Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1015. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21.027
Cevap
232
Favori
709.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10131014101510161017
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bendede 8gb RAM var 250gb 850 evo vardı zamanla yetmedi 850 evo 500gb aldım ancak 250gb bi tık daha hızlıydı böyle bi saçmalık oldu bende

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

Hocam bende bu ekrandan memnun değilim. Tavsiye edebileceğiniz bir monitör var mı?
    2 yıl önce retina ameliyatı geçirdim. O zamana kadar sorun yaşamıyordum. Ama sağ gözüm ameliyattan sonra % 80-85 oranında görüyor ve artık bu görme kaybı beni zorluyor. Sol göz tek kaldı. 15"6 inçilik ekran zorluyor. Daha önce de laptop almadan evvel LG nin monitörünü kullanıyordum. Evlenince kardeşlerime kaldı ve hala kullanıyorlar. Nerdeyse 8-9 yıl oldu. Film ve arada oyun için kullanışlı bir 23-27 monitör iş görür diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam bende yakın zamanda ekran aldım mesajınızı görünce önerimi yazayım dedim. Benimde gözlerim bozuk ekran gözümü çok yoruyordu. Dell P2419H aldım çok memnunum. 27" yakın kullanıyorsanız monitörü biraz fazla gelebilir bence. 24" aldım çok memnunum. Görüntü kalitesi olsun göz yorma durumları olsun çok kaliteli bir ekran diye düşünüyorum. Genelde metin temelli kullanıyorum bilgisayarı yazılım geliştiriyorum. Bazen indie oyunlar nadirende gta 5 oynuyorum hiç birinde sorun yaşamadım. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustaka89

Hocam bendede 8gb RAM var 250gb 850 evo vardı zamanla yetmedi 850 evo 500gb aldım ancak 250gb bi tık daha hızlıydı böyle bi saçmalık oldu bende
    Hocam 850 evo 500 gb aldınız gene mi böyle bir sıkıntı çıktı yani ?

Bende 860 da bir sorun var sandım başta. Uygulamasında over provisioning ayarı var oradan mesela alan ayırdınız mı hocam ? Yada ne kadar bir yavaşlıktan bahsediyoruz mesela 170 mb hızlara falan düşen arkadaşlar gördüm testleri. Bu hızlarda HDD ler mevcut neredeyse yani SSD nin mantığı kalmıyor o zaman. Hani bu kadar düşük hızlardan mı bahsediyoruz yoksa önceden 550 çıkıyordu şimdi 500 gibi mi ?
  • muratcangm kullanıcısına yanıt
    Hocam ssd piyasasının zirvesidir samsung. Ben de bu hafta yaptığım saçma sapan harcama olmasaydı alıyordum bir tane ama haftaya kaldı artık. Siz nerede gördünüz bu rakamları bir paylaşın görelim.

Edit: Rapid mode ile 3-4gb hızlara bile ulaşılıyor ayrıca bu ssd ile. Biz alacağız bu hızlara çıkacağız diyoruz ama siz 170mb'yi yapıştırdınız buraya :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 19 Nisan 2020; 21:1:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratcangm kullanıcısına yanıt
    hocam ben genel kullanım olarak söylüyorum bi tık yavaş geldiğini ama verilere bakmak istersen rapid açık ve tek sürücü var
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

Hocam ssd piyasasının zirvesidir samsung. Ben de bu hafta yaptığım saçma sapan harcama olmasaydı alıyordum bir tane ama haftaya kaldı artık. Siz nerede gördünüz bu rakamları bir paylaşın görelim.

Edit: Rapid mode ile 3-4gb hızlara bile ulaşılıyor ayrıca bu ssd ile. Biz alacağız bu hızlara çıkacağız diyoruz ama siz 170mb'yi yapıştırdınız buraya :D
    Hocam biliyorum bende zaten 4 5 yıldır 850 evo kullanıyorum ve çok memnunum. Ondan 860 da acaba bir hata mı var diye merak ettim. Bugün aldım ama şuan henüz çalışıyorum işim bitsin akşam kurup testlerimi yapacağım. Banada çok garip geldi o hızlar ama forumda gördüm hocam gördüğüm bir kaç linki buraya bırakıyorum şimdi. Direk 170 i gördüğümü bulamadım ama bir kaç tane düşük hızdan şikayet eden kullanıcının linkini paylaşıyorum.

https://forum.donanimhaber.com/samsung-evo-860-ssd-dusuk-hiz-sorunu-yardim--139181981https://forum.donanimhaber.com/samsung-evo-serisi-disklerdeki-performans-dusuklugu--142969229https://forum.donanimhaber.com/samsung-860-evo-dusuk-iops-degeri-sorunu--142386530

samsung 860 evo hız sorunu yazınca google'a bir kaç örnek daha çıkıyor.

• Üstüne bir de Win 10 olarak Oprekin Lite Plus kur uçuşa geçer. Ben de Xigmatec termal macun aldım gelince nasıl olacak bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 20 Nisan 2020; 16:15:48 >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Aman hocam modifiyeli windows almayayım. Paranoyaklıktan doğru dürüst kullanamam pc'yi yoksa. :)
  • Laptop'u 5 yıl kanser hdd ile kullanimdan sonra bu karantina döneminde sadece bilgisayar basinda olmamla beraber ssd siparisimi verdim... biliyorum niye bu kadar bekledin diyenler olacak. olsun, geç olsun güç olmasin İnsallah bi kac yil daha götürür bu sekilde
  • Hocam şu anda bile sıfır 4.000 TL fiyatlı laptoplardan daha performanslı. Bereketli çıktı.
  • egzozcuselim kullanıcısına yanıt
    5 sene o hdd ile nasıl idare ettiniz
    ben ilk hafta hemen aldım ssd yi
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Valla iyi bir şey alayım diyorsan zaten 5000 tl nin altında cidden alınabilir bir laptop yok
    Şu anda muadiller bile 8-9k dan başlıyor

Forumda olan renk ayarları ile ekran idare eder gibi oldu ama sanırım herkesin şikayet ettiği gibi en kötü parça ekran ne yazıkki.Masama sadece laptop koyup sade bir çalışma masası düzenim var şimdi monitör koysam klavye,mouse da gerekecek sonra her yer kablo her yer birbirine giriyor.

Uzun bir süredir oyun oynamadığım için ultrabook lara bakıyorum özellikle zenbook serilerine 8-9K vermen gerekiyor ki düşünüyorum o bilgisayarı alsam bana ne kazandıracak,benim hayat kalitemi nasıl iyileştirecek vs vs diye cidden almak için gerekli bir cevap bile bulamadım
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Hocam bluetooth klavye ve mouse alabilirsiniz oyun oynamıyorsanız. Bilgisayarı sürekli masada kullanıyorsanız bi monitor alın hem daha rahat olur hem de daha kaliteli bi görüntü alırsınız ultrabook'a göre.

• hakikidaredevil kullanıcısına yanıt
    Monitör almak çok mantıklı ancak iş hayatına başladığım zaman genellikle laptopu bir yerden bir yere sıklıkla taşıyacağım için ne yazıkki içerik tüketiminin çoğunu laptopun ekranı ile izlemek zorunda kalacağım.

Bakalım covid-19 salgınından kurtulalım büyük ihtimalle yeni bir ultrabook alacağım.Taşımak dert,pil zaten 1 saat anca gidiyor,ekran desen kalite belli yani.
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Tabii sürekli taşınacaksa bizim laptop hiç uygun değil dediğiniz gibi.

• arkadaşlar merhaba, intel 7260 modelinden daha iyi ve bizim cihazla uyumlu bir model var mı? bu hafta değiştirmeyi düşünüyorum almışken iyi bir şey alayım fiyat önemli değil sadece uyumlu olması önemli. tecrübesi olan var ise cevap bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim-133

Size başımdan geçeni anlatayım bu bilgisayar beni çok uğraştırdı.Fandan ses geliyodu bilgisayara fanın üstüne gelecek şekilde vurunca ses kesiliyodu ama bir zaman sonra yine ses geliyodu bende youtubeda fan temizleme yağlama izledim deneyim dedim içini açtım baya uğraştırdı bu tasarımı gerçekten anlamış değilim öndeceden lenovo vardı direk arka kapağı sökünce ısınma boruları ve fan karşına çıkıyodu bunda öylemi adamlar sanki içini açmayın der gibi anakartı komple sökmemizi istiyolar.Söktüm fanın içini açtım yağladım taktım başta yine ses yoktu ama o gıcık ses yine karşıma çıktı bilgisayara vurunca ses kesiliyodu sonra yine çıkıyodu en iyisi fanı değiştirmek dedim ama bu yedek parçalar zor bulunuyo tam uyan satılmıyo bi tane x550 jk için uyumlu diye n11 den aldım yine içini açtım bilgisayarın artık gözüm kapalı açarım ama çok uğraştırıyo anakartı komple sökmek neyse eskisini çıkardım ama tam uyumlu değildi yeni fan eskisi gibi kalın değil ince geldi tam yerine oturmuyodu ama takacam dedim elektrik bandıyla bi şekilde ızgaraya tutturdum taktım şuan sorunsuz şekilde çalışıyo sessizde eski fana göre faydasınıda gördüm çünkü eski fanda cs go da ekran kartı 80 dereceye geliyodu şimdi 60-70 arasında geziyo.cpu ise 95 derecelere geliyodu şimdi 80 lerde geziyodu yani soğutuyodu.Sonra tauchpad çalışmıyodu çünkü kablosunu çıkar tak uçlarını zedelendi araştırdım flex kablo diye geçiyo ve meret çok zor bulunuyo onda yine x550 için ama jk yazmıyodu denemeye değer dedim aldım tekrar aç derken bu sefer başıma arka kapaktaki bi vida yalama yaptı ve çıkmıyo kafayı yicem ya bu iyice zorlasam anakartı kırıcam çıldırıcam bu tasarımı yapan mühendisi iyi sövdüm ama öyle böyle bi şekilde klavyeyi sağa sola hareket etti ettire çıkarabildim taktım flex kabloyu allaha şükür oda çalışıyo ama baya korktum anakarta zarar verdiysem diye şuan bişey olmadı çalışıyo touchpatte çalışıyo.Yani bu bilgisayara bu kadar uğraştım hiç satmam gibi düşünüyom.Şuan içinde 850 evo ssd var gittim bide 1 tb wd black hardisk taktım şuan canavar gibi oldu.Battlefıeld 1 indirdim cpy şuan çalıştırdı en düşük seviyode donma yok.Baya uzattım bu bilgisayar bozuldukça artık hiç korkum yok her şeyi değiştirim içini o derece bilgimi artırdı önceden bozulur diye bişey yapamazdım şimdi gözüm kapalı açarım
    Bende hafta sonu ilk defa açıp termal macunu yenilicem nasipse. Varmi suna dikkat et dedigin bir nokta cunku ilk defa bu işlemi yapicam. Açmışken fanida temizleyeyim diyorum.

• Jose Mari kullanıcısına yanıt
    Ekran ve fan kablolarına çok dikkat et. Aman diyim sinirlenip fazla güç uygulama. Böyle dans ettire ettire çıkar sağ sol yap dikkatli hareketlerle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

Ekran ve fan kablolarına çok dikkat et. Aman diyim sinirlenip fazla güç uygulama. Böyle dans ettire ettire çıkar sağ sol yap dikkatli hareketlerle.
    Bir uygulama videosu falan varmıdır acaba bizim laptopa benzer.

• Jose Mari kullanıcısına yanıt
    kabloları çekiştirmektan kırmaktan kaçının. muhtemelen elinizde ince tornavida seti vardır. o sette 3-4 çeşit yıldız başlık göreceksiniz. hangisiyle açacağınız çok önemli. başlıkları vidaların ucuna yerleştrdiğinizde yerine tam oturan hiç boşluk yapmayan uçla açmalısınız vidaları. yoksa zorladığınız vidalar çok kolay yalama yapıyor. tornavidanın vidaya oturunca ufak hareketlerinizle oynama yapmaması çok önemli.
  • 
Sayfa: önceki 10131014101510161017
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.