Şimdi Ara

ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
883
Cevap
12
Favori
53.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beetle king

Tamam da, 1.0.0.5 14 mb.Bir de 128 Mb Flash ROM lu anakart bios için neden 16 mb ayırsın,mantığı ve hesabı nasıl.

Alıntıları Göster
    ya işin o kısmına takılmayın.

özetle x570 öncesi tüm kartların biosları 10mb max olacak kapasitede.

ryzen 3000 ile bu bioslar 15-16 mb civarına çıkması söz konusu oldu ve bu meret eski kartlara sığmıyor. msi kendi b450 ve x470 serisinin bios çipini büyütüp MAX olarak tekrar satışa sundu diğerleri bu işe girişmedi. x570 ile bioslarını büyüttüler. kırpılmış bios koymayı seçtiler.

konu bundan ibaret.

soru işareti şu, msi'da kırpılmış vermek zorunda max olmayan kartlarına, neden bir daha üretim bandı kurup yeni bios çiplerini takıp tekrar kutu masrafına girip satma ihtiyacı duydu? stabilite sorunları mı vardı? şahsen ben ryzen 2600'de yaşamadığım arada teklemeler yaşıyorum ryzen 3600 ile. arada bir hdd anlık çalışıyor 1 sn'liğine ses gidiyor bir tekliyor makine saatte bir. alakası var mı bilemem.

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    evet aynı seyi söylüyorum
  • beetle king kullanıcısına yanıt
    bios a girdiginiz arayüz vs programlar o rom dan gidiyor kalanda bios için 16 mb msı içinde 32 mb kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

evet aynı seyi söylüyorum
    söylediğin şey ne abi konuyu mu anlamadın?

MAX serisi dışındaki tüm anakartların b450, x470, b350 x370 tüm kartlarının bios hafızası yeni ryzen serisine yetmiyor. kırpılmış bios kullanıyorlar.

x570 ile tüm üreticiler bios hafızasını arttırdı, MSi sadece b450 ve x470 serisine tekrar büyük çip takıp MAX adı altında yeniden satışa sundu. zaten konu bu, siz bana TOMAHAKW max biosunu gönderip bak 15 mb diyorsunuz. alaka ne anlamadım? zaten onu diyorum.

MAX olmayan tomahawk'a bakarsan 15mb lik bios göremeyeceksin.
    msı in düz serilerinde bios içindeki hafıza 16 mb o yüzden gelen bioslar 9 mb filan ve stabilitesi yok gelen normal bioslar 16 mb olunca 9 mb a indirmek için gereksiz seyleri siliyorlar

max serisinde ise 32 mb bellek ile geliyor artık msı ders çikardı artık bir bios 16 mb suan hiçbir anakarta gelmeyen agesa 1.0.0.5 bios msı b450 max serisi kartlara geldi sadece

elimde 2 anakart vardı b450m gaming plus 2018 de çalıstıgım yere almsıtık ve a-pro max a pro max 2020 de kendime almıstım a pro max daha stabil oc verirken gaming plus da stabilite tam oturmuyordu ram de problemler oluyordu ama düzeltildimi bilmiyorum bu durum yalan söylemek istemem

ben bunu yazdım bir sayfa geriye gidebilir ve görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 28 Nisan 2020; 23:16:15 >
    Stabilite sorunları giderilmiş mi acaba, çok şikayet alıyorlardı.Kutu masrafları falan,yeni çıkacak olan cpu lara b450 desteğinin ispatımı ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

bios a girdiginiz arayüz vs programlar o rom dan gidiyor kalanda bios için 16 mb msı içinde 32 mb kalıyor
    Yani sorun yazılımsal diyorsunuz.
  • beetle king kullanıcısına yanıt
    evet üreticiler yanlıs yerden kıstılar en önemli yerden kıstılar amd yi intel sandılar 2 seride iptal olur diye ama amd 4 seri destek verince yeni teknolojiler yeni ürünler yeni cpu destegi extra bios mem demek
  • Bi hevesle aldığım anakarttan sıkılmaya başladım yalnız ramler bir türlü oc olmuyor ramlerine oc yapabilen varmı Allah aşkına?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrpkr

Bi hevesle aldığım anakarttan sıkılmaya başladım yalnız ramler bir türlü oc olmuyor ramlerine oc yapabilen varmı Allah aşkına?
    işlemcin ne ramlerin ne işlemci oc ypaılı mı değerleri vs yaz cl değerlerini yaz ramlerin.
    3700x 4275mhz 1,318v
    32 gb 4x8 gskill ripjawsv 3200mhz cl16 samsung b die docp profil

ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI
    ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    8 çekirdek işlemciye oc yapmışsın, üstüne ramlerin 4 slot.

4 slot ram kullanmayın, oc yapması imkansıza yakındır. ram kontrolcünüz zaten işlemciye oc yaptığınız için yük altında, 2 slot ram kullanmaya bakın satın bunları 3600mhz en iyi ideal mhz 1:1 fabrik oranı için. satıp 2x16 3600mhz'ye geçin.

4 slot rami oc yapmak çok zor hocam. ssoc 1.125v ver ramlere 1.4v ver bir dene cl sabit kalma koşulu ile 3400 falan yapmayı, command rate 2T yap. çok ihtimal vermiyorum çok zor 4 slota oc yapmak aynı anda da işlemciye oc yapmak.
    Hızı artırmak yerine cl düşürmeyi denedim oda olmadı zaten. Anakart değişmeyi düşünüyordum çıkacak yeni anakartları beklemeye başladım ramler ise şuanlık 2x16 olabilir. Lakin onlarda aynı sıkıntı çıkaracaksa boşa değişmiş oluruz anakart kaynaklı.

3200mhz cl14 çalışsa idi yine yeterdi.

Ekleme. Bazı konulara bakıyorum 4 slot docp (xmp) bile çalışmayan zorla çalışanlar var bende hiç sorun yok 2x8 den 4x8 e çıkardığımda yokmu arttıran diyecekti neredeyse. Ama gel gelelim oc veya cl düşürmeyi demeyince orda dur diyo meret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 30 Nisan 2020; 2:12:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrpkr

Hızı artırmak yerine cl düşürmeyi denedim oda olmadı zaten. Anakart değişmeyi düşünüyordum çıkacak yeni anakartları beklemeye başladım ramler ise şuanlık 2x16 olabilir. Lakin onlarda aynı sıkıntı çıkaracaksa boşa değişmiş oluruz anakart kaynaklı.

3200mhz cl14 çalışsa idi yine yeterdi.

Ekleme. Bazı konulara bakıyorum 4 slot docp (xmp) bile çalışmayan zorla çalışanlar var bende hiç sorun yok 2x8 den 4x8 e çıkardığımda yokmu arttıran diyecekti neredeyse. Ama gel gelelim oc veya cl düşürmeyi demeyince orda dur diyo meret.
    soc voltajı 1.125 falan yaptın mı?
    ram voltajını 1.4'lere kadar çektin mi

oc'li işlemci yanında 4 slot ram takınca kendi hızında çalışırsa bile şükretmelisin. çoğu anakart o hızlarda bile çalıştıramıyor 4 slotu.

• B450 tomahawk max mı b450 tuf pro gaming mi neden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    1,45v 1,1 soc denemiştim çalışmayınca bıraktım
    Şuan zaten 1,35v 1,1 soc ile çalışıyor docp profilde

• Merhaba arkadaşlar bu anakartı yeni sipariş verdim ve sistem toplamayı düşünüyorum.
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/TUF_B450M-PLUS_GAMING/Memory_QVL_3rd_Gen_AMD_Ryzen_Processors.pdf

Yukardaki listede olan ramlerden hangilerini tavsiye edersiniz veya sizin önerebileceğiniz başka ramler var mıdır? İşlemciyi daha almadım ama ryzen 5 3600 düşünüyorum.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • GSkill TridentZ Neo 3600
    Team Hawk 3600
    Gigabyte Aorus 3200
    XPG Adata D41
    XPG Adata D80

Bunlar guzel Ramler

Ekonomik olsun istiyorsan
    HP 3200 vardı 720TL ye
    Neoforza vardı 650TL ye

Oncelikle 3600 olmadı 3200 almaya bak.
  • Dostlar selam Şöyle bir sorunum var yaklaşık 2 haftadır Gece sorunsuz çalışan bilgisayar sabah açmaya çalışıyorum açılmıyor , Önceleri ethernet bağlantısı çıkarınca açılıyordu , sonra olmadı tüm kabloları çıkardım gene olmadı , PSU dan şüphelendim bütün bağlantı kablolarını söktüm taktım gene olmadı , yane bu arada zaman zaman açılıyor tabi şuan olduğu gibi açılınca da sorunsuz çalışıyor ne bi reset atma ne kapanma hiçbirşey yok...Anakartın rgb ışığı yanıyor ama açılmıyor...Forumlara baktım bu tarz sorun yaşayanlar ya ram frekansı demiş ya bios demiş ya psu demiş herkes birşeyler demiş ama net birşey yok malesef herşeyi denedim.Sorunun kaynağını bilememek kadar lanet birşey daha yok yane Yaşayan duyan bilen varsa hertürlü fikre açığım saygılar sevgiler

Anakart ; TUF PRO GAMİNG B450
    PSU ; High power 1000watt 80+
    İşlemci ; ryzen 5 1600 AF
    Ram ; XPG 16GB (2x8GB) Spectrix D41

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurpala -- 13 Mayıs 2020; 18:26:7 >

• ozgurpala kullanıcısına yanıt
    Bi kere 3 4 hafta önce geldi başıma bu dediğin, psu şarteli kapatıp açtım sonrasında açıldı. daha sonrada hiç yaşamadım böyle bşy öncesinde de hiç olmadı.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.