Arkadaşlar x51 model bilgisayarımda fan çıkışı ile elektrik girişi yan yana. Isıdan dolayı adaptörün ucuda ısınıyor ve kablo çok yumuşuyor. İki defa garantiden değiştirdim. Birinde adaptörun ucu çatlamış kısa devre yaptı yandı. Diğerinde de bulunduğum bölgeden kaynaklı elektrik sorunundan dolayı yandı. Sağolsunlar değiştirdiler. Şimdide aşırı ısınmadan adaptörun ucunda siyah kablo soyulmuş içinde beyaz kablo görünüyor. Neden böyle fan çıkışı ile adaptör girişini aynı yere koyuyorlar ki. Bir de pili değiştirin diye uyarı veriyor bilgisayar şarj olmuyor. Garantinin dolmasın 4 ay var gönderecem zaten dvd writer yazmıyor. Ama bu kablo ısınması baya bir sorun. Ne yapabilirim bu bölge için?
Tamamen üretim hatası bence servise değiştirmelerini söyle. Olmadı ilçe kaymakamlığı hakem heyetine başvur.
Laptop alacak arkadaşlara da tavsiyem fan çıkışı ile elektrik girişinin aynı tarafta olmamasına dikkat etsinler. Adaptör uçları çabuk ısınıyor ve kablo deforme oluyor. Kısa sürede benim gibi adaptör değiştirmek zorunda kalmayın. Kardeşimde hpnin bir modeli var o da aynı şekilde. Kablo ısınıp erime yapıyor.