Bildirim
ASUS TUF GAMING FX505DU BQ150T - KULLANICI KULÜBÜ (4. sayfa)
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Işık sızması gibi daha çok, o tabir aklıma gelmedi yazarken :) -
Onu hiç dert etme hocam IPS panellerin genel sorunu o laptop monitör televizyon hepsinde bir miktar mevcut olabiliyor benim eski monster da bir vardı ki sorma bu yine iyiquote:
Orijinalden alıntı: BRC_KHAN
Işık sızması gibi daha çok, o tabir aklıma gelmedi yazarken :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok ben hiç iplemedim hocam, dadaş sormuş, ona istinaden yazdım, yoksa telefonların bile çoğunda var o ışık sızması üretimden kaynaklı, dert etmek gereksiz. -
-
Dahili gpular sistem belleğinden ne kadar yer atarsanız o kadar yer hocam, ben siz söyleyene kadar dikkat etmemiştim de söyleyince baktım, kafadan 2gb yer ayrılmış. Oyunlarda direkt nvidiadan görüntü alıyorsanız 128mb yer ayırmak kafi -
Nerden aldın hocam 6000 a nerden aldın baya uyguna almışsın garantili filan mıquote:
Hocam mevzu oyun ise bence laptop işi yaş. 8000 fiyat bandına çıkıldığında çok daha sağlam ve keyifli masaüstü sistemler toplanabilir. Benim anlamadığım olay bu mobil cihaz piyasasında, bu meretlerin daha mobil olan notebook versiyonları bunlardan 1,5 kat daha pahalı ve kas gücü namına da bir halt sergiledikleri yok, tek olayları hafiflik ve batarya ömürleri. Mevzu mühendislik uygulamaları yapmak ama bir yandan da mobilite sağlamaksa el mecbur verilecek bu paralar laptoba ancak ben program kodlarım, 2-3 oyun oynar daha çok dizi film izlerim deniliyorsa 4000 liraya 2. elde 4. veya 5. nesil i7 bir sürü güzel laptop mevcut içinde de iyi kötü 860m veya 960m barındıran.
Bu vırıltı meselesi kronik sanırım ancak ben bir problem yaratacağını düşünmüyorum ki çok da rahatsız etmediği için takılmadım ki o videodaki kadar değil benim makinadan çıkan ses, bu arada 6000 liraya 2. el olarak aldım makinayı. Bu arada bir 16 gb takılırsa bu makina bence biraz rahatlar, çünkü çift kanal ram olmamasının sıkıntılarını ara ara yaşatıyor gibi de şey soracağım, bunun arkasını sökünce cihaz garanti dışı mı kalıyor? Ben hiç düşünmeden ilk bi açıp tozunu temizledim fanların, 5400 devirde çalışınca oyunda toz hemen doluyor içeri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nasıl yapılıyor hocam buquote:
Dahili gpular sistem belleğinden ne kadar yer atarsanız o kadar yer hocam, ben siz söyleyene kadar dikkat etmemiştim de söyleyince baktım, kafadan 2gb yer ayrılmış. Oyunlarda direkt nvidiadan görüntü alıyorsanız 128mb yer ayırmak kafi
Hocam 2. el aldım sahibinden üzerinden. 3 aylık cihazdı ben aldığımda, tertemiz kullanılmış haliyle, üzerine 5 ay da ben kullanınca ediyor 8 ay. 8 ay evvel 6000 lira bu cihaz için gayet uygun aksine çok da ucuz bir rakam değil. Alan kişi de vatandan almış yani daha bi 16 ay daha garantisi mevcut. Diğer sorunuzun cevabıyla da uğraşıyorum şimdi benim de kafama takıldı o kısım, onu bi 512'ye kadar düşüreceğim, malum VM kullanacağım için ramdeki her bir GB'ye ihtiyacım olacak :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 22 Mayıs 2020; 13:40:45 > -
Anladım hocam saolun, peki nasıl yer atıcaz sistem belleğinden dahili gpu ya onun ayarı nerden yapılıyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben de geçen ay çok temizini 6800 e aldım 4 aylık fiyatlar baya yükseldi bu ara ona oranla iyi almış oluyorum sanırımquote:
Hocam 2. el aldım sahibinden üzerinden. 3 aylık cihazdı ben aldığımda, tertemiz kullanılmış haliyle, üzerine 5 ay da ben kullanınca ediyor 8 ay. 8 ay evvel 6000 lira bu cihaz için gayet uygun aksine çok da ucuz bir rakam değil. Alan kişi de vatandan almış yani daha bi 16 ay daha garantisi mevcut. Diğer sorunuzun cevabıyla da uğraşıyorum şimdi benim de kafama takıldı o kısım, onu bi 512'ye kadar düşüreceğim, malum VM kullanacağım için ramdeki her bir GB'ye ihtiyacım olacak :)
Oyun performansına etkisi filan var mı o işlemin hocam malum çift kanal ram yapana kadar biseler yapmaya çalışıyorumquote:
Selamlar herkese. Bende de asus x571 modeli mevcut düşük fan devrinde sağ fandan sürtünme sesi geliyordu,degisim istedim.Degisimden yeni laptop geldi ayni ses bunda da mevcut. sizdeki seride bendeki seride ayni model fan kullaniliyor. kronik sorun bu anladığım kadariyla.Fan degisse bile yine tekrar edecektir.quote:
Orijinalden alıntı: DadasFurkan
Şimdi bendeki vırıltı bu videodaki gibi değil :))
https://www.youtube.com/watch?v=72JoEcetkRo
Hocam genel kullanımınz nasıl, önceki mesajlara bakınca gördüm nerden aldığınızı mesajı değiştiriyorum :)
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet kronik bir problem lakin sorun teşkil etmiyor ısı olayı vsquote:
Orijinalden alıntı: Maestrosdt
Selamlar herkese. Bende de asus x571 modeli mevcut düşük fan devrinde sağ fandan sürtünme sesi geliyordu,degisim istedim.Degisimden yeni laptop geldi ayni ses bunda da mevcut. sizdeki seride bendeki seride ayni model fan kullaniliyor. kronik sorun bu anladığım kadariyla.Fan degisse bile yine tekrar edecektir.
Alıntıları Göster
https://www.sonsuzteknoloji.com/windows-10da-ayrilmis-video-bellegi-nedir-ne-ise-yarar-ve-nasil-artirilir/ sadece biostan ya da kayıt defterinden yapılabiliyormus ayarı
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hiçbir artısı olmaz hocam, sadece yerden kazanırsınız, Zaten ben de vazgeçtim yapmaktan şu aşamada. -
Estağfirullah hocam ne demek önemli olan yardımcı olabilmek :) bende ışık sızması mevcut değil, attığım resimdeki bir leke. ilk başta canımı sıktı ama sonra alıştım :) siyah ekran dışında belli olmuyor. Hafif ayak basışı sonrası olan birşey :)quote:
Hocam dts problemimim çözdüm Allah razı olsun tekrardan :). Onun haricinde bende Asus logosunun sol tarafına doğru hafif bir açıklık var altta, sadece PC açılırken görebiliyorum orayı. LCD ekranlarda bu sorunlar maalesef mevcut sıvının dengeli dağılmamasından mütevellit baskı yediği yerde açılmaya başlıyor. Benim ölü piksel sorunum yok. Ek olarak tavsiyem ekranızı temizlerken sade toz bezi sürmeniz yeterli, herhangi bir camsil ya da temizleyici sıvı kullanmayın zira bu paneller öyle telefonlardaki cam paneller gibi değil, direkt polarizer film katmanı olduğu için zamanla ekranı aşındırıp leke bırakıyor.
Bu arada @DadasFurkan, soruna cevaben: . Özelden bana ulaşırsanız halledelim onun çözümü kolay.
-
arkadaşlar bir sorum daha olacak. şimdi bu oyunlarda 86 dereceye çıkıyor bu laptoba göre normal bunda hemfikiriz. lakin voltaj düşürme gibi yöntemlerle sıcaklığın azalması var diyolar. açıkca bu forumdabi konu vardı msi afterburner ile denedim ya ben beceremedim ya da olmadı başka bi sorundan dolayı. amd işlemciyle msi afterburner arasında da bi uyumsuzluk var çünkü. bu 86 dereceyi azaltmanın bir yolu var mı, her oyundan sonra toz almamız gerekiyor mu, ne peryotlarla içinin açılıp temizlenmesi gerekiyor? Yazılımsal konularda kendi işlerini halledebiliyorum lakin donanımsal bilgim çok yok :)@ayhankaldırım @BRC_KHAN @apolyonn
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DadasFurkan -- 22 Mayıs 2020; 16:27:59 > -
aleyküm selam üstat. garanti bitmeden mi servise gönderdiniz, şikayetiniz neydi, servis değişim onarım konularında nasıl davranıyor sürekli her şeye kullanıcı hatası deniyor mu, ücretsiz bakım durumları var mı, serviste parasıyla ram takılıyor mu? :) kısaca bilgin varsa servis konularında aydınlatırsan sevinirim :)quote:
Orijinalden alıntı: Maestrosdt
Selamlar herkese. Bende de asus x571 modeli mevcut düşük fan devrinde sağ fandan sürtünme sesi geliyordu,degisim istedim.Degisimden yeni laptop geldi ayni ses bunda da mevcut. sizdeki seride bendeki seride ayni model fan kullaniliyor. kronik sorun bu anladığım kadariyla.Fan degisse bile yine tekrar edecektir.
Alıntıları Göster
-
Dadaşım , soğutma bloğununu vidalarında garanti etiketi olmasa ben o bloğu söküp güzel bir macun sürmeyi bilirdim de adamlar özellikle kapatmış, lakin alt tarafı sökmekte bir sakınca görmüyorum. Yapman gereken şey varsa elinde bir fön makinası veya blower ile peteklere serin hava üfürerek tozları uçurup fanların yapraklarını bir kürdan veya pamuklu çubuk yardımı ile ince ince temizlemendir, ötesi şuan için gereksiz, bu makinada 90 dereceye kadar sıcaklık normal gibi tabi uzun süre 90 derecede çalışırsa birtakım sıkıntılar yaratabilir. Tavsiyem GPU'dan ziyade grafik ayarlarını düşürerek cpu'ya daha çok yüklenmeniz. Gözlemlediğim kadarı ile makinanın gpu'su işlemcisine kıyasla daha fazla ısınıyor ve soğutma bloğu yekpare bakır olduğu için birbirilerine ısısı geçiyor.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X