Modemim kapı girişindeki panonun içerinde kurulu, güzel bir noktada aslında fakat odamda 5ghz çekmiyor. Bunun için ikincil olarak boşta duran bir fiber modemimi kullanmak istiyorum. Evin bütün odalarında ethernet çıkışı mevcutmuş. Ben de direkt ethernet kablosunu modemin wan portuna taktım fakat İnternet ışığı yanıp sönüyor erişim yok. Sorun ne olabilir, ne yapmam gerekir, nasıl çalıştırabilirim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnızaslan -- 25 Aralık 2024; 14:20:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çift modem kullanmak
-
-
İkinci modemin DHCP ayarlarından ip adresini değiştirin öyle deneyin. Şuan 192.168.1.1 ise siz 192.168.1.100 yapın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğiniz gibi yaptım hocam, gene olmadı
Merhaba, konuyla ilgili inceleme yapabilmemiz için müşteri numaranızı pm üzerinden paylaşmanızı rica ederiz. -
Wan portuna değil birbirine bağlayacağınız modemler lan1 portuna bağlı olmalı ve 2. modemin ipsi değiştirilmeli.
Bu konuda anlatılanlara benzer şekilde ayar yaparsanız sonuç alırsınız. VLAN değeri ilk modemde 35 den farklı ise 2. modeme de aynı vlan değeri giriniz.
-
Teşekkürler Hocam. rehberde anlattığınız adımları yaptım. Zaten arayüz de aynı sayılır, çok benzer.
Sadece Kolay köprü kurulumu kısmında (sadece lan4) yazdığı için etherneti lan4 portuna taktım.
Modem reset attı ama açılmadı bu kez. Nerde hata yapmış olabilirim?
Benim bu yazacağımı diğer arkadaşın yazdığı WAN köprüleme senaryosundan farklı ve daha kolay bir yöntem;
- Asıl internetin bağlı Ana modemin ip adresi 192.168.1.1 oılduğunu varsayıyorum. Wan bağlantısından bağlantı tipi Köprüleme değil standart kurulum olan Yönlendirme olması lazım.
- Ana modemin LAN çıkışına bağlı kablo diğer odadaki duvardaki Ethernet slotuna bağlı olması lazım. Eğer bağlı ise bu porta bağladığınız kablonun diğer ucunu dağıtıcı olarak kullanacağınız ikinci modemin LAN portuna bağlayın.
- İkinci modemin ip adresini Ana Modemden farklı yani 192.168.1.1 haricinde örneğin 192.168.1.254 gibi ayarlaın ve DHCP'sini kapatıp.
Bu şekilde sorunsuz bağlanması lazım. Bu şekilde diğer odadaki dağıtıcı modeme bağlanan cihazlar ip adresi, varsayılan ağ geçidi ve DNS ayarlarını Ana modeme göre alacak ve sorunsuz intenete çıkış yapacaktır.
Şuan mevcuttaki ayarlarınızda dağıtıcı modemin DHCP'si açık ise ip adresi, ağ geçidi ve DNS ayarları dağıtıcı modeme göre oluşacağından bağlantı sağlanmış gibi görünür ancak internete çıkamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KutlugKagan -- 25 Aralık 2024; 20:42:19 >
-
Modemin WAN portuna etherneti taktığınızda eski modemin LAN ı ile yeni modemin LAN ı çakışır muhtemelen.
Yeni taktığınız modemin IP bloğunu değiştirmelisiniz. 192.168.2.x vermelisiniz. WAN port yeni merkezi modemden 192.168.1.x IP alır.
Ayrıca eklediğiniz modemin IP havuz ayarını da 192.168.2.30 dan başlayıp verdirmenizde fayda var.
-
Eğer access point modunda kullanacaksanız ben ikinci modemin WAN portuna takmanızı önermiyorum. WAN portunu köprü modu için router olarak kullanacaksanız olabilir ancak o zaman da zaten 1. modemden internete çıkamazsınız. AP modu için her iki modemin de LAN portunu kullanmanızı öneririm. Yukarıdaki arkadaşların da belirttiği gibi arayüz üzerinden ikinci modemin yerel IP adresini çakışmaması için değiştirip DHCP ayarını kapattıktan sonra kullanabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X