Ben de hala çözemedim maalesef, arada sırada Wi-Fi'dan atıyor çok beklenmedik zamanlarda. Sürücü problemi diye düşünüyorum. |
Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü (238. sayfa)
-
-
Servise gönderdiniz mi? Bende de beyaz nokta çıktı 2 adet: Darbe filan almadı
Bu hafta göndermeyi düşünüyorum servise
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun hala devam etmekle birlikte bu süreçte şunu fark ettim. Bilgisayarda normal masaüstünde takılırken, müzik dinlerken, Youtube izlerken vs. bu sorunu ekseriyetle yaşamıyorum. Sorun kendisini World of Warcraft'a login olduğunda gösteriyor.
Sizin de dikkatinizi çeken bir yazılım, oyun vs. var mı düşündüğünüzde?
-
selam herkese .
asus tuf705du kullanıcısıydım ve yeniden bilgisayar ihtiyacı olunca g713ie hx0001 modelini aldım. bugün geldi ürün.
Tuf 32gb ve gtx1660ti idi , bu 16gb ve 3050ti kart mevcut.
Genelde masa üstü işlerde kullansam da pubg de ikisi arasında ciddi bir performans farkı olduğunu tespit ettim. tamamı ultra açıkken dahi yaklaşık 30 fps fazlası var cihazın.
Fakat şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Asus yine 2 saat uğraştırdı atk on screen display fn tuşları mevzusuna. Eski cihazımda da uğraştırmıştı.
Bariz bir farklılık olarak ise eski cihazım lehine görüntü kalitesi parlaklık ve renk kalitesi olarak panel daha iyiydi. Rog da panel 144 hz evet ama kırmızı yok mesela cihazda. Bildiğin turuncuya kaçan bir kırmızı var. renkler biraz soluk. ben ofiste 27 inç bir ekrana daha bağlıyorum ve çift ekran çalışıyorum. Oyunu oynarken de o monitörle oynuyorum . geri kalanda zaten parlaklığı kısarak kullanan biriyim. Bu nedenle bana bir etkisi olmuyor aksine gözlerim daha rahat ediyor.
Ama 20-25 bin tl ödeyip panelde bir beklentisi olan var ise çok dikkat etsin, gidip test etsin , canlı görsün sonrasında üzülmesin. Paneller dandik. Gerisi güzel.
-
Hocam bu 4Gb 3050Ti lerle oyunlar nasıl?Mesela Forza 5 de Ultra ayarlarda oynatıyor mu?VRAM den dolayı atlamalar,kekelemeler vs oluyor mu?
-
ben pubg den başka bir şey çalıştırmadım hiç. onda da daha önce kullandığım gtx1660ti model tuf gaming cihazıma göre epey bir fark oldu. bana sorarsanız çalıştırır gibi duruyor.
Ama tekrar ediyorum . renk konusunu mutlaka inceleyin. mesela bu rog strix modellerde kasada ekran açıkken sol altta kocaman bir kırmızı plastik parça var ya hani parlak. İşte o plastik parçanın kırmızılığını panelin kendisinde asla göremiyorsunuz. Kırmızı yok cihazda , :)
-
-
Yeni bios güncellemesi gelmiş bir fark gören var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekran sorunu için servise gönderen var mı? Süreç ne kadar sürüyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benim laptopu her iki fanından da sürtmeye benzer ses gelmeye başladı bugün bir anda, normal ev kullanıcısıyım. Aldığımda bir kere denemek için gta 5 kurmuştum, ondan sonra hiç oyun oynamadım. yine de fan sesi muhabbeti bende de var. 1660ti serisindendi cihazım. Başına benzer olay gelen var mı?
Dediğinize benzer bir durum ben de yaşıyorum. Fanlar durmaya yakın sanki metal plakaya çarpıyormuş gibi tabiri caizse gırlamaya benzer bir ses çıkarıyor. Normal veya yüksek hızda çalışırken bu sesi duymuyorum ama sadece durmaya yakınken geliyor. Yaklaşık bir sene önce bunun için servise götürecektim fakat bir anda ses çıkarmamaya başladı. Ne olur ne olmaz diye servis kaydına bu sorunu iletmiş olsam da "Herhangi bir sorun bulunamamıştır" diyerek geri gönderdiler laptop'u. İşin ilginç kısmı son 1 2 haftaya kadar bu sesi hiç duymadım ama şu aralar tekrardan duyuyorum. Kendi kendine düzelip bozuluyormuş gibi sanki :D
-
elimde videoları var. usb ye atıp pc ile göndereceğim yok demeleri şaçmalık olur. Garantinin bitmesine de bir ay kaldı bakalım nasıl olacak.
servis süreci kaç gün sürüyor bilen var mı? direk yerine götürüp teslim etme imkanı var mı süreç hızlansın diye?
-
evet yapılabiliyor. Süreç hızlanır mı bilmiyorum ama direk servise bırakma şansınız var.
Merhabalar, benim geçmiş yazışmalarıma istinaden benim gibi bilgisayarında Wi-Fi kopma, Wi-Fi driverı çökmesi veya Wi-Fi ile ilgili herhangi bir sorun yaşayanlar varsa onları güncellemek isterim. İnternette yaptığım detaylı araştırmalar, onlarca forum ve video, defalarca temiz işletim sistemi kurulumu, Windows 10'a dönüş vs. sonrasında konunun bilgisayarla standart olarak gelen Realtek Wi-Fi kartının dandikliğiyle ilgili olduğuna kanaat getirdim. Bununla ilgili birkaç video izledim. Bunun sonucunda ilgili kartın muadili olan Intel marka (AX200 sanırım) bir Wi-Fi kartı sipariş ettim ve geldiğinde bilgisayardaki Realtek kartı bu kart ile değiştireceğim. Olumlu bir sonuç alacağımı umuyorum, burada güncelleme yaparım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beygirbey -- 5 Mayıs 2022; 14:1:8 > -
FA506-II model için ram takviyesi yapmak istiyordum. Linkteki ürün acaba bizim laptoplar için uyumlu mudur, bilgisi olan birisi yorum yapabilir mi? Kendim donanım yükseltmesi yapmadım hiç daha önce.
Kingston 8 GB 1Rx16 DDR4 3200 MHz
amazonKingston 8 GB DDR4 3200 MHz KVR32S22S6/8 NBhttps://www.amazon.com.tr/Kingston-KVR32S22S8-Bellek-Non-ECC-SODIMM/dp/B08HN9ZQG1/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=Kingston%2BKVR32S22S8&qid=1652008069&sr=8-1&th=1
-
Wifi kartımı değiştirmemle birlikte tüm wifi sorunum çözüldü arkadaşlar, bilgisayarın içindeki stok realtek wifi kartı gerçekten de bir buçuk sene bile olmadan tökezledi. AX200 kartı alıp basit bir şekilde montajını gerçekleştirdim, şu an maşallah her şey yolunda.
-
hocam nereden aldınız kaça aldınız link paylaşabilirmisiniz
-
Merhabalar, ben öncelikle aşağıdaki videoyu izleyip bilgi edindim ve diğer paylaştığım linkteki kartı alıp bilgisayarıma taktım.
How to Replace ASUS TUF A15 Wi-Fi Card [Follow-up Video] - YouTube
Intel AX200NGW Wi-Fi 6 Bluetooth 5.1 Network Kartı Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
-
Ayrıca genel olarak bu videoda A15 ile ilgili karşılaşılan bazı yazılımsal/sürücülerle ilgili problemlerin nasıl aşıldığıyla ilgili bir video linki de bulabilirsiniz.
How to Fix ASUS TUF A15 System Freeze & Wi-Fi Drop-outs. [UPDATE See Description] - YouTube
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X