Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1014. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.027
Cevap
232
Favori
709.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10121013101410151016
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar hocam, bizim laptopa uygun soğutucu tavsiyesi verebilir misiniz? Alt kısımda 2 tane ufacık hava girişi var malum; biri tam ortada sayılır, diğeri de ram ve hdd'nin olduğu yerde.
    Ben pervaneleri tam kasanın hava girişlerine denk gelen bir soğutucu bulamadım da siz belki bulmuşsunuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

Selamlar hocam, bizim laptopa uygun soğutucu tavsiyesi verebilir misiniz? Alt kısımda 2 tane ufacık hava girişi var malum; biri tam ortada sayılır, diğeri de ram ve hdd'nin olduğu yerde.
    Ben pervaneleri tam kasanın hava girişlerine denk gelen bir soğutucu bulamadım da siz belki bulmuşsunuzdur.
    Şöyle söyleyeyim ,

Önemli olan havalandırma ızgarasına tam denk getirmen değil .

Sogutucunun kafi derecede hava üfleyebilmesi , bu da 600rpm üzeri dönüş hızına sahip bir soğutucu demek.

Her halukarda sogutucunun önce yüzeyin ısısını tahliye etmesi lazım , nasıl olsa içerideki fan ısısı bertaraf edilmiş havayı çekecektir.

Demek istiyorum ki laptopun alt kapağına komple hava üfleyecek bir alet bulabilirsen ne güzel.

Bir de şuna dikkat etmen gerekir. Ben laptop sgutucusunu hiç laptpun usb'sine bağlamadım ,harici bir adaptöre bağladım. bunun için telefon şarj cihazı kullanabilirsin mesela.

Sonuc olarak burada 2 kriter var :
    1-Fanın 600 rpm üstünde bir değere sahip olması
    2-gücü hariçten verebilmek.

Bir de biraz kaliteli bir şey alabilirsen ne güzel.2.ayda yamulmasını istemeyiz.
    Garantisi olan bir sey olursa iyi olur.

İyi forumlar dilerim kıymetli kardeşim.

• sendemail kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam kaliteli bir tane bulursam alırım piyasa hep çöp dolu
  • Teknolojinin hızına yetişilmiyor gerçekten de. SSD alayım dedim, bir de bakıyorum ssd'den 10 kat daha hızlı ve daha ufak boyutta olan m2 ssd çıkmış. Şimdi bunun laptop için dönüştürücüsü falan uğraşılmaz ama.. Ben normal 250 gb samsung ssd alayım. Diğerinin fiyatı düşene kadar bu zaten denenmiş onaylanmış garanti ürün.

Vay be arkadaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 40 pin mat ekranımın yenisini alacaktım ama mat olanların fiyatı pahalı geldi. parlak alsam sorun olmaz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: waterloo

arkadaşlar 40 pin mat ekranımın yenisini alacaktım ama mat olanların fiyatı pahalı geldi. parlak alsam sorun olmaz değil mi?
    Parlak ekran güneşte veya aydınlık ortamda parlama yapar sizin için sorun değilse alabilirsiniz
  • gordon_shumway G kullanıcısına yanıt
    Ben de bu dediğinizi ufak yeğenimin tabletinde farketmiştim. Kendisine 16gb hafıza kartı almıştı ve tableti zaman içerisinde kasmaya donmaya başlamıştı. Ben nasıl hafıza kartını tabletten söktüm, tablet kendine geldi hızı arttı bir daha da donma kasma olmadı. (Kartın hafızasının çoğu boştu öyle dolu da değildi)

Tabi PC'de durum farklı olabilir. İyi bir RAM ve iyi bir işlemci bu durumu hissettirmeyebilir. Tabi yine de tüm gücün direkt olarak SSD'ye gitmesi daha kârlı bir iş olur bu da bir gerçek.

HDD'yi dediğiniz gibi harici şekilde kullanmak daha mantıklı. Bunun için güzel ürünler var malum sitede. Koyuyorsun HDD'yi içine, kapağı da kapatıyorsun oluyor sana taşınabilir HDD :)
  • Arkadaşlar bende laptopu kullanıyorum ama genellıkle hep film izliyorum ekran performansı baya kötü geliyor artık özellikle karanlık koyı sağnelerde cok vasat daha iyi bi ekranla değişebilir miyim değişen varsa yardımcı olabilir mi?

• kocaman29 kullanıcısına yanıt
    Değiştirmek mümkün değil defalarca konuşuldu burada.
    bizim ekran çıkışı 40 pin buna uygun hd panel yok
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

Laptop ekranı değişiminde tek kriter pin sayısı mı oluyor? Başka kriter yok mu? Örnek veriyorum; alacağımız ekran 40 pin ve 15.6 ise direkt takabiliyor muyuz?

• Arkadaşlar bilgisayarı sürekli mobil şekilde kullanmıyorsanız ekranı değiştirmek zaten mantıklı değil. Hem zahmetli hem de takacağınız ekran çok da kaliteli olmayacaktır. Harici bi IPS monitör alın keyfinize bakın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Benim de çok bilgim yok ne yazıkki ama pin meselesi yüzünden mümkün olmadığını biliyorum.
    Hd ekranlar 32 pinli olduğu için en baştan yatıyor güncelleme işi
    Yoksa ben de ekranı değiştirmeyi çok istiyorum ki şu anda satılan 4000-5000 lik cihazlardan daha iyi bir donanıma sahip bir cihazı rafa kaldırmayı ben de istemem.
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Hocam emin misiniz 40 pin HD paneller satılıyor

• Naçizane tavsiyelerimle bende bişeyler yazayım, 2015 yılında bilenler bilir pc deposundan (batmasından tam bir ay önce) aldım. Direk 8 GB (tek parça) kingston RAM e update yaptım. Ardından hdd yi söküp Samsung ssd aldım ( sandisk vs sakın bulaşmayın paranız çöp olur) ve 5 yaşındaki bilgisayarım tam tamına 7 sn de açılıyor açılır açılmaz internet tarayıcısı direk çalıştırılabilir şekilde. Belirtmek isterim ki bizim PC ile Windows 8.1 daha randımanlı çalışıyor win 10 performans kaybı yaşattırıyor. Son olarak herşeyiyle seviyorum ama ekran olmamış kadıköyde HD panel takmak için gezmediğim donanımcı kalmadı üst seviye HD ekran takılmıyor neyse o, keşke o da değişseydi. Herkese iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: hakikidaredevil

Arkadaşlar bilgisayarı sürekli mobil şekilde kullanmıyorsanız ekranı değiştirmek zaten mantıklı değil. Hem zahmetli hem de takacağınız ekran çok da kaliteli olmayacaktır. Harici bi IPS monitör alın keyfinize bakın.
    Hocam bende bu ekrandan memnun değilim. Tavsiye edebileceğiniz bir monitör var mı?
    2 yıl önce retina ameliyatı geçirdim. O zamana kadar sorun yaşamıyordum. Ama sağ gözüm ameliyattan sonra % 80-85 oranında görüyor ve artık bu görme kaybı beni zorluyor. Sol göz tek kaldı. 15"6 inçilik ekran zorluyor. Daha önce de laptop almadan evvel LG nin monitörünü kullanıyordum. Evlenince kardeşlerime kaldı ve hala kullanıyorlar. Nerdeyse 8-9 yıl oldu. Film ve arada oyun için kullanışlı bir 23-27 monitör iş görür diye düşünüyorum.

• amanhem kullanıcısına yanıt
    5ms tepki süreli IPS bı monitör işinizi görecektir. 27" veya 24" mağazalarda bakarak karar verebilirsiniz. ViewSonic'in modelleri fiyat/kalite olarak güzeldir. Bütçenize uygun olanı alabilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba , uzun süredir x550jk kullanıcısıyım ve bilgisayarımdan çok memnunum. 8 gb ram ve 250 gb samsung 850 evo ekledim sadece ve şu an istediğim performansı alıyorum. SSD yi alalı 4 seneyi geçmiştir ve bir sorunum yok ancak 250 gb artık yetmemeye başladı. 500 gb modele geçmeye karar verdim. Ancak 850 evo , 860 evo ile değişmiş. Şimdi biraz araştırdığımda forumda hep hız sorunu yaşandığını gördüm 860 evo ile. Bu bilgisayarı 860 evo ile kullanan var mı arkadaşlar ? Bir sorun yaşar mıyım ?

Test sonuçlarım şu şekilde ve bana yetiyor.

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

Ancak test sonuçlarında 250 mb falan yazma hızları gördüm bu hızlara düşecekse pek almak istemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcangm -- 19 Nisan 2020; 15:26:10 >

• Laptop Isı Düşürme Rehberi (Net 19 derece düşüş)

Laptopumu bundan 5-6 yıl önce bu forumdan aldığım tavsiyeler üzerine satın aldım. O zamandan bu zamana herşeyi ile halen ilk günkü gibi bana hizmet eden bir makine oldu. Ve biliyorum ki bundan sonra da ben bakımını ihmal etmediğim sürece edecek. Çok memnun kaldığım bir ürün oldu iyi ki almışım diyorum.

Gelgelelim aldığımdan beridir neredeyse hiç zorlamadığım makineme, karantina günlerinde duvarların üstüme üstüme gelmeye başlamasıyla beraber birkaç oyun yükleyeyim dedim. Yalnız alındığından beridir hiç açılmamıştı bu makine; toz, kir gırlaydı.. Bu şekilde zorlarsam makinenin ömründen yiyeceğimi biliyordum.
    Ben de işe başlamadan önce açtım Aida64 programını ve temizlik öncesi değerleri ölçmeye başladım. Aida64 programında (cpu,fpu,cache,system memory,local disks,GPU) herşey seçili halde stress testini başlattım. Sonuçlar aşağıdaki gibiydi:

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi; 1 dakika 15 saniye içinde 99 derecelere çıkıyordu makine.

Ve yaptığım işlemler sonrası bugün yine stress testine soktum makineyi. Öncelikle 1 dakika 15 saniye sonraki test sonucu:

Yukarıda gördüğünüz gibi, ilk resimdekine kıyasla 1 dakika 15 saniye sonunda tamı tamına 25 derece fark var.

Aşağıdaki resim, bir yukarıdaki stress testinin devamıdır. Aşağıdaki resimde, stress testinin sıcaklık değerlerinin 5 dakika sonunda bile 80 derecede sabitlendiğini görüyoruz. Buyrun:

---

Böylesi ağır bir stres testinden daha ilk dakikasında 99 dereceyi görüp batan makinemiz; yapılan işlemler sonucunda stres testinde 5 dakika sonra bile 80 derecede sabit kalıp testi başarı ile sonuçlandırmıştır.

---

Adım adım yapılan işlemler:

1- Öncelikle klavye ve anakart üzerinde bulunan şeffaf jelatinleri söktüm (böylelikle makine nefes almaya başladı).
    2- Kasayı ve parçaları tozlardan fön makinesi ile arındırdım.
    3- Fön makinesinden sonra her yeri ıslak mendiller ile detaylıca sildim.
    4- Fanın orj bandını çöpe attım. Yerine, siyah bandı birbirinin üstüne üstüne yapıştırarak kalın bir bant tabaka oluşturdum ve fan ile bakır boruyu birbirine çok sağlam ve hava kaçırmayacak şekilde yapıştırdım. (Orj banttan daha güzel oldu :D) (Not: Siyah bant yerine arkadaşlar çift taraflı bant önermişti, bence de daha sağlam o bant türü daha kalın)
    5- Elimdeki Arctic MX-4 termal macunu -yeteri kadar- cpu ve gpu'ya sürdüm ve yaymadan ellemeden üstünü vidaladım direkt.
    6- Makineyi kapattım. Temizlik bitti.
    7- Yazılımsal olarak güç seçenekleri>plan ayarlarını değiştir>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>işlemci güç yönetimi>Ve buradan "en düşük işlemci durumu" olan bölgeyi %5; "en yüksek işlemci durumu" ise %80 yapıyorsunuz. (Ben %80 kullanıyorum ve oyunlarda sorun olmuyor. Başka arkadaşlar %90-99 yapabilir) Sonra yeniden başlatın PC'yi.
    8- Bu sefer işlemcinizin voltajını düşürüyoruz. Voltajı cache ve core için ayrı ayrı -0.050V yapıyorsunuz. Konu içi aramadan nasıl yapıldığını aratabilirsiniz, defalarca kez paylaşıldı onun için yazmaya gerek duymuyorum.

---

Tüm yaptıklarım bunlar arkadaşlar. Sonuç olarak Aida64'ün ağır testinde net olarak 19 derecelik bir fark elde ettim. Bu arada aldığım bu sıcaklık değerlerini harici soğutucu kullanmadan aldım. Harici soğutucu da kullanırsam 5 derece düşer diye tahmin ediyorum.
    Yaptığım bu işlemleri profesyonel olarak değil, normal bir kullanıcı olarak yaptım. Onun için hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum. Bende işe yaradı ama tavsiye ettiğim tüm işlemleri önce araştırın sonra sorumluluğun kendinizde olduğu bilinciyle yapın.

Umarım faydalı olmuştur bu rehber. Tüm bu işlemleri yine bu konudaki değerli üyelerin yardımıyla yaptım, herkesten birer birer bilgi toplayıp önce uyguladım sonra da işe yarayınca topladığım bu bilgileri adım adım yapılacak rehber haline getirdim. Onlara buradan çok teşekkürler.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

Edit: Laptop boşta 36-39 derece arasında çalışıyor. İşlemler öncesi değerleri ölçmeyi akıl edemedim maalesef. Ama şuan bu yazıyı yazarken bakıyorum; 36-39 değerleri arasında gelip gidiyor çok çok nadir 40 olup yine hızla 39 altına iniyor.

Edit 2: Bu yazıda bahsettiğim test tüm parçalara tüm sisteme bindirilen ağır bir testtir bu arada. 5 dakika süreli olarak "sadece CPU testi" yaptığım zaman; Intel XTU programında 5 dakika sonunda max 57 derece, Aida64'te ise 5 dakika sonunda max 55 derece görüyorum. Çok güzel değerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 19 Nisan 2020; 17:3:13 >

• mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Önerilerim işe yarıyor yani

• Evet yaradı. Bu ısınma konusunda bu konuya destek veren birçok üyeden yardım aldım. Tabi o kadar çok üyeden fikir alınca hangisi ne dedi nicki neydi falan uçtu gitti. Size de teşekkürler.

Edit: Mesela min-max işlemci kullanımı ayarında çözümün yarısını bir üyeden diğer yarısını başka bir üyeden aldım. Öyle yardımcı oluyorlar sağolsunlar. Ben de elimden geldiğince aldığım bilgileri bir araya getirdim ki konu içinden arandığı zaman çıksın, güzel bir rehber olsun, tekrar sorulmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 19 Nisan 2020; 20:22:6 >
  • 
Sayfa: önceki 10121013101410151016
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.