Şimdi Ara

Asus UX31e vs MacBook Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler.

Elimde Asus UX31e i5 Ultrabook var 2.5 aydir kullaniyorum.Aslen niyetim macbook pro almakti fiyati 2.050 tl olarak gorunce dayanamadim ultrabook aldim.Mac airen hic bi farki yok dedim hackintosh yapar kurarim dedim avucumu yaladim :). Geleyim asıl konuya ben mac kullanicisi deilim ama cok asiri merakim var.

Önümde bi secenegim var bulundugum sehirde daha 1 haftalik macbook pro var alan arkadas satisa sunmus.Aksam gorusecez eger onunda kafasina yatarsa cihazi takas edebilecez.

Sizce bu takasi yapmali miyim?

• merakımızı gidereyim
    Mac Windows tan çok daha stabil. şimdiye kadar yanıt vermeyen programın sistemi yeniden başlatmaya zorladığı olmadı. Touchpad ile oldukça pratik kullanımı oluyor. Birden fazla masaüstü oluşturup kullanabiliyorsunuz. virüs girdi offfff format ayayım derdi yok. Daha çoğalır bunlar.

Ama Windows daha pratik sanki. Mesela pencereleri tutup saga yada sola sürükleyin ekranı ortaliyor. Yada yukarı sürükleyin ekranı kaplıyor. Bu çok önemli. Sonra aero özelliği ile gorev çubuğunda acik uygulamanin üzerine geldiğinizde önizleme oluşturuyor. bunları yapan programlar var mac için ama ücretli. MacBook del tuşuna sahip değil. Bu da özellikle word excel gibi uygulamalarda yavaşlamaya sebep oluyor. Yani bu tür detaylarda ufak tefek problemler yaşayabilirsiniz.

Ama bence deneyin. sonuçta o ultrabook mac air sayesinde var. Bir taklidin aslı nasılmış görün bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Durmanız hata..

Bende sizin gibi bir merakla girdim bu MacOS meselesine(hatta öncesinde aynı sizin gibi hackintosh falan uğraştım ama stabil olmadı ) . Yaklaşık 2 senedir mutlu mesut geçiniyoruz Macbook Pro ile :) Kesinlikle geçin derim. Ben i7'li makineyi bırakıp c2d'li makineye geçmiştim, iyiki yapmışım diyorum. Harika bir işletim sistemi gerçekten..
  • ama donanim cekincelerim de yok deil usb 3 - bluetooth 4 - ssd harddsik artilari var asusun.
  • İşletim sistemi için, yarısı kadar donanıma aynı parayı vermek istiyorsan takas et. Ayrıca bir programın mac'e uygun olanını bulmak için çok uğraşmak gerekebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beachbreaker

ama donanim cekincelerim de yok deil usb 3 - bluetooth 4 - ssd harddsik artilari var asusun.

ssd li windows7yle takoz 750gb macintosh hdd aynı hızda açılıyor, bluetoothsa macbooktada var, usb 3.0 olmasada thunderportla açığı kapatıp öne bile geçiyor. trackpad den bahsetmedim daha onu kullanmayan bilemez nasıl bir teknoloji olduğunu en güzelide şu; tek tek driver aramıyorsunuz mac sizin için zaten hepsini buluyor ve yüklüyor
  • denemekten zarar gelmez :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Vivobook pro fan sorusu
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

Orijinalden alıntı: beachbreaker

ama donanim cekincelerim de yok deil usb 3 - bluetooth 4 - ssd harddsik artilari var asusun.

ssd li windows7yle takoz 750gb macintosh hdd aynı hızda açılıyor, bluetoothsa macbooktada var, usb 3.0 olmasada thunderportla açığı kapatıp öne bile geçiyor. trackpad den bahsetmedim daha onu kullanmayan bilemez nasıl bir teknoloji olduğunu en güzelide şu; tek tek driver aramıyorsunuz mac sizin için zaten hepsini buluyor ve yüklüyor

sanırım thunderbolt teknolojisi USB 3.0 in gölgesinde kalacak. Yeni maclerde USB 3.0 olacağına gore artık thunderbolt acısından pek umutlu değilim. henüz herhangi bir ürün de yok thunderbolt ile çalışan. (flash bellek veya harici hdd gibi)

• LaCie 2big Thunderbolt series external HDD ///////////////// LaCie Little Big Disk Thunderbolt SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllHELLFIRElll -- 31 Mayıs 2012; 19:28:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.