bu monitöre sahibim ve pc'ye hoparlor takmadığım sürece pc'den ses alamıyorum. uzun süredir masaüstü kullanmadığım için biraz tecrübesizim bu konuda. bildiğim kadarıyla bu ekranlarda hoparlör olması lazım.
yani ses alabilmem için illa harici hoparlör takmam mı gerekiyor yoksa bir şeyi yanlış mı yapıyorum? hdmi girişi var ama henuz kablom olmadığı için onu kullanmıyorum.
ayrıca ekran uzerindeki tuşlardan menusune giriyorum ve ses değeri:50 olarak görünüyor fakat silik göründüğünden her hangi bir değişiklik yapamıyorum.
şimdiden teşekkürler.
Eğer monitörünüzün arka panelinde aşağıdaki örnek resimdeki gibi hoparlör çıkış kısmı bulunuyorsa ses aktarım kablosuyla monitörden ses çıkışı sağlayabilirsiniz.
Ses kablosuna ait jackın bir ucunu monitörün 5 no 'lu yerine takıp, diğer ucunu ise kasanın arkasındaki ses girişi kısımlarından açık yeşil renkte olana takmanız gerekir.
aynı sorunla karşı karşıyayım, harici hoparlör kullanıyordum ama sesi çok kötü verdiği için kullanmak istemiyordum baktım ki benim de monitörde hoparlör ver ama kullanamıyorum çalmıyor sizin dediğiniz gibi, sorunu çözdünüz mü siz?