Şimdi Ara

ASUS S56CM K56CM W8 sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.Windows 8 kurulu olarak geldi ve Recovery DVD si oluşturamıyorum, Kullanım klavuzunda AI Recovery programından yapın diyor ama böyle bir program yok, ayrıca Laptopun altında w8 keyi falan da yazmıyor, bataryanın olduğu kısma baktım ama yok..

2.Cihazın BİOS ayarlarına bir türlü giremedim, f9 yapın deniyor ama f9 yapınca direkt devam ediyor, BİOS açılmıyor

bunları nasıl çözebilirim?

Ayrıca başka kullananlar varsa bu konuyu ana konu yapabiliriz, 1 haftaya resim ve inceleme koymayı düşünüyorum..

• Bios'a girmek için delete tuşuna basabilirsin. Bazı bilgisayarlarda f8 de olabiliyor. Benim bildiğim recover bölümüne girmek için f9 a basmak gerek, eğer recover bölümü yoksa f9a basman zaten işe yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrul52

Asus s56cm laptop aldım memnunum ancak

1.Windows 8 kurulu olarak geldi ve Recovery DVD si oluşturamıyorum, Kullanım klavuzunda AI Recovery programından yapın diyor ama böyle bir program yok, ayrıca Laptopun altında w8 keyi falan da yazmıyor, bataryanın olduğu kısma baktım ama yok..

2.Cihazın BİOS ayarlarına bir türlü giremedim, f9 yapın deniyor ama f9 yapınca direkt devam ediyor, BİOS açılmıyor

bunları nasıl çözebilirim?

Ayrıca başka kullananlar varsa bu konuyu ana konu yapabiliriz, 1 haftaya resim ve inceleme koymayı düşünüyorum..

bios grmek icin f2 kullanin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı durumu ben de mersak ediyorum nerden yapılıyor?
  • Biosa delete ile girdim ama recovery niye açılmıyor, nasıl recovery yapabilirim ?

• bende esc ile giriyor.

asus ekranı çıkınca hemen esc ye bas bırak bas bırak sonra mavi küçük bir ekran gelecek enter setup a gel ve entere bas giriyor.
  • quote:

Biosa delete ile girdim ama recovery niye açılmıyor, nasıl recovery yapabilirim ?

kardeş şu linki incelemeni öneirrim

http://support.asus.com/Troubleshooting/detail.aspx?SLanguage=en&p=3&m=S56CM&s=440&hashedid=wTrMuFq0rwlW7dcv&os=&no=1775

sende dvd sürücüsü olmadığı için "method one" nı uygula.

eğer harici dvd-rw varsa elinde de recovery dvd si varsa "method two" ya bak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

quote:

Biosa delete ile girdim ama recovery niye açılmıyor, nasıl recovery yapabilirim ?

kardeş şu linki incelemeni öneirrim

http://support.asus.com/Troubleshooting/detail.aspx?SLanguage=en&p=3&m=S56CM&s=440&hashedid=wTrMuFq0rwlW7dcv&os=&no=1775

sende dvd sürücüsü olmadığı için "method one" nı uygula.

eğer harici dvd-rw varsa elinde de recovery dvd si varsa "method two" ya bak.

Kardeş dvd rw var zaten ama ai recovery programı yok, ayrıca f9 dan recovery açılmıyor, vu anlatilan windows 7 ler için sanırım.

Bios a girebildim delete ile , recovery e giremedim

• Herkese merhaba,
    Bende bugün W8 li k56cm modelinden aldım bütün gün uğraştım, kullanım klavuzlarını okudum mokudum ama recovery DVD si oluşturmayı beceremedim. Bir kere şunu söyleyeyim asus un kullanım kitapçıkları baya bir eski kalmış bu yeni Windows 8 li ..56cm modellerine hiç uymuyor okumama rağmen bir faydasını göremedim. Daha sonra forumlarda araştırma yapayım dedim biraz gezindim hep AI Recovery burnerdan bahsediliyor bu makine açılışında otomatik çıkıyormuş ama bende bir kere bile çıkmadı.

Ben eski Windows 98 ve xp kullanıcısıyım hepsinde birer orijinal Windows cd si olurdu. Ama ürün kutusundan bırakın Windows cd si, recovery için bir DVD bilem çıkmadı. Sadece 2 kitapçık onlarda w7 için benim laptopa uymuyor. Şimdi soruyorum asus a ben yarın bir gün format atmak istesem ne yapıcam. Elimde ne bir Windows cd ne bir recovery DVD si nede Windows için ürün anahtarı var.

Bende muzdaribim asus tarafından w8 olayı düzgün açıklanmadığından. Bilen arkadaş varsa yardım ediversin..

• Bu makinenin Recovery kısmı SSD'de kurulu. Kullanım klavuzunda F9 tuşunu kullanın diyor.

Makinenin Lisans anahtarını öğrenmek için AIDA64 Extreme Edition bu programı kurun. Buradan öğrendiğiniz keyinizi not ediniz. Driverlarınızı siteden indirip temiz bir kurulum yapmak daha mantıklı geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmeRNokia5800

Bu makinenin Recovery kısmı SSD'de kurulu. Kullanım klavuzunda F9 tuşunu kullanın diyor.

Makinenin Lisans anahtarını öğrenmek için AIDA64 Extreme Edition bu programı kurun. Buradan öğrendiğiniz keyinizi not ediniz. Driverlarınızı siteden indirip temiz bir kurulum yapmak daha mantıklı geliyor.

Tamam seninde dediğin gibi ssd de kurulu geldi 20gb boyutunda w8 kurtarma bölümü var hdd de ancak şöyle bir sıkıntım var benim.

Elimde orijinal daha önceden aldığım lisanslı w7 im var ve ben bunu kurmak istiyorum yeni aldığım laptopuma , Bunu kurunca hdd deki W8 Lİ kurtarma bölümü siliniyor.

EE ne oldu şimdi ilerki zamanda atıyorum 6 ay sonra parasını ödediğim w8 e dönmek için ne yapıcam ben. Silindi gitti HARDDİSKTEN 20 GB LİK KURTARMA BÖLÜMÜ nasıl bir duruma düşmüş oluyom.

ASUS UN KULLANIM KLAVUZUNDA BELİRTTİĞİ AI RECOVERY BURNERa nedne ihtiyaç duyduğuma anladın m şimdi.

Yada şunu dinle; 25 ay sonra harddiskim yandı diyelim garantisi gitti ürünümün yeni harddisk aldım laptopuma ama içi boş değil mi?

EE ben nerden yüklücem şimdi widows 8 i lisansına laptobu alırken para vermiştim ben.

Sence haksız mıyım . Keşke freedos alsaydım diyorum şimdi kendi kendime ne bogtan bir duruma düştük. İnsanı lisanssız ürün kullanmaya mecbur bırakıyor bu herifler ya çıldıracam.

Öneml not: Söyediğin F9 tuşu bi boga yaramıyor bu k56cm modelinde istediğin kadar bas biosa girmiyor. Kullanım klavuzu yanlış derken bunu kastetmiştim bu aldığım ürünle hiç alakası yok.

Asus bu W8 olayında çuvallamış resmen.

• bende alalı 4 ay fln oluyor. ilk başta bende araştırdım ve benim gördüğüm windows 8 ile alakalı olması.Win 8 için yeni yeni başlandı cihaz desteği o yüzden sitedeki yazılar kullanım klavuzu eskiye göre. windows 8 recovery diye aratın google da,windows 8 recoverynin orada seçenekler çıkıyor ordan sistemin recorverisini alabiliyorsun diyor ecnebi siteler ben uğraşmadım yapan olursa yazsın neler geldiğini başına. Bir de win 8 de bazı seçenekler var sistemi geri yüklmenin ilerisinde direk en baştaki haline döndürme fln diye bunları araştırabilirsiniz.
  • HOOOP konu HORT!!! arkadaşlar, baktım baktım bulamadım, win8 den win7 ye downgrade edecegim cihazı ancak kendi sitesinden driver indireyim dedim, OS olarak win 7 64 bit var, 32 bit yok... k56cm yani bu makineler 64 bit mi? 32 bit yok sanırım bu cihazlara win7 olarak dimi? Win7 ultimate indirecegim ama cidden bu 32-64 bit olayında ilk defa angut misali bakakaldım.... makine yanımda da değil yarın kurulum yapacagım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.