Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
21.020
Cevap
233
Favori
708.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Belegurth kullanıcısına yanıt
    Aa olabilir hocam şarjdaydı cihaz ama tasarruf modunda olabilir yine de bakayım bir dahaki sefere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • menagon61 kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum bende başından beri takip ediyorum,arkadaş demiş ki " bende 7537 var kardeşime bilgisayar alacağız ben 7537'yi kardeşime verip x550jk almayı düşünüyorum ama kardeşime alacağımız makineye +400TL falan eklememiz gerekiyor " bende aradaki farkı bildiğim için arkadaşa oyununa göre 10-15 fps fark ettiğini söyledim evet öyle çünkü ve 10-15 fps için hali hazırada 7537 kullanıcısının x550jk almasının sence bir mantığı var mı ? bence yok ama arkadaşa ben kardeşi de mutlu olsun diye kendisinin x550jk almasını önerdim

7537 niye oyun için alınmasın ki ? ben 1 hafta kullandım gayet güzel bir makineydi fakat klavye ve touchpad'i bozulunca iade ettim şimdi x550jk almak için iade edilen ücretin geri gelmesini bekliyorum ha niye tekrardan 7537 almıyorum çünkü X550JK daha iyi ama o arada bahsettiğiniz dağlar kadar fark kesinlikle yok

onun malzeme kalitesi apple ile samsung un arasındaki malzeme kalitesine benziyor 2 makineyi de görmüş birisi olarak bunu söylüyorum tabi ki dell'in ki çok daha premium ve kaliteli duruyor ama oyun performansı x550jk'nın daha iyi olduğu için x550jk daha iyi oluyor ses konusunda bile 7537 daha iyi,sadece performans anlamında X550JK daha iyi ve ben performans odaklı aldığımdan dolayı geriye kalanları pek önemsemiyorum.

burada 7537 ile x550jk'yı karşılaştırmak doğru mu bilmiyorum ama forumun amacı ne ki acaba ? hatta ana konunun amacı ne ki acaba ? insanları yönlendirmek&yardımcı olmak değil mi ?

Herkes bu aralar kendi egosunu tatmin etme peşinde,bakın ben onu sözlerimle eziyorum deme peşinde.Anlamıyorum ki elinize ne geçiyor ? beğenmiyorsanız cevap vermeyin işinize bakın lütfen.

Son sözüm herkese idi...

• Dell'i oldukça övdün hocam ama aradaki fps farkı sadece 10-15 ile kalmayarak neredeyse 2 katına çıkardığı oyunlar çok fazla.

Şu videoyu izlemeni tavsiye ederim, BF4, COD:Ghosts gibi en çok tercih edilen oyunların arasındaki fark neredeyse 2 katı olduguda görnüyor videoda. Ayrıca bahsettiğin 10-15 fps farkıda azımsanamayacak kadar önemli çünkü 30fps ile akıcı oynayabiliyorken ultrada, 15-20 fps de ise işkence denilebilecek düzeydedir. Ayrıca işlemci olarak u ve h arasındaki farkından bahsetmeme bile gerek yok. Benim tavsiyem x550jk alman eğer performansa önem veriyorsan. Ha eğer sese ve dizayna önem veriyorsan dell'i tercih edebilirsin. Fakat videodada görüldüğü üzere farklar ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belegurth -- 13 Eylül 2014; 16:16:47 >

• Senin o 10-15 fps diyip geçiştirmen çok saçma duruyor.Bir oyunu 20 fps oynamak ile 30 fps oynamak çok farklıdır.7537 cihazı macleri andırıyor arkadaşımda var bizzat görmüş biri olarak söylüyorum, kasa olarak x550jk yanına yaklaşamaz açık ve net.Muazzam bir pil süresi var yabana atılamaz ışıklandırılmış klavyeside çok hoş gerçekten.Ama bir oyuncu o bilgisayarı tercih edemez etmememli.Ben bunu savunuyorum.

Forumdaki arkadaşa yardımcı olman konusunda sana hiçbirşey diyemem.Bencede doğru bir yönlendirme olmuş benim tepkim ona değil zaten.

İki bilgisayar arasında önemli bir performans farkı var.İşlemci ve grafik kartı özellikle.

Forumda uzun zaman 7537 yi takip ettim.Alacağım gün bu cihazı gördüm ve buna yöneldim.Kargo havale bedeli derken tam 1500 TL ye aldım.Ama artık bu iki cihazın kıyaslanmasını çok saçma buluyorum.İnsanlar ilk önce ne yapacaklarını bilmeliler.Arada oyun oynarım onun dışında işime bakarım diyorsan 7537 şüpesiz piyasanın en iyi FP ürünüdür.Ben sıkı bir gamer im ve masaüstüne yakın bir performans istiyorum VEDE kasa kalitesi benim için çok önemli değil dersen asus harika bir alternetif olur.

Ego meselesi falan değil emin ol kusura bakma biraz kaba oldu sanırım ilk mesaj.Burada herkez düşüncelerini özgürce paylaşabilir haklısın.

• menagon61 kullanıcısına yanıt
    ya tabi ki haklısın 10-15 fps fark var demem biraz saçma,yabana atılacak bir fark değil kesinlikle ama adamın hali hazırda kullandığı 7537 varsa niye gidip onu satıp x550jk alsın ki değil mi ? bende X550JK olarak değil de X550CC olarak sanırım yanlış olabilir kasası bire bir aynı(sadece 1 usb eksik) donanımı 720m i7-3xxxU versiyonunu gördüm bir abimde ve test ettim bir 7537 kadar kaliteli kasaya sahip değil bunu zaten herkes söylüyor ama öyle çok ta adi bir kasası yok yani x550jk'nın,yataktan aşağı şarampole yuvarlamış bir kere uyurken sabah kalktığında 2-3 kasada ezik varmış tabi plastik kısımlar çatlamış yine sağlam öyle veya böyle sonuçta o bir Asus zaten daha önceki yorumlarımı gördün mü bilmiyorum hep diyorum kasa konusunda X550 değil N550 ile karşılaştırın 7537'yi tabi fiyat 1.000 TL kadar uçmuş ve i7 işlemci sokulmuş oluyor ama
    Sonuç olarak bizim amacımız oyun oynamak tabi ki internette vs. de gezeceğiz müzik te dinleyeceğiz makineyi de gezdireceğiz ama önceliğimiz oyun oynamak bu yüzden dediğin gibi bir gamer için X550JK daha iyi

ben 7537'yi en az 5-6 aydır takip ediyorum daha önce z580 kullanmıştım onu performansı yetersiz diye sattım masaüstü alacağım diye heveslendim üniversite karşıma çıktı aylardır da bilgisayar alamadım tam alacağım 1 hafta öncesinde forumda X550JK dedikoduları gezmeye başladı 7537 ye hevesliydim pekte araştırma fırsatım olmadı 850M'in GDDR3 olduğunu görünce 7537 aldım meğer x550jk daha güçlüymüş nasip meselesi makinenin 1 hafta sonra klavye + touchpad'i bozuldu aradım pcdepoyu geri çağırdılar incelediler paranızı geri verelim dedim X550JK ile arada baya bir fiyat farkı olduğu için kabul etmediler bende iade edin dedim(kimse 1850 TL vermez dimi ?) 1 hafta içinde paramı geri ödeyecekmişler param geldiğinde hemen X550JK alacağım.

7537'yi Business Class makine olarak değerlendirmeliyiz,X550JK'yı ise Gamer Laptop olarak değerlendirmeliyiz(yine X550JK tam gamer pc değil ama fiyatına göre gamer pc)ne olursa olsun yine bir masaüstü performansı vermeyecek ama yine de iyi bir makine(750TI ile FX-6300'ü birleştirecektim)

Ya ego meselesi olmasa bile forumda yaklaşık 1 aydır böyle tipler belirdi sende kusura bakma hakkını helal et kardeşim

Bu arada 1500TL'ye nereden aldın,bende 1500TL'ye bulsam +4GB ram beleşe gelecek te ve 8GB direkt takan varmış acaba onların akıbeti ne bilginiz var mı ?

yok yok X550JK alacağım bir param hesaba yatsın da,7537 kullanmıştım çünkü klavye + touchpad arızasından dolayı iade ettim,dediğin gibi 15-20 fps küçümsenemez ama hali hazırda bir 7537 varsa değer mi sence ? bence değmez bu yüzden dedim bu şekilde haklısınız

benim oynadığım 2 oyundan 1 i ETS2 diğeri CS:GO'dur diğer oyunları pek oynamam 7537'de uyuz olduğum şey FPS 30'dan yukarı çıkmıyordu bir türlü sanırım orada işlemci dar boğaz yapıyordu single player oynarken trafik olması gerektiği gibi kalabalık olmuyordu yer yer hiç bir araba gezmiyordu tırın etrafında ve sen fraps ile kayıt yapsan bile fps hiç değişmiyordu burası da ayrı bir nokta.

H serisi sanırım M'den iyi değil mi ? ve rica etsem ets2 kurabilir misiniz ? bağımlılık yapabilir arabalardan hoşlanıyorsanız,multiplayer e beklerim :D

bide ben sentetik testlere pek güvenmiyorum 7537 elime geçtiğinde hayal kırıklığı yaşadım siz nasıl oynuyorsunuz testte yazdığı gibi mi ? ve ufak bir tavsiyede bulunayım bios a girin orada speedstep diye birşey var biz 7537'de biraz geç fark ettik o açıkken makine 70-75 derecede clock düşürmeye başlıyordu belki sizde de böyle birşey vardır ? :)

birde Throttle Stop var 7537'nin ana konusunda mevcut olan bunu da tavsiye ederim baya işe yarıyor bu dediklerim X550JK için de geçerli ise 1.mesaja ekleyebilirsin

• Far Cry 3, Dishonored, Bioshock saatlerce oynadım fakat bu tarz birşey yaşamadım diğer kullanıcılardanda bu tarz bir şikayet gelmedi hatırladıgım kadarıyla. Oyunlardan çok memnun kaldım zaten diğer arkadaşlarda bf4, cod ghosts gibi oyunları deneyip videolarınıda paylastı 1. sayfayada koydum hocam inceleyebilirsin.
    sen yinede bakar mısın rica etsem bios'ta böyle birşey var mı yok mu diye ? :)

videolarını gördüm,izledim benden de bir o kadar video gelecek bir makine gelsin de

Euro Truck Simulator 2'yi çok önemsiyorum gerçekten ya Makinen BF4'ü full ayar oynar ets2 yi full oynamaz o derece
  • Usb portlarım çalışmıyor. Aygıt yöneticisinde ünlem var mereden yükleyeceğim bunları ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bf4 yükledim ancak oynayamıyorum.. "DirectX function "getdeviceremovedreason" failed with DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED from the system "uyarısı alıyorum.Directx güncellemek için windows upgradelerini yaptım ancak hala çözüme ulaştıramadım nvidia denetim masasına girdiğimdede resimdeki uyarıyı alıyorum yardım ederseniz sevinirim
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

Max. Ram 16GB ve 2 slot yazılmış acaba bir yanlışlık mı var ? şu anda kafamın takıldığı bir başka konu da 8GB't ram'in 1-2 yıl sonra yetmeme ihtimali(pek sanmıyorum ama,siz ne düşünüyorsunuz ?)

• Şimdi benimde aklım karıştı her siteden her birinden farklı bir ses çıkıyor. 1 slot gördüm ben resimlerde kendim açıp bakmadım ki zaten heryerdede öyle yazıyor. Onun dışında max bellek 8 yazıyordu heryerde ama bazıları 8gb ram takıp 12 ye yüklseltmekten bahsediyor. Şaşırdım şimdi baya, konu hakkında %100 bilgisi olan varsa yazar umarım da aydınlatır bizi.
    Edit: ram'ın 1-2 sene sonra yetmeme ihtimalini düşünmüyorum bile öyle birşey olma ihtimali çok az. Yıllardır 4gb ram'li bilgisayarlar çok iyi sayılıyordu ve yıllarca idare etti, çıkan oyunlar o doğrultudaydı. Şimdi piyasada 8gb ram isteyen oyun yok bile, max 6 isteyen oyunlar var onlarda en son çıkan bir kaç oyun sadece. Benim düşüncem en az 3-4 sene olmadan 8gb ram'in üzerini aşmazlar, belkide daha fazla.

@arsester Ekran kartın driverını yükledinmi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belegurth -- 13 Eylül 2014; 20:33:27 >
    Aynı görüşteyim,yeni yeni 6GB ister oldular onun haricinde eski oyunlar saat gibi çalışıyor,hatta masaüstü için X1 tek modül ram arıyordum o derece :) kardeşimin bilgisayarında da 4GB var açmadığı oyun yok + 1-1,5 GB'tın boş kaldığı bile oluyor şu anda kullandığım makinede 3GB var bu bile saat gibi ram yönünden umarım 8 den fazlası bir 4-5 yıl boyunca istenmez.Yabancı forumlarda direkt oraya 8GB sokuşturulduğunu duymuştum ama akıbetleri belli değil

Acaba GTA V'i nasıl oynayacağız
  • Arkadaşlar üründe 4 gb ram var 2 slot 1.slotdaki ram 4Gb ve ekran kartı gibi anakarta entegre sökme şansınız (mühendis değilseniz) sıfır :) 2.slot boş 2.slota ne kadar ram takılabileceğine gelince normalde işlemci 16 Gb'a kadar ram yükseltmesine izin veriyor ancak asus firması bir yazılımla bunu kısıtladımı bilemem denemeden emin olamayız. ben 4 Gb daha takın 8e tamamlayın derim dahası abartı ve birnevi görgüsüzlük olur çünkü 8Gb ram size yeter tabi bilgisayar oyunu yapmayı düşünmüyorsanız. Nvida Gtx 850 tam bir oyun canavarı ben kullanımdan çok memnunum. Ürünün kasası gayet şık, yok plastik cart curt diye saçmalamayın laptop sonuçta bu, bu fiyata alabilmek için bir yerden kısılması gerek ama kasa bana gayet hoş geldi plastik olduğunu hissettirmiyor. kamerada görüntü kalitesi sıkıntısı var ev içinde vs akşam kalite düşük tek dez avantajı oyun oynarken bu sağ taraftaki kol dayama ünitesi yani harddiskin hemen üstü resmen yanıyor hissedebiliyorsunuz yani bunun içinde bir soğutucu almanız kafi ekran kartı ısısına gelince 2-2.5 saat battlefield4 oynadım 65 dereceden yukarı çıktığını görmedim oyunu kapattıkdan sonra 5 dakikada normal ısıya düşüyor zaten battlefield4 de high ayarda 40 fpsyi gördüm daha fazla yada azda görenler vardır ama ortalama 60 fps işletimsistemimi Win8.1 Pro Ve ortalama 13 saniyede açılıyor. Yüklediğim bazı programlarıyüklemiyordu onuda şu adresten düzelttim
    Recep Baltaşyoutube
    Windows 8 Sürücü İmzalama Zorunluluğunu Devre Dışı Bırakma
    http://www.youtube.com/watch?v=ThMBigwfXls

şimdilik aktaracaklarım bu kadar kafanıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hsynnml -- 13 Eylül 2014; 20:56:38 >

• Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Bence de 8 gb uzun süre yeterli gelecektir.
    Bu arada bilgisayarınızda ssd mi takılı hocam ? Kısa sürede açılıyormuş :).
  • Hayır bide ssd taksam herhalde 4-5 saniyede açılır :)
  • Hsynnml H kullanıcısına yanıt
    Win8'den dolayımı okadar hızlı açılıyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caqqdas

Tamamdır o zaman becermişim Uefi kurmayı sağolasın =) Yalnız benim Lolde niyeyse 60fps olmuyor ayarları ortaya çeksem bile 35-40 öyle geziniyor acaba Intel ekran kartıyla mı açılıyor dedim ama Lole tıklayıp grafik işlemciyle çalıştıra gelince Nvdia varsayılan gözüküyor niye böyle anlayamadım

Kardeş bende de dediğin gibi efi sistem bölümü var.uefi kurmaya çalışmıştım.beceremedim sandım.demekki olmuş.ancak benim laptopun açılması 30 saniyeyi buluyor.uefi kurunca max 15 saniyede felan açılması gerekmiyor mu?internette bi yerde öyle okumuştum
    Büyük olasılıkla
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.