iyi bir sistemin olmalı...Ama aksiyon, yarış ağırlıklı oyunlar için ve bütçeyi sen belirle diyemeyenler için 2k fazlasıyla yeterli ve artar bile.

Hz olayında bir kişi 30 fps ile 60 fps arasındaki farkı biraz oyun oynuyorsa herkes rahatlıkla söyler.60 ile 100 fps arasındaki farkı biraz daha dikkat ederse söylenir.Ama 144-165 veya 180-240fps olayındaki farkı ne bileyim sadece o farkı görmek için çok çok dikkatli inceleyenler görür.Tamam yüksek fps daha yağ gibi bir akış sağlıyor ama bir noktadan geri zaten daha oyun ne kadar hızlanacak, ne kadar akacak benim bir türlü kabul edemediğim bir mevzu..Gözümle yanyana görmeden,incelemeden mantığım elvermediği bir konu.Ben 100-144-165hzlik testleri battfiled 4 online baktım bana göre hepside aynı geldi.Neden dersen zaten oyunda oyuna konsatre oluyorken,özellikle hızlı bir oyun için ne kadar daha net olsa ne fayda edecek?Ben battfieldt 4de sınıfların nasıl görüntdüğünü, hangi sınıfta nasıl bir zırh elbise yapısı olduğunu 200 saatten fazla oynamama rağmen hatırlamıyorum,çünkü her oynayışımda karakterler ve çevre sadece silah ve vurulucak hedef olarak görüyorum.(arada boş maplere girip gezip,vay be bunlarda mı burda varmış dedikleride baya oluyor )
    Kısacası o kadar belli bir hz üstündeki hzler her oyuncu için,her oyun için pek bir anlam ifade etmiyor.Ama şunu kabul edebilirim, ortada sürekli bir yüksek hz monitör sevdası ve sürekli bir yüksek fps alma(100 üstü vs ) duygusu varsa elbet bir farkı oluyordur diyebilirim...

Ha bir ürün alıyorsam,benzerleri içinde ne kadar artı olan varsa o daha iyidir, daha cazipttir diyebilirim.aynı özellikle 144hz alacağıma 180 veya daha üstü varsada,onu alırım, onu almak daha mantıklıdır.

• "Oyun ne kadar hızlanacak, ne kadar akacak, özellikle hızlı bir oyun için ne kadar daha net olsa ne fayda edecek? "Etmez mi veteran zorlukta ve full ayarda 2009 döneminin azmanı köpeğin bugün düştüğü perişanlığa bak...) Tabii video 144hz deki durumu tam gösteremiyor yani daha yüksek fps değerleri daha büyük rahatlık ve hareket kolaylığı ve hareketli, hızlı gösterimde de daha fazla detayın gönünürlüğünü sağlamış bu iş burada durur mu, 180-240hz de daha da süper olur.)

Hareketler, çatışmalar, ölümler ve tüm efektler, objelerdeki detaylar ne kadar iyileşmiş, güzelleşmiş. Bu 2009 yılına ait arşivde tozlanan oyunu kaldırır daha da oynamam sanıyordum solo play bölümü şimdi kafa dağıtmak için eğlenmek için pratik bir oyuna dönüştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 6 Ekim 2016; 17:04:35 >

• quote:

"Oyun ne kadar hızlanacak, ne kadar akacak, özellikle hızlı bir oyun için ne kadar daha net olsa ne fayda edecek? "Etmez mi veteran zorlukta ve full ayarda 2009 döneminin azmanı köpeğin bugün düştüğü perişanlığa bak...) Tabii video 144hz deki durumu tam gösteremiyor yani daha yüksek fps değerleri daha büyük rahatlık ve hareket kolaylığı ve hareketli, hızlı gösterimde de daha fazla detayın gönünürlüğünü sağlamış bu iş burada durur mu, 180-240hz de daha da süper olur.)

Hareketler, çatışmalar, ölümler ve tüm efektler, objelerdeki detaylar ne kadar iyileşmiş, güzelleşmiş. Bu 2009 yılına ait arşivde tozlanan oyunu kaldırır daha da oynamam sanıyordum solo play bölümü şimdi kafa dağıtmak için eğlenmek için pratik bir oyuna dönüştü.

Güzel diyorsunuzda hocam, ben zaten düşük fps ile yüksek fps arasında fark yok demedim.100 fps ve üzerindeki değişimleri algılamak zordur dedim.Tabiki yüksek fps, hareketli sahnelerde daha net görüntü sağlar, lakin bununda bir noktaya kadar eşiği var bence.Ben 144 fps ile 180 fps arasındaki farkketmek zordur diyorum.Oyunlarda kaldıki atmosfer, konu müzik zaten bizi içine çekeceğinden bu detaylara dikkat edemezsin.Fullhdde 180 fpsde oynadığın bir oyunu 2k da 144 fpsde oyna daha keskin bir detay, netlik vs zaten kavuşursun.Ben, arkadaş benim monitör 165hz ama beni kesmiyor bana 240hz lazım anlayışını aklım almıyor.

Paylaştığın oyunundaki sahneyi aynı şekilde 100-75-60 olarakta dene ama aynı şeyleri yap, fark oluyor mu bir de öyle bak derim.Hani bu tarz atraksiyonlara tepki süresinin,lag etkisi olur, bir noktanın üstünde fps alınca sadece bunu bağlamamak gerekir diye düşünüyorum şahsen.

• 24hz -60hz -100hz- 120hz -144hz bunların hepsini denedim oyundaki farkı videolarda anlamak zor umarım izleyince bana hak verirsiniz. Bu yüzden farkların yüksek olduğu bu 24hz, 60hz ve 144hz'de oynanan videoları yükledim.

24hz

24hz'de ekran kartım yok sandım, monitörüm 1ms miydi diye sordum kendime, lag daha kötü ama öyle sanıldığı kadar da değil, çamur gibi görseller gözlerim fel-fecir oynuyorum ama bir de bana sor.) 24hz' de hareketlerde 144hz'e göre daha ağırsınız lag biraz daha fazla hissettiriyor ahh be bir de etrafı net görebilsem, demek ki daha fazla maharet lazım belki daha çok çalışmak gerekiyor, evet hislerime güvenmeliyim eller, gözler, beynim saçma sapan oldum herşey birbirine girdi. Başım mı ağrıyor ne? 24hz'de oynayabilmekmiş asıl meziyet! Şaka bir yana, 24hz'de uzun saatler oynamak kesinlikle sağlığa zararlı, kusmak birşey değil, gözler mutasyona uğrayabilir.) 24Hz'de oyun oynamak, film izlemek gibi değil berbat birşey.)

----------------

60hz

144hz ile 60hz farkına gelirsek 144hz'de ani hareketlerde lag açısından daha özgürsünüz bunu hissediyordunuz daha fazla mouse ve klavye kullanımı kolaylaşmış size daha fazla yer açılmış ama öyle büyük aman aman bir uçurum yok lag yönünden ama yine de hissediyorsunuz rahatsız ediyor, 24hz'deki lag kadar da kötü değil. Görüntülerde 144hz'deki kadar detay ve keskinlik veremiyor 60hz' de hareketler 144hz'e göre eksik yani 144hz daha fazla sinematik gerçekçi ve akıcı. 24hz'e göre gözlerim 60hz'de şükrediyor, oh çekip dünya varmış diyorum.)

-----------------

144hz

Elbetteki yenileme hızı, lag sürelerinin düşüklüğü, GtG bunların güzel bir birleşimi oyundaki akıcılığı artırıyor. Akıcılıkta ki artışta oyundaki keyif miktarını artırıyor. 144hz'de oyun oynamak gözler için daha rahat nerdeyse film izlemek gibi. 24hz'den 144hz'e doğru yapılan yolculukta monitörün yenileme hızının ve tepkimenin önemini daha iyi anlıyorsunuz lag elbetteki 80, 100hz'e göre 144hz'de çok daha iyi ama öyle aman aman bir uçurum yok arada, ama normal oynuyorsanız bu böyle ya hızlı oynuyorsanız, 144hz'de bile lag hissedersiniz.

Bu farkları en iyi oyuna yüklendiğinizde bundan daha iyisini yapabilirim diyerek daha hızlısını oynamaya çalıştığınızda elinizdeki sistemin ne kadar zorlandığını anlıyorsunuz aynı oyunu normal ya da yavaş oynarken yani duvarların arkasına sine sine nişan almaya çalışarak yavaş yavaş ilerlerken ekran kartının fan sesini bile duymazken tam tersini yapıp meydana çıkıp olabildiğince hızlı oynamaya çalışırken sürekli her tarafı kontrol etmeye her yöne dönmeye çalıştığınızda fan sesleride yükselmeye başlıyor...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 7 Ekim 2016; 22:00:47 >

• Çok güzel monitör de, çok pahalı hayallerde anca.. :D
  • Monitör geldi. Sağ ve sol altta hafif ışık sızması var. Onun haricinde sıkıntı yok. Beyaz ekranda test ettim, herhangi bir sararma yok. Siyah ekranı da ne kadar film/dizi karanlık sahnesi varsa denedim, ışık sızması göremedim. Karanlık ortamda geçen oyunlarda da görünmedi. Onun haricinde yurtdışından gelmiş olmasına rağmen bize göre priz çıktı koliden. Son olarak, bu monitörün ayağı aşırı büyük. Masanız küçükse hemen dibinizde duracak, haberiniz olsun. Benim masa büyük sayılabilecek türde olduğu için rahatsız etmedi.

2K - 4K tartışması hakkında da yorum yapayım. 144hz monitör kullanmanın verdiği tadı 4K'nın vermeyeceğinden emin olabilirsiniz, özellikle de oyun oynarken. 4K'yı film/dizi vs. için istiyorsanız, monitör değil, 4K smart tv almanızı tavsiye ederim. Oyun için en iyi monitör 2K 144hz.

Bir de son olarak, monitörlerin fiyatı çok pahalı, fakat bilgisayarınızdaki birçok parçadan daha uzun ömürlü. Kendi adıma konuşuyorum, 4K 144hz monitör çıksa bile o monitörü tam performansla kullanacak sistemi kurmak ateş pahası olacağından almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharky -- 12 Ekim 2016; 18:45:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dharky

Monitör geldi. Sağ ve sol altta hafif ışık sızması var. Onun haricinde sıkıntı yok. Beyaz ekranda test ettim, herhangi bir sararma yok. Siyah ekranı da ne kadar film/dizi karanlık sahnesi varsa denedim, ışık sızması göremedim. Karanlık ortamda geçen oyunlarda da görünmedi. Onun haricinde yurtdışından gelmiş olmasına rağmen bize göre priz çıktı koliden. Son olarak, bu monitörün ayağı aşırı büyük. Masanız küçükse hemen dibinizde duracak, haberiniz olsun. Benim masa büyük sayılabilecek türde olduğu için rahatsız etmedi.

2K - 4K tartışması hakkında da yorum yapayım. 144hz monitör kullanmanın verdiği tadı 4K'nın vermeyeceğinden emin olabilirsiniz, özellikle de oyun oynarken. 4K'yı film/dizi vs. için istiyorsanız, monitör değil, 4K smart tv almanızı tavsiye ederim. Oyun için en iyi monitör 2K 144hz.

Bir de son olarak, monitörlerin fiyatı çok pahalı, fakat bilgisayarınızdaki birçok parçadan daha uzun ömürlü. Kendi adıma konuşuyorum, 4K 144hz monitör çıksa bile o monitörü tam performansla kullanacak sistemi kurmak ateş pahası olacağından almam.

Hayırlı olsun hocam,kısa bir blb,glow testi paylaşabilir misin? Malüm bu monitörlerin kronik sıkıntısı.Hani üretim tarihli ürün olduğunuda belirtirsen güzel olur,bakalım şanslı kesimden misin yoksa yeni partilerde cidden iyileştirmelere mi gitmişler...
    Belki biliyorsundur ama kısaca blb,glow testinden bahsedeyim istersen:
    BLB:monitörün merkezinden 2-2,5m uzaklaş ve kamerayı tam merkez hizasında tutup video kaydı alabilirsin
    IPS GLOW:Monitörün kullanma mesafesinde iken,sağa sola 1-2m hareket et ve bu esnada zıt köşelere dikkat et.Örneğin sola 2m yavaş yavaş giderken sağ kenarlara odaklan ve bir beyazımsı parlama var mı varsa şiddeti nasıl diye ölç.Aynı şeyi sağa giderekte yap.Böylece daha randımanlı test edebilirsin.Sonuç olarak seni rahatsız edip etmediğine göre hareket edersin...

• vay arkadaş bi monitor alamadim.12 bin tl lik pc kurucam.monitor yuzunden bekliyorum.hepsi sorunlu ya.
  • Malesef birçok arkadaş beklemede. Ya bazı sorunları görmezden gelip alıcaksınız, yada yeni seriler bekleniyor hdr destekli falan. Artık onları beklicez malesef
  • yahu aslında bu ısık sızması büyük bir problem değil arkadaşlar :D bende BENQ 120 hz var XL2420 uzun süredir kullaniyorum ama o dikkatinizi bile çekmiyor , bu olayları ögrendikten sonra bakayım dedim ciddi ciddi ısık sızması var :P yani demek ki yıllardan beri bu sorun var fakat bizim karsimiza birileri yansıtmadigi icin farkında değilmişiz :P hani derler ya ne kadar az bilirsen o kadar az miden bulanır :) donanımları ögrendikce herseytin en iyisini arar olduk valla :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarvelX

Malesef birçok arkadaş beklemede. Ya bazı sorunları görmezden gelip alıcaksınız, yada yeni seriler bekleniyor hdr destekli falan. Artık onları beklicez malesef

hdr nedir hocam? ve bu modelin yeni sürümleri tr de bekleniyormu? gelicekmi yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

3000tl civarında bir parayı vermek istemeyen için 2345tl'ye DELL 27" S2716DG var ama ölü piksel sıkıntısı çıktığında bir kullanıcının aktardığından okuduğum değişimi 9 piksele kadar zorlaştırmış bu firma. Sonuçta bahsettiği ürün oyun için 1900tl cıvarına alınabilen en ideal ürünlerden 3D, 8bit renk, G-Sync, 1ms PG248Q ile oyunları 1080p de olsa ultra ayarlarla ve 180hz'de yani gerçek hareketlere daha yakınlaşan fps oranı ile (daha da doğrusu daha akıcı grafikleri sağlamak adına daha yüksek fps değerlerine ulaşmak gerekeceğinden) enlerde oynama keyfide çok güzel bir durum. 27", 2k, 144hz her ne kadar şu an için bencede en ideali olsada, 24" bir monitör bana yeter deyip alacak kullanıcı için en ideal çözünürlük 2k değil 1080p'dir ve 180hz'de oyunlarda daha akıcı görüntü deneyimi demek en cazip yönü de zaten bu ya neden olmasın.)

Evet hocam DELL olayını bende okudum,o yüzden müşteri politikası iyi değil dedim.Yani ölü pikselde sınır 9 diyorlarya bırak bu işe giripte sana demelerini zaten baştan kaybediyorlar.Ne demek 9 piksel hatasıya, bizde o zaman cebimizden ne kadar para çıkarsa o kadar verelim Kanunlar zaten tek piksel hatasını kusurlu statüye almış,halen neyin kafalarını yaşıyorlarya.Hani 100-300TL montörlerde deseler anlarım, ama dünyanın parası bu monitörler bunda bırak bunu etiket izi bile olmamalı...

Ben şahsen 144hz-165hz arasında pek bir fark olmadığını,çok keskin bir bakış açınız olmadığı sürece farkkedemeyeciğinizi düşünüyorum.Youtubede çok popüler bir youtuber, deneklerle bunu testini yaptı.Ayırt edebilen sayısı düşüktü.Şahsen 100hz üstü bile yeterli gürüşündeyim.Belli noktadan sonrası kişilerin kendileri gaza getirmeden itibaren.Kırılma olayını bile dikkat etmediğinizde göze batmazken...Ben 60hzlik monitörde oyun oynadım,165hzliktede.Tabi bir fark oluyor, daha akışkan daha rahat hissetiyorsunuz.Lakin öyle aman Allahım bu nedir dedirmedi bana...Ama düşük input lag süresi,tepkime süresi yer yer hissetebiliyorsunuz.

1080p bir monitör bakan için ama o bahsettiğiniz asus monitör gayet iyi duruyor.

ölü pixel için bir şey söyleyemem ama dell servis ile muhattap oldum ürünü göndermeme gerek kalmadan ilgili görsel videonun linkini göndermiştim deişşim raporu vermişlerdi bana ama o esnada stok sorunu oldugu için para iadesi yapıldı bana ben uzunca bir süre stok bekledim ama gelmeyince asus pg278q almıştım.
    dell ürünü ile asus monitör arasında ne fark var diyecek olursanız
    3d si yok ayrıca tuş ergonomisi kötü asus a göre onun dısında kullanılan panel aynı zaten dikkat ederseniz dell bu ürünü asustan cok sonra çıktı diye biliyorum.sizin dediginiz ölü pixel politikaları tüm firmalarda aynıdır sanırım çıkıp çıkmayacagının yüzdesi her firmada aynıdır size kesin sıfır ölü pixel garantisi verilmedigi sürece bana sorarsanın siz bu ürünü alın memnun kalırsınız fiyatıda gysnc 2 k lar içinde en uygunu olası bir problem görürseniz kutusuna koyup iade edersiniz 7 gün içinde kosulsuz iade hakkınız mevcut ileride ne olur bilinmez yani 1 yıl içindede bozulabilir 10 yılda sizi götürebilir illa ilk etapta sorunsuz ürüne denk gelmeniz ileride problem cıkmayacagı anlamı tasımaz bu yüzden benim yaptıgım gibi yapın ben cok arastırdım içinde kayboldum konuların 1 sene bekledim en sonunda alma ihtimalim en düşük asus un bu modelini aldım intersellar nikli üye forumda yardımcı oldu bana sorunsuz seri hakkında bende sipariş geçtim nihayetinde sorunsuz bir ürüne denk geldim yani gelen üründe sorunsuz seri oldugunu bilmemize karşın firma tarafından bu seride veya su barkot ile üretilen ürünlerimizde sorun yoktur die bir ibare yoktu bu kullanıcıların tesadüfi bir deneyimlemesine dayalı oalrak buldugu bir yol yani iş birazda şans aslında.
    bana gelen üründede ilginç bir sorun vardı mesela forumda hiç kimsede rastlamadım yanlızca dorumda bir kişi benim ile aynı sorunu yaşamış oda kosulsuz iadeden faydalanıp iade etmiş üründeki sorun 100hz ve üzerinde belli oluyordu bu yüzden gözden kaçmış olacakkki teknik serviste bilerek veya bilmeyerek ürünü tekrar ambalalayıp satışa sunmus olacaklarki aynı ürün benim elime geldi ben aslında risk alarak dell servisine sorundan bahsettim ve ilgili görselleri paylaştım deişim raporu verilip ürün çürüge çıkarıldı benim için riskli bir deneme olsada başka insanların canıda yanmamış oldu bu sayede benden önce alan kişi bunu sorunu bildirse idi bana denk gelmezdi yani ben webdenal üzerinden almıştım onlarda iletişime geçsenizde boşa çıkıyor onlarda teknik servisin cevabına bakıyorlar yani size ürünü satana kadar ama ben kendim sorundan bahsettigim iiçin böyle oldu aslında neme lazım paketleyip kosulsuz iade edebilirdim sorundan bahsedince magdur ediliyorsunuz siz siz olun iade edeceginiz ürünler hakkında katiyen almış oldugunuz firmaya teknik sorun nedeni ile iadede bulundugunuzu belirtmeyin dürüst olmak sizin magdur olmanıza sebep olabilir.
    işte buda bana gelen ürün linki
    https://www.youtube.com/watch?v=uHOzSQ39EwE

• quote:

Orijinalden alıntı: Wikingtoro

quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

ölü pixel için bir şey söyleyemem ama dell servis ile muhattap oldum ürünü göndermeme gerek kalmadan ilgili görsel videonun linkini göndermiştim deişşim raporu vermişlerdi bana ama o esnada stok sorunu oldugu için para iadesi yapıldı bana ben uzunca bir süre stok bekledim ama gelmeyince asus pg278q almıştım.
    dell ürünü ile asus monitör arasında ne fark var diyecek olursanız
    3d si yok ayrıca tuş ergonomisi kötü asus a göre onun dısında kullanılan panel aynı zaten dikkat ederseniz dell bu ürünü asustan cok sonra çıktı diye biliyorum.sizin dediginiz ölü pixel politikaları tüm firmalarda aynıdır sanırım çıkıp çıkmayacagının yüzdesi her firmada aynıdır size kesin sıfır ölü pixel garantisi verilmedigi sürece bana sorarsanın siz bu ürünü alın memnun kalırsınız fiyatıda gysnc 2 k lar içinde en uygunu olası bir problem görürseniz kutusuna koyup iade edersiniz 7 gün içinde kosulsuz iade hakkınız mevcut ileride ne olur bilinmez yani 1 yıl içindede bozulabilir 10 yılda sizi götürebilir illa ilk etapta sorunsuz ürüne denk gelmeniz ileride problem cıkmayacagı anlamı tasımaz bu yüzden benim yaptıgım gibi yapın ben cok arastırdım içinde kayboldum konuların 1 sene bekledim en sonunda alma ihtimalim en düşük asus un bu modelini aldım intersellar nikli üye forumda yardımcı oldu bana sorunsuz seri hakkında bende sipariş geçtim nihayetinde sorunsuz bir ürüne denk geldim yani gelen üründe sorunsuz seri oldugunu bilmemize karşın firma tarafından bu seride veya su barkot ile üretilen ürünlerimizde sorun yoktur die bir ibare yoktu bu kullanıcıların tesadüfi bir deneyimlemesine dayalı oalrak buldugu bir yol yani iş birazda şans aslında.
    bana gelen üründede ilginç bir sorun vardı mesela forumda hiç kimsede rastlamadım yanlızca dorumda bir kişi benim ile aynı sorunu yaşamış oda kosulsuz iadeden faydalanıp iade etmiş üründeki sorun 100hz ve üzerinde belli oluyordu bu yüzden gözden kaçmış olacakkki teknik serviste bilerek veya bilmeyerek ürünü tekrar ambalalayıp satışa sunmus olacaklarki aynı ürün benim elime geldi ben aslında risk alarak dell servisine sorundan bahsettim ve ilgili görselleri paylaştım deişim raporu verilip ürün çürüge çıkarıldı benim için riskli bir deneme olsada başka insanların canıda yanmamış oldu bu sayede benden önce alan kişi bunu sorunu bildirse idi bana denk gelmezdi yani ben webdenal üzerinden almıştım onlarda iletişime geçsenizde boşa çıkıyor onlarda teknik servisin cevabına bakıyorlar yani size ürünü satana kadar ama ben kendim sorundan bahsettigim iiçin böyle oldu aslında neme lazım paketleyip kosulsuz iade edebilirdim sorundan bahsedince magdur ediliyorsunuz siz siz olun iade edeceginiz ürünler hakkında katiyen almış oldugunuz firmaya teknik sorun nedeni ile iadede bulundugunuzu belirtmeyin dürüst olmak sizin magdur olmanıza sebep olabilir.
    işte buda bana gelen ürün linki
    https://www.youtube.com/watch?v=uHOzSQ39EwE

Dells2716 hakkında bende iyi şeyler duydum, asus rog 278qan sonra çıktığı, bir kaç revizyondna geçtiği ona göre daha az sorunlu ürünleri olduğu vs Lakin, formda bir kişi monitöründe ölü piksel çıktığı için değişim istemiş ama adamlar bilmem 8-9 tane ölü piksel olacak veya 4-5 tane aynı noktada çıkacak vs diyip değişim vermemişler.Ama başka sorunda olduğundna onu ileri sürerek değiltirmişti sanırım. Dediğim gibi sonuçta elktronik bir parçalar,elbet her monitörde,her üründe bu sorun gözlenebilir,lakin bu tutumları hoş değil.O yüzden asus rog pg 278qda asus kaynaklı sıfır ölü piksel garantisi varken dell almak mantıklı değil...
    Hani 1 taneden ne olur demeyin,eğer onu az da olsa kafaya takarsanız her kullanımda gözünüz o noktaya kayacak ve sizi rahatsız edecektir.Ama zevkler ve renkler tartışılmaz. :)

• Viewsonic XG2703-GS 27" ilginizi çekebilir...Hepsiburada.com satışa geçmiş 3552tl, amazon.com da yok...
    http://www.hepsiburada.com/viewsonic-xg2703-gs-27-4ms-hdmi-display-wqhd-ips-oyuncu-monitor-p-HBV000001QV4G

Edit:
    Vee LG sonunda 1ms IPS üretmiş, 34" Curved, 144hz, 2560*1080,8bit 16.7M ....) 34UC79G-B
    Bu monitörün siyah-karanlık sahnelerle ilgili güzel bir iddası da var...http://www.lg.com/uk/monitors/lg-34UC79G-Bhttps://www.donanimhaber.com/monitor/haberleri/LGnin-cilgin-oyun-monitoru-Turkiyede.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 9 Kasım 2016; 15:19:22 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.