Şimdi Ara

Çift Ethernet Kartı Kullanım Ayarlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 10 Pro işletim sistemim var. Anakartım ise H81-PLUS üzerinde 1 adet GigabitEthernet kartı var ben buna ilaveten harici PCI olarak bir tane daha taktım. Bilgisayar firmasıyız bu bilgisayarı müşterilerin yedeğini almada kullanıyoruz. Bu bilgisayardan bir dosya transferi yaptığım zaman bilgisayarda yığılma oluyordu. Harici etherneti bu yüzden taktım.

Soruma gelecek olursak bu ethernet kartlarının kullanımını ayarlayabileceğim bir konsol varmı windows içerisinde. Yani dahili etherneti internet için harici etherneti data transferi için kullanmaya ayarlayabilir miyim?

Aynı ağ üzerinden bağlı iki ethernet de. Çift Ethernet Kartı Kullanım Ayarlaması

• Bu ağ kartları normalde zaten birbirinden bağımsız çalışır. Yeni bağladığınız ağ kartını kablo ile yedeğini almak istediğiniz bilgisayara bağladığınızda ikisi arasında eskiden nasıl yedek alıyorsanız o şekilde yedek almaya devam edebilirsiniz.

Anakartınıza bağlı kendi ağ kartınızı da normal şekilde kullanabilirsiniz. Yığılma oluyor derken neyi kast ediyorsunuz arayı pek anlamadım. İki bilgisayar arasında dosya transferi yaparken bilgisayar mı yavaşlıyor. ? Başka bir sıkıntı mı oluyor anlamadım.

Kolay gelsin.
  • Harici ethernet kartı pci xpress değilse en fazla 100 megabit verir. Dosya transferi için yavaş kalır. Onun dışında ağ ve paylaşım merkezinden iki farklı ağ tanımlayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler ama tam anlaşılmadı sanırım sorum.

Resmi incelerseni anakart üzerinde olan onboard ethernet kartının ayınısından pcı olarak bir tane daha taktım ikisi de gigabit ethernet. Tek ethernet varken bu bilgisayardan paylaşımdan data çekğitim zaman bilgisayardaki ağ feci derece ağırlaşıyor web sayfası açamaz hale geliyordu. Harici etherneti taktıktan sonra rahatladı. Kısmen sorunum düzeldi ama benim sorum bu ethernetleri kontrol edebilirmiyim yani onboard olanı data transferlerinde kullansın hariciden internet kullanımını yürütsün diye bir ayrım yapılabiliyormu?
  • İki ethernet kartı ayrı subnetlerde olmalı. Yani birisi 192.168.1.x diğeri 192.168.2.x
    Bunu yapmadığınız takdirde her iki etherneti de kullanmaya çalışıp yığılır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi iki seyi anlamadim ben. birincisi bilgisayarcinin birinin gelip buradan bilgi sorması!! ikincisi gigabit ethernet bilgisi...
    ethernet icin chipset ve veri yolu onemli tamam ama destekledikten sonra pci yada pci-e cokta farketmez. internette ornekleri mevcut.

Bilgisayarci arkadasa laf bile bulamiyorum ben mekanik santiye sefiyim elektrik sefine bu tesisat nasil gidecek boruların caplari ne olacak sorusu gibi bir soru bu... Anlamsız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Simdi iki seyi anlamadim ben. birincisi bilgisayarcinin birinin gelip buradan bilgi sorması!! ikincisi gigabit ethernet bilgisi...
    ethernet icin chipset ve veri yolu onemli tamam ama destekledikten sonra pci yada pci-e cokta farketmez. internette ornekleri mevcut.

Bilgisayarci arkadasa laf bile bulamiyorum ben mekanik santiye sefiyim elektrik sefine bu tesisat nasil gidecek boruların caplari ne olacak sorusu gibi bir soru bu... Anlamsız.

Keşke şurda boş mesaj kirliliği yapmasaydın ama senin gibiler çok.

bilgisayarcı olununca bilgisayarı %100 biliyorum diyen bir Allah ın kulu var mı çıkart göster bana. Teknik bir soru sordum fikir almak için benim bildiklerimden fazla bir bilgi de çıkmadı zaten. Senin demek istediğini zaten anlamadım pcı falan zırvalamışsın tam fiyasko cevabın anlamıyorsun cevap yazma bari. 2 ethernetin kullanımını nasıl özelleştiririm diye soruyorum olaya hakim değilsin cevap yazıyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakaya14 -- 26 Ocak 2017; 10:24:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift modem kullanmak
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • burakaya14 kullanıcısına yanıt
    Senin gibiler sanki az arkadaşım. Ingilizce bu konuda bir cok makale var. zaten benim dediğimi anlayabileydin bu sordugun soruyada cevap alabilirdin. Kirlilik mi? 14 mesajı olupta sadece bilgi almaya gelen ama hiç bir paylaşımda bir şey öğretmekte olmayan bir kişinin bir çok kişiye yardım etmeye çalışan birine ki bu işin ticaretini yapmayan birine söylediği sadece boş lakırdı...
  • tamam arkadaşım sensin modaratörlere bildirelim seni yılın üyesi falan seçsinler.

microsoft u aradım orda dahi bilgisi yok bu dediğim konunun. ordaki operatörün bilgisizliğini microsoft a mal etmiyim ama sonuçta çalışanı bilgisi yok çaktırmamak için senin gibi konuyla alakası olmayan şeyleri zırvalıyor yok sürücü kurun falan filan ona da senin gibi tamam sensin dedim kapattım. şimdi daha fazla uzatma da forumdaki ağırlığın varmış madem o kalsın.
  • problem yok olay basıt, data kurtarmada kullanıcagın ethernet kartına ağ gecıtı tanımlama dolayısı ıle ınternetı o ağ kartında aramıyacak sıstem data ısınde kullandıgın kartın grubu 192.168.3.xxx olsun datasını alıcagın bılgısayarıda aynı sekılde 192.168.3.xxx aynı ıp olmayacak sekılde bağla data ıcın kullanıcagın ethernet kartından dırek yedek alıcagın pc ye taktıgında ıse baglantı gosterıcek ama ınternet olmadıgı ıcın uzerınde unlem olacak bu durum sadece ınternete cıkamadıdını gosterıcek ama ag aktıf olacak bundan sonrasını bılıyorsundur eger detay ıstersen yardımcı olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

problem yok olay basıt, data kurtarmada kullanıcagın ethernet kartına ağ gecıtı tanımlama dolayısı ıle ınternetı o ağ kartında aramıyacak sıstem data ısınde kullandıgın kartın grubu 192.168.3.xxx olsun datasını alıcagın bılgısayarıda aynı sekılde 192.168.3.xxx aynı ıp olmayacak sekılde bağla data ıcın kullanıcagın ethernet kartından dırek yedek alıcagın pc ye taktıgında ıse baglantı gosterıcek ama ınternet olmadıgı ıcın uzerınde unlem olacak bu durum sadece ınternete cıkamadıdını gosterıcek ama ag aktıf olacak bundan sonrasını bılıyorsundur eger detay ıstersen yardımcı olurum

eyvallah dostum halden anlayan biri çıktı sonunda deneyeceğim yöntemini teşekkürler şimdiden.
  • merhaba. size bir tavsiyem olacak nic teaming diye bir özellik var. windows server işletim sistemlerinde çok basit bir şekilde 2 veya daha çok ethernet kartını bir grup haline getirip tek hale getiren bir uygulamadır. bunu çift ekran kartını cross yapmak gibi düşünün. iki kartada kablo takıyorsunuz ve 2 ethernetin oluşturduğu grup yani teaming denen şey size 2 etherneti tek hale getirerek bir yük dengelemesi yapıyor. bunu windows 10 da yapabiliyormusunuz tam bilmiyorum bende bilgi işlemciyim windows 10 da denemedim ama olmalı büyük ihtimalle siz bunu bir araştırın.birde kablo ve kullandığınız ethernet swich kaliteli olmalı özellikle ağda bir kablo bile bu yavaşlamalara sebep olabiliyor. 100 bilgisayar bağlı bir ağda 1 arızalı kablonun yol açtığı arızayı çözebilmek için bir günümü verdiğim bile oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaya14

quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

problem yok olay basıt, data kurtarmada kullanıcagın ethernet kartına ağ gecıtı tanımlama dolayısı ıle ınternetı o ağ kartında aramıyacak sıstem data ısınde kullandıgın kartın grubu 192.168.3.xxx olsun datasını alıcagın bılgısayarıda aynı sekılde 192.168.3.xxx aynı ıp olmayacak sekılde bağla data ıcın kullanıcagın ethernet kartından dırek yedek alıcagın pc ye taktıgında ıse baglantı gosterıcek ama ınternet olmadıgı ıcın uzerınde unlem olacak bu durum sadece ınternete cıkamadıdını gosterıcek ama ag aktıf olacak bundan sonrasını bılıyorsundur eger detay ıstersen yardımcı olurum

eyvallah dostum halden anlayan biri çıktı sonunda deneyeceğim yöntemini teşekkürler şimdiden.

Estafurullah takıldıgın yerde yardıma hazırım

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

merhaba. size bir tavsiyem olacak nic teaming diye bir özellik var. windows server işletim sistemlerinde çok basit bir şekilde 2 veya daha çok ethernet kartını bir grup haline getirip tek hale getiren bir uygulamadır. bunu çift ekran kartını cross yapmak gibi düşünün. iki kartada kablo takıyorsunuz ve 2 ethernetin oluşturduğu grup yani teaming denen şey size 2 etherneti tek hale getirerek bir yük dengelemesi yapıyor. bunu windows 10 da yapabiliyormusunuz tam bilmiyorum bende bilgi işlemciyim windows 10 da denemedim ama olmalı büyük ihtimalle siz bunu bir araştırın.birde kablo ve kullandığınız ethernet swich kaliteli olmalı özellikle ağda bir kablo bile bu yavaşlamalara sebep olabiliyor. 100 bilgisayar bağlı bir ağda 1 arızalı kablonun yol açtığı arızayı çözebilmek için bir günümü verdiğim bile oldu.

Windows 10 da ethernet köprüleme özelliği var şuanda da onu yaptım zaten @BarbarosTUGRUL arkadaşın dediğini de yaptım o yöntem olmadı. Ethernetleri köprüledim şuan 2 gb/sn işimi yine tam verimli olmasa da görüyor.

Çift Ethernet Kartı Kullanım Ayarlaması

• Benim de pc'de iki tane ethernet kartı var.

Birinci ethernet bağlantısı modeme bağlı ve internete bağlanıyorum.

İkinci ethernet girişine herhangi bir ethernet cihazı takıp, cihaz ip adresini girip, ayarlarını yapmaya çalıştığımda, birinci ethernet portunun kullanıldığını anlıyorum.

İkinci ethernet portuna bir ethernet cihazı taktığımda, ip sini girip, ayarlamalarını yapmak istediğimde, Win7' de
    ne gibi ayarlar yapmalıyım.

Uyanık Win7, internet hangi ethernet kartında ise
    onu görüp ondan işlem yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi griy -- 22 Haziran 2022; 4:44:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.