Şimdi Ara

LED Monitor Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monitörümle ilgili tuhaf bir sorunla karşılaştım. Ancak tam olarak ne olduğunu çözemedim. Backlight Bleeding sanırım ancak emin olamadım. Sizce bu monitördeki backlight bleeding normal mi yoksa değiştirmek zorunda mıyım?

İlk resmi koyulaştırdım daha rahat görülsün diye. Mousenin Bulunduğu kısım.

http://yfrog.com/6c002jfsj

2. Resim Normal çekim

http://yfrog.com/7b001hiuj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 18 Kasım 2010; 15:11:16 >

• Valla pek hoş durmuyo hocam, yeni aldıysan eğer değiştir bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pir

Valla pek hoş durmuyo hocam, yeni aldıysan eğer değiştir bence...

1.5 aylık falan monitör benim de arada dikkatimi çekiyor. Zamanla düzelir dedim şu zaman oldu hala bi değişiklik yok. Önemli olan değişim yapıp yapmayacakları, servise götürüpde tamirini beklemek istemiyorum açıkcası. Olağan bi durum ise hiç uğraşmıyacam ama bana backlight bleeding den biraz farklı bir olay gibi geldi.

Tamire versem çok büyük ihtimal bozacaklar komple :)
  • Monitörünü imkanın varsa -5 derecede 2 saat beklet.
    2 saat sonra hemen çalıştırma. 3-4 saat oda sıcaklığına beklet ondan sonra dene.
    Daha önce denenmiş bir uygulama değil ama işe yarayacağını düşünüyorum.
    Arıza çıkarsa sorumluluk kabul etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Monitörünü imkanın varsa -5 derecede 2 saat beklet.
    2 saat sonra hemen çalıştırma. 3-4 saat oda sıcaklığına beklet ondan sonra dene.
    Daha önce denenmiş bir uygulama değil ama işe yarayacağını düşünüyorum.
    Arıza çıkarsa sorumluluk kabul etmem.

Zaten -5 derecede bekletme imkanım yok.

Backlight Bleeding mi bu?

Sizce servis değişim yapar mı? Yoksa kafaya takılacak bir problem değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 19 Kasım 2010; 16:30:54 >
  • arkadaş bu backlightbleeding değil kesinlikle
    arka ışığın düzensiz çalışmasıdır,bunun teknik tanımı filan var ama ben bilmiyorum

bu arada ne marka bu monitör?

değişim kesin ister nedenmi? çünkü bu bir monitör ve özellikle sabit renklerde ve fonda tek renk bir çalışmas
    yapılacağı için böyle çok kötü düzensiz ışık ayarıyla çalışan bir monitörde çalışmak ne tat verir nede
    doğru bir netice alınır,bence servise aynen müracaat et sen.
  • Monitör LG E2240

Yanlız ilk resim program ile parlaklığı düşürülmüş hali. Yani monitörün kendi parlaklık ve kontrast ayarlarını ne kadar değiştirsemde 2. resimdekiden daha fazla olmuyor bu sorun artık backlight mı başka bişey mi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 19 Kasım 2010; 20:57:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    TV LED sorunu çözümü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeş backlightbleed arka ışık kaçırmasıdır genelde köşelerden filan olan
    sendeki ise panelde zaten arka ışık doğru çalışmıyorki
    gerçi bu ledler kenarda dizliyor ama panelin arka ışık çalışmasınıda bu ayarlıyor ve sendeki
    durum bana göre cidden çok kötü zaten her iki resimdenden bu açıkça belli oluyor
  • Monitörün menüsünden oto bright ve live sensor gibi modlar varsa off yapmanı öneririrm bunları eğer ON durumdalarsa bi dene. Bende 24"Geniş ekran Led lcd var dvi bağlantılı format attığımda veya ekran kartını sildiğimde, kısacası herhangi bir ekran kartı silinmesi durumunda monitör no signal diyo ve görüntü alamıyorum. Windows açkık olmasına rağmen no signal diyor, dönüştürücü ile analog dahi taksam ne yaptıysam no signal diyo banada bi yardımcı olun bunu nasıl halledebilirim saygılar :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.