Şimdi Ara

TP-Link Deco X20 vs Mercusys Halo H70X

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: taru Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, internet servis sağlayıcısının verdiği modemin çekim kalitesinin düşüklüğünden dolayı evime mesh sistemi kurmaya karar verdim. İhtiyaçlarım doğrultusunda (evim dubleks her kat 150 m kare civarı) TP-Link Deco X20 ve Mercusys Halo H70X arasında kaldım. Mercusys TP-Link yan kuruluşu bunu biliyorum. Ama yine de kalite farkı vardır herhalde. Çünkü iki ürünün fiyatları arasında neredeyse yarı yarıya fark var. Bu cihazlardan kullanan ya da kullanmış olanlarınız varsa hangisini tercih eder? İki üründe de 2'li ünite olan seçenekli versiyonundan alsam yeterli olur mu? Ya da bu markalardan başka önereceğiniz model varsa yine yazarsanız sevinirim.

Not: İnternetim 1000 Mbps'ye kadar. Ortalama kablosuz 600-700 alıyorum.

• Deco X20 daha fazla kapsamı alanı sunuyor. Ama 2'li yetmeyebilir. 3'lü alın. Ya da Deco X50 alarak hızınızın tamamını alabilirsiniz.

• Modem ne hocam ?

Farklı modeme x20 kursak hızın tamamını vermez sanırım. Modeminiz tp-link ise mesh sistemi oluyor.
  • feryatben kullanıcısına yanıt

x20 3’lü ile x50 ikili arasında kaldım aslında. x50 ikili işimi görür mü acaba evdeki duvarlar standart kalınlıkta birini modemin yanına ana deco olarak (modem evin merkezi sayılacak bir yerde) diğerini de üst kata yine merkezi noktaya koymayı düşünüyorum.

• K.B.V. kullanıcısına yanıt

modem superonline’nın verdiği huawei markalı modem. aslında huawei ax2 router da var bende. ama onu mesh olarak kullanabilir miyim bilmiyorum. şu an farklı bir odada ap olarak kullaniyorum menzil artırıcı olarak

• EmreeSmskk kullanıcısına yanıt

Wifi Signal uygulaması ile evinizin ölü noktasını bulun. Oraya elinizdeki Huawei router cihazını yerleştirin. Böylece 2 li mi yoksa 3 lü mü alma konusunda net karar verirsiniz.

anladım. bu elimdeki huawei routerı zaten sinyalin çok zayıfladığı ve sürekli koptuğu yere yerleştirdim o noktada sinyali baya artırdı. ama bu sefer de anlamadığım şekilde ara ara internete girmemeye başladı o noktada (wifi sinyali hala full). çıkarıp taktıktan sonra fişe düzeliyor. o yüzden mesh sistemi kurmak istiyorum aslında. peki amazon üzerinden alırsam bu cihazları beklediğim beklentiyi vermezse yahut 2li alıp yeterli göremezsem 3lüsünü alabilmek için iade edebilir miyim? yani kutusu açılmış ürünü alıyor muydu amazon

Zaten menzil genişletici, router, repeater gibi cihazlar her zaman sorun çıkartıyorlar. Mesh cihazları ise her zaman stabil çalışırlar. 2'lisini aldıktan sonra yeterli gelmezse tekli sipariş verip sisteme dahil edebilirsin. Amazon'un iade şartlarını bilmiyorum.

anladım hocam çok teşekkür ederim. peki dediğiniz gibi x20 alırsam, mevcut modemime kıyasla kablosuz bağlantısında daha düşük mü hız alırım? deco mesh kurduktan sonra iki farklı wifi ile uğraşmamak adına modemimin kablosuzunu kapatacağım. yani benim icin kablosuzda (en azından ana deco yanında) aynı hızları almak birincil öncelik. dediğiniz gibi zaten ünite ekleyerek sinyal kapasitesini genişletirim

DECO X'20'nin kapsama alanı düşük. DECO X50'nin ise daha geniş ve özellik olarak çok üstün. DECO X20 1gbps hızı vermez ama DECO X50 çok rahat verir. Tabii kullandığınız cihazlarınız da önemli. DECO X20, modemin hızını verse bile menzil olarak yetersiz kalır.

tamamdır hocam çok teşekkürler, bütçemi biraz artırarak x50 almam çok daha iyi olacak o zaman

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.