Bildirim
ASUS VG258QR Yeni Monitörü (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Slm evet kutusunda 1 ms yazıyor ama inceleyen yabancı site trace free ayarı 100ken monitorun çok hızlı olduğundan bahsediyordu.O sebeble dedim 0.5 ms öyle olur diye.
Dikey piksel çizgilerimi.Hmm yoo öyle birşey görmuorum. -
Nerdeyse aynı fiyata Amazondan Acer in 240 hz monitörü alınabiliyor kargoda bi sıkıntı olur mu tr sınırları içinde pert olma ihtimali var sonuçta ama tr den de alsam kargoyla gelecek sizce Amazondan Acer mı burdan Asusun bu ürünü mü?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanan arkadaslar memnunlar mi? Kimse yorum yapmiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya Erhan sen napacaksın bu monitörü.BMW'en varmış,gez dolaş hatun kovala.Ortamlara ak. -
Beyler Tanesi 2.000 tl den bu monitörden 2 tane alayım diyorum ? -
Yaklaşık 3 yıldır PG278Q sahibiyim, 24" bir monitöre geçmek istiyorum. 2.5bin bandında bulsam direk PG248Q alıcam ama bakıyorum ki piyasa artık farklı şekillenmiş.
VG258Q ile VG258QR nin arasında 0.5ms ve 165hz farkı var.
Gerçekten 1ms monitöre sahip olup 0.5ms' yi ayırt edebilen var mı? Ya da 144Hz bir monitör kullanıp 165Hz kullanınca fark edebilen var mı?
Meraktan soruyorum. -
Vatandaki fiyatlara bakarak yorum yapayım.Benimkini ordan almıştım.
1.856,14 verip Q yu alacağıma üstüne 250 lira daha koyar QR alırım mantıken.En yeni model,daha hızlı ve Qnun elden geçirilmiş hali.Input lag de çok çok düşük Q ya göre.burdaki incelemeyi okuyup aldım.Burda dediklerine göre şu an en hızlı monitor bu.Ben aldıktan sonra başka bir hız şampiyonu çıkmışsa bilemem tabi. 240hzlerle performans kıyası nasıl onu da bilmiorum.Ama ben çok memnunum ve iyi ki almışım.www.prad.de400 Bad Requesthttps://www.prad.de/testberichte/test-asus-vg258qr-extrem-schneller-gaming-monitor#Einleitung
-
Pc ve konsol ortak kullanimi icin almistim, 60Hz input lag degeri yuksek geldi. İade ettim ve XG240R aldim. 60Hz de daha iyi durumda.
Pc kullanimi icin VG258QR alinabilecek en hizli monitorlerden biri su anda.
Beyler şu anda PG278Q kullanıyorum, nasipse yarın satıp 25" 1080p ye geçicem.
VG248QE ve VG258Q vardı aklımda. QR modelinde 0.5ms(Gerçekten bu değeri veriyor mu emin değilim) ve 165Hz bulunuyor.
144 vs 165 arasında farkı kimse anlayamaz diye tahmin ediyorum. Mantık çerçevesinde hangi monitörü öneriyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
VG258QR tavsiye ederim.
Bu monitörden (ASUS VG258QR 165Hz 0,5ms) tek farkı 144Hz 1ms olması dışında tüm özellikleri birebir aynı ikisi de 2018 model, ben 24" VG258Q almayı kafaya koydum. VG258Q dışında 24" MG248QR modeli de fena değildi yalnız bunda G-sync yok. 27" olarak da VG278QR alabilirim bu sefer fiyat 2.200TL üstüne fırlıyor.
Benim için asıl kafama takılan ise (Singleplayer FPS, TPS vb dışındaki oyunlarla aram yoktur) 24" / 27" arasında bir türlü iyi olur kötü olur diye karar veremedim. Burada da bahsedilmiş, 1080p 144-165Hz 24" olarak görüntüler/oyunlar acaba 1080p 144-165Hz 27"de daha mı kötü bulanık pixel sorunlu yavan olur hep kafamı kurcalıyor. Köşeden köşeye 24'den 27'ye ekran 8cm büyüyor yani ekrandaki Pixel yoğunluğu da (kötü anlamda) azalıyordur-artıyordur bir şeyler oluyordur.
144Hz ya da 165Hz'lik monitör alsak mesela oyunları full 120-144-165Hz çalıştıracak ekran kartına sahip değilim, bu yüzden 144-165Hz'lik 24" / 27" monitörü 1080p 60-75-85Hz kullansak ne olur?, oyunlarda görüntülerde netliğin azalması bulanıklık yavaşlık takılma yapar mı kötü mü olur?
Bu arada 24"den 27"ye geçip PC masasında çok yakın mesafeden 27" monitör kullananlar deneyimlerini anlatabilir mi? 40-50cm mesafe 27" için uygun mudur nedir anlayamadım, çoğu kişi masa üzeri öyle yakından bakılacaksa en uygunu 24" diyor ve özellikle hızlı FPS oyunlarında 27" de tüm ekrana tam olarak hakim olunamıyormuş köşelerdeki detayları kaçırıyormuşuz.
-
Ben 12 yıldan sonra monitörümü güncellemeye karar verip Asus VG278QR aldım. Tabii 12 yıl öncesinin wide olMAyan 5:4 oaranında, 1280x1024 çözünürlüklü 19" monitörden, 1920x1080p 27" Asus monitöre geçince gözlerim şenlendi. ASLINDA 25" VG258QR almayı düşünüyordum ama aldığım dönemde 250 TL farkla 27" VG278QR'ı seçtim. Genel olarak memnunum AMA ben de "25"'de oyunlar ve filmler ACABA daha mı net olurdu diye aklıma takılmıyor da değil.
Ayrıca imzamdaki sistemle, AMD ekran kartı ile monitörün FreeSync özelliğinden beklediğimi bulamadım. İşlemcim eski nesil olunca monitörün desteklediği 165 Hz'e karşılık gelen 165 fps ve üzerini güncel oyunlarda görmek imkansız. Bırakın güncel oyunları 7-8 öncesinin oyunu olan Call of Duty MW-3'ü oynarken bile 60 fps'nin üzerini göremedim. Bu nedenle windows'un monitör ayarlarından tazeleme hızını 100 Hz oalrak ayarladım. Radeon Adrenalin Sürücüsü ayarlarında da FreeSync açık, hatta V-Sync açık, kare hızı limiti 100 fps'ye ayarlı olmasına rağmen görüntüde aradığım akıcılığı bulamadım. "ACABA ben mi bir şeyi atlıyorum veya yanlış yapıyorum" diyerek konu bile açtım:https://forum.donanimhaber.com/freesync-destekli-monitorum-icin-radeon-adrenalin-ayarlari-nasil-olmali--139069952
Gelen cevaplara bakılırsa FreeSync çok da görüntü akıcılığı sağlayan bir teknoloji değilmiş gibi sanki veya etkisini görebilmek için yüksek fps gerekiyor
VG258QR ve VG278QR G-Sync destekliyor mu?
-
VG258QR ve VG278QR G-Sync destekliyor mu?
Evet destekliyor ama içerisinde G-Sync modülü yok. Yazılımsal olarak destek geldi bu cihazlara. -
Evet VG258QR ve VG278QR yazılımsal olarak G-Sync destekliyor ama illaki Nvidia 1000 veya 2000 serisi ekran kartı istiyor.Ben de 980gtx var.Bu kartta çalışmıyor fakat ilginçtir vsync kapalı iken bile hiç yırtılma olmuyor monitorde.Yani gerek olmuyor gsync e.Nasıl yapmışlarsa ekran yırtılması sorununu çözmüşler VG258QR de. -
-
Evet o durum bende de var.En son blurbusters forumunda da bundan bahsediyorlardı.Yüksek hz monitörlerde,özellikle 240hzlerin çoğunda veya hepsinde var diye yorum yazmıslardı.Ben de sorun etmedim.Neden dersen masaüstünde veya oyunda gözüne batmıyor.Ama karanlık bir film sahnesinde kabak gibi gözüküyor.Doğrudur. -
o halde iade edip yenisini alsamda bu problem olabilir diyorsun hiç çıkmama ihtimali varmı peki çokta kıllanmadım monıtor ozellık olarak çok iyi ama ikilemde kaldım birazda -
Şans işi sanırım. Bende yok mesela o sorun.quote:
Orijinalden alıntı: justify34
o halde iade edip yenisini alsamda bu problem olabilir diyorsun hiç çıkmama ihtimali varmı peki çokta kıllanmadım monıtor ozellık olarak çok iyi ama ikilemde kaldım birazda
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X