Bildirim
bios güncelleme
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
tmpın2= kuzey köprüsünün sıcaklığı gösterir.47 C sıcaklık normal değerdir.ud5 te overclcok yaparsan 70C yi bulur.ancak bu sıcaklık 100C ye kadar anakarta zarar vermez diye okumuştum bir ara.
tmpın1=anakartın pcb sıcaklığını gösterir.şuan için o da normal.
tmpın0=işlemci sıcaklığını gösterir.bu değere bakmak yanıltıcı oluyor.çekirdeklerin sıcaklıklarına ayrı ayrı bakmak daha doğru olur.çekirdek ısıları boşta şuan yüksek gibi duruyor.zannedersem stok fan kullanıyorsunuz.
bios ile sensörün etkileşmesi olası bir durum değil. sıcaklığı gösteren program,bios ile çakışabilir.ancak bu da çok nadir olur.
ud5 çok kaliteli bir anakart.extreme kullanmadan önce 1 hafta kullanmıştım.overclock kabiliyeti gerçekten çok iyi.çok memnun kalmıştım.bios olarak f9 beta kullanıyorsanız stabilite sorunları yaşayabiliyorsunuz.ben w7 64 bitte ET6 da stabilite sorunları yaşamıştım.o yüzden f7 ye geri döndüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 1 Aralık 2009; 12:35:40 >
-
ben de f9 biosla sorun yaşıyorum. fakat f7 de yaşadığım sorunların bazıları çözüldü. mesela ramler voltajlıyken kasanın güç düğmesini kapatıp açtığınızda power a basınca önce açılıyor bilgisayar 1 sn sonra kapanıyor sonra tekrar açılıyor.bu sorun f9 biosta çözülmüş. ama f9 biosta pc açılırken işlemci fan devri 1000 lerde (stock fan) masaüstü açıldığında normal seviyesi olan 2000 devire çıkıyor.yabancı sitelerde f9 bios kullanan var.şimdi kararsızım tekrar f7 biosa dönmek için.ud5 le extreme arasında bende kaldım ama su soğutmayla uğrasmıyacağım için ud5 aldım. -
o kapanıp açılma olayı aslında iyi bir durum.sisteminin stabilitesini ölçmek amacı ile otomatik olarak yapıyor anakart. -
hocam an itibariyle f7 biosa döndüm. tmpın1 sıcaklığı 41 42 derecelerden 30 dereceye düştü. çekirdek sıcaklıklarımda 46 derecelerden 38-40 aralığına düştü.2 gündür kafayı yicektim tmpın1 60 lara kadar çıkıyordu.prıme95 testinde 65 tmpın cekirdekler ise 70-75 gördü kapadım testi.ama kasa fanlarından hiç sıcak üflemiyordu.bidaha beta sürücü kullanmıyacağım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X