Şimdi Ara

Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.002
Cevap
69
Favori
270.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim de iade edesim geldi şu an acaba geri mi versem. Daha iyi bir şey alabilir miyim ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar galiba çok dönek bir insanım. Asus tuf serisi çöptür. Hahahaha iptal ediyorum.

• Yahu arkadaş düşündüm de ben baktım acer nitro serisinde bile 2. Bir ssd slotu var. Tepem attı anasını satayım. Ulan sonrada 1 tb ssd alsak 256 gb lık çöp olacak elimde kalacak. Almam daha iyi harbiden.

• umut3280 U kullanıcısına yanıt
    Trendyol.com
    HP Power 15-DK0021NT Intel Core i5 9300H 8GB 1TB + 256GB SSD GTX1660Ti Freedos 15.6" FHD 9ET57EA PRA-1143782-6123 | Trendyol
    https://www.trendyol.com/hp/power-15-dk0021nt-intel-core-i5-9300h-8gb-1tb-256gb-ssd-gtx1660ti-freedos-15-6-fhd-9et57ea-p-35779296?boutiqueId=411304&merchantId=105919

Şu modele de bakabilirsin, fena değil sanki.

• Cinderella Man C kullanıcısına yanıt
    Abi iade onaylansın da babamla konuşayım. Balıklama atladık, çok sevinmiştim. 2. slot yoksa saçmalık. Senin dediğin msi var ya ona ikna edeceğim. Umarım ikna olur ya hp almak da istemiyorum. Bari msi alayım bayağı götürsün beni o sistemle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut3280 -- 27 Mayıs 2020; 6:46:17 >
  • 8'e gelen MSI 120 HZ olduğu için mantıklı gibi geliyor ama mantıklı bir ryzen islemci ile gelen başka bir cihaz olursa, sırf işlemciden dolayı bile MSI'dan daha mantıklı olabilir. MSI' 279 lira daha ucuza 120HZ veriyor ama islemci farkı çok bariz var be. 9300H ile 4800H ismen bile yan yana gelmiyor testlerde... Yani 4800H yerine 4600H bile olsa, yine aynı. Kafamdan yaptığım küçük bir hesapla, 6400 lük asusa 512gb Sandisk ssd alsak indirim zamanında yanlış bilmiyorsam 350-400 lerde oluyor, 300 lira da 8gb 3200 olsa kabaca 7000-7100 liralar, haydi bir de servis ücreti ekleyelim 7100-7200 liralara 16GB ram 512 Sata + 256 Nvme ssd doluluğunda bir cihaz olur. SSD olarak 1TB almak da tercih edilebilir, fiyat 8'lere yaklaşır ama cihaz ekstra dolu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevlutucar -- 27 Mayıs 2020; 7:3:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevlutucar kullanıcısına yanıt
    oyunlarda çok fark olur mu sizce?
    Abi sence ne yapalım. Çünkü ben 2. ssd takılmıyor diye iptal ettim.

Mesajı düzenledim, tekrar okumanızı isteyeceğim. Oyunlarda farkı olur mu, güzel soru. 1660Ti, 1650Ti'dan daha iyi zaten buna yapacak bir şey yok (eger 6400'lükle kıyaslıyorsak.) Ama rami 16 yaptıktan sonra dual channel ram ile çoklu performans testlerinde ryzen affetmez hocam. Oyun içi fps olarak 1660Ti vs 1650Ti olduğu için MSI önde olacaktır. Onun haricinde yıllar geçtikçe 9300H yetersiz kalırken Ryzen 4600H yoluna devam eder diye düşünüyorum. Kabaca şöyle bir seçenek ortaya çıkıyor : Msi alıp 8100 liraya 120Hz panel , Gtx 1660Ti , 512 Nvme (Ben msi aldığımda WD Black M2 kullanıyorlardı ve işlemci olarak ryzenlerden ciddi düşük bir i5 gelecek. (9300H kötü demek istemem, sadece ryzenle kıyaslandığında ryzen ciddi iyi durumda.) Msi upgrade edeyim derken kasasının altındaki warranty kağıdını çıkarmanız gerekli, cihazın arka kapağını sökmek çok uğraştırır. Asus'un kapağını açma videolarında tık tık açılsa da msi lego mantığıyla ürün yaptığı için dakikalarca bağlantı yerlerini ayırmakla uğraşabilirsiniz. Çoğu kişi sökerken veya geri takarken tırnaklarını kırıyor.

Asus'a gelecek olursak da, dediğim gibi 1650Ti ekran kartınız olur ama işlemci kalem kalem üst seviye olur. Bircoğumuz laptop eskimeye başladıkça kullanım olarak işlemciye yüklendiğimizi de düşünürsek, uzun ömür açısından Asus MSI'dan "bana göre" daha uzun gidecektir. 6400'e alıp 16 Ram + 1TB Sata SSD takviyesiyle 7-7,5 arasına halledilir. (SSD fiyatını 1000 lira, ram fiyatını 300 lira baz alarak 100 lira servis bedeliyle 7800 hesapladım. SSD daha uyguna gelebilir, cihaz servise gitmek zorunda kalmayabilir. Bu da fiyatı daha da düşürecektir.) Seçim yapmak önemli. Ben de 120HZ panel isteyerek yola çıktım ama panel için ekstra paralar verecek olmak beni üzdü. MSI mı asus mu dersen ben kendi adıma ASUS tercih ederim.(Fiyatı iyi arkadaşlar şimdi aleti de çok gömmeyelim. Bizim hayal kırıklığımız port sayısı ve bataryadan kaynaklanmış olsa da Tek M2 SSD + 2,5" Slot ve 48WH haliyle bile piyasada bu fiyata bu donanım cihaz göremedim.)

Zamanın var paran da bu civarlardaysa da bir diğer seçenek biraz daha bekleyip yeni cihazları da görmek, ona göre karar vermek. Zor bir seçim inan bana. Ben de eski bir MSI GF 63 Thin kullanıcısı olarak kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevlutucar -- 27 Mayıs 2020; 7:20:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umut3280

Abi sence ne yapalım. Çünkü ben 2. ssd takılmıyor diye iptal ettim.
    Az önceki mesajımda olabildiğince açıklamaya çalıştım.

Aynen abi haklısın ama eldeki ssdyi söküp 1tb takmak da riskli. Bazı ssdlerin asus modellerinde uyum probleminden bahsediliyor. Benim de geri verme sebebim bu yani. En iyisi ben bekleyim yeni modelleri.

Hocam çok sağol anlatım için, ben açıkçası çok oyun oynayan birisi değilim, karantina günlerinde daha çok imkan oluyor diye alayım dedim. ryzen 4 işlemci güzel ama ben genel olarak Asus'a biraz güvensizlik duymaya başladım, malzeme kalitesine de çok güvenemiyorum şu an. MSI hakkında kötü yorum hiç duymadım neredeyse. Ek olarak Ryzen 4000 serisi GTC 1650ti için biraz fazla değil mi? Render falan yapmıyorum sonuçta, oyun oynayacağım. Oyunu da çok oynamam öyle, ama almışken kaliteli bir şey olsun beni yıllarca götürsün diye uğraşıyorum bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinderella Man

Hocam çok sağol anlatım için, ben açıkçası çok oyun oynayan birisi değilim, karantina günlerinde daha çok imkan oluyor diye alayım dedim. ryzen 4 işlemci güzel ama ben genel olarak Asus'a biraz güvensizlik duymaya başladım, malzeme kalitesine de çok güvenemiyorum şu an. MSI hakkında kötü yorum hiç duymadım neredeyse. Ek olarak Ryzen 4000 serisi GTC 1650ti için biraz fazla değil mi? Render falan yapmıyorum sonuçta, oyun oynayacağım. Oyunu da çok oynamam öyle, ama almışken kaliteli bir şey olsun beni yıllarca götürsün diye uğraşıyorum bu kadar.
    Yani dediğim gibi islemci şu an fazla geliyor olabilir, ilerleyen zamanlarda farkı anlarsın. Bunu bizzat evdeki bilgisayarlarımızdan ve laptoplarımızdan görmüş biriyim. Alet yaşlandıkça zaten batarya ve ekran kartı yetersiz kalıyor. Cihazı tamamen browser ; pdf okuma, yazma ; ya da islemci tabanında çalışan uygulamalar için kullanmaya başlıyorsun. Yüksek islemci bundan bi 4-5 sene sonra farkı hissettirir sana.

Aynen abi msi bana da ilk başta çok mantıklı geldi ama işlemci farkı çok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevlutucar

Yani dediğim gibi islemci şu an fazla geliyor olabilir, ilerleyen zamanlarda farkı anlarsın. Bunu bizzat evdeki bilgisayarlarımızdan ve laptoplarımızdan görmüş biriyim. Alet yaşlandıkça zaten batarya ve ekran kartı yetersiz kalıyor. Cihazı tamamen browser ; pdf okuma, yazma ; ya da islemci tabanında çalışan uygulamalar için kullanmaya başlıyorsun. Yüksek islemci bundan bi 4-5 sene sonra farkı hissettirir sana.

Alıntıları Göster
    İşler iyice karıştı :D belki de en iyisi hiç dokunmayıp asusla idare etmek olacak, zaten dediğim gibi oyun oynamıyorum çok, 1650ti hayli hayli yeter sanki..

• quote:

Orijinalden alıntı: umut3280

Aynen abi haklısın ama eldeki ssdyi söküp 1tb takmak da riskli. Bazı ssdlerin asus modellerinde uyum probleminden bahsediliyor. Benim de geri verme sebebim bu yani. En iyisi ben bekleyim yeni modelleri.
    Uyum sıkıntısı halledilir. SSD almadan uzman birimlerle konuşursun. ASUS'a ve Bilendenal'a sorarsın mesela. Uyum kontrolleri yapıldıktan sonra yükseltme işlemini yaparsın. Uyum sorunu muhabbeti Ryzen ilk çıktığından beri olan bir şey. Bios güncellemesi gibi güncellemelerle çözebilirler. Yeni bir donanım olduğu için tabii ki farklılıklar, eksiklikler olacak. Burada önemli olan hataları, eksikleri nasıl yönettikleri. AMD şu an gerçekten imzasını atıyor her alanda. İntel ve Nvidia (ki bu firmaların marka değeri amd'ye oranla her biri adına çok yüksek) AMD karşısında geri vites yapıyor artık. Bahsettiğim iki firmanın her bir firmasına oranla oldukça küçük bir firma yani AMD. Ona rağmen konsollarda amd tercih edilmeye başlandı, serverlarda amd tercih edilmeye başlandı, masaüstü sistemlerde yine amd tercih ediliyor biliyorsunuzdur. İntel çoğu firmaya laptop konusunda baskı yapıyor, en iyisi onda olsun istiyor. Bu da böyle bir şey işte. Laptop konusunda 2. ve 3. nesil ryzen baya düşüktü onu da söyleyeyim. 3750H denen Ryzen 7 islemci, i5 9300H'tan geri kalıyordu. Gel gelelim şu an durum nasıl ? Ryzen 5 4600H bile 9750'ı kıvrandıran bir işlemci olduğuna göre AMD dersine sıkı çalışmış. İntel yakın zamanda fiyat indirimine veya yeni işlemci tanıtımına giderse şaşırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevlutucar -- 27 Mayıs 2020; 7:35:58 >

Yapacak bir şey yok artık iptal ettim. Beklemekte fayda var.

İyi düşünüp, aldıktan sonra olabildiğince memnun kalmak önemli. Şu bilgilerde kesinleşince iyice bir düşün bakalım. (Yüksek ihtimal 2 adet ram slotu , 1 adet m2 slotu , 1 adet 2,5" alan ve 48WH batarya gelecek.)

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.