Şimdi Ara

ASUS U3S6 USB3.0+ ocz vertex 3 120 gb ssd ile windows 7 açılmıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün aldığım ASUS U3S6 USB3.0 pci kartı ASUS P7P55D anakartıma taktım...fakat ssd hardiskimde kurulu olan win 7 işletim sistemi ile bir türlü acamadım..ve malesef gene anakrtın üstünde bulunan sata 2 girişi kullanmak zorunda kaldım..

Pc de ayrıca WD 1TB CAVİAR BLACK SATA 3.0 HDD de bulunmakta..WD şuan sata 3.0 gayet güzel çalışıyor..

ASUS U3S6 USB3.0 bu kart üstünde ssd hardisk ile win 7 kullanan varmı acaba ?...bu olayı nasıl çözeriz ?..

son bioslar yüklendi..sürücüler güncelleştirildi.

şimdi den önerileriniz için teşekkürler.

sistem:

ANAKART :ASUS P7P55D
    İŞLEMCİ :İ5 661
    SSD : OCZ VERTEX 3 120 GB
    2.HDD :WD 1TB CAVİAR BLACK SATA 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacfilm -- 13 Aralık 2011; 21:43:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sertacfilm

Dün aldığım ASUS U3S6 USB3.0 pci kartı ASUS P7P55D anakartıma taktım...fakat ssd hardiskimde kurulu olan win 7 işletim sistemi ile bir türlü acamadım..ve malesef gene anakrtın üstünde bulunan sata 2 girişi kullanmak zorunda kaldım..

Pc de ayrıca WD 1TB CAVİAR BLACK SATA 3.0 HDD de bulunmakta..WD şuan sata 3.0 gayet güzel çalışıyor..

ASUS U3S6 USB3.0 bu kart üstünde ssd hardisk ile win 7 kullanan varmı acaba ?...bu olayı nasıl çözeriz ?..

sistem:

ben kullanıyorum bu kartla ve sata3 ten çıkarıp anakarttaki sata2 ye takınca da çalışıyor, geri sata3 e takınca da aynı win7 çalışıyor sorunsuz.

ama bu geçişlerde biostan boot sıralamasında SSD yi anakartın üstüne almazsam açılmıyordu... şimdi hatırladım...
    Asus anakartımda biosta boot menüsünde STORAGE bilmem ne bölümünde ssd ve hdd birlikte takılı iken CORSAİR ssd yi klavyedeki "+" tuşu ile üste çıkarıp biosu kaydedip çıkıyorum

ya da

HDD yi sökersen sadece SSD takılı iken normal olarak SSD den açması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 14 Aralık 2011; 2:25:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Orijinalden alıntı: sertacfilm

Dün aldığım ASUS U3S6 USB3.0 pci kartı ASUS P7P55D anakartıma taktım...fakat ssd hardiskimde kurulu olan win 7 işletim sistemi ile bir türlü acamadım..ve malesef gene anakrtın üstünde bulunan sata 2 girişi kullanmak zorunda kaldım..

sistem:

ben kullanıyorum bu kartla ve sata3 ten çıkarıp anakarttaki sata2 ye takınca da çalışıyor, geri sata3 e takınca da aynı win7 çalışıyor sorunsuz.

ama bu geçişlerde biostan boot sıralamasında SSD yi anakartın üstüne almazsam açılmıyordu... şimdi hatırladım...
    Asus anakartımda biosta boot menüsünde STORAGE bilmem ne bölümünde ssd ve hdd birlikte takılı iken CORSAİR ssd yi klavyedeki "+" tuşu ile üste çıkarıp biosu kaydedip çıkıyorum

ya da

HDD yi sökersen sadece SSD takılı iken normal olarak SSD den açması lazım.

hemen uygulamaya geciyorum..fakak hatırladığım kadarıyla stroge bölümünde sadece anakartın kendi sata 2 yuvalarına bağlı hdd leri görüyor..genede bi deniyim.teşekkürler

• Ben dfi anakartla sata 2 de üzerinde win 7 kurulu sata3 wd balack a bu asus aparatı taktığımdana driverlarını kurduktan sonra tekrar sata 3 yuvalarına taktığımda sorunsuz çalışmıştı sata3 olarak sistemi de açtı.
  • Bu cihaz Asus P5KPL (G31 chipseli) anakartta çalışır mı?
    Asus'un sitesisinde uyumlu olduğu modeller listesinde benim anakart yok.Mamafih içimden bir ses PCİ-X16 slottan çalışır diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxy

Bu cihaz Asus P5KPL (G31 chipseli) anakartta çalışır mı?
    Asus'un sitesisinde uyumlu olduğu modeller listesinde benim anakart yok.Mamafih içimden bir ses PCİ-X16 slottan çalışır diyor.

PCI-Ex. x4 ve üstü varsa çalışır.
  • Evet arkadaşlar sorun çözülmüştür...ssd ve u3s6 yı kullanmak için evvelden kurulu olan win 7 boot yapmıyor...şuan U3S6 kartın üzerinden sata 3 bağlantılı ocz vertex 120gb ssd imi kullanmaktayım.sorunsuz bir şekilde boot işlemi gerçekleşiyor...

not :ilk win7 yi kurduğunuz zaman sistem kendi standart ahci sürücülerini kuruyor...fakat bu sürücüler ile u3s6 kartının sata 1 bağlantısı sata 2 oluyor kurulum bittikten sonra kartın kendi sürücülerini yüklediğinizde normale dönüyor.yani kartın kendi sürülerini yükledikten sonra bios ayarlarına girip ssd yi 1 ci olarak secmeniz gerekiyor.
  • takip
  • @sertacfilm sorunun çözüldüğüne sevindim.
    zira bugün vatanın kampanyasından ocz vertex3 ssd aldım. ve asus u3s6 ile kullanacağım.
    acaba bu kartla ssd performansı nasıl oluyor? ssd nin üzerinde yazan okuma- yazma değerlerine ulaşabiliyormusun?
    iyi çalışmalar....
  • Hocam ben de almayı dusunuyorum. Siz denediginiz de buraya yazarsanız bizim için de cok faydalı olacaktır.
  • iyi çözülmüş
  • quote:

Orijinalden alıntı: terran48

@sertacfilm sorunun çözüldüğüne sevindim.
    zira bugün vatanın kampanyasından ocz vertex3 ssd aldım. ve asus u3s6 ile kullanacağım.
    acaba bu kartla ssd performansı nasıl oluyor? ssd nin üzerinde yazan okuma- yazma değerlerine ulaşabiliyormusun?
    iyi çalışmalar....

asus kartın değerleri 280mb yazma 400mb okumaya kadar çıkıyor.
    daha üzeri için doğal sata3 desteği şart
  • Şu anda sistemde 2x500gb wd caviar black raid0 kullanıyorum. Okuma ve yazma hızları ortalama 195 çıkıyor.

Sizce bu sisteme ssd almalı mıyım?

Biliyorsunuz ki verttex 3 kalitesindeki 60gb ssdler 233 tl civarında. 120gb ise 450 civarında. Şimdilik 60 alsam dolunca ikinciyi alsam daha mantıklı değil mi. Ayrıca ssdlerde raid 0 kurularak daha da üst performansa cıkamaz mıyım? cok fazla fiyat farkı olmuyor cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinerfru -- 15 Şubat 2012; 17:50:14 >
  • okumayı 405 yaptım ama yazma 200 civarında sizce sorun nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.