Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
807
Cevap
6
Favori
35.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Interstellar

Asıl sorun hangi marka ve model olursa olsun işin sanki şansa kalması ve alım öncesi niyeti olan herkesin sorunlu ürünle baş başa kalma endişesi ve alım sonrası tamir veya iade süreciyle uğraşma kabusu. Piyasa talebine acele yetişmeye çalışmak üstün körü paketle yolla anlayışına ya da rekabet hırsına kapılma diyelim yani ROG muş Premium muş Pretador muş kaliteymiş hak getire paketle hemen diğer rakipten önce alıcıya yetiştir. Arada kullanıcının distribütörün servisin canı çıkmış.

üstad süpersin ağzından bal damlıyor ama anlıyacak çalışacak çabalayacak arı kalmadı artık

katla vatandaşa gitsin mantığı var parasını alalım gerisini boş ver mantığı var

çileyi alan çeksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

quote:

Orijinalden alıntı: Interstellar

Asıl sorun hangi marka ve model olursa olsun işin sanki şansa kalması ve alım öncesi niyeti olan herkesin sorunlu ürünle baş başa kalma endişesi ve alım sonrası tamir veya iade süreciyle uğraşma kabusu. Piyasa talebine acele yetişmeye çalışmak üstün körü paketle yolla anlayışına ya da rekabet hırsına kapılma diyelim yani ROG muş Premium muş Pretador muş kaliteymiş hak getire paketle hemen diğer rakipten önce alıcıya yetiştir. Arada kullanıcının distribütörün servisin canı çıkmış.

üstad süpersin ağzından bal damlıyor ama anlıyacak çalışacak çabalayacak arı kalmadı artık

katla vatandaşa gitsin mantığı var parasını alalım gerisini boş ver mantığı var

çileyi alan çeksin

asus, acer, dell ve benq bilfdiğim kadarıyla 144 hz monitör panellerini aynı üreticiden tedarik ediliyor.. diğer panel üreticileri daha düşük özellikteki monitör satışlarında daha fazla satış yaptığı için 2k 144 hz işine yeni yeni giriş yapmaktadırlar.. bu nedenle asus, acer, dell ve benq 144 hz monitörlerinde ışık sızması, ölü piksel ve ghosting oldukça fazla çıkıyor.. şahsen ben monitör alma işini 2017 ye bıraktım.. samsung, lg gibi firmaların üretimini bekliyorum.. hatta 144 hz olayından vazgeçtim. varsın 60 hz monitör kullanalım.. 144 hz her tarafından ayrı renk dağılacak, ghosting, vs.. gerek yok kalsın.. 7 yıllık 23,5 inç lik samsung monitörüm yaşlı başlı haliyle asus monitörlerden daha kaliteli ve canlı renk veriyor.. zaten ASUS eski ASUS değil en azından türkiye servisi eskisi gibi değil.. dell monitör ithalatçısı ise ARena.. arena içinde pek iyi şeyler söylenmiyor.. hiç yolum düşmedi ama şikayetler fazla..

• ankaland kullanıcısına yanıt
    dediklerin çok doğru zaten ülkede çok pahalı fiyatları

bide dediğin gibi aynen bi dünya para ver sıkıntı çıksın uğraş dur kimse yardım etmiyor muhatap bulamıyorsun
  • Beklemek,beklemek,beklemek işte asıl soru bu.
    İlk olarak asus 2k,TN, gsyncli monitörü çıkardı.Tam olarak ne kadar bir zaman oldu bilmiyoruma ama herhalde en az 2 yıl olmuştur.
    Sonra acer xb 270hu modeli rakip olarak geldi.1 yıl civarında olmuştur sanırım.
    Peşinden acer xb 271hu modeli(ıps panelli,biraz daha modifiyesi) geldi.8-9 aydırda bu model piyasada.
    Sonrada Asus pg 279q atağa geçti...
    Piyasaya Lg,samsungda girse olaylar daha kızışacak gibi gözüküyor ama girip girmeyecekleri belli değil.Samsung 2017 için yeni monitörlerden bahsettiğini duymuştum ama bu klasmanda gelecek mi tartışılır...
    Diğer yandan sorunsuz monitör almak,"Bul karayı, al parayı oldu."Beklersek elbette yeni ürünler piyasaya girecektir ama ne kadar bir süre beklenecek ve gelecek yeni ürünlerde bu sorunlar ne kadar bir oranda düzeltilecek muallak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 30 Ağustos 2016; 23:40:50 >

• Gameextra'da 3 adet asus açtık mart 2016 çıkışlı hepsinde ışık sızması vardı,vatandakilerle birlikte toplam 9 oldu,2 adette pg348q açtık hepsi sorunlu artık asus almam,acer almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jacksel

Gameextra'da 3 adet asus açtık mart 2016 çıkışlı hepsinde ışık sızması vardı,vatandakilerle birlikte toplam 9 oldu,2 adette pg348q açtık hepsi sorunlu artık asus almam,acer almayı düşünüyorum.

gameeksra direk servise yönlendiriyor,orası ok vermeden değişim veya iade kabul etmiyor.o 3 değişimi nasıl gerçekleştirdin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

Gameextra'da 3 adet asus açtık mart 2016 çıkışlı hepsinde ışık sızması vardı,vatandakilerle birlikte toplam 9 oldu,2 adette pg348q açtık hepsi sorunlu artık asus almam,acer almayı düşünüyorum.

gameeksra direk servise yönlendiriyor,orası ok vermeden değişim veya iade kabul etmiyor.o 3 değişimi nasıl gerçekleştirdin?

Almadan önce telefon ettim ücret ödemeden mağazanızda test edebilirmiyim diye kabul ettiler.
  • quote:

asus çok mu sorunlu acaba çok şikayet var hakkında
  • quote:

quote:

asus çok mu sorunlu acaba çok şikayet var hakkında

Şöyle dostum,acer blb olayını asusa oranla büyük oranda azaltmış.Lakin geri kanlan panel sorunları aynı.Çünkü ikiside au opticden panel alıyorlar.eğerki farklı kalitede panel talepleri yoksaki sanmıyorum ikisinde ölü piksel, glow vs çıkma oranı aynıdır.

• quote:

quote:

quote:

Almadan önce telefon ettim ücret ödemeden mağazanızda test edebilirmiyim diye kabul ettiler.

Gameeksranın mağzası var mı bilmiyordum online satışlarını benim dediğim gibi yapıyorlarda ondan dedim.

• peki bu iki model arasında nasıl durum sıkıntı varmı ıps tnt göre nasıl birde 4ms kötümü 1ms olan mı daha iyi

hangisi tercih edilmeli

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-mg279q-4ms-144hz-2k-hdmi-dp-freesync-ips-gaming-monitor.html

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-mg278q-1ms-144hz-2k-hdmi-dp-freesync-gaming-monitor.html

• quote:

peki bu iki model arasında nasıl durum sıkıntı varmı ıps tnt göre nasıl birde 4ms kötümü 1ms olan mı daha iyi

hangisi tercih edilmeli

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-mg279q-4ms-144hz-2k-hdmi-dp-freesync-ips-gaming-monitor.html

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-mg278q-1ms-144hz-2k-hdmi-dp-freesync-gaming-monitor.html

Hangisini alırsan al,deneyerek al, kontrol ederek al. Malesef bu daha sorunsuzdur,daha iyidir diyemiyorum.

• Merhaba arkadaşlar,

Forumda xb271hu olsun, pg279q olsun neredeyse bütün mesajları okudum ve durum epey vahim görünüyor. Her ne kadar IPS almak istesem de, gözümü korkuttu bu rezillikler. Azıcık daha fazla öder Türkiye'den güvenli alırım diyordum ama çoğu kişinin şansı yaver gitmemiş.

Pg279q'nun yorumları Amazon.co.uk'da rezalet ama Amazon.com'da düzelmiş gibi. Ne dersiniz, denemeye değer mi?

Diğer seçenek ise hem sinirden hem de paradan tasarruf edip pg278q almak. Amazon.co.uk'dan alınca her şey dahil 2200 liraya geliyor. Hatta gümrük masrafını geri verirlerse 1800'e falan düşer.

Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum, herkese iyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dharky D kullanıcısına yanıt
    Hocam amazon iadesi sizi yormayacaksa denemeye değer . Amazon iade de kesinti yapabiliyor + kargo masrafları bunları hesaba katmak gerekli.
  • Asus ips monitörlerde şansım tutmayınca geçici olarak dell s2716dg aldım.Bundada 1 ölü piksel çıktı ve gölgelenme sorunu var.Sanalmarketim iade kabul etmiyor,dell de değiştirmiyor,😡canım çok sıkkın.Tüketici hakem heyetine başvuracağım.

• quote:

Asus ips monitörlerde şansım tutmayınca geçici olarak dell s2716dg aldım.Bundada 1 ölü piksel çıktı ve gölgelenme sorunu var.Sanalmarketim iade kabul etmiyor,dell de değiştirmiyor,😡canım çok sıkkın.Tüketici hakem heyetine başvuracağım.

Geçmiş olsun hocam, nasıl olurda ölü piksel çıkmasına rağmen geri almazlar anlamıyorum. Kusurlu piksellerde yasa ürünü kusurlu ürünler katagorisine koyar ve yasal haklarımız doğar.Hakem heyetine başvurursak çok büyük bir ihtimaller paranı geri alırsın, lakin biraz uzun sürer gibime geliyor.Tam emin değilim ama "vBalıkçi" arkadaştı sanırım tam hatırlamıyorum, oda hakem heyetine gitmişti, belki bu konuda yapman gerekecekler hakkında yardımcı olur.
    Aslında formda yasal haklarımızı çiğneyen firmaları, yaptıkları haksızlıklarla bereaber ifşa edebileceğimiz bir konu bulunmalı.Herkese ulaşabileceğinden en azından biraz çeki-düzen vermek zorunda kalırlar.

• quote:

quote:

Asus ips monitörlerde şansım tutmayınca geçici olarak dell s2716dg aldım.Bundada 1 ölü piksel çıktı ve gölgelenme sorunu var.Sanalmarketim iade kabul etmiyor,dell de değiştirmiyor,😡canım çok sıkkın.Tüketici hakem heyetine başvuracağım.

Geçmiş olsun hocam, nasıl olurda ölü piksel çıkmasına rağmen geri almazlar anlamıyorum. Kusurlu piksellerde yasa ürünü kusurlu ürünler katagorisine koyar ve yasal haklarımız doğar.Hakem heyetine başvurursak çok büyük bir ihtimaller paranı geri alırsın, lakin biraz uzun sürer gibime geliyor.Tam emin değilim ama "vBalıkçi" arkadaştı sanırım tam hatırlamıyorum, oda hakem heyetine gitmişti, belki bu konuda yapman gerekecekler hakkında yardımcı olur.
    Aslında formda yasal haklarımızı çiğneyen firmaları, yaptıkları haksızlıklarla bereaber ifşa edebileceğimiz bir konu bulunmalı.Herkese ulaşabileceğinden en azından biraz çeki-düzen vermek zorunda kalırlar.

1 piksel bile çıksa değiştirmek zorundalar. Kusurlu ürün oluyor, o 5 piksele kadar falan filanlar yalan. Tüketici mahkemesine gidebilirsiniz, ben şu anda hala mahkemeliğim. Bekliyorum dava sonuçlanmasınız, eğer "aciliyeti" yoksa bence davanızı açın, bunların anladığı dil bu, insan gibi konuşmak bir işe yaramıyor, ya da bir avukat falan bulursanız, Asus'la irtibata geçsin, bazen o da işe yarayabiliyor ama Asus Türkiye gerçekten rezil ve davadan başka yol yok. zaten tüketici mahkemesine gideceğim diyorsunuz "gidin" diyorlar, gitmeyeceğinizi düşünüyorlar, kusurlu siz gibi davarnıyorlar. Hakkınızı arayın, sanalmarket te terbiyesizlik yapmış, oradan alış veriş yaptım bunu beklemezdim..

• quote:

quote:

Sağol kardeşim dell firması 9 piksel aşağısı değiştirmiyor.Monitör kesinlikle mağazadan deneyerek alınmalı ben yanlış yaptım.Birde monitörün koruma bandı açılmamış olmasına rağmen yenilenmiş bir ürün gibi geldi bana ekran koruyucusu filan yoktu monitörde.

• Sanalmarketim malesef bu şekilde bir tavır alıyor anlamak mümkün değil. Adamlardan 5000 TL lil monitör alıyorum sorunlu çıkıyor. Beni asus a yönlendiriyor. Soruyorum siz ne işe yarıyorsunuz ? Türkiyede bu şekilde malesef belki vatan bilgisayar biraz daha yardımcı olabilir ondanda kesin emin değilim. Amazondan alırsanız örnek vereyim, üründe bir sorun çıktı hemen iade işlemi başlatıyorlar ve size yeni ürünü hemen gönderiyorlar daha siz sorunu ürünü göndermeden. O üründe de problem çıkarsa para iadesi yapıyorlar. Dell nasıl bu şekilde tavır alır anlamak mümkün değil
  • Elalemin adamının yaptığı hizmete bak, kendi memleketimizin yaptığı hizmete bak. Yemin ediyorum müşteri memnuniyeti değil de müşteri mağduriyeti için çalışıyor bizim firmalarımız. Parayı cebe attıktan sonra unutuyorlar müşteriyi.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.