Şimdi Ara

Asus UX32VD SSD Kullanımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
4.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ben Vatan'dan Asus UX32VD aldım ve hız, görsellik, hafiflik gibi birçok konuda çok memnunum.
    Bu aletin üzerinde SSD olduğu söyleniyor ama onu kullanamıyorum. Araştırdığımda işletim sisteminin diğer harddiske kurulduğunu öğrendim.

Benim merak ettiğim konu ise biz bu SSD'yi nasıl daha etkin kullanabiliriz; mesela işletim sistemi buraya yüklenemezmi? yada bilgisayarımda bir sürücü gibi gözükerek ben bunu kullanamazmıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: guvenuzman

Merhaba, ben Vatan'dan Asus UX32VD aldım ve hız, görsellik, hafiflik gibi birçok konuda çok memnunum.
    Bu aletin üzerinde SSD olduğu söyleniyor ama onu kullanamıyorum. Araştırdığımda işletim sisteminin diğer harddiske kurulduğunu öğrendim.

Benim merak ettiğim konu ise biz bu SSD'yi nasıl daha etkin kullanabiliriz; mesela işletim sistemi buraya yüklenemezmi? yada bilgisayarımda bir sürücü gibi gözükerek ben bunu kullanamazmıyım?

Bilgisayarıma sağ tıkla > yönet > disk yönetiminde ayrılmamış alan göreceksin 20 25gb arası tam hatırlamıyorum o kısma sağ tıklayıp yeni birim oluştur diyerek kullanabilirsiniz. Oraya windowsu kurma yetersiz kalabiliyor kullandıkça. SSD yerine de müziklerini atarsın.

• Yerinizde olsam Windows U ssdye kurarım. Oyun falan gibi çok yer kaplayan uygulamaları da hdd ye kurarım. Böylece oldukça hızlı açılan, kullanılan ve kapanan bir Windows unuz olur.
    Ben yaptım oldu. Çok da guzel oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Yerinizde olsam Windows U ssdye kurarım. Oyun falan gibi çok yer kaplayan uygulamaları da hdd ye kurarım. Böylece oldukça hızlı açılan, kullanılan ve kapanan bir Windows unuz olur.

bu ux32 modellerin ssd si yükseltiliyormu mesela 24 ssd li bir ultrabook aldık yarın bir gün bunu 256 ssd ile degiştirmemiz mümkünmü?
  • yerinde olsam kurmam 32 gb lik ssd ye windowsu çünkü sıkıntı oluşturuyor. Ben bilgisayar mühendisili olarak tavsiye etmiyorum. Recoveryi bozdum sırf bu yüzden. Garantiden yaptırdım tekrar. 24 gb lik ssd değişmiyor 500gb lik hdd yerine 256lık ssd takabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _emreyy_

yerinde olsam kurmam 32 gb lik ssd ye windowsu çünkü sıkıntı oluşturuyor. Ben bilgisayar mühendisili olarak tavsiye etmiyorum. Recoveryi bozdum sırf bu yüzden. Garantiden yaptırdım tekrar. 24 gb lik ssd değişmiyor 500gb lik hdd yerine 256lık ssd takabilirsiniz.

500 gb liği 256 lıkla degiştirdiğimiz zaman windows u recoveryden tekrar kurmamız mümkün oluyormu? ekran çözünürlüğü yüksek sanırım gözleri çok yoruyormu yarın buyuk olasılık koçpadan ya i7 liyi alıcam onunki 19020*1080 yada i5 li olanı onunki daha düşük sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyma1972

quote:

Yerinizde olsam Windows U ssdye kurarım. Oyun falan gibi çok yer kaplayan uygulamaları da hdd ye kurarım. Böylece oldukça hızlı açılan, kullanılan ve kapanan bir Windows unuz olur.

bu ux32 modellerin ssd si yükseltiliyormu mesela 24 ssd li bir ultrabook aldık yarın bir gün bunu 256 ssd ile degiştirmemiz mümkünmü?

_emreyy_ dediği gibi içindeki ssd sabit. ama hdd değiştirebilirsiniz.

@_emreyy_

Neden tavsiye etmiyorsunuz? Nasıl sıkıntı yaşadınız?? Ben yükledim, sürücüleri kurdum, üstüne gerekli programları yükledim ve şu an 9 gb alan var. sistem 14 saniyede açılıyor ve 3-4 saniyede kapanıyor. Siz neden beğenmediniz??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS X550VX BATARYA
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

yerinde olsam kurmam 32 gb lik ssd ye windowsu çünkü sıkıntı oluşturuyor. Ben bilgisayar mühendisili olarak tavsiye etmiyorum. Recoveryi bozdum sırf bu yüzden. Garantiden yaptırdım tekrar. 24 gb lik ssd değişmiyor 500gb lik hdd yerine 256lık ssd takabilirsiniz.

500 gb liği 256 lıkla degiştirdiğimiz zaman windows u recoveryden tekrar kurmamız mümkün oluyormu? ekran çözünürlüğü yüksek sanırım gözleri çok yoruyormu yarın buyuk olasılık koçpadan ya i7 liyi alıcam onunki 19020*1080 yada i5 li olanı onunki daha düşük sanırım

hayır recoveryi kaybediyorsunuz. Ama başka programlar ile kendiniz recovery oluşturabilirsiniz. Fakat asusun sistemi daha güzel. Ekran çözünürlüğü göz yormuyor aslında fakat can sıkıyor. İnternet sitelerinde sayfayı büyütmek durumunda kalıyorum. (ctrl ile) alıştım diyebilirim :).

quote:

quote:

quote:

@_emreyy_

Neden tavsiye etmiyorsunuz? Nasıl sıkıntı yaşadınız?? Ben yükledim, sürücüleri kurdum, üstüne gerekli programları yükledim ve şu an 9 gb alan var. sistem 14 saniyede açılıyor ve 3-4 saniyede kapanıyor. Siz neden beğenmediniz??

Ben pc ye visual studio 2010 kurdum ardından dev C gibi programlar kurdum. Üstelik hepsini hdd ye kurdum fakat C: windows klasörüne ve program files klasörlerine kurulan sistem programlarından dolayı benim ssd üzerinde yer sıkıntısı oluşturdu. 9 GB lik alan yavaş yavaş azalacaktır ileride daha cok sıkıntı oluşturuyor. Sistem hızlanıyor fakat yer sıkıntısı benim için önemli. İleride sizde yaşayacaksınız. Belki bu sıkıntı sizi ssd almaya bile itebilir aslında daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _emreyy_ -- 24 Ekim 2012; 17:49:27 >

• quote:

quote:

quote:

hayır recoveryi kaybediyorsunuz. Ama başka programlar ile kendiniz recovery oluşturabilirsiniz. Fakat asusun sistemi daha güzel. Ekran çözünürlüğü göz yormuyor aslında fakat can sıkıyor. İnternet sitelerinde sayfayı büyütmek durumunda kalıyorum. (ctrl ile) alıştım diyebilirim :).

quote:

quote:

quote:

@_emreyy_

Ben pc ye visual studio 2010 kurdum ardından dev C gibi programlar kurdum. Üstelik hepsini hdd ye kurdum fakat C: windows klasörüne ve program files klasörlerine kurulan sistem programlarından dolayı benim ssd üzerinde yer sıkıntısı oluşturdu. 9 GB lik alan yavaş yavaş azalacaktır ileride daha cok sıkıntı oluşturuyor. Sistem hızlanıyor fakat yer sıkıntısı benim için önemli. İleride sizde yaşayacaksınız. Belki bu sıkıntı sizi ssd almaya bile itebilir aslında daha iyi olur.

Ekran çözünülürlüğü ile ilgili tavsiyem, Google Chrome kullanıyorum. Ayarlardan sayfa font ayarını %110 olarak değiştirdim. İnternet ekran performansım istediğim gibi oldu. İsterseniz daha da yükseltebilirsiniz. Böylece her seferinde tekrar tekrar ayar yapmak zorunda kalmazsınız.

• Teşekkür ederim o bölümü buldum ancak orada ayrılmamış bölüm olarak görünmüyor üzerine tıkladığımda ise yeni birim oluştur aktif değil.
  • Ya benim UX32vd'de kapağı kapattığım zaman uyumuyor. Uyutmak için Fn+f1 yapmam gerekiyor. Bu kapağı kapattığımız zaman uyumasını nasıl sağlarız acaba?
  • quote:

Ya benim UX32vd'de kapağı kapattığım zaman uyumuyor. Uyutmak için Fn+f1 yapmam gerekiyor. Bu kapağı kapattığımız zaman uyumasını nasıl sağlarız acaba?

başlata gir orada arama yerine kapak yaz (Kapak kapatıldığında gerçekleşenleri değiştir) çıkacak oradan gerekli ayarları yapabilirsin.
  • quote:

quote:

Ya benim UX32vd'de kapağı kapattığım zaman uyumuyor. Uyutmak için Fn+f1 yapmam gerekiyor. Bu kapağı kapattığımız zaman uyumasını nasıl sağlarız acaba?

başlata gir orada arama yerine kapak yaz (Kapak kapatıldığında gerçekleşenleri değiştir) çıkacak oradan gerekli ayarları yapabilirsin.

selam sizce bu pc 2746 ya alınırmı ux32 vd 4013 yeni çıkmış sanırım 6 ram var digerleri aynı gibi sizce bu parayı edermı
    yoksa i5 li olanınımı alsam i5 ile i7 arasında çok fark varmı ? aşagıda link veriyorum

http://www.gold.com.tr/U209220/Asus-UX32VD-R4013H-i7-3517U-6GB-500-24GB-SSD-Window-8-Ultrabook

http://www.gold.com.tr/U209219/Asus-UX32VD-R3014H-i5-3317U-6GB-500-24GB-SSD-Window-8-Ultrabook

• quote:

quote:

quote:

selam sizce bu pc 2746 ya alınırmı ux32 vd 4013 yeni çıkmış sanırım 6 ram var digerleri aynı gibi sizce bu parayı edermı
    yoksa i5 li olanınımı alsam i5 ile i7 arasında çok fark varmı ? aşagıda link veriyorum

http://www.gold.com.tr/U209220/Asus-UX32VD-R4013H-i7-3517U-6GB-500-24GB-SSD-Window-8-Ultrabook

http://www.gold.com.tr/U209219/Asus-UX32VD-R3014H-i5-3317U-6GB-500-24GB-SSD-Window-8-Ultrabook

Daha önce de demiştim bu bilgisayar ux32vd r4002v nin aynısı. sadece 2gb ram daha fazla + windows 8 olması tek farkı. %25 indirimle 2337 TL ye aldım ben bu ürün ile arasında 400 TL fark var ve gerçekten çok fark var. Bununla gelen windows 8 home premium gibi birşey olur. Bu fark ile windows 7 ultimate gibi windows 8in yüksek sürümü alınabilir tabi varsa o sürümler. Araştırmadığım için bilmiyorum. Tavsiyem i7 işlemcili modeli almanızdır. Bilgisayarda ard arda çalıştırdığınız programlarda yanıt süreleri işlemciyle daha verimli çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _emreyy_ -- 30 Ekim 2012; 21:56:29 >

• Dostum o dediğin ayarı zaten yapmıştım ancak ona rağmen uyumuyor. uyutmak için FN+F1 yapmam gerekiyor. Bazen eski alışkanlıktan dolayı kapağı kapatıveriyorum ozamanda havalandırma kanalı kapandığı için makineyi yakma riski doğuyor.
  • quote:

Dostum o dediğin ayarı zaten yapmıştım ancak ona rağmen uyumuyor. uyutmak için FN+F1 yapmam gerekiyor. Bazen eski alışkanlıktan dolayı kapağı kapatıveriyorum ozamanda havalandırma kanalı kapandığı için makineyi yakma riski doğuyor.

Kullandığın güç planı nedir peki?
  • quote:

quote:

Dostum o dediğin ayarı zaten yapmıştım ancak ona rağmen uyumuyor. uyutmak için FN+F1 yapmam gerekiyor. Bazen eski alışkanlıktan dolayı kapağı kapatıveriyorum ozamanda havalandırma kanalı kapandığı için makineyi yakma riski doğuyor.

Pilde Batterysaver, elektrikte ise High Performance kullanıyorum
  • quote:

quote:

quote:

Pilde Batterysaver, elektrikte ise High Performance kullanıyorum

Dostum müsait bi zamanda pc ne teamviewer ile bağlanayım benim pc ile senin pc ayarlarını karşılaştırırız en iyi bu şekilde yardımcı olabilirim.

• ya bende de aynı sorun var u32xvd lerin hepsi mi bu şekilde geliyor ssd yi kullanamayacaksam ne diye kullanıyorum.bende bilgisayarımın içinde (c: d : olan yerde ) de ssd görünmüyor. bilgisayar yöneticisinden ssd yi sağ tıkladığımda birimi sil ve yardım dışında bütün seçenekler aktif değil. bu sdd hdd ile otakmu çalışıyor nedir anlamadım gitti öyle performans istediğim gibi de değil. asus update programları ilk aldığımda durmadan yükleme yapıyordu habire yeniden başlıyordu bıraktım herşey düzgün bi şekilde olsun diye vardır bir bildikleri ama yok çok ta memnun değilim performanstan yani kendim format atcam ssd yi felan kullnacam usus update yi vb. seyleri kurmicam ozamn çok daha iyi performans alacam gibi geliyor bana.

bilen birileri varsa açıklasın bize bu u32xvd nedir ne değildir diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: lateangel

ya bende de aynı sorun var u32xvd lerin hepsi mi bu şekilde geliyor ssd yi kullanamayacaksam ne diye kullanıyorum.bende bilgisayarımın içinde (c: d : olan yerde ) de ssd görünmüyor. bilgisayar yöneticisinden ssd yi sağ tıkladığımda birimi sil ve yardım dışında bütün seçenekler aktif değil. bu sdd hdd ile otakmu çalışıyor nedir anlamadım gitti öyle performans istediğim gibi de değil. asus update programları ilk aldığımda durmadan yükleme yapıyordu habire yeniden başlıyordu bıraktım herşey düzgün bi şekilde olsun diye vardır bir bildikleri ama yok çok ta memnun değilim performanstan yani kendim format atcam ssd yi felan kullnacam usus update yi vb. seyleri kurmicam ozamn çok daha iyi performans alacam gibi geliyor bana.

bilen birileri varsa açıklasın bize bu u32xvd nedir ne değildir diye

Bilgisayardaki 32gb lik ssd anakarta gömülü şekilde geliyor. Bu ssd ise ExpressCache ise bilgisayarda önbellek okuma yaparak özellikle ve özellikle uyku modundan 2 3 saniye gibi bi kısa sürede açılmasını sağlıyor. Ultrabooklarda göze çarpan şey şarj konusu buda bilgisayarı kapatmadan uyku moduna alıp açma kapa gibi işlevselleri kullanmamıza yarıyor. Mesela evde işte okulda kullanıyorsunuz kısa süreliğine çıkacaksanız dışarı direk uyku moduna almalısınız pc yi. Açtığınız zaman 2 saniyede bilgisayar açılıyor. Uyku modunda ise bilgisayar bir kaç gün bekleyebiliyor tam olarak bilmiyorum.

ExpressCachenin olmasının sebebi ise normal bi ssd den farkı daha ucuz olması. Örneğin 32gb lik ssd değilde bunun yerine 500 gb lik SSD olsaydı bilgisayar kafadan yaklaşık 500 600 lira daha pahalı olacaktı.

bide tavsiyem 32gb lik ssd ye windowsu kurma ve recovery de kaybetme. Eğer SSD ye kuracağım diyorsan en az 256 lık bi SSD alman gerek onuda 500gblik hdd yerine takmalısın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.