Şimdi Ara

Asus TP300LD-C4089H Hakkında Yorumlarınız? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
16.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihazı biraz anlatabilirmisin elmaarmutportakal ben sipariş vermeyi düşünüyorum, oyunları medium ayarda rahat oynatabilecek seviyede bir cihaz mı ? full hd videolarda kasma oluyor mu ? izlenimlerinden bahsedermisin.
  • Mucachoo kullanıcısına yanıt
    Hocam suan isteyim ancak aksam 11 -12 gibi dediginiz şeyleri yapabilirim inceleme olarak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam teşekkür ederim
  • Arkadaşlar inceleme geldi.

http://forum.donanimhaber.com/m_100768796/tm.htm @Mucachoo @zkn0606 @Mucachoo
  • Merhaba,

Ben Hepsiburada'dan bu cihazı 1399 TL den aldım ama iade ettim.
    Cihaz güzel rami 12 Gb kadar yükselebiliyor. Bana gelen cihazın sesi az diye iade ettim. Diğer cihazlarımın sesi ile ciddi bir fark edilir eksiklik var idi. Servise göre üzerindeki sonicmaster ses sisteminden böyle bir şikayetimim olmaması gerektiği idi ama Sorunu belirtilenleri yaparak düzeltemedim. Diğer cihazlarımda % 25 ses oranında dinlerken asus da bu ses seviyesine % 50 lerde ulaşabiliyordum.
    Diğer özelliklerini çok yoğun incelemedim fakat dokunmatik ekranı bana yeterli geldi. Sadece ekranı tan çevirdiğimizde internet sitelerini tabletlerde olduğu gibi ekrana sığdırmıyor ekranı sağa sola götürüp getirmeniz gerebilir.
    SSD olmamasına rağmen açılıp kapanması hızlı idi. Asus'un metal kasasıda şık.
    Sesi ile ilgil sorun olmasa idi cihazı iade etmezdim. Gerci i3 yerine i5 modelini tercih ederdim ama şuan için stoklarda sadece i3 getiriyorlar.

Başka sitelerde çok daha düşük rakamlar gördüm.

Dokunmatik ekranlı cihazlar ısıya duyarlı olduğu için kalem kullanımları, grafik tabletlerde olduğu gibi bir beklentiye girmek olur ama genel olarak dokunmatiği tahminkar idi.
    Sistem yüklemesi nasıl bilmiyorum ama Lenovo lar bu konuda çok basitleştirdiler Asus dada böyle bir özellik varmı bilmiyorum.
    Ama cihazı biraz daha ince ve hafif olabileceğini düşünüyorum. Lenovo yoga lar ile kıyaslarsak baya kalın kalıyor.

• Asus tp300ld cihazı ilgili siteden satın aldım. Almayı düşünen arkadaşlar için gözlemlerimi aktarayım:

* Cihaz 13,3 inch ancak ekran küçük olsa da kenarlarından dolayı laptop görece biraz büyük.Ama ben yanımda taşıyabiliyorum hafif ve gene de küçük.

* Bataryası tam 4 saat dayanıyor(wifi açık)

* Cihaz çok sessiz. Neredeyse hiç ses duymuyorsunuz. Isınma da yok. Yani makina sesli çalışıyor diyen net bu makineyi kullanmıyor ya da makinesi bozuk. Neredeyse tablet gibi sessiz.

* Ekran full hd(1080p), ekran 13,3 inch olduğu ve ips olduğu için çok net ve canlı bir görüntü var. Ekstradan da asus win8,1 in bazı yerlerinde kendi yazı fontlarını kullanmış ve ben sonuçta ekrana 10 üzerinde 10 veriyorum.

* Dokunmatik hassasiyeti çok iyi.

* touchpad'da asus gesture özellikleri koymuş. Macbook lardaki gibi 2 veya 3 parmak hareketleriyle değişik işlevler kazanıyor. Ancak 3 parmak olayı biraz hantal kalıyor.

* işlemci i3 4030u. Yani süper bir işlemci değil ancak normal bir kullanıcı iseniz ve autocad veya fotoğraf video işleme gibi işlerle profesyonel olarak uğraşmıyorsanız gayet hızlı geliyor.

* iki ekran kartı var.. biri nvidia gt820m biri de intelin kendi grafik kartı. Birlikte çalışıyorlar. normalde intel grafik kartı çalışıyor (batarya dostu), ancak oyun vs grafik güç isteyen uygulamalarda otomatik olarak gt820m devreye giriyor.

*Bir iki oyun yükledim ve grafik özellikleri bence yeterli. Tabi çok ileri düzey oyunlarda performansı nasıl olur bilmiyorum.

* garip bir şekilde internet çok hızlı çalışıyor. Boş ve yeni bilgisayar sendromu diye düşünmüştüm başta ancak farklı bir durum var. çünkü epey program yükledim ve baya kullandım ama hala aynı hızda hızlı

* harddisk 500gb hdd. SSD değil. ancak yeterince hızlı tabi SSD takılsa çok daha hızlı olacağı kesin.

* Ses iyi değil. Dahili hoparlörlerden ses az geliyor. Kulaklıkla sorun çözülüyor ama hoparlörler olmamış. Tabi az derken ses bangır bangır çıkmıyor yoksa normal bi ses çıkıyor..

* 2 usb3.0, 1 usb2.0, 1 hdmi, 1 sd kart okuyucu girişi var. dvd cd rom yok. ethernet girişi yok.

SONUÇ: İşlerimde kullanmak üzere aldım internet performansı, ekran netliği ve dokunmatiği, hafifliği , taşınabilirliği çok iyi diyebilirim. Benim kullanımıma göre iki eksiği sesi az çıkıyor ve ethernet girişi yok. Sonuç olarak yanında bilgisayarı taşımak isteyen kullanıcılara gözü kapalı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bberraksu

Merhaba,

Ben Hepsiburada'dan bu cihazı 1399 TL den aldım ama iade ettim.
    Cihaz güzel rami 12 Gb kadar yükselebiliyor. Bana gelen cihazın sesi az diye iade ettim. Diğer cihazlarımın sesi ile ciddi bir fark edilir eksiklik var idi. Servise göre üzerindeki sonicmaster ses sisteminden böyle bir şikayetimim olmaması gerektiği idi ama Sorunu belirtilenleri yaparak düzeltemedim. Diğer cihazlarımda % 25 ses oranında dinlerken asus da bu ses seviyesine % 50 lerde ulaşabiliyordum.
    Diğer özelliklerini çok yoğun incelemedim fakat dokunmatik ekranı bana yeterli geldi. Sadece ekranı tan çevirdiğimizde internet sitelerini tabletlerde olduğu gibi ekrana sığdırmıyor ekranı sağa sola götürüp getirmeniz gerebilir.
    SSD olmamasına rağmen açılıp kapanması hızlı idi. Asus'un metal kasasıda şık.
    Sesi ile ilgil sorun olmasa idi cihazı iade etmezdim. Gerci i3 yerine i5 modelini tercih ederdim ama şuan için stoklarda sadece i3 getiriyorlar.

Başka sitelerde çok daha düşük rakamlar gördüm.

Dokunmatik ekranlı cihazlar ısıya duyarlı olduğu için kalem kullanımları, grafik tabletlerde olduğu gibi bir beklentiye girmek olur ama genel olarak dokunmatiği tahminkar idi.
    Sistem yüklemesi nasıl bilmiyorum ama Lenovo lar bu konuda çok basitleştirdiler Asus dada böyle bir özellik varmı bilmiyorum.
    Ama cihazı biraz daha ince ve hafif olabileceğini düşünüyorum. Lenovo yoga lar ile kıyaslarsak baya kalın kalıyor.

Hocam nerelerde gördünüz çok daha düşük rakamlar ben almak istiyorum şuan araştırıyorum 1399 Dan düşük rakam bulabilen var mı acaba?

• Ürünü şuan kullanıyorum üst kısımda arkadaşlar ram yükseltilemiyor yazmış yükseltilebiliyor
    4gb ob olarak hynx marka ram var anakartta ayrıca boşta 1 adet slot
    işlemcinin 16gb kadar ram desteğinide unutmamak lazım

oyun performansı aman aman bir beklentiniz olmasın
    oyunlarda makina deli gibi ısınıyor haliyle kasmaya başlıyor
    oyun oynamak istiyorsanız alt kısma soğutucu koymanız gerekir
    oyun testi ise c9 online ve nfs run oyununda test ettik
    sıcaklıklar ekran kartı ve işlemci 90 derecelere kadar çıkıyor fan normalde 5000 rpm iken 25000 rpm lere kadar çıkıyor

soğutucusuz olarak kullandık

ayrıca bu makinadan ssd olmadan tam verim alamassınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScknNet -- 3 Ocak 2015; 1:51:37 >
  • Cihazı birkaç gündür kullnıyorum, önemli eksikleri var.Şarjı internetten izlerken 1 filmi zor çıkarıyor.Fan deli gibi çalışıyor boşta dururken bile.Ekran kartı bariz şekilde yetersiz, film izlerken zaman zaman atlama yapıyor.Oyun oynamadım ama oyunda bu cihazın, bu ekran kartı ve fullhd ile büyük sıkıntılar yaşayacağını tahmin etmek zor değil.

Boyutuna göre çok ağır.

Olumlu tarafları da yok değil tabi, Full HD olduğu için almıştım.Piksel yoğunluğu ver renk doygunluğu iyi.Panel ips olduğunu hissettiriyor, açıları gayet yeterli.Dokunmatik hassasiyeti bir tablet kadar iyi.Kapak alüminyum sağlam gibi duruyor ama kapağın haddinden fazla ağır olmasına neden olmuş bu nedenle ilerleyen zamanlarda menteşelerin yalama olması muhtemel.Onun dışınta plastik malzeme tatmin edici.

Sesi net ama seviyesi çok yetersiz.Öyle ki bazen film izlerken fan sesi film sesini bastırıyor.

Eğer full hd ve dokunmatik ekran bana lazım değil diyorsanız bu makineyi aldığınıza pişman olursunuz.

• arkadaşlar ofis ve internet amaçlı olarak uzun süredir 13.3 inch ve hafif laptopları araştırıyorum. Bu ürün de baya cazip geldi. Ancak hb şu an hem fiyatını 100 lira artırmış hemde 150lik hediye çekini de kaldırdığı için dolaylı da olsa 250 liralık bir bindirme yapmış gibi. Bugün ise bimekste samsung ativ book 9 u 995 liraya gördümhttp://www.bimeks.com.tr/urun/137229/samsung-ativ-book-9-lite-np-915s3g-k01tr-touch-w8-.aspx bu ürün için en yakın fiyat 1650 civarında acaba hangisi tercih edilir.
  • HB malesef kendisini çok akıllı zannediyor. Baktı ki piyasada bu fiyata başka FHD i3 katlanabilir laptop yok, hemen yapıştırdı fiyatı. Hadi bonustan parapuana geçmesini anlarım anlaşması vardır. Finanskart kullanan mı var ki ya neyse. Ama 150 lira hediye çekini neden kaldırıyosun ki? Bi de bindirim yapıyor 100 lira. Ayrıca serbest piyasa muhabbetine de katılmıyorum. "Beğenmezsen alma kardeşim" devri geçti artık. Tüketici de akıllandı. Şark kurnazlığına prim vermiyor artık kimse.

2si1 arada Asus T200 ümü HB ye geri gönderdiğimde anlamıştım zaten olayın içyüzünü. Asus Türkiye ürünü getirmediğini söylüyor. Hepsiburada bir tek bizde var diye satıyor. Artık nasıl bize ulaşıyor orasını bilemeyeceğim. Muhtemelen bunda da benzer bir muhabbet vardır.

Zaten Asus alasım yoktu, muadillerini TR de bulamadığım için almayı düşünüyordum. Çok ta güzel bahane oldu bu bindirimler. Muadillerini bekleyin derim.
    Bu bilgisayar daha doğrusu elektronik piyasası öyle bi piyasa ki. Önce milletin ellerindeki stokları bitircez diye hala celeronlu pentiumlu tabletleri satıyorlar.

Lenovo mixx 2 serisinin bu asus Tp serisinin lenovo ve yoga flex serilerinin toshibanın Dell Inspironların hepsinin i3 lü , i5 li i7 li HD ve FHD olarak birsürü kombinasyonları var. Tabi ki biz bir 3. dünya ülkesi olduğumuz için nerede satılmayan nerede eski teknoloji var hepsi maşallah burda. Bir de refurbished ürün muhabbeti var ki ona hiç girmeyeyim. Ha düzgün mal yok mu? Evet var. Verirsen 3000 lira alırsın yoga2 proyu. Veya sony vario duoyu.

Konu Asus tan açıldı ama bu sektör daha ince, daha ucuz ve daha taşınabilir cihazlara doğru gidiyor. Ya ayrılabilir tablet ya da katlanabilir notebook. Şu anda da acaip bir çekişme var. Yurt dışında 400-500 dolara satılan katlanabilir veya 2si1 arada bi dolu cihaz var. Ama TR ye getirmezler. Getirseler ellerindeki celeronları pentiumları kime satacaklar?

Ne zaman delikanlı gibi tüm opsiyonları ve tüm modelleri ile markalar ultrabook ve 2 in 1 modellerini TR ye getirir, o zaman alırım.
    Milleti eski mallarla düdüklemeye devam ettikleri sürece ben de emektar HP'im ile yazıyor olmaktan fevkalade mutluluk duyacağım. Daha fazla düdüklenmemek için size de aynısını öneririm.

• Yorumları çok yerinde buluyorum.
    Özellikle HB 100 TL para puan 150 TL hediye çekini iptal edip rakamı 100 TL artırmasını ise gacia olarak tanımlayabiliyorum. Acaba kazandığını sanıp kaybettiğini hesaplıyabiliyor mu sormak lazım.

Bu cihazı ben 1 hafta kadar denedim ama iade ettim. İade etmemim sebebi ses sistemini zayıf görmem idi. Oysa cihazda sonicmaster sessistemi varken bangır bangır ses vermesini ummuştum en azından servisde kesinlikle şikayetci olamazsınz gibi bir iddiada bulununca ses ile ilgili arıza var diye iade ettim. İade etmeden servisin yönlendirdiklerini yaptım ama değişen bir şey olmadı. Diğer cihazlarımda %25 seviyesi fazla gelirken bu cihazda %50 anca yetiyordu.
    Skype üzerinden çok görüşme yaptığım için ses benim için önemli bir etken.

Cihazda polimer pil olduğu için şarj süresi yeterli ve iyi seviyede gördüm. Cihazı normal kullanımda ekran ışığını düşürüp dengeli performansta wifi kapalı olduğunda 15 saat gibi sürelerde kullandım. Ama herşey açık konumda ise 5-6 saat gibi çalışyordu. Bu özelliği beğendiğim bir cihazdı.

Ama tablet gibi kullanmak isterseniz cihaz ağır gelecektir.

Ekran kalitesi ve dokunmatikliğinden memnun kaldım. Ama ses yüzünden cihazı çok kurcalama durumum olmadı. Alt kasanın aluminyum olması ve teknolojisinden dolayı devamlı soğukluk hissettirmesini beğendim.

Ama Lenovo yoga serisi stoklarda olsa idi tercih ederdim. Gerci dell dede yoga ile aynı kasalı ürün var ama satışlarda yok.

Bizim iyi niyetimiz ve saflığımızı sömürmeye daha ne kada devam ederler bilmiyorum. Ama bu durumu fayda sağladıklarını sanırken zarar ettiklerini hesapladıklarını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bberraksu

Bu cihazı ben 1 hafta kadar denedim ama iade ettim.

Siz cihazı Hb.com'dan aldıktan sonra 1 hafta boyunca kullandınız ve sonra iade ettiniz, Hb.com'da size herhangi bir itirazda bulunmadan paranızı iade etti, doğru mu anlıyorum ?

Böyle ise Hb.com bu şekilde geri gelen cihazları ne yapıyor ben çözemedim. Şimdi ben sipariş versem, sizin bir hafta kullanıp iade ettiğiniz ürünün bana gelmeyeceğinin bir garantisi var mı ?

Ben aslında Lenovo Yoga 2 serisi 59-425915 modeline bakdım, bataryası, işlemcisi ve kasası daha iyi gibi ama stokta yok. Yoga 2 Pro'lar stokta var, onlar da hem pahalı hem de ekran çözünürlüğü çok yüksek. 13.3" ekranda 3200x1800 Windows'un iyi ölçekleyemediği yazıları okumak için kesin büyüteç lazım olur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 31 Ocak 2015; 0:53:50 >

• Doğrudur, cihazı satın aldım yaklaşık 1 hafta gibi kullandım ve iade ettim. Ödediğim ücreti geri aldım. Ürünü iade ederken tekrar satılabilir durumda olması gerekmektedir.

Dolayısı ile benim iade ettiğim ürün bir başkasına yeniden aynı şartlarda satılıyor.

Lenovo yoga serilerinde uzun süredir stok sorunu var. Yüksek çözünürlüklü bir cihazı alıyorsanız bunun size ana faydası resim, video, grafikler ve oyunlarda olur. Onun dışında yazılardan bunu faydasını göremezsiniz aksine yazı boyutunu ayarlamazsanız zorluk bile çekebilirsiniz.
  • ARKADAŞLAR BİLGİSAYAR BUGÜN ELİME GEÇTİ TASARIM MALZEME OLARAK FALAN HERŞEY ÇOK HOŞUMA GİTTİ.. AÇTIM NETE BAĞLANDIM SESİ KONTROL ETTİM FALAN HERŞEY NORMAL AMA ŞEYtAN SAOLSUN YİNE İŞİM YOLUNDA Dİ GİTMEDİ HARİCİ BELLEKTEN DOSYALARIMI ALAYIM DERKEN FARKETTİM Kİ TRANSFERİ BAŞLATIR BAŞLATMAZ İNTERNETTE ÖNCE YAVAŞLAMA SONRA KESİLME SONRA KOPUP KOPUP GELME OLMAYA BŞLIYOR SONRA TRANSFER BİTTİKTEN SONRA DA BİANDA WİFİ HİÇ BİR AĞI BULAMIYO :S SİZCE SORUN NEYDEN KAYNAKLANMAKTADIR HEMEN İADE Mİ ETMELİYİM SİZCE ???
  • pharatlil rumuzlu arkadaşın bilgisayar ile yorumlarıyla ilgili tamamıyla ben de 1,5 aya yakın kullanan biri olarak katılıyorum. Çok fazla oyun oynanmasıyla ilgili yorumlar var. Arkadaşlar zaten bilgisayar belli çok ağır oyunları oynatmayacağı belli. Eğlence için yapılmış gayet yeterli bir bilgisayar. Zaten dizüstü bilgisayarda oyun oynanmasını saçma buluyorum. Oyun bence masaüstü bilgisayarlarda oynanması daha iyi olur. En azından yeni teknolojileri bilgisayarınıza rahatlıkla adapte edebilirsiniz.
  • Ürünü bende dün hepsiburada.com dan bir tanıdık için aldım bugün sabah elime ulaştı.

Gelen ürün bandrollü kapalı kutuydu.
    İlk ben açtım, ben kullandım.

Cihaz güzel herkes şöyle böyle demiş ama cihaz güzel fena değil.
    Hoparlöre hiç bir ayar çekmeden youtube dan biraz test ettim çok yüksek değil ama kesinlikle az da değil.
    Sonuçta cihazı sürekli tren garında kullanmıyacaksınız bunu.

Zaten fark ettiyseniz hoparlörlerin yerleştirkleri yeri kafadan ofsayt.
    Kısaca evet biraz az ama bu ürünü iade etme yada beğenmeme sebebi olamaz.

Ürünün üretim kalitesi 1500TL lik bir laptopa göre çok çok iyi.
    Ekranın kasası metal, klavye kısmı metal, klavyenin altı plastik.
    Son derece sağlam bir üretim kalitesi izlenimi bırakıyor.

Dokunmatik olayı windows 8 de çok iyi çok pratik.
    Dokunmatik olayına adım atmadan önce zaten windows 8 kullanmıyordum çünkü windows 8 klavye+mouse için çok ilkel kalıyor.
    Her halinden belli dokunmatik için tasarlanmış heryeri.

WiFi si güzel, sorunsuz bağlantı kopması, düşmesi vs yok.
    Yorumları okuyunca wifi üzerinden film falan açtım denedim sıkıntı yok. (kablosuz ağım 300mbps)

Ekran iyi, daha iyilerini görmüşlüğüm var ama iyi. Net parlak ama IPS özelliği tırt.
    Açıyı azıcık değiştirdiğinizde renkdeki farklılaşma gözlemlenebiliyor.
    500TL ye alacağınız bir tablette bunu görmezsiniz.
    Sonuç olarak iyi ama daha iyi olabilirdi.

Dokunmatik yeteneği normal.
    Sadece ekran emme basma tulumba gibi oynadığı için ekrana her dokunuşunuzda hacı yatmaz gibi oynuyor.
    Çok sinir bozucu. Bence en kötü taraflarından birisi.

HDD performansı vasat.
    Bu cihaz 5400RPM ile kullanacaklara Allah sabır versin.
    Gerek windows açılış süresi gerek windowsun tamam ben açıldım beni kullanabilirsin kıvamına gelmesi esnasında NASA marsdaki robottan JPEG fotoğraf alıyor...
    Bu cihaz 7200RPM lik, hatta SSD lik.
    Alıcaksın 300-400mb okuma 100mb yazma hızı veren en dandik SSD yi. Krallar gibi kullanacaksın.

Alacak olanlara tavsiyem;
    Bu bir oyun bilgisayarı değildir. Hatta nvidia ekran kartını neden koymuşlar onuda anlamış değilim.
    Bu genç içi taşınabilir ön planda olan bir eğlence bilgisayarı. Yada iş amaçlıda kullanabilirsiniz elbette.
    İşlemcisinin i3 olmasının tek sebebi batarya ömrünü uzatmak.
    i3 yerine intel atom z3xxx serisi bile bence günlük işlemler için fazlası ile yeterli ki ben kullanıyorum (z3770).
    İlla i5 e gerek yok. illa i7 ye gerek yok.
    Bu tür cihazlara i7 işlemci koyduğun zaman zaten batarya ömrünü hızlıca tüketmiş oluyorsun sadece 1 seferlik değil.
    Batarya her boşalıp dolduğunda ömrünü tüketiyorsunuz.
    Bu bilgisayarın özelliği taşınabilir olması o sebepten i3 hatta atom z3xxx serisi konması son derece normal.
    İşte dediğim gibi anlam veremediğim husus nvidia ekran kartı neden koymuşlar?

Bu cihaz benim olsa ki kesinlikle almam (ekranı emme basma tulumba gibi dönmesi çok gereksiz bir özellik benim gözümde).
    Cihazdaki nvidia ekran kartını söker, sahibinden.com gibi bir site üzerinden satar, ordan gelecek para ile 120gb SSD alır o şekilde kullanırdım.

• Bu ürün tasarım ve donanım olarak gayet yeterli bir ürün 14 şubatta hb de kupon kampanyası başlarsa almayı planlıyorum fakat şu ürün de gayet cazip sizce hangisi iş görür

http://www.hepsiburada.com/liste/hp-250-g3-intel-core-i5-4210u-17ghz-27ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-k7j63es/productDetails.aspx?productId=bd802480&categoryId=98
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 ay dan beri kullanıyorum. Wifi problemi var. Bir 10-15 adım sonra wifi performansı yerlerde. Araya bir duvar girince bağlanmıyor bile.

Bu sorun herkezde varmı yoksa genel bir sorun mu? Ona göre garantiye vericem.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.