Superonline Gigafiber Hız Düşmesi
Merhaba, Superonline 1000/50 GigaFiber kullanmaktayım. 2 aya yakın bir süredir kullanıyorum. Normal şartlarda 700-800 kablosuz olarak hız alırken geceleri özellikle hız 400 baremine kadar düşüyor. Her gece olmasa da çoğunlukla görüyorum bunu. Hatta bazı günler komple hız bu değerde oluyor. Bugün de mesela 400 gördüm full. Superonline kullanıp da buna benzer şeyler yaşayan var mı? Normal mi acaba?
Merhaba, Superonline gigabit internet kullanmaktayım. Modem 160 mkare evimin çoğu yerini kablosuz performansında kapsıyor. Fakat uçtaki bir odanın uç kısımlarında bağlantı kopup duruyor. Arayüzdeki WLAN ayarları ve modemim ektedir. Bazı ayarlarda değişiklik yapsam sinyal kapasitem artar mı acaba?
Merhaba, evimde Superonline 1000 Mbps fiber internet kullanıyorum. Evim 160 mkare civarı. Superonline'nın verdiği Wi-Fi 6 modem ne hikmetse bir önceki ISS'nin verdiği Wi-Fi 5 modemden daha kötü çekim kapasitesine sahip. O yüzden bir router almak istiyorum. Ama ev içerisinde kablo çekme imkanım olmadığı için bu router modeme bağlı olacak ve kablosuz yayını onun üzerinden yapacağım. Modemin kablosuzunu da kapatırım bu durumda. ASUS'un routerlarını çok methediyorlar. Önerebileceğiniz benim için uygun bir modeli var mı acaba? Kablolu kullanım olmuyor genelde evde. Oyun oynayan falan da yok. Yani benim için kablosuz çekim kapasitesi çok daha önemli. ASUS'ya da bir başka marka router önerilerinize açığım. Normalde Huawei AX2 routerım var. Biraz kalitesiz bulduğum için AP olarak menzili genişletme amaçlı başka bir odaya kurdum. Ama sürekli stabilite sorunu çıkarıyor. O yüzden modem gibi kullanacağım modemin yanında duracak router işimi daha iyi görür. Bütçem ortalama 3000-5000 TL arası. Teşekkürler.
Not: Ev normalde dubleks. Üst kat şu an aktif değil. Ama aktif olduğunda yukarı kata yine sinyal pek gitmeyeceğinden mesh özellikle bir router önerirseniz ilerleyen zamanda bir başka modelini daha alarak üst kata koyarım.
Dipnot: Normalde TP-Link deco serisi benim için daha ideal. Ama farklı fikirlere de açığım.
Merhaba, internet servis sağlayıcısının verdiği modemin çekim kalitesinin düşüklüğünden dolayı evime mesh sistemi kurmaya karar verdim. İhtiyaçlarım doğrultusunda (evim dubleks her kat 150 m kare civarı) TP-Link Deco X20 ve Mercusys Halo H70X arasında kaldım. Mercusys TP-Link yan kuruluşu bunu biliyorum. Ama yine de kalite farkı vardır herhalde. Çünkü iki ürünün fiyatları arasında neredeyse yarı yarıya fark var. Bu cihazlardan kullanan ya da kullanmış olanlarınız varsa hangisini tercih eder? İki üründe de 2'li ünite olan seçenekli versiyonundan alsam yeterli olur mu? Ya da bu markalardan başka önereceğiniz model varsa yine yazarsanız sevinirim.
Not: İnternetim 1000 Mbps'ye kadar. Ortalama kablosuz 600-700 alıyorum.
HDD olmayan laptota HDD takmak
|
74 BİNE MİMARLIK NERESİ GELİR
|
NETSPEED’E GEÇİLİR Mİ?
TURKNET 10 HANELİ HİZMET NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR
VDSL YA DA FİBERE GEÇEBİLİR MİYİM?
VDSL ALTYAPI YOK TTNET GEÇEBİLİRSİN DEDİ
|
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 136
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 49.227 (Bu ay: 827)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar