Şimdi Ara

Modem Çekim Kapasitesi Artırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba, Superonline gigabit internet kullanmaktayım. Modem 160 mkare evimin çoğu yerini kablosuz performansında kapsıyor. Fakat uçtaki bir odanın uç kısımlarında bağlantı kopup duruyor. Arayüzdeki WLAN ayarları ve modemim ektedir. Bazı ayarlarda değişiklik yapsam sinyal kapasitem artar mı acaba?

• Ya modemin yerini değiştirip evin ortasına doğru bir yere konumlayacaksınız
    Ya da para harcayıp mesh sistem kuracaksınız
    Yakınınızda stokta varsa şuna bakabilirsiniz. Forum konusu da var bu modelin. En ucuz çözüm bu.
    www.vatanbilgisayar.com
    ZYXEL MULTY M1 574MBPS-1201MBPS DUAL-BANT WI-FI MESH Wi-Fi 6 ROUTER (2'Lİ) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-multy-m1-574mbps-1201mbps-dual-bant-wi-fi-mesh-wi-fi-6-router-2-li.html

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

evin merkezi sayılacak bir yerde modem. evet ben de mesh kurmayı düşünüyorum. bu attığınız mı daha iyidir. tplink decolar mi

• Decolar iyi de pahalılar. Wifi 6, Gigabit LAN Portu olan bir model alsanız (x20 / x50 gibi) 4 bine yakın masraf çıkıyor. Bundan 4 tane koysanız evi wifi'ye boğarsınız.
    Konusu burada
    https://forum.donanimhaber.com/zyxel-wsm20-multy-m1-openwrt--158095233

Modem yazılımını kurcalamayı seviyorsanız Keenetic de bakabilirsiniz. Deco'lara benzeyen Voyager Pro var. Keeneticler de pahalı.
  • WiFi sinyal gücünüzü artırmak için (dBm olarak ölçülür):

1. Yönlendiricinizi/erişim noktanızı bağlanmak istediğiniz cihazlara yaklaştırın. Yönlendirici ne kadar yakınsa, sinyal o kadar güçlü olur.
    2. Yönlendiriciyi diğer elektronik cihazlardan, metal nesnelerden ve sinyali engelleyebilecek kalın duvarlardan/zeminlerden uzak tutarak paraziti en aza indirin.
    3. Yönlendiricinizi daha yüksek iletim gücüne ve/veya daha iyi anten tasarımına sahip bir modele yükseltin. Daha güçlü yönlendiriciler daha güçlü bir sinyal yayınlayabilir.
    4. Zayıf kapsama alanına sahip alanlarda sinyali güçlendirmek için bir WiFi genişletici veya ağ sistemi kullanın. Bu cihazlar mevcut sinyali tekrarlar ve güçlendirir.
    5. Yönlendiricinizin antenlerinin doğru konumlandırıldığından emin olun. Sinyal dağılımını optimize etmek için farklı yönlendirmeleri deneyin.
    6. Yönlendiricinizin aygıt yazılımını, performans iyileştirmeleri içerebilecek en son sürüme güncelleyin.
    7. Cihazlarınız destekliyorsa 5GHz frekans bandını kullanın; çünkü bu bant genellikle 2,4GHz bandından daha iyi menzil ve hız sağlar.
    8. Yönlendiricinizin kanal ayarlarını düzenleyerek komşu WiFi ağlarından gelen paraziti en aza indirin.

En uygun dBm değeri değişebilir, ancak genel olarak güvenilir, yüksek hızlı WiFi performansı için -60 dBm (-30 mükemmel) veya daha iyi bir sinyal gücünü hedeflemek isteyeceksiniz.

https://www.fing.com/fing-desktop/download-windows/

https://apps.microsoft.com/detail/9nblggh33n0n?hl=tr-tr&gl=TR

vs.

Daha düşük iletim gücü daha mı iyidir?

Wi-Fi ağınızın iletim gücünü ayarlamak, performansı iyileştirmek ve paraziti azaltmak için harika bir yol olabilir . AP'leri daha düşük güç seviyelerine ayarlayarak, birbirleriyle parazit yapmamalarını ve hızdan veya güvenilirlikten ödün vermeden ağ alanının daha iyi kapsanmasını sağlayabilirsiniz.

Tx gücü

İstemci aynı güçle iletim yapmaya devam ettiği sürece yönlendiricideki Tx gücünü artırmanın bir anlamı yoktur. Duymakta zorluk çektiğiniz birine bağırmak gibidir. O sizi daha iyi duyabilir ancak siz onu yine de duyamazsınız. (Ve bu süreçte komşularınızı rahatsız edersiniz.) Ayrıca, kayıt defterinde bir şeyi değiştirdiğiniz için WiFi çipinin çıkışı sihirli bir şekilde 100mW'tan 1W'a yükseltmesi de pek olası değildir. Ve bu da yasadışıdır. Öncelikle aynı kanalda başka ağların olup olmadığını kontrol edin.

Yüksek TX gücü, daha düşük TX gücünde daha hızlı hızlar iletildiğinden, yalnızca daha yavaş TX hızları için menzili genişletecektir; bu, TÜM AP'ler ve cihazlar için normaldir. Bu, çoklu AP dağıtımlarında daha hızlı hızlar için yayın süresini tüketir, tüm ağı yavaşlatır ve potansiyel olarak paket kaybına neden olur.

Optimum TX gücü nedir?

RE: 2,4 GHz ile 5 GHz arasındaki iletim gücü önerisi 6 dBm, her iki bandın hücre boyutuna eşittir. İletilen tx gücü, genellikle 15 dBm olan mobil cihazlarınızın maksimum iletim gücüne uymalıdır .

Wi-Fi için en iyi TX gücü nedir?

Wi-Fi için iyi bir iletim gücü, genel bir kural olarak 10-14 dBm (miliwatta göre desibel) veya 10-25 miliwatt olarak da bilinir.

Tx güç ayarı nedir?

TX güç ayarı, yönlendiricinin iletim yaptığı zamanlarda ürettiği sinyalin gücünü belirtir . TX gücünü düşürmek, daha fazla Wi-Fi cihazı yakınlarda olduğunda parazitleri azaltmaya olanak tanır.

az önce, router antenna gain değeri ile ilgili yaptığım bir gezinin özeti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.