Şimdi Ara

Asus x550jk Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bir cok kişinin merak ettiği bir soruyu cevaplayacagim

An itibariyle abimin bilgisayarındaki 8 gb rami pc(Asus x550jk xo012d) nin bos slotuna taktim ve bilgisayar rami gördü suan ramim 12 gb oldu.Merak edenler alacak olanlar ya da denemek isteyenlere duyurulur.

Garanti konusunda bildiğim kadarıyla cihaza fiziksel hasar vermediğiniz sürece garantiden kapsamında kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tayyipmert T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle elinize sağlık. Bir çok kişinin merak ettiği bir soruya cevap vermişsiniz. Ancak takıp görmesi yeterli değildir.

Taktığınız ram Low Lowtage mı Low Profile mi?
    CPU-Z gibi bir yazılım üzerinden hangi frekansta çalışıyor görmeniz gerekli.
    Son olarak yük altında bilgisayarı donma/kilitlenme yapıyor mu? Bunu öğrenmek için Stres Test yapmanız gerekiyor. Stabil şekilde çalışıyorsa herkes için uygundur
    Bu konuyu iyice araştırın derim. Benim bildiğim bu işlemle birlikte garantiniz gitmiş oldu. Yanılıyor olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebaboli -- 5 Ekim 2014; 17:13:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Öncelikle elinize sağlık. Bir çok kişinin merak ettiği bir soruya cevap vermişsiniz. Ancak takıp görmesi yeterli değildir.

Taktığınız ram Low Lowtage mı Low Profile mi?
    CPU-Z gibi bir yazılım üzerinden hangi frekansta çalışıyor görmeniz gerekli.
    Son olarak yük altında bilgisayarı donma/kilitlenme yapıyor mu? Bunu öğrenmek için Stres Test yapmanız gerekiyor. Stabil şekilde çalışıyorsa herkes için uygundur

Frekanslar için resim attım
    Low Lowtage mı Low Profile mi bilmiyorum nereden öğrenebilirim
    Testi ilerki zamanlarda yapabilirim
     Asus x550jk Ram

Takmış olduğunuz ram;

Samsung 8GB PC3-12800 DDR3-1600MHz non-ECC Unbuffered CL11 204-Pin SoDimm 1.35v Low Voltage Dual Rank Memory Module Mfr P/N M471B1G73QH0-YK0

Fotoğrafta onboard ram ile ilgili bilgi yok.

Stres test yaparken bir farklılık görürseniz hemen testi durdurup ram'i sökün. Bilgisayarınıza zarar verme ihtimali her zaman var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 5 Ekim 2014; 17:53:28 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    4 gb olan rami ne speccy de ne de cpu-z de ayrıntılarını göstermiyor.Nedenini tam olarak anlamadım ama o dahili olarak geldiğinden olabilir diye düşünüyorum testi yaparsam burada yazarım sonuçları
  • öncelikle teşekkürler arkadaşım rami taktığında sistem açılmış eğer 4 + 8 sorunsuz çalışıyorsa bende almayı düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12gb ram taktığınızda sıkıntı olmaz bu şekilde farklı markalarda sistemler var birtane ram anakarta entegreyken diğer slot boşta.Giriş seviyesi leptoplar hariç orta ve üst düzey leptoplarda üreticiler fazla kısıtlama yoluna gitmiyor.Hatta entegre ram 4gb değilde 8gb olsa 16gb bile görürdü.Çipset normal şartlarda 32gb ram desteği sunuyor ama 16gb'de kısıtlanıyor genelde bazı oyun düzeyinde ve iş istasyonu leptoplar hariç
  • hocalarim pek anlamıyorum şimdi ben.bu makine maximum 8gb desteklemiyor mi

• Fazla destekliyor arkadaş ekstradan 8gb takmış 12gb olmuş sistem görmüş
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    o konuyu ben de okudum da hocam yine de kafam karisti maximum bellek her yerde 8 gb belirtilmis. sistem 8 gb yi goruyor olabilir ancak sadece 4gb kullaniyor olabilir mi ya da ne biliyim iste anlamadigimdan soruyorum bu konuyu ya da ilerde bi problem falan cikar mi..

su hdd meselesi cok kurcaliyor hocalarim kafami

• Birçok modelde kendi sitesinde bile yanlış yazdığı oluyor bunu geçmişte gördük denemeden anlayamazsınız ki arkadaş denemiş programda da görüyorsunuz sistem hepsini görüyor.Normal bir kullanıcı bırakın 12,8gb rami 4gb rami zor dolduruyor günmüzde oyunlar rame yüklendiği için biraz ram artırmak gerekiyor bunun içinde 8gb ram yeterli,daha yüksek ram kullnımı için mühendislik işlerine girmek lazım.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    bir arkadaş sanki ana konuda aida 64'ten mi ne max ram miktarına bakmış 16 veya 12 GB görmüştü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.webdenal.com/corsair-bc-cmz4gx3m1a1600c9_388542.html bu ram i almayi dusunuyorum oneriyor musunuz? Cl9 olmasi bi engel midir?

• Maksimum ram 8 diye duymustum. Acaba 8'i görüp 4'ü bosa mı atıyor?

• Eugnie kullanıcısına yanıt
    8GB takıldığı zaman 4+8 olarak 12GB çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raplex2

http://www.webdenal.com/corsair-bc-cmz4gx3m1a1600c9_388542.html bu ram i almayi dusunuyorum oneriyor musunuz? Cl9 olmasi bi engel midir?

Notebook rami değil bu
  • Hocam bunun notebook icin olanini kastetmistim performans urunu ariyorum onerbileceginiz bi ram var midir fiyat konusunda 250ye kadr cikabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.