Bildirim
ASUS uefi bios downgrade
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
genelde her üreticinin kendi dowload programı vardır genelde benim anakartım gigabyte bios update diye programı var sizinkinide baktım sizinde var
asus update diye geçiyor youtube anlatımlar muhakkak mevcuttur oraya bakarak inceleyin öyle yapın yoksa anakartınız kullanım dışı kalabilir
UYARI: bios yükleme yaparken elektrikler kesilir yada hata oluşursa anakartınız kullanım dışı kalabilir -
Babaeski yardımın için teşekkür ederim ama biosun içindeki güncelleme uygulaması da asus update de downgrade işlemine izin vermiyor malesef. -
Downgrade etmek istemenizin nedeni nedir hocam ? -
Hocam şimdi bu ilk bios sürümünde intel me'nin firmware sürümü 7.1 bendeki 8
Bunda ivy bridge işlemcilere uygun bir stepping var ama bendeki işlemci sandy bridge ve stepping olayı farklı o yüzden 0402 versiyonlu bios bende daha iyi çalışır
ayrıca ramleri xmp moduna alınca işlemciye 1,48 volt enerji veriyor bu işlemciyi çok ısıtıyor otomatik voltaj verme olayını kapatıp kendim stok voltajını ayarlıyorum biostan o zaman da turbo mode'da voltaj yetmediği için mavi ekran veriyor.
Ayrıca lucid virtuyu kullanmak için 3000 serisi bioslar ramden yiyor
Hem sendeki kart da z68 çipsetli sen yaşamıyor musun bu sorunları
Rog foruma gir oku maximus alt konusunu herkes şikayetçi
Ben ilk başta dedim acaba benim kartta mı birşey var diye baktım herkeste varmış benzer şikayetler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTERMIND -- 7 Temmuz 2012; 21:02:24 > -
Ben herhangi bir sorun yaşamıyorum hocam gayet stabil bendeki şurdan yararlanarak downgrade yapabilirsin.
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?1142-How-to-use-ASUS-ROG-USB-BIOS-Flashback -
Hayret
Flashback olayına son çare olarak bakıyorum öncelikli çarelerim sistem açıkken yapabileceklerim çünkü sistem açıkken kurtarma şansım var öyle yok -
kardeş asus update programında settings i seçip ileri dediğinde "allow downgrade bios" diye bi check bulman lazım . o tikli olursa eski bios yazmana müsade eder. -
Malesef öyle bir seçenek yok
-
hmm bu asus update i ilk defa görüyorum rog serileri için özel galiba. gerçi uzun zamandır asus bi anakarta bios atmaddım. ama alttaki seçenekleri gez options settings felan diye bi alan hiçmi yok programda? eski versyon klasik arayüz bi asus update bulup deneyebilrsin. onlarda o opsiyon var. -
o bahsettiğin seçeneği biosu güncellerken soruyorlar ama 3203ten 3305e o seçeneği işaretleyerek yükselttim diyelim 0402'ye düşürmeye değil bir önceki sürüme düşürmeye olanak sağlıyor sadecequote:
Orijinalden alıntı: multeci
hmm bu asus update i ilk defa görüyorum rog serileri için özel galiba. gerçi uzun zamandır asus bi anakarta bios atmaddım. ama alttaki seçenekleri gez options settings felan diye bi alan hiçmi yok programda? eski versyon klasik arayüz bi asus update bulup deneyebilrsin. onlarda o opsiyon var. -
3-4 bios öncesine bile dönebilmiştim ben oc yaparken bazı sıkıntılar yaşadığım için. dediğim gibi eski versyon bi asus update programı bu işi yapar ama işte o eski versyon programlarda uefi biosa uygun olmayabilir. kesin çözüm olurmu eski program o yüzden bilemeyeceğim. -
rog'taki yetkili bir abiye mesaj attım bupdater programını indirip onunla dostan yapıcakmışımquote:
Orijinalden alıntı: multeci
3-4 bios öncesine bile dönebilmiştim ben oc yaparken bazı sıkıntılar yaşadığım için. dediğim gibi eski versyon bi asus update programı bu işi yapar ama işte o eski versyon programlarda uefi biosa uygun olmayabilir. kesin çözüm olurmu eski program o yüzden bilemeyeceğim.
risk var mıdır donanıma zarar gelirse garanti servisi tamir eder mi değiştirir mi dedim
yapmaları gerek dedi
asusu da aradım akşamüstü müşteri temsilcilerimiz başka müşterilerimize hizmet veriyor dedi yarım saat hoperlörü açıp bekledim hala başkalarına hizmet veriyorlardı heralde
donanımıma birşey olmasından çok korkuyorum ya
anakartı hadi yollarsın garantiye ama ya işlemcinin başına iş gelirse
-
anakartına ait bi bios ise hiçbi donanıma zarar vermez. eğer bios silme ve yenisini atma sırasında bi sorun olursa sadece biossız kalır sistem ve açılmaz. yani anakarta zarar vermez. bios çipi çıkarılıp yenisi takılır çok zor bi işlem değil garanti için hatta çipi değiştirmeye gerek kalmadan bile halledebilirler bi sorun olsa bile. -
sağol hocam içimi rahatlattın yarın sakin kafayla bir denerim -
Başarılı downgrade yaptım ama eskisinden de kötü oldu.
Intel ME firmware'i zarar görmüş ikinci biostakini birinci biosa atmayı düşünüyorum. -
Son gelişme: ME firmware bozuk olduğu için biostaki bazı özellikler çalışmıyordu
biosu güncelleyip bu sefer me firmware bloğunu da flashlayarak tekrar biosu downgrade etmeyi düşünüyordum ama güncellemeden sonra bilgisayar açılmadı
anakartı garantiye verdim umarım hallederler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X