Asus tuf X570 plus hangi M2 slotu kullanmalıyım?
-
-
İyi akşamlar , anakartınız çift 4.0 m2 destekliyor x 570 çipset olduğu için. Yani alttaki soğutuculu olanı daha az ısınsın diye m2 yi alttakine takın 4.0 olan m2 ler biraz daha ısınıyor çünkü. Alttakine de taksanız üsttekine de 4.0 oldukları için hemen hemen aynı skorları performansları verecektirler. Ama alttaki kapalı olduğu için ve işlemci ekran kartı gibi fazla ısınan parçalardan uzak olursa daha iyi olur birde zaten soğutuculu olan o. M2 ler çok ısınırsa 65 derecelerin üstüne çıkarsa performans düşer. B 550 anakart olsa idi üstekine takın derdim çünkü çift m2 olan b 550 lerde üstteki 4.0 ı destekliyor sadece alttaki 3.0. Bu dediğim b 550 ler için. Üstteki olana ise ilerde 4.0 takacaksanız onu da direk kendisi soğutuculu olan bir model almaya bakın, ama 3.0 takılacaksa çok problem değil bnde üstteki boş soğutucusuz olanda 3.0 kullanıyorum çok ısınmıyor.
-
Asıl bu anakartta üsttekine soğutucu bloğu eklemeliydi asus, çünkü o bölüm bilgisayarda daha çok ısınıyor işlemci ve ekran kartı yüzünden. Niye tam tersini yapıyorlar bende anlamıyorum.
-
Hocam dediğiniz gibi her iki slotu da denedim 4.0 destekliyor ve aynı değerleri verdiler. ama yazma hızı biraz düşük geldi. herhangi bir yazılım ya da firmware update var mı vaktim olmadığı için bakamadım.(q1t1 write benchmarkı durdurduğum için 0 görünüyor normalde 194.72 )
-
@Boldrex hocam değerler gayet iyi sıkıntı yok yazmada , senin 980 pr0 250 gb olduğu için yazma hızı en fazla 2700 olur fabrika değerleri de o yönde belirtilmiş. 500 gb ve 1 tb gibi model olsaydı 5000 ler olurdu. En kral anakartta da denesen şu an yine aynı skorları alırsınız. Gayet iyi yerinde almış skorları hiç bir sıkıntı yok. 250 gb olduğu için düşük kapasite oldu mu yazma hızı düşer genelde, normaldir. Samsung un yazılımn dan yine firmware gibi güncellmeye bakın ama zaten maksimum değeri almış sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 6 Şubat 2022; 13:38:11 > -
Anladım hocam sağolun, zaten okuma hızı önemli benim için. Yine de tam potansiyeli kullanmak isterim. Sadece Windows ve uygulamaları hızlı açılsın yetiyor, şu an super hızlı açılıyor Windows. Tekrar tşk ederim ilginiz için 👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alttaki slot soğutucu plakaya sahip onu kullan.
-
Aynen hocam o şekilde kullanıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X