Şimdi Ara

Asus Router Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, evimde Superonline 1000 Mbps fiber internet kullanıyorum. Evim 160 mkare civarı. Superonline'nın verdiği Wi-Fi 6 modem ne hikmetse bir önceki ISS'nin verdiği Wi-Fi 5 modemden daha kötü çekim kapasitesine sahip. O yüzden bir router almak istiyorum. Ama ev içerisinde kablo çekme imkanım olmadığı için bu router modeme bağlı olacak ve kablosuz yayını onun üzerinden yapacağım. Modemin kablosuzunu da kapatırım bu durumda. ASUS'un routerlarını çok methediyorlar. Önerebileceğiniz benim için uygun bir modeli var mı acaba? Kablolu kullanım olmuyor genelde evde. Oyun oynayan falan da yok. Yani benim için kablosuz çekim kapasitesi çok daha önemli. ASUS'ya da bir başka marka router önerilerinize açığım. Normalde Huawei AX2 routerım var. Biraz kalitesiz bulduğum için AP olarak menzili genişletme amaçlı başka bir odaya kurdum. Ama sürekli stabilite sorunu çıkarıyor. O yüzden modem gibi kullanacağım modemin yanında duracak router işimi daha iyi görür. Bütçem ortalama 3000-5000 TL arası. Teşekkürler.

Not: Ev normalde dubleks. Üst kat şu an aktif değil. Ama aktif olduğunda yukarı kata yine sinyal pek gitmeyeceğinden mesh özellikle bir router önerirseniz ilerleyen zamanda bir başka modelini daha alarak üst kata koyarım.

Dipnot: Normalde TP-Link deco serisi benim için daha ideal. Ama farklı fikirlere de açığım.

• Merhaba.

Aslında router olarak seceneginiz var. Sadece asus olarak dusunmeyin. Her firmanıın mesh sistemleri benzer sekilde calısyor. Benim evimde yaklasık olarak sizinki kadar sayılır ve asus Ax86u kullanıyorum. Onceleri tek olarak kullandıgım cihazda arka yatak odalarında cekmeme,kopma gibi problemler yasıyorken bir tanede ax88u alarak mesh yaptım. Daha sonra gereksiz pahalı oldugunu gorunce yerine daha uygun fiyatlı birsey alıp o sekilde devam ettim. Su anda evin hangi bolgesine gidersem gideyim wifide cekim problemim olmuyor. Burada iki noktayı ayrıca belirteyim. Kablo ve fiyat. Asus urunleri her ne kadar kaliteli oldugunu iddia etsede fiyatına degermi degmezmi sorusu kullanıcının butcesi ile alakalı olan birsey. Diger konu ise ikinci routeri mutlaka kablo baglamanızı tavsiye ederim. Telefonun cekmedigi yerde, zayıf sinyalle beslenen routerin verimlilide tartısılır.

Asus ax86u, 4 cekirdekli bir işlemciye ve 1gb bellege sahip bir router. Bu donanım onun gigabit internet hızında stabil calısmasını saglıyor. Superonline ın verdigi modemi direk kenara kaldırıp wan portunu ppoe ye cevirdiginizde kendisi hattı sonlandırıp internete cıkmanıza izin veriyor. Boylece hem ont cihazı hem modem hemde router karmasasından kurtulmus olursunuz.

Tplink deco serisi yazmıssınız fakat onu almanızı tavsiye etmem. Bana gore keenetic routerler daha basarılı ve stabil.

Mesh ve sistemin yuk durumunu atayım en azından fikir verir.

Asus Router Önerisi
    Asus Router Önerisi

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

deco neden önermezsiniz? kullananlar pek bir memnun. benim de tek bir cihaz isime pek bir yaramayacağından -evin büyüklüğünden- minimum 2 cihaz alıp mesh kurmam gerekecek zaten. asusun söylediğiniz modeli bütçemi aşıyor. tplink 2-3 üniteli decoları x50, x60 modeli gibi ihtiyaçlarımı karşılar gibi. ote yandan dediginiz kinetic routerlar da cok methediliyor. ama nedense decolar daha bir yakın geliyor bana

• Tplink ile iyi anılarım yok. Elbette iyi cihazları olabilir ama benim tercih sıralamamda yer bulması zor belkide o yuzdendir. Burada konu benden ziyade siz oldugunuz icin tercihte size kalıyor elbette. Sizi kısıtlayan sey markadan cok evinizde olan internetin hızı ile alakalı. Evinizde bulunan gigabit interneti tasıyacak cihaza ihtiyacınız var. Nasılki bir konvoyun hızı, icindeki en yavas arac kadar ise sizin evinize yayacagınız internetin max. hızıda aradaki cihazların gucu/hızı ile dogrudan alakalı oluyor. Evinize gigabit internet yaymak istiyorsunuz ama deco E serisinde portlar 100mbit. M serisinde gigabit fakat işlemci gucu dusuk. Hem E serisi hemde M serisi ac standartında wifi oldugu icin hız olarak ax standartının yarısı hızda calısacaklardır. Siz dogal olarak butceye uygun ilerlemek istiyorsunuz fakat işin diger kısmında onunuze sunulan secenekler sizin senaryonuzda cok stabil olan secenekler degil maalesef. 100mbit kullanırken mutluyduk cunku ne takarsak calısıyordu. 1000 mbit olunca cihaz secmeye basladık. 10g ye gecince stabil calısan cihaz bulmanız iyice zorlastı. Sacma sapan paraya satılan cihazlar bile bir yerden sonra stabil kalamayınca x86 cihazlardan medet umar hale geldik.

Tavsiyem, kriteriniz paradan daha ziyade ax standartında aynı zamanda işlemci ram gucu yuksek cihazlara bakıp karar vermeniz yonunde olacaktır. Size 1000mbit download yaparken routerdeki işlemci ihtiyacını gostereyim ona gore karar verin.

Sizin bakmıs oldugunuz X50 ve X60 modellerindeki donanımı suradan kontrol edebilirsiniz.

TP-Link DECO X60(3-Pack), Router Mesh Deco X60 3-pack, AX3000 (atel-electronics.eu)

Asus Router Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 7 Ağustos 2024; 18:14:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.