Bildirim
ASUS RT-AC68U
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bir Vdsl modem ile brigde moda almanız lazım elinizde modem yoksa 2.el bir td w9970 v3 alabilirsin 70 80 tl bir fiyatı vardı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 18 Haziran 2018; 19:0:57 > -
Elimde tp link td-w9970 var.quote:
Orijinalden alıntı: AirJET
Bir Vdsl modem ile brigde moda almanız lazım elinizde modem yoksa 2.el bir td w9970 v3 alabilirsin 70 80 tl bir fiyatı vardı
Bridge mod nedir acaba açıklayabilir misiniz? -
Kısaca anlatmak gerekirse aldıgınız şey bir modem değil router ve modem ile elinizdeki routeri bağlamazsanız internete çıkamazsınız bridge moduda şu işe yarıyor modemi sadece internete çıkmak için kullanıyorsunuz geri kalan herşeyi router hallediyor ve elinizdeki router bende olsaydı ona tomato firmware flashlardım internette bunu yapabileceğiniz pek çok kaynak mevcut ingilizceniz varsa çok kolay bir şekilde halledersiniz -
İnanın alırken modem sanarak aldım. Vatan'da bulmuştum önce sonra google da arattım, yabancı bir siteden aldım. Sanırım farklı model geldi.quote:
Kısaca anlatmak gerekirse aldıgınız şey bir modem değil router ve modem ile elinizdeki routeri bağlamazsanız internete çıkamazsınız bridge moduda şu işe yarıyor modemi sadece internete çıkmak için kullanıyorsunuz geri kalan herşeyi router hallediyor ve elinizdeki router bende olsaydı ona tomato firmware flashlardım internette bunu yapabileceğiniz pek çok kaynak mevcut ingilizceniz varsa çok kolay bir şekilde halledersiniz
İngilizcem iyi, bu dediğiniz işlemi(bridge olarak kullanmak ve tomato firmware) öğrenebileceğim bir web sitesi veya youtube videosu var mıdır ? Veya kendim google'da nasıl aratabilirim? -
Burdaki videoya bakabilirsiniz tomato firmwareninde kendi içinde pekçok versiyonu var benim tercihim Advancedtomato dur
Kurulumla ilgili yazı ilk önce bunu oku :https://tedstechshack.com/2015/10/26/how-to-flash-advancedtomato-firmware-on-an-asus-rt-ac68u-router/
Video :https://www.youtube.com/watch?v=pEc9m8njBS0
Tomato Firmware :https://advancedtomato.com/downloads/router/rt-ac68u
AIO VE VPN YAZANLARI İNDİR İLK BAŞTA AIO YU YAPICAKSIN VİDEODAKİ GİBİ SONRADA ROUTERA TOMATO FİRMWAREYİ KURDUKTAN SONRADA ARAYÜZDEN ROUTERA ELLE GÜNCELLEME KURAR GİBİ VPN OLANI KURACAKSIN
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 19 Haziran 2018; 0:14:49 >
-
Video'yu izledim ve kurulum yazılarını okudum. Benim için biraz fazla teknik ama sanırım adım adım izleyerek yapabilirim.quote:
Burdaki videoya bakabilirsiniz tomato firmwareninde kendi içinde pekçok versiyonu var benim tercihim Advancedtomato dur
Kurulumla ilgili yazı ilk önce bunu oku :https://tedstechshack.com/2015/10/26/how-to-flash-advancedtomato-firmware-on-an-asus-rt-ac68u-router/
Video :https://www.youtube.com/watch?v=pEc9m8njBS0
Tomato Firmware :https://advancedtomato.com/downloads/router/rt-ac68u
AIO VE VPN YAZANLARI İNDİR İLK BAŞTA AIO YU YAPICAKSIN VİDEODAKİ GİBİ SONRADA ROUTERA TOMATO FİRMWAREYİ KURDUKTAN SONRADA ARAYÜZDEN ROUTERA ELLE GÜNCELLEME KURAR GİBİ VPN OLANI KURACAKSIN
Bir kaç sorum olacak.
1 - Bu router'ı bridge ilgili kullanmayla ilgili pek bir bilgiye rastlayamadım. Sadece firmware i flashlamayı anlatmışlar gibi. Bridge olarak ayarlamayla ilgili ayarları firmwareden mi yapıyorum?
2 - Tomato firmwari kullanmamın yararı nedir? Kendi firmware'ini neden kullanmıyorum
3 - Kutunun üzerinde arkadaki girişin üzerinde ADSL/FIBER yazmışlar. Acaba eve gelen kabloyu değiştirterek direk internete girmek için kullanabilir miyim?
4 - Bu rotuerdan internete çıkmıyorsam eğer, oyunlardaki pingim ve genel olarak internet kullanım randımanıma bir etkisi olmayacak mı?
Tekrar teşekkürler cevaplar için.
-
1-Bridge modunu firmwareyi kurcalıyarak buluruz o sorun değil önemli olan firmwarenin düzgün bir şekilde flashlanması
2-Tomato Firmware kullanmanın pekçok yararı var Gelismiş Qos ve hafif olması routera yüklenmemesi vpn servislerinin hepsini desteklemesi ad block tarzı yan uygulamaların kurulabilmesi ve uzaktan usb portuna bağladığınız usb belleğinize indirme yapma olanağı gibi seçenekler sunması ayrıca en stabil çalışan fırmwaredir
3-RT-AC68U fiber destekliyor ancak adsl yada vdsl desteklemiyor
4-Broadcom chipsetli modemler interneti stabil verme konusunda daha iyidirder ve routerin sana avantajı Üstte yazdığım QoS olayıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 19 Haziran 2018; 16:35:42 > -
Tamamdır. Şimdi şu firmware'i flashlamayı deneyiyorum o zaman. Umarım yolunda gider. İş bitince bilgilendiririm. Çok teşekkürler tekrar :)quote:
1-Bridge modunu firmwareyi kurcalıyarak buluruz o sorun değil önemli olan firmwarenin düzgün bir şekilde flashlanması
2-Tomato Firmware kullanmanın pekçok yararı var Gelismiş Qos ve hafif olması routera yüklenmemesi vpn servislerinin hepsini desteklemesi ad block tarzı yan uygulamaların kurulabilmesi ve uzaktan usb portuna bağladığınız usb belleğinize indirme yapma olanağı gibi seçenekler sunması ayrıca en stabil çalışan fırmwaredir
3-RT-AC68U fiber destekliyor ancak adsl yada vdsl desteklemiyor
4-Broadcom chipsetli modemler interneti stabil verme konusunda daha iyidirder ve routerin sana avantajı Üstte yazdığım QoS olayıdır -
Malesef olmadı
Videodaki talimatları izledim.
-
Flashlama bittikten sonra firmwarenin resimlerini ve deneyimlerinizi buraya yazarsanız sevinirim -
Firmware i hiç göremedim. System restart ı bekleyin dedikten 15 dakika sonra 192.168.1.1 yazdım ve hiç bir şekilde bağlanmadı.quote:
Flashlama bittikten sonra firmwarenin resimlerini ve deneyimlerinizi buraya yazarsanız sevinirim
İzlediğim video ve okuduğum yazıda ikisindede o adresden modeme giriş yapabiliyorlardı. -
http://router.asus.com a girince bu çıkıyor.
Bu orjinal modeme bağlanma adresiydi.
192.168.1.1 hiç bir şekilde bağlanmıyor. -
CFE miniweb serverdan bir dosya var onu indirmeniz gerekiyor onu yaptınızmı yazıdaki gibi -
Yok onu yapmadım, ama yanlış anlamadıysam onu asus firmware'e alternatif olarak söylemiş. Yani firmware update yapmak için asus'un recovery toolunu da kullanabiliyor olmam lazımdı.quote:
CFE miniweb serverdan bir dosya var onu indirmeniz gerekiyor onu yaptınızmı yazıdaki gibi
Şimdi recovery moda geçirip o Asus recovery tool'u kullanarak Asus'un son firmware'ini yükledim. Tekrar kendi arayüzü geldi. Modemde bir sıkıntı yok. Tekrar denemek istiyorum ama tomato'yu.
Ayrıca o yazıda ip adresini manuel olarak girin demişti. IP adresini 192.168.1.10 subnet mask default, gateway de 192.168.1.1 yapabiliyorum. O zaman dns'leri de manuel alın diyor, sanırım orası çok önemli değil.
Ben adım adım yaptığımı yazayım.
1 - modemi recovery moda getirdim(reset tuşuna 10-15 saniye basarak açmak)
2 - tomato'nun son versiyon firmwareini indirdim tomato-RT-AC68U-AT-ARM-3.5-140-AIO-64K.trx
3- asus recovery tool'u açıp firmware i seçip uplad dedim.
Bekledikten sonra normal şartlarda 192.168.1.1'den modeme giriş yapabiliyor olmam lazımdı ama yapamadım.
Acaba en başta modeme factory restart atmak gerekir mi?
Artı o yazıda tam olarak CFE ile ne yaptığını anlamadım. Bir şey download edin demiyor. Eğer bir şey download etmem gerekiyorsa link verebilir misiniz ?
-
Yanlış bilgi vermeyin adsl vdsl fiber için bu cihaz başka modeme bağlayıp router olarak kullanılıyor
Sizin dediginiz asus dsl ac68u da var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmedigin yerden bilmedigin yazılımı yükleme hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şöyle, elimdeki tplink td-w9770'i bridge moda aldım. Lan1 portundan çıkan etherneti de rt-ac68u'ya taktım. Internet bilgilerinide girdim ve şu an internete çıkabiliyorum, her şey yolunda. Asus'un kendi firmwareini biraz kurcaladım, QOS'u falan gayet güzel. Değerleri kendim girdim denedim çalışıyor. Bütün özelliklerine bakamadım henüz ama işimi görür gibi.
Dediğim gibi diğer advanced tomato'yuda deneyeceğim, sadece nerede hata yaptığımı anlamam lazım. -
Güncelleme:
Bugün modemin guest network ayarlarıyla oynuyordum. (Yeni network açıp kapattım vs) son değişiklikten sonra reboot attı ve bir daha gelmedi. İlk tomato'yu yüklemeye çalıştığımdaki gibi takıldı. 192.168.1.1'den bağlanamıyorum. Ethernet ikonun üzerinde sürekli "tanımlanamayan ağ diyor."http://router.asus.com da çalışmıyor. Recover'y modda açıp recovery toolla eski bir firmware i yükledim yine düzelmedi.
Fabrika reset opsiyonu var mıdır, nasıl çözülür bu durum? -
Acil yardım arkadaşlar modemin 3 haftadır dsl sinayali sabitlenmiyor du sorun sağlayıcıda diye arıza kaydı bıraktım gelen arkadaş hattın sağlam olduğunu modemin arızalı olacağını söyledi yeni modem aldım kurdum çalışıyor. Hattım vdsl türknet bozuk denilen modem alt komşumda adsl aboneliği var orada çalışıyor galiba vdsl sinyali algılamıyor bozuk mu tamiri mümkünmü. Asus dsl ac68u modem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- sim kartlı modem tavsiye
- zte zxhn h3600p
- wifi yetkilendirme gerekiyor ne demek
- fiber modem tavsiye
- ağda oturum açın ne demek
- jitter nedir
- modemde wps nedir
- wifi 7 modem
- firmware nedir
- wifi sinyal güçlendirici
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X